Αξιολόγηση Θέματος:
  • 5 Ψήφοι - 4.2 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cannabis Butter
#1
αγορασαμε τους σπορους μας, αγορασαμε ολο τον εξοπλισμο μας, καναμε 100 μερες υπομονη, ωριμασαμε καλα το χορτο στα βαζα μας...

μερικα βημματα για να μην πανε χαμμενοι οι παραπανω κοποι μας οταν κανουμε το βουτυρο!
θα χρειαστουμε:
μια κατσαρολα
ενα κουταλι
ενα πλαστικο ταπερ
σουρωτυρι
τουλι

25 γρ χορτο
250 γρ βουτυρο τυπου κερκυρας, οχι αναλατο

διαλεγουμε το χορτο μας

[Εικόνα: 20170110_131224.jpg]

το ζυγιζουμε

[Εικόνα: 20170110_082748.jpg]

και ξεκιναμε την πιο δυσκολη δουλεια
τριβουμε το χορτο μας και το βαζουμε μαζι με 250 γρ βουτυρο και 300 μλ νερο.

[Εικόνα: 20170110_085916.jpg]

τριβουμε και τα χερια μας απο χαρα και οτι βγαλουμε το ριχνουμε μεσα...  

σι γο βρα ζου με το νερο και προσθετουμε 50-70 μλ καθε μια ωρα ή οποτε παει να σωθει το νερο!!

[Εικόνα: 20170110_211456.jpg]

το βρασιμο πρεπει να γινει το λιγοτερο 12 ωρες και οσο το αφηνεις ειναι καλυτερο!
εγω το εκανα εχθες απο τις 09:00 εως τις 00:30!! 15.5 ωρες.

επειτα απο το ολοημερο μαγειρεμα, βγαλτο εξω να κρυωνει ή ψυγειο για καμια ωρα.

περνουμε το σουρωτηρι και σιγα σιγα σουρωνουμε και πιεζουμε ελαφρα με ενα κουταλι

[Εικόνα: 20170111_005654.jpg]

μετα το γ@μουμε στο στηψιμο με το τουλι... δωσε πονο μην φοβασαι

[Εικόνα: 20170111_010749.jpg]

το προιον που θα μπει στο ψυγειο για ενα βραδυ ειναι καπως ετσι

[Εικόνα: 20170111_011218.jpg]

image sharing

την αλλη μερα λοιπον εχει πηξει το βουτυρο μας αλλα το νερο ειναι απο κατω... για να μην χαλασουμε την πλακα βουτυρου, κουναμε το δοχειο μας μεχρι να ξεκολλησει ελαχιστα το βουτυρο απο το ταπερ και χυνουμε το νερο  που εινα απο κατω στην βρυση μας!

[Εικόνα: 20170111_083414.jpg]

δεν τελειωσαμε.. το ζυγισμα με εδειξε 200γρ. τυλιγουμε το βουτυρο μας με χαρτι κουζινας και το αφηνουμε ακομα μια ωρα να ιδρωσει και να βγαλει την εξτρα υγρασια.

[Εικόνα: 20170111_083723.jpg]

τελικο προιον...

[Εικόνα: 20170111_103135.jpg]

180 γρ λαχταριστο βουτυρο! αλλα με δυσκολη γευση..
ταπερ και καταψυξη

ολα καλα και ολα ωραια..  ποσο να παρω;
θα σου πω, δεν εχω ιδεα! παιζουνε παρα πολλα ρολο
μπορω ομως να βοηθησω...
ξεκιναμε με το ποσο χορτο εχει καθε γραμμαριο βουτυρου. 25 γρ χορτο δια τα 180 γρ βουτυρο ισον 0.13888 (25/180=0.13888)
οκ λοιπον αν φαω πεντε γραμμαρια βουτυρο ειναι σα να εχω παρει... 0.13888x5= 0.6944. σχεδον 0.7 του γραμμαριου βρωσιμο! πολλα ας δοκιμασω λιγοτερο για αρχη!
στην ολλαδια μεσω ορο ειναι 0.3-0.4 χορτο το κεικ!

εχω παθει αρκετες φορες overdose και δεν ηταν καθολου ευχαριστο. εφτασα σε σημειο να εχω εντονο σφιξιμο στο στηθος, η γνωση του οτι δεν πεθαινω με εκανε να περιμενω να περασει αυτο! κατεβασα την δοση εκει που εμενα με εκανε σα να εχει καπνισει ενα τσιγαρο, να ειμαι 10 λεπτα μετα το καπνισμα αλλα αυτο μου κραταει 3-4 ωρες! με μια λεξη απλα, γαμω!

η ποσοτιτα του χορτου κανονικα ειναι 14 γρ μαζι με 50γρ φυλλα. φυλλα δεν ειχα οποτε εβαλα παραπανω παπαδες..

αν ενσωματοσεις το βουτυρο στο φαγητο μην το καψεις ή τσιγαρισεις απλα αστο να λιωσει πανω στο ζεστο φαγητο σου. πουρες ειναι μια τελεια επιλογη. εχω διαβασει οτι γινετε καλυτερη δουλεια σε αλμυρες συνταγες.
εχει τυχει να μου τα δωσει μετα απο μια ωρα και πενηντα λεπτα!! ηξερα οτι θα μου δωσει (πολυ καλο βουτυρο) απλα παραπεριμενα, αξιζει η υπομονη!

καλη ορεξη σε ολους και συνετα!
Το χασίς δεν με πρόδωσε ποτέ. Σε αντίθεση με το αλκοόλ (η κάνναβη) δεν με έκανε ποτέ κακό ή βίαιο.
- Willie Nelson
  Peace-and-love-033  
Απάντηση

ads by gr420info

#2
το χορτο μπορεις να το βαλεις στο μιξερ και να το χτυπησεις λιγο δεν χρειαζεται ταλαιπωρεια με το γκράιντερ
I'm So Fucking High You Couldn't Reach Me With A Fucking Antenna    Balloons
Απάντηση
#3
και κατάψυξη δεν χρειάζεται .
θα έλεγα .
αλλά μόλις τσέκαρα το δικό μου στο ψυγείο
μετά από 6 μήνες έπιασε μούχλα . Sad
οπότε κατάψυξη για μεγάλο διάστημα συντήρησης
Απάντηση
#4
-denover απλά είμαι λόγο ψείρας και καθαρίζω γκράιντερ, χέρια, πιάτα και ότι άλλο έχει ακουμπήσει το χόρτο, οπότε όσα λιγότερα πράγματα ακουμπάει το χόρτο, λιγότερο τρίψιμο!!! :p

-ενδεχομένως να έχεις δίκιο xasikliks, απλά εμένα δυο φορές μετά από ένα μήνα(?) και παραπάνω μου μύρισε. ίσως να μουχλιάζει αν πέσει λίγο χόρτο μέσα στο βούτυρο Huh μπορεί να έκανα και λάθος, απλά το βάζω κατάψυξη γιατί αν οι παρέες σου έχουν παιδιά που τρώνε τα πάντα (όπως το δικό μου) η κατάψυξη είναι μια safe επιλογή. γενικότερα πάντως, κατάψυξη κρύβεις πιο εύκολα και για πιο πολύ.
Το χασίς δεν με πρόδωσε ποτέ. Σε αντίθεση με το αλκοόλ (η κάνναβη) δεν με έκανε ποτέ κακό ή βίαιο.
- Willie Nelson
  Peace-and-love-033  
Απάντηση
#5
(01-11-2017, 06:46 PM)nimas Έγραψε: -denover απλά είμαι λόγο ψείρας και καθαρίζω γκράιντερ, χέρια, πιάτα και ότι άλλο έχει ακουμπήσει το χόρτο, οπότε όσα λιγότερα πράγματα ακουμπάει το χόρτο, λιγότερο τρίψιμο!!!  :p .
λιγοτερα θα ειχες ... μονο το μιξερ . δεν θα χρειαζοσουν το πιατο για να βαλεις την τριμενη φουντα
(εχω παρατηρησει οτι με λετε πολλοι den.  :d dev ειναι
φιλικα παντα. απλα μου φανηκε περιεργο :d )
I'm So Fucking High You Couldn't Reach Me With A Fucking Antenna    Balloons
Απάντηση
#6
κάποιος έγραψε εχθές νομίζω ότι από τοr μπορείς να δώσεις φήμη... εγώ πάλι δεν μπορώ.

μπράβο πάντως μακάρι να ανεβούν κι'άλλα τέτοια θέματα με διάφορες συνταγές.
Απάντηση
#7
(01-11-2017, 08:57 PM)devoner Έγραψε:
(01-11-2017, 06:46 PM)nimas Έγραψε: -denover απλά είμαι λόγο ψείρας και καθαρίζω γκράιντερ, χέρια, πιάτα και ότι άλλο έχει ακουμπήσει το χόρτο, οπότε όσα λιγότερα πράγματα ακουμπάει το χόρτο, λιγότερο τρίψιμο!!!  :p .
λιγοτερα θα ειχες ... μονο το μιξερ . δεν θα χρειαζοσουν το πιατο για να βαλεις την τριμενη φουντα
(εχω παρατηρησει οτι με λετε πολλοι den.  :d dev ειναι
φιλικα παντα. απλα μου φανηκε περιεργο :d )

ναι ρε φίλε... πω ρε τι σου κάνει το μυαλό, το v (αγγλικά) το διάβαζα ελληνικό νι !
πως να σε συνηθίσω τώρα dev :d :d
έχεις δίκιο για το μίξερ Wink

mummra ευχαριστώ αδερφέ! θα κάνω και μερικές συνταγές με φαγητό και γλυκό! συνήθως το τρώω σε μία φέτα ψωμί που έχω ζεστάνει στην τοστιέρα, δεν τρωγόταν με τίποτα λέμε, τι κάνουμε για την μαστούρα... :p
τώρα σε συνταγή φαγητού γιατί το νέο βούτυρο έγινε πικρό!!
Το χασίς δεν με πρόδωσε ποτέ. Σε αντίθεση με το αλκοόλ (η κάνναβη) δεν με έκανε ποτέ κακό ή βίαιο.
- Willie Nelson
  Peace-and-love-033  
Απάντηση
#8
μήπως να προσθέταμε και ζάχαρη... παίζει κάτι τέτοιο; κανένας σεφ ρε παιδιά ;
Απάντηση
#9
πολυ καλο +5 απο μενα...
και προσοχη οταν τρωμε βουτηρο δεν καπνιζουμε μπαφο
Απάντηση
#10
εχω διαβασει αρκετες συνταγες που προτειναν στο εξωτερικο. πολλες επιλογες να φας το βουτυρο αλλα σχετικα λιγοι οι τροποι παρασκευης του, χμμμ...σχεδον παραπλησιοι! απλα πρεπει να τους τσεκαρεις και να κανεις την συνταγη οπως την λεει, οχι οπως νομιζεις εσυ (γιατι ξερεις :d ) χαλασα αρκετο χορτο για να δωσω την συνταγη και επειδη κανει δουλεια την μοιραζομαι... Wink
πουθενα δεν ειχε προσθηκη ζαχαρης και οι περισσοτεροι προτειναν με αλμυρες συνταγες. οχι οτι δεν βγαινουν και με γλυκες συνταγες. ασε που το γλυκο ειναι πιο ευκολο να το φας, πιο ευκολα θα φας στο ποδι ενα κομματι κεικ με βουτυρο παρα ενα πιατο με πουρε! :d

η αληθεια ειναι οτι το τελευταιο βουτυρο εκτος απο την κανναβιλα του ειναι και πικρο σε σημειου εμετου! με το ζορι το καταπινα εχθες... :p
τι να κανουμε, θα ζησουμε και ετσι. θα πεσει πολυ μαγειρικη για να το καλυψω :d

maki ευχαριστω αδερφε!! Wink δεν καπνιζουμε μπαφο οταν τρωμε βουτυρο (βασικα δεν τρωμε πολυ βουτυρο) και οταν την ακουσουμε βλεπουμε τι κανουμε! :p Wink
Το χασίς δεν με πρόδωσε ποτέ. Σε αντίθεση με το αλκοόλ (η κάνναβη) δεν με έκανε ποτέ κακό ή βίαιο.
- Willie Nelson
  Peace-and-love-033  
Απάντηση
#11
παιδια η λεκιθινη ειναι ο καλυτερος τροπος με το μαγειρεμα σε οτι κανεις cannabutter cannaoil whatever θα φτιαξω και θα σας ενημερωσω λειαν συντομως

lecithin is an emulsifier used in cooking and in the pharmaceutical industry for binding ingredients in lipids (butter, oils, and fats). it helps to increase the bioavailability of plant compounds in your high-lipid infusions, intensifying the potency of the resulting extracts. lecithin can be made from soy, sunflower, rice, or egg yolk. it is available at your local health-food or vitamin store in the form of powder, granules, or liquid. any type is sufficient except in capsules, because they contain too many binders and fillers. soy lecithin powder is processed to eliminate compounds that may have estrogen-like effects. lecithin granules are made from soy powder mixed with soy oil, so they may contain estrogen-like compounds. because liquid lecithin is three times as potent as powder or granules (it’s also three times as messy), use only 1 teaspoon per cup of butter or oil for your extractions.
Απάντηση
#12
πωπω κυριακη πρωι και στο τηγανι λιγο βουτυρο νιμασ (δωρεαν branding!) με προχθεσινο ψωμι να καψαλιστει και καπακι 3 αβγα μεσα. μονο μια φρεσκοστυμενη πορτοκαλαδα θα λειπει κι ενας καφες
Απάντηση
#13
ήρθε η ώρα να κάνω πείραματα
Leaf Κυνηγά το όνειρο , τα περισσότερα μπορείς να τα καταφέρεις ακόμα και αν πιστεύεις πως είναι αδύνατον να συμβούν! Leaf

Μου φαινόταν δύσκολο να ξεκινήσω μια καλλιέργεια , όσο δύσκολο έμοιαζε τόσο εύκολο εξελίχθηκε στην πορεία με πράξη  προσπάθεια και επίμονη και το ποιο βασικό Η αφοσίωση σε αυτό που κάνεις...
 
Απάντηση
#14
παιδες το cannabutter το φαγα πολυ οταν εκανα το πρωτο μου grow κ δεν ειχα vaporizer ακομα, μιλαμε ακομα νιωθω την αηδια, τι κωλογευση ηταν αυτη, προτιμηστε κανα μιλκ με λιγο καφε η κακαο, οχι οτι ειναι πολυ καλυτερο σε γευση αλλα τουλαχιστον δε ξερνας,
υγ: φιλε μαμρα οσον αφορα τη ζαχαρη ακουσα πως βοηθαει στο να απορροφηθει καλυτερα το thc, ασε που επισης φευγει η απαισια χορταριλα λιγακι απο το βουτυρο η το γαλα
Απάντηση
#15
τα γλυκα οπως κ η αλκοολη ενεργοποιουν το thc. οπως κ τα λιπαρα γιαυτο κ το βουτηρο. αλλα καλο ειναι το βουτηρο να εχει οσο πιο πολλα λιπαρα γινεται.
Απάντηση
#16
(10-16-2018, 05:05 PM)argy-ris Έγραψε: τα γλυκα οπως κ η αλκοολη ενεργοποιουν το thc. οπως κ τα λιπαρα γιαυτο κ το βουτηρο. αλλα καλο ειναι το βουτηρο να εχει οσο πιο πολλα λιπαρα γινεται.
τα κανναβινοειδή διαλύονται με αλκοόλη και με άλλα έλαια . δεν ενεργοποιούνται , απλά με αυτόν τον τρόπο τα παίρνουμε από το φυτό .
Απάντηση
#17
νιμας είσαι εδώ?
έχω 3ης ώρες και 30 λεπτά σε μπεν μαρί το βούτυρο
σε θερμοκρασία 80 βαθμούς μαξ ,πόσο να συνεχίσω ακόμη?
Leaf Κυνηγά το όνειρο , τα περισσότερα μπορείς να τα καταφέρεις ακόμα και αν πιστεύεις πως είναι αδύνατον να συμβούν! Leaf

Μου φαινόταν δύσκολο να ξεκινήσω μια καλλιέργεια , όσο δύσκολο έμοιαζε τόσο εύκολο εξελίχθηκε στην πορεία με πράξη  προσπάθεια και επίμονη και το ποιο βασικό Η αφοσίωση σε αυτό που κάνεις...
 
Απάντηση
#18
επειδή και εγώ ακολουθώ την συνταγή του και τον ευχαριστώ τον φίλο που την μοιράστηκε μαζί μας. είναι το φάρμακο μου το βούτυρο ε λίγο μέχρι να βρω την δοσολογία μου ήμουν κουδούνι 
όλα τα κάνω όπως λέει η συνταγή με τα γραμμάρια αλλά το αφήνω να βράσει στο πιο χαμηλό στο μάτι στην κουζίνα για 12 ώρες και άλλη μια παρέμβαση στην συνταγή του φίλου κάσα είναι όταν κατεβάσω από την φωτιά προσθέτω μανταρίνι φλούδες για το άρωμα και το μυρσενιο και μετά στραγγίζεις και το χωρίζεις από το νερο
Απάντηση
#19
για την καταψυξη , ισως με παγοκυψελες να χωριζεται και σε δοσεις
Απάντηση
#20
σε επομενη πλασματικη διασταση για τη πραγματικη λιγο απιθανο.... master shef(marijuanna grow edition)...
:d :d :d :d :d :d :d :d 
παμε γερα αλανια μου να βγαλουμε τις καλυτερες συνταγες!
ετοιμαζω και εγω λαδακι!!
Leaf "I'm gonna make him an offer he can't refuse." Leaf
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)