Είναι μια μεγάλη βιομηχανία και γίνεται όλο και μεγαλύτερη!

Η βιομηχανία της κάνναβης είναι τεράστια. Στην ουσία, το 2014, η βιομηχανία αξιολογούταν περίπου στα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια και έκτοτε μεγαλώνει συνέχεια. Η νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης το 2012 στις πολιτείες της Washington και του Colorado έχει δώσει εξτρά ώθηση σε αυτή την ανάπτυξη. Αυτή η αλλαγή έχει σπρώξει τους φίλους τις κάνναβης και τους επενδυτές να ετοιμαστούν για ένα boom στην αγορά της κάνναβης. Μεταξύ των επώνυμων που αναμένουν αυτές τις αλλαγές είναι ο εδώ και χρόνια υποστηρικτής της, Snoop Dogg. Η νέα επενδυτική εταιρία του Snoop, η Casa Verde Capital, που ιδρύθηκε αποκλειστικά για να επενδύσει σε νέες εταιρίες που ασχολούνται με την κάνναβη, έχει ήδη επενδύσει στην Eaze μια εταιρία παράδοσης ιατρικής κάνναβης στην Καλιφόρνια. Η Eaze συνδέει ασθενείς που χρησιμοποιούν ιατρική κάνναβη με τα ανάλογα ‘περίπτερα’ για γρήγορες παραδώσεις.

Πόσο μεγάλη μπορεί να γίνει η αγορά;

dolar

Σε μόλις πέντε χρόνια η αξία της αγοράς της κάνναβης θα ανέβει δραματικά. Ειδικοί προσφέρουν δύο εναλλακτικές για τότε. Πρώτα και πιο ρεαλιστικά: αν οι ΗΠΑ μείνουν στο δρόμο που κινούνται σήμερα και περισσότερες (αλλά όχι όλες) πολιτείες νομιμοποιήσουν την κάνναβη σε κάποια μορφή, η βιομηχανία θα αξίζει πάνω από 21 δισεκατομμύρια δολάρια Αυτό είναι ήδη τρομακτικό. Για να το αντιληφθούμε, η Washington Post λέει ότι μια βιομηχανία αυτού του μεγέθους είναι διπλάσια από την τωρινή αξία του National Football League (η ομοσπονδία του αμερικάνικου ποδοσφαίρου) που αξίζει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια Αυτή η πρόβλεψη αποδεικνύει την τάση προς αναθεώρηση των νόμων περί κάνναβης στις ΗΠΑ και δίνει περισσότερα κίνητρα σε αυτούς που δεν πρόσεξαν τι γίνεται, όπως και σε αυτούς που ήδη φυσικά έχουν εμπλακεί με αυτή τη βιομηχανία.

image

Η άλλη εναλλακτική σκέψη, όπως παρουσιάζεται από τη μελέτη του Greenwave πάνω στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία κάνναβης, είναι πιο υποθετική. Καταλήγουν ότι αν όλες οι 50 πολιτείες νομιμοποιήσουν την κάνναβη και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση λήξει την απαγόρευση του φυτού, η βιομηχανία της κάνναβης στις ΗΠΑ θα αξίζει το 2020 περί τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια Αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει πολλές υποψίες για τη μέχρι στιγμής επιτυχία της κάνναβης.

Όπως και να το δούμε όμως, φαίνεται πως η αγορά της κάνναβης είναι σε άνοδο. Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα για εμάς τους φίλους της κάνναβης, μέσα σε αυτά είναι και η καλύτερη πρόσβαση σε κάνναβη. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη του θέματος.

Αναδημοσίευση από The Stoner’s Cookbook