Κανναβοσυζητήσεις
Υγρασία, πρόβλημα? - Εκτυπώσιμη Έκδοση

+- Κανναβοσυζητήσεις (https://gr420.info/forum)
+-- Συζήτηση: Παρουσιάσεις - Οδηγοί - Απόψεις (https://gr420.info/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Συζήτηση: Αποξήρανση - Ωρίμανση - Αποθήκευση (https://gr420.info/forum/forumdisplay.php?fid=43)
+--- Θέμα: Υγρασία, πρόβλημα? (/showthread.php?tid=5855)Υγρασία, πρόβλημα? - Cybotr - 04-24-2020

καλησπέρα σε όλη την κοινότητα του φορουμ. έβγαλα κι εγώ λοιπόν τους παπάδες μου μετά από αποξύρανση 4 ημερών. θέλω να ρωτήσω όμως. τους έβαλα σε βάζα και το υγρασιόμετρο δείχνει 55 % υγρασία σταθερά απ όταν τα έβαλα στα βάζα, δηλαδη απο προχθές. παρόλο που άνοιξα τα βάζα 2 3 φορές , η υγρασία έμεινε στάσιμη στο 55% . είναι καλό ? θα μπορέσει να γίνει σωστό curing?


ελπίζω να μην είμαι σε λάθος ενότητα


RE: Υγρασία, πρόβλημα? - guest19 - 04-24-2020

καλησπέρα. αυτό το 55 % έχει και ένα σφάλμα. δηλαδή η πραγματική τιμή είναι ή λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω. αν η πραγματική τιμή είναι προς τα πάνω ίσως να είσαι εντάξει. αν είναι προς τα κάτω η υγρασία που έχεις τότε δεν θα είναι αρκετή για την ωρίμανση. το βάζο είναι σε δωμάτιο που έχει θέρμανση; αν ναι δοκίμασε να το αφήσεις σε δωμάτιο που δεν έχει θέρμανση και μέτρα την υγρασία για να δεις πως θα πάει. αν δεν έχει θέρμανση το δωμάτιο θα σου πρότεινα να αγοράσεις boveda. αν δεν ξέρεις τι είναι τα boveda θα βρεις πληροφορίες στην ενότητα που βρίσκεσαι ή χρησιμοποιώντας την αναζήτηση του φόρουμ.


RE: Υγρασία, πρόβλημα? - Cybotr - 04-24-2020

ευχαριστώ για την απάντηση guest19 ! το έχω σε ντουλάπι στην κουζίνα , σκοτεινά τελείος χώρις θερμανση . η θερμοκρασια ειναι 21-22 βαθμούς . δυστυχώς δεν έχω την δυνατοτητα αυτην την στιγμη να προμηθευτω boveda, γι αυτό θα ήθελα κάποια άλλη βοηθεια . μπορώ να κανω κατι? αν αυξηθει η υγρασία μεσα στο σπίτι , θα βοηθήσει τι λες? και μέχρι τότε να τα κρατήσω κλειστα.


RE: Υγρασία, πρόβλημα? - godfather - 04-24-2020

φιλε μου καλοπιωτα τα αν8η. κοψε 3-4 κομματια πορτοκαλι η λεμονι μικρα. μερος της φλουδας μονο. βαλτα μεσα στο βαζο με τη φουντα. εγω τα τυλιγω και με τουλι. παρακολοθ8α το υγρασιομετρο και οταν φτασει 65 βγαλτα. σταδιακα μετα θα πεσει ανοιγοντας.


RE: Υγρασία, πρόβλημα? - guest19 - 04-24-2020

cybotr και αυτό που είπες θα λειτουργούσε. αν αυξανόταν η υγρασία μέσα στο σπίτι θα αυξανόταν και η υγρασία μέσα στο βάζο.

απ' τη στιγμή που δεν μπορείς να προμηθευτείς boveda πιο πολύ συμφέρει αυτό που σου πρότεινε ο godfather. έτσι θα αυξήσεις την υγρασία μέσα στο βάζο, χωρίς να χρειάζεται να αυξήσεις την υγρασία σε ολόκληρο το σπίτι. πολύ πιο ελεγχόμενη μέθοδος.


RE: Υγρασία, πρόβλημα? - Cybotr - 04-24-2020

ευχαριστώ παιδιά. ξεκινάω με φλούδες και βλεπουμε!


RE: Υγρασία, πρόβλημα? - Νέρωνας - 04-25-2020

βαλε μια σιτα επανω στο βαζο , πιασε την με ενα λαστιχακι

παρε το βαμβακι που ξεβαφοντε οι κυριες για να βγαλουν το μαικ απ , νοτισε το με νερο παρε την πολυ υγρασια απο πανω του μην σταζει.

και βαλε το πανω στην σιτα. κλειστο βαζο και αστο.

μου εχει τυχει να ειναι στο 53% και μεσα σε 24ωρες , να εχει παει 70% , και μετα να το ξανα φερω εγω σιγα σιγα στο 62%

αν το αφησεις τοσες πολλες ωρες ισως την πρωτη φορα να τραβηξει πολυ γρηγορα το νερο η φουντα.

οπως και να εχει δουλευει , και θα εισαι οκ.


RE: Υγρασία, πρόβλημα? - Cybotr - 04-26-2020

ευχαριστώ νέρωνα , έβαλα φλούδα πορτοκαλιού , μετά από 3 4 ώρες έφτασε 69% . άνοιξα τα έβγαλα, τα ξαναέβαλα και τώρα είναι κλειστά ήδη μία μέρα στο 61% . νομίζω είναι καλά να τα αφήσω ήσυχα τώρα , τι λετε?


RE: Υγρασία, πρόβλημα? - giovann - 04-27-2020

μια χαρα θα ειναι !!


RE: Υγρασία, πρόβλημα? - Cybotr - 05-01-2020

@giovann ναι όντως τώρα είμαστε πολύ καλά . σταθεροποιηθηκέ η υγρασία στους 60 , και από δοκιμές άλλο τίποτα !