Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Προετοιμασία στεγνωματος
#1
παιδιά πρώτη προσπάθεια και πρώτη ιδέα στεγνωμα σε εξωτερικό χώρο
Απάντηση

ads by gr420info

#2
[Εικόνα: 20170924_104238.jpg]


[Εικόνα: 20170924_103041.jpg]


[Εικόνα: 20170924_103028.jpg]
Απάντηση
#3
(09-24-2017, 10:28 AM)mpataki82 Έγραψε: παιδιά πρώτη προσπάθεια και πρώτη ιδέα στεγνωμα σε εξωτερικό χώρο

κοψε της κλαρες κ κρεμασε τες σε ενα μερος σκοτινο κ η υγρασια να ειναι γυρο στο 40% και αρκετη ζεστη.η βαζεις τη λαμπα για να βοηθηση στην ξηρανση κ μετα αφου δεις οτι στεγνωσαν τα βαζεις σε βαζα μεγαλα με ενα υγρασιομετρο ωζτε να μην εχει πολυ υγρασια.εκει εινια που το φυτο δινει δυναμη στους παπαδες κ δε χανεις thc.
καλη επιτυχία. 
Απάντηση
#4
το στέγνωμα πρέπει να γίνεται σε καλά αεριζόμενο σκοτεινό χώρο με ένα ανεμιστήρα να ανακατεύει τον αέρα χωρίς να χτυπάει πάνω στους παπάδες, και υγρασία θερμοκρασία σε νορμάλ επίπεδα.. 18-25 θερμοκρασία , 40-60 υγρασία.
grow with the flow
Απάντηση
#5
καλησπέρα...αν δν παιζει εσωτερικος χωρος για στέγνωμα μπορούμε σε βουνο αναμεσα σε θαμνους κτλπ να μην περναει φως οσο γινεται...θα πιασει η θα εχει επιπτωσεις στο φυτο??
Απάντηση
#6
(04-09-2018, 10:49 AM)kostakis Έγραψε: καλησπέρα...αν δν παιζει εσωτερικος χωρος για στέγνωμα μπορούμε σε βουνο αναμεσα σε θαμνους κτλπ να μην περναει φως οσο γινεται...θα πιασει η θα εχει επιπτωσεις στο φυτο??

πρεπει να ειναι καπου ελεγχομενα.
οι παπαδες θελουν σκοταδι,οχι ζεστη,οχι ξηρο περιβαλλον(για τον αερα το λεω).
γενικα δεν ειναι οτι καλυτερο εκτος κι αν φτιαξεις μια κατασκευη και τεσταρεις απο πριν τι θερμοκρασια/υγρασια θα εχει και για να το κανεις αυτο θα πρεπει να εισαι εκει ολη μερα..... Undecided
Ο Θεος μου εδωσε ελευθερια.. Leaf
Ο ανθρωπος μου την στερει..
Απάντηση
#7
θα παρεις ενα χαρτοκιβωτιο απο νερα (πολυ καλο το βικος, γιατι στο πανω μερος εχει γυρω γυρω μπλε γραμμη που χρησιμευει σαν οδηγος και σαν χαρτι ρουφαει την υγρασια).

κοβεις τα αυτια του καλυμματος, ωστε να ειναι ελευθερο πανω.

στον πατο στρωνεις ενα φυλλο αλουμινοχαρτο, για να απομονωσεις τυχον εισροες αερα ή νερου απο τον πατο. και ενα φυλλο αντικολλητικο χαρτι απο πανω, για συλλεξεις οτι πεσει. θα μπορουσες να μαζεψεις στο αλουμινοχαρτο οτι πεφτει, αλλα αν εχει πολλα ρετσινια και σταζουν ζουμια, ειναι καλυτερα στο αντικολλητικο χαρτι, για να τα μαζεψεις και να τα καπνισεις.

παμε ψηλα τωρα, στα 2 δακτυλα απο το χειλος εχει περιμετρικα μια μπλε γραμμη.τρυπας ακριβως απο πανω της με καλαμακι απο σουβλακι. εδω οι επιλογες σου ειναι 2. η περνας σπαγκο ως απεναντι και φτιαχνεις 4-5 σειρες σχοινι απλωματος ή περνας καποιο ξυλο ή καλαμι. ακομα καλυτερα αν εχεις μια μικρη σκαρα την βαζεις απο πανω και δεν χρειαζεται να τρυπησεις.

πανω στα σχοινια ή τα ξυλακια θα κρεμας με μανταλακι τους παπαδες απο τα κοτσανια. εχει μικρα μανταλακια το jumbo για χαρτια, πολυ καλα. επισης και μεταλλικα μανταλακια για χαρτια κανουν.

οπως ειναι τα χωνεις σε ενα ντουλαπι και το αφηνεις ελαφρα ανοιχτο να αεριζεται. θα ειναι οι παπαδες σου στο σκοταδι και δεν θα εχεις και θεμα χωρου για το στεγνωμα. επισης αν χρειαστει μπορεις να κανεις και τρυπες στο χαρτοκουτο για επιπλεον κυκλοφορια αερα.
Ο δρόμος του Νίντζα είναι γεμάτος δυσκολίες και γιαούρτι...
Απάντηση
#8
με την ευκαιρια καθησα και εφτιαξα ενα κουτι, γιατι θα το χρειαστω οπου να ναι. 

1 χαρτοκουτο, 2 κομματια σπαγγο, κατι σπασμενες μυτες απο καλαμια ψαρεματος, 1 καλαμακι σουβλακι και 1 μολυβι, συν αλουμινοχαρτο και αντικολλητικο χαρτι. ολα ετοιμα σε 4 λεπτα.

τα 2 κομματια απο το καλαμι τα εβαλα κοντρα ωστε να μην πεσουν κατω απο το βαρος του παπα τα σχοινια. τα αλλα 2 κατα μηκος αντι για σπαγκος.

το κουτι, γυρω, πανω και μεσα

[Εικόνα: wp_20180410_20_39_28_pro.jpg]

[Εικόνα: wp_20180410_20_39_39_pro.jpg]

[Εικόνα: wp_20180410_20_39_56_pro.jpg]

[Εικόνα: wp_20180410_20_40_04_pro.jpg]


και τα μανταλακια, αναμενουν υπομονετικα την ωρα τους, 35 με 50 λεπτα στα χαρτικα του jumbo

[Εικόνα: wp_20180410_20_52_44_pro.jpg]

απλα, καθημερινα, φθηνα υλικα και κανει και για ριγανη, φασκομηλο καυτερες πιπεριες και λοιπα βοτανα (και για τριανταφυλλα για οσους αποξηραινουν ανθη).
Ο δρόμος του Νίντζα είναι γεμάτος δυσκολίες και γιαούρτι...
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)