Τι είναι το skunk;

Στις μέρες μας δυστυχώς για κάποιο λόγο έχει επικρατήσει η ονομασία ‘σκάνκ’ για κάθε καλή ποικιλία κάνναβης ή για εσωτερικές καλλιέργειες. Στην Αγγλία και σε πολλές χώρες (μεταξύ τους και η Ελλάδα) έχει γίνει πλέον ένας γενικός όρος αναφοράς στο χόρτο. Στην Ελλάδα μάλιστα, τα τζιμάνια μας βγάλαν και το παράγωγο του όρου, “σκανκόφουντα” για να αναφέρονται έτσι είτε σε άγνωστης προέλευσης ποικιλίες είτε σε “καλό αλβανικό” ώστε να τα πουλάνε πιο εύκολα, και πολλές φορές θα το ακούσετε και χωρίς το τελικό ‘Κ’, άλλο κι αυτό. Όλα αυτά όχι μόνο είναι ανακρίβειες, αλλά υπονομεύουν και τις πραγματικές ποιότητες και χαρακτηριστικά της ποικιλίας.

Στην πραγματικότητα φυσικά, το Skunk είναι μια ποικιλία -μια ιδιαίτερη ποικιλία μάλιστα, που κρατάει απ τη δεκαετία του ’70. Ακόμα και σήμερα συνεχίζει να είναι ένα υψηλής ποιότητας strain, με πολύ καλή απόδοση καλλιέργειας και ωραίο άκουσμα. Πολύ ανθεκτικό σε διάφορες συνθήκες, προσαρμόζεται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον (εσωτερική/εξωτερική καλλιέργεια ή θερμοκήπιο) και είναι ιδανικό για τους αρχάριους growers, και στα χέρια πιο προχωρημένων καλλιεργητών μπορεί να είναι “πράσινος χρυσός”.

skunk1-image
Το Skunk#1 απο την Dutch Passion.

Έχει βραβευτεί σε πολλά φεστιβάλ κάνναβης, έχει χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες διασταυρώσεις χάριν στα ιδιαίτερα γενετικά χαρακτηριστικά του, που προέρχονται απο 25% Αφγανή ίντικα – 25% Μεξικάνα και 50% Κολομπιάνα σατίβα.
Το Skunk#1 χρησιμοποιείτε σαν όνομα για να διατηρηθεί η αληθινή γενιά skunk, και όλα τα έμπιστα και υψηλής ποιότητας seedbanks, λένε ποια strains τους προέρχονται απ το πραγματικό Skunk.

Το σκανκ λοιπόν δεν είναι άλλος ένας γενικός όρος για όλα τα χόρτα και χρειάζεται να παραμείνει ως όρος μόνο για τις πραγματικές ποικιλίες skunk, υπενθυμίζοντας εδώ πως αρκετές από τις ποικιλίες που έχουν στο όνομα τους το skunk ή λένε οτι προέρχονται απ αυτό δεν έχουν τα γνήσια γενετικά χαρακτηριστικά του.

Dutchpassion-skunk11
Skunk#11 (Dutch Passion), ένα απο τα πιο επιτυχημένα παιδιά του skunk#1

Οπότε αν ψάχνετε το αυθεντικό Skunk να εμπιστεύεστε μόνο αναγνωρισμένα και έμπιστα seedbanks ή έμπιστους και αληθινούς breeders.
Πιο κάτω αναφέρουμε μερικές ποικιλίες απο διάφορα seedbanks που είναι της οικογένειας αυτής της ποικιλίας.

  • Dutch Passion Skunk#1 (πλέον χαρακτηρίζεται IBL)
  • Dutch Passion Skunk#11 (ένα απ τα πιο δυνατά παιδιά του Skunk#1)
  • Nirvana Skunk#1
  • Nirvana Durban Poison
  • Nirvana Jock Horror
  • Sensi Seeds Skunk#1
  • Sensi Seeds True Skunk#1 (ενα F4 Skunk#1 της sensi, χαρακτηρίζεται ως IBL)