31-03-2021, 06:32
- Τι είναι το μιγμα μικροβίων και σε ποιες περιπτωσεις οφελεί.
- Δοσολογία - εφαρμογή.
Μελάσα (0.50%/gallon), διλαδη περίπου 100 ml στα 20 λιτρα.
Για να αποκτύσουμε όλες της ομάδες μικροβίων που θέλουμε το αφηνουμε να αερόσει 36 με 42 ώρες.
Η θερμοκρασία είναι ένταξι στους 18 έως 22 κέλσιους αλλά και να ξεφυγει λίγο δεν πειράζει. Από 38 έως 10 κέλσιους θα αποδόσει καλά και θα κάνουν πάλι αποικίες τα μικρόβια.
Επίσης αν θέλω μπορώ να προσθεσω πυτουρα από σιτάρι, σε αναλογία 1:30 στην κομποστα/κορπια. Μια μέρα πριν κάνω το μίγμα μικροβίων Καλό θα είναι να τα ψεκάσω με νερό ή καλυτερα με νερό με λίγο διαλυμένη μελάσα και να τα ανακατεψω στην κομποστα/κοπριά μετά. Την καλύπτεις με μια βρεμένη πετσέτα και την μαρινάρεις για 24 ώρες έτσι έχεις έτοιμο το μιγμα μικροβίων σε άλλες 24 ώρες αντί για 36 με 42 που είναι το κανονικό.
- Κομποστα/κοπριά
- μελάσα/φυτο
- Αεροτήρας ACT: Μικροβιοποιητής ( του Tim J. Wilson)
- Αεροτήρας CT: κουβας με αεροπετρα