No Flush! Γιατί δεν φλασάρω
#38
κυρίως ευχαρίστηση μου.

δυστυχώς για καλλιέργεια σε γλάστρα οι τύρφες έχουν το κυρίαρχο μερίδιο στην αγορά. έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. μετά είναι το κόκο.
θα συμφωνήσω πως όλα τα τυρφοχώματα, βιολογικά και μη στην αγορά, πλήν μίας η δύο εξαιρέσεων δεν μπορουν να ανταπεξέλθουν στις αναγκες που έχει η κανναβη. θέλουνε βελτιώσεις.
τα βιολογικά λιπάσματα με πιστοποιήσεις δεν έχουμε λόγο να τα αμφισβητούμε. το αρνητικό εδώ υποθέτω είναι το κόστος τους. η πράξη έχει δείξει πως με σωστή χρήση δουλεύουν καλα.

έχει μεγάλη σημασία τι θέλει να πετύχει ο καθένας από εμάς εδώ. συνήθως αναφερόμαστε στις οικιακές μας καλλιέργειες.
τι συμβαίνει ομως όταν θέλουμε να εφαρμόσουμε βιώσιμες και οικολογικές πρακτικές σε μεγάλης κλιμακας καλλιέργειες;
το coots mix είναι η βάση των σουπερ σοιλς. δεν διαφέρει η φιλοσοφια.

προφανώς και δεν γίνεται απλά να ξεπλύνουμε το άνθος, όπως και το κιτρίνισμα αρκετά πριν το οριστικό τέλος και αυτός ο έρμος, επικαλούμενος κανιβαλισμος του φυτού στο τελικό στάδιο. το φυτό δεν σχεδιάστηκε για να τρώει τον εαυτό του, απλά μάλλον καταρρέει το υπόστρωμα για κάποιο λόγο. σε πρότυπες καλλιέργειες τα φυτά είναι αρτίως πράσινα μέχρι το τέλος. το άνθος γενικά επηρεάζεται τελευταίο. αυτά τα δύο ανήκουν στην ίδια σφαίρα μυθοπλασίας.
με το ξέπλυμα μπορεί να ατονίσει το υπόστρωμα και για λίγο να μείνει αδρανές. ανάλογα με την σύσταση και το βαθμό ξεπλύματος ενδέχεται να αρχίσει να φθείρεται. εκμεταλλευόμενοι αυτό το χρονικο παράθυρο και στο μέτρο του λογικου απλα θα μπορουσαμε να επωφεληθουμε απο αυτη τη συγκυρια. μέχρι εκει νομίζω, αλλα είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορα.

προσωπικά ακολουθώ βιολογικά μονοπάτια αλλα νομίζω πως κινούμαι σε διαφορετικό άξονα. δίνω μεγάλη βάση στην τεχνική και στο να χτίσω το υποστρωμά μου από την αρχή για να φιλοξενήσει ζωή και να αντέξει στις κακουχίες. το πολύ νερό γενικά δεν κάνει καλό, όταν και όσο χρειάζεται ακομα και στα πλαισια ξεπλύματος. με μια-δυο φορες δεν γίνεται κατι. εφόσον υπάρχουν ορθές πρακτικές καλλιέργειας και ευρωστία το νερο δεν καταστρέφει τα μικρόβια.

αυτά, με έπιασε η παρλα πάλι. καλό σας βράδυ τώρα.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: No Flush! Γιατί δεν φλασάρω - από guest19 - 22-04-2019, 09:42
RE: No Flush! Γιατί δεν φλασάρω - από guest19 - 23-04-2019, 16:00
RE: No Flush! Γιατί δεν φλασάρω - από guest19 - 24-04-2019, 04:20
RE: No Flush! Γιατί δεν φλασάρω - από guest19 - 24-04-2019, 12:32
RE: No Flush! Γιατί δεν φλασάρω - από Luke Shapiro - 22-08-2019, 01:29

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)