Πρόχειρη μελέτη Outco για Dry & Cure
#3
Νομίζω πως ούτε η Boveda ούτε η Integra ισχυρίστικαν ποτέ οτι τα προιόντα τους αφαιρουνε υγρασια. Συγκεκριμένα γραφουν πάνω  έναν βαθμο υγρασιας π.χ. 55% ή 62%, που συμαινει ότι ΑΝ η υγρασια στον χωρο είναι λιγότερη από τον βαθμο που γραφει πανω το προιόν τότε θα την αυξισει στα επιπεδα του βαθμου και  αν φτασει στα επιπεδα του βαθμου το πακετάκι σταματαει να εξατμιζει. Αν ο χωρος ειναι γυρω στο 40% και βαλεις ενα πακετακι Boveda 55% τοτε σιγα σιγα θα ανεβει στα 55% και στον χωρο. Με κάτι μετρισεις που έχω κανει με υγρασιομετρα ακριβιας +-4% εως 10%  είδα οτι δεν πολυ ισχυουν η βαθμοι που γραφουν πανω αλλά δεν ειναι και εγκιρες με αυτην την ακρίβια που ειχαν τα υγρασιομετρα.

Φανταστειτε λίγο τωρα αυτο που λετε, αν μεσα σε ενα πακετακι boveda ή integra είχαμε 2 ουσιες όπου η μια βγαζει υγρασια και η αλλη προσθετει τότε το πακετακι αυτο θα αρχιζε να αχριστευεται απο το εργοστασιο πριν καν φτασει στο μαγαζι για πουλιμα. Θα ρουφαγε η μια ουσια την υγρασια της αλλης και τελος. Δεν ειναι μιχανισμος με υγρασιομετρο να κανει τετια κολπα. Είναι διαφορες ουσιες ή υλικα που κανουν αντιδρασεις και γιαυτα δυστιχως δεν αναφεροντε με λεπτομεριες οι εταιριες κατι που δεν εκτιμω καθολου και κατα συνέπεια η ασεβεια είναι αμοιβέα !!!

Παλιοτερα εξατμιζανε ανεξελενκτα την υγρασια χωρις σταματημο μεχρι να εξατμιστει ολη απο το πακετακι, τωρα λενε πως εχουνε μια 'νεα τεχνολογια' η οποια σταματαει να εξατμιζει υγρασια στον χωρο οταν φτασει στον βαθμο που γραφει πάνω,με αποτελεσμα να λειτουργει περισοτερο καιρο το προιον. Δεν έχω δει κατι να το αποδικνιει αυτο ουτε εχω παρατηρισει διαφορα η αλειθια ειναι. Η Integra  έχει και ένα καρτελάκι με έναν κυκλο ροζ στα πακετάκια της το οποιο γινεται μπλε όταν το πακετάκι ξεραθει,εντυποσιακο null
Το 2008-2009 αρχισανε οι ''ψειρες'' της κοινοτητας της κάνναβης, που ακολουθουσα/θω πιστα,να τα χρισιμοπουν για κανναβη, μεχρι το 2012 γινοντουσαν πιο γνωστα στους χρηστες γενικά  και απο το ~2014 παιζανε στα μαγαζια(γεωργικων προιοντων) εδω και πιο μετα αρχισανε και οι ίδιες η εταιρίες να δηλωνουν οτι ειναι καταληλα και για herbs(κανναβη), δεν το λεγανε πιο παλια. Αυτο γραφει στην ιστιοσελιδα τους για την δεκαετια 2010-2020.

The 2010s

The next ten years saw explosive growth for the company in all of its chosen categories, but particularly in its partnerships with the top cigar manufacturers and the nation’s premiere cannabis growers. As legalization debuted in California and Colorado, consumers were further educated about terpenes, the quality of bud and evaporation and the caliber they should expect from a protected flower. They demanded a better product and Boveda was the only one that could enable it.

(Welcome to Cannabis industry, χεστικανε στο χρημα)

Για καπνο, πουρα και πουροφυλλα τα πουλαγανε πιο παλια γιαυτο τα χρισιμοποιουσα και γω. Έβαζα σε μια σακουλα με κλιπακι με ενα κιλο ταμπάκο αγρινιοτικο ενα πακετο  boveda και το άφηνα στο μπάνιο που έχει σχεδον πάντα υγρασία, πλεον δεν βαζω καν. Σε κάνναβη πιστευω δεν έχει διαφορα. Αν έχουν 50 - 60 aw** τα άνθοι και  μπουν σε αεροστεγες κλειστο βαζο δεν θα εξατμιστουν παραπανω τερπενεα απο τι με το πακετάκι και δεν χρειαζεται να ανιγοκλεισει κανενα καπακι (απο οτι διαβασα στην προχιρη μελετη της outco).

Για λόγους μαρκετινγ φορανε κουστουμια στης φωτος και εχουνε γεμισει την ιστιοσελιδα με αρθρα για τερπενα και πουτσες.  Δεν εχω δει καμια μελετι περα απο κατι εικονες επεξεργασμενες sto photoshop που δειχνουν (από μικροσκόπιο και καλά) τερπενα να εξατμιζονται ... λολ.
εχω την εντυπωση οτι τα τερπενεα που εξατμιζοντε δεν φενονται στο ματι ουτε με μικροσκοπιο.... δεν ξερω .

**Η υγρασια στον χωρο δεν εχει τοσο σχεση με την Δραστιριότητα του νερου (ΑW με κλιμακα 0-100) στο άνθος της κάνναβης. 

    Xreiazete aw meter και οχι υγρασιομετρο για να μετριθει αυτο.
    Μετα την συγκομιδή 2 πράγματα επιρεαζοντε απο την δραστιριοτητα του νερου,η αναπτυξη της μουχλας/βακτιριων αρχιζει πάνω απο τους 65 βαθμους  και η εξατμιση τωντερπενεών α          ρχιζει να      αυξανετε κάτω απο τους 55 βαθμους!

 δηλαδη γυρω στο 55 βαθμους aw(δραστιριοτιτας νερου) εξατμιζοντε ελαχιστα τερπενεα και η μουχλα δεν έχει δυνατοτητα να αναπτυχθει. Δεν υπαρχει καπια εξελιξη προς το καλυτερο εδω για να πουμε οτι ''ωριμαζει'' κατι οσο αφορα τα τερπενα η τα καναβινοηδοι. Αυτο που συμβενεται ειναι οτι εξατμιζετε η χλοροφυλη και ετσι τα τερπενα μυριζουν πιο έντονα μιας και δεν τα καλυπτη πια η μυρωδια της χλωροφυλις. επισις το αμυλο που εχει η κανναβη μεσα μετατρεπετε σε ζαχαρα με αποτελεσμα να δινει καλιτερη αισθηση στον καπνο κατα την εισπνοη εκπνοη και η γευση γινεται ελαχιστα πιο γλυκια. Δεν ειναι πιστευω η λεξι ωριμαζω ή cure καταληλες για αυτα τα δυο γεγονοτα. Μπορει μεταφορικα να της χρισιομοποιει ο καθένας αλλα δεν στεκουν. Επισις δεν εχουνε γινει αρκετες μελετες πανω στο θεμα, στην επιφανια ειναι ακομα και εχουνε πολες ουσιες να μελετησουνε. Δεν ξερω ποσες μερες κανει η χλωροφυλη να εξατμιστει ουτε τα αμυλα ποσο θελουν να γινουνε ζακχαρα... με της αισθησης μου το παλευω.


τα μετρα δραστιριοτιτας νερου aw ειναι ακριβα και ειναι για εργαστιρια πιστευω, δεν θα προτεινα ποτε σε κανεναν να παρει. 

 Η καλυτερη προσεγκιση για έναν τυπο σαν και μενα ήταν ,ειναι και θα είναι , μετά την 4η-5η μερα αφυγρανσεις των ανθων τριβω λιγο ανθος ακριβως όπως το προετοιμαζω κανονικα για καπνισμα , απο την υφη θα καταλαβω αν ειμαι κοντα η όχι. Καπνιζω κιολας να δω πως καιγεται οταν το αισθανθω ετοιμο για δοκιμη κρινω με βαση τα γουστα και το βαζω σε αεροστεγες βαζο τζάμινο , επιτα συνεχιζω να δοκιμαζω μεχρι να νιωσω την γευση καθαρη και καπως ετσι την βγαζω, ειναι κατι που συνιθιζεται ευκολα....  (δεν σπαω κλαρι να δω ποσο κρακ θα κανει, επιδι το κλαρι εχει αλλη συσταση δεν εχει σχεση με το ανθος ουτε προκειτε να το καπνισω,  δεν με αφορα το κλαρι γενικα.)


 Το να κανω μετρισεις μονος μου δυστιχως ειναι δυσκολο γιατι τα υγρασιομετρα της αγορας δεν εχουν καταληλες ακρίβιες να δωσουν έγκιρες απαντισεις και γενικα δεν εχω εργαστιριο. 
Συγεκριμενα εχω ενα και μονο υγρασιομετρο/θερμομετρο των 13 ευρο για τυπικες μετρισεις και μια χαρα την παλευουμε και εγω και αυτό.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Πρόχειρη μελέτη Outco για Dry & Cure - από illustrator - 01-04-2021, 02:23

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)