Ένας ιδιοφυής ατμοποιητής!

Η πρώτη μου επαφή με ατμοποιητές ήταν πριν από μερικά χρόνια που είχα αγοράσει έναν από τους απλούς με αντίσταση από e-bay για να δω τι κάνει. Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, η θερμοκρασίες δεν έβγαιναν ακριβώς όπως έπρεπε, έκανε καύση επίσης, όχι απλά ατμοποίηση, γενικά δεν ήμουν ενθουσιασμένος και τον παράτησα. Ιδίως όταν έσπασε και το γυάλινο επιστόμιο και δεν μπορούσα να βρω ανταλλακτικό, κατέληξε στα σκουπίδια. Συν της άλλης, ήταν και σταθερός, όχι κάτι που θα μπορούσα να κουβαλάω μαζί μου.

Πριν από μερικές μέρες όμως βρέθηκε στα χέρια μου (δηλαδή αγόρασα) ένα πιπάκι ατμοποιητής που με εξέπληξε τελείως, το VaporGenie classic. Πρώτα από όλα είναι πανέμορφο! Φυσικά αυτό δε λέει τίποτα όντως, αλλά είναι. Μοιάζει σα μια μοντέρνα πίπα, ξύλινη με ωραίο χρώμα (το βελανιδί) και όντως μπορεί και να χρησιμοποιηθεί σαν ένα κανονικό πιπάκι. Αλλά είναι κάτι παραπάνω.

Το VaporGenie μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κανονική πίπα.
Το VaporGenie μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κανονική πίπα.

Το VaporGenie είναι αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε “αναλογικός” ατμοποιητής. Δεν χρησιμοποιεί ενέργεια, η θερμότητα που χρειάζεται για να πετύχει την ατμοποίηση παρέχεται από εμάς μέσω αναπτήρα. Το πάνω μέρος του περιέχει μια κεραμική εστία η οποία ζεσταίνεται από τη θερμότητα του αναπτήρα και έτσι ατμοποιεί το βότανο που έχουμε βάλει. Θέλει λίγη μαεστρία στην αρχή ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τη θερμοκρασία που θέλουμε αλλά πολύ γρήγορα θα μπορέσει κάποιος να βρει τη χρυσή τομή.

Αριστερά βλέπουμε κάνναβη πριν τη χρήση, και δεξιά μετά. Παρατηρήστε ότι δεν έχει επέλθει καμία καύση στο χόρτο.
Αριστερά βλέπουμε κάνναβη πριν τη χρήση, και δεξιά μετά. Παρατηρήστε ότι δεν έχει επέλθει καμία καύση στο χόρτο.

Για το καθάρισμα του ακόμα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, δε λερώνεται κι όλας. Η πίπα που χρησιμοποιούσα ήθελε κάθε δυο-τρεις μέρες καθάρισμα με ασετόν και πάλι όταν έσπασε τρόμαξα με τη μαυρίλα που είχε μέσα. Σε αντίθεση στο VaporGenie καθώς δεν έχουμε καύση, δε βλέπω να έχει λερωθεί και καθόλου. Και το σιτάκι όπως φαίνεται είναι ολοκάθαρο.

Τα δύο μέρη του VaporGenie, το φίλτρο και το πιπάκι. Παρατηρείστε ότι το φίλτρο είναι ολοκάθαρο παρά τις χρήσεις που έγιναν καθώς δε γίνεται καύση
Τα δύο μέρη του VaporGenie, το φίλτρο και το πιπάκι. Παρατηρείστε ότι το σιτάκι είναι ολοκάθαρο παρά τις χρήσεις που έγιναν καθώς δε γίνεται καύση

Το αρνητικό του είναι ώρες ώρες αυτή η μοναδικότητα της λειτουργίας του με αναπτήρα. Το να είσαι έξω και να προσπαθείς να “ανάψεις” τον ατμοποιητή, είναι λίγο παίδεμα, ιδίως αν ο αναπτήρας δεν έχει και καλή φλόγα (γύρω στο 1,5 εκ). Επίσης μέχρι κάποιος να βρει πόσο θερμότητα χρειάζεται, μπορεί να του τη δώσει στα νεύρα αν δεν το κάνει σωστά, ή και να χαλάσει τη θερμική εστία βάζοντας τη φλόγα κατευθείαν πάνω της. Θέλει λίγη προσοχή και υπομονή σε σχέση με τους ψηφιακούς ατμοποιητές που τα κάνουν όλα αυτόματα.

Το θετικό του είναι ότι είναι φθηνό, στο ένα τρίτο με ένα τέταρτο της τιμής που παίζουν οι ψηφιακοί φορητοί ατμοποιητές, δεν έχει εσωτερικά μέρη που θα χαλάσουν, λίγη προσοχή απλά χρειάζεται με τη φλόγα, αλλά τουλάχιστο αν σου πέσει δε θα καταστραφεί.

Blues