Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalamata Red (Feather) aka Alagonian
αμα εχεις καλη καβαντζα, τι το σκεφτεσαι. η ποιοτητα και η ποσοτητα που θα παρεις δεν συγκρινεται με τπτ
Απάντηση

ads by gr420info

θα το δοκιμάσουμε και θα πουμε αν ειναι .
οποιος εχει πάει καλαματα ,αυτό το πράγμα δε ξεχνιέται .
δε κρύβεται με τίποτα η μυρωδιά και το εφε δε ξεχνιέται .κεφαλι κόκκαλο με ενεργεια 4 φρεντο μαζι .
φανταρος εβαζα εναν μεγαλο παπα στα απλυτα σε 4 σακουλες και ολο το "επιλοχαδικο" μυριζε αγαπη
Απάντηση
(04-06-2020, 07:44 PM)sofaki Έγραψε: blue wg ..θα συμφωνήσω με εσένα .. προσωπικά κουραστικά με τα λαμπιόνια και τις τέντες .. σκέφτομαι να βάλω έξω στην φύση και γω και έτσι από περιέργεια θα βάλω ένα ghost train haze σπορακι που μου έχει μείνει και ένα καλαμάτα ρεντ όταν έρθει ...εγώ πιστεύω τις ακτίνες του ηλίου σε ποιότητα δεν μπορεί να τις μυηθεί 100% ακόμα καμία λάμπα και δεν εννοώ στην ποσότητα των ανθών αλλά κυρίως στο τι έχει να σου προσφέρει στον ουρανίσκο .. διότι πολύ απλά ο ήλιος είναι από μόνος ας το πούμε μια υπερτεχνολογια.. επίσης από φαγητό θα παίξω με τα λιπάσματα της  guanalong και καμια κοπριά περιστεριών ..και όχι της an.. φτάνει πια...αυτα

μη βάλεις έξω αν δεν θες να εθιστείς στην εξωτερική καλλιέργεια.

αν θες καλαματιανό σαν τα παλιά θέλει αποξήρανση/ωρίμανση αρχικά με ήλιο και μετά με αέρα. δηλαδή, αντί να κατεβάσεις την ποσότητα του νερού του άνθους από το 75% στο 10-15% και να ξεκινήσεις την ωρίμανση μέσα στα βάζα (όπως κάνεις), την κατεβάζεις γρήγορα στο ∼ 0% αφαιρώντας ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μέρος της χλωροφύλλης που μπορεί να φύγει, μετά κάνεις το trimming (dry trimming) και τέλος αποθηκεύεις στα βάζα.

η καλαματιανή κοκκινόφουντα ήταν ερυθρόφαιο ή σκούρο καφέ χρώμα για τρεις λόγους:
1) την αποξήραιναν/ωρίμαζαν με ήλιο και αέρα
2) έχει κάποιους φαινότυπους που τα pistils είναι πιο κοκκινοπά
3) επειδή η καλλιέργεια τελείωνε στα τέλη του φθινοπώρου που οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλές, απελευθερώνονταν άλλες χρωστικές (όχι χλωροφύλλη) που έδιναν σκούρες κόκκινες αποχρώσεις στα πράσινα μέρη του φυτού.

ο κύριος λόγος που βγήκε το όνομα «κοκκινόφουντα» είναι ο 1. οι λόγοι 2 και 3 είναι δευτερεύοντες λόγοι που έδιναν το κάτι παραπάνω.

το kalamata red θέλω και εγώ να το δοκιμάσω. πάντως ο fatrasta με το athina north greek δεν με έχει πείσει. το ίδιο και οι «ζορμπάδες» —αυτοί μάλλον όταν έλεγαν «σατίβα από τα ελληνικά βουνά» θα εννοούσαν αυτά που είναι στη βόρεια ήπειρο :d .
Απάντηση
η μονη φορα που ηπια καλαματιανο, ητανε το 1987 στο αμστερνταμ στο καφε μπουλντοκ και θυμαμαι οτι την εδινε με 5 γκιλντες το τζι. ειχε μοναδικη εμπειρια και δεν ματαηπια αλλο τετοιο χορτο.
τωρα, επειδη το galaxy της pyramid ειναι αρκετα κοκκινη η φουντα του, ακουστηκε οτι εμπεριεχει μεσα στον φαινοτυπο του και καλαματιανο. σαν ακουσμα ομως, καμμια σχεση με το καλαματιανο
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)