Αξιολόγηση Θέματος:
  • 7 Ψήφοι - 4.71 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Βιολογικό καφενείο (ότι θες πες βιολογικά!!!)
Το καλό με τον Αλβανό ει αι ότι η επικονίαση είναι ανοιχτή.
Πολλά φυτά πολλές διασταυρωσεις πολλά γενετικά ζάρια.
Κάποιο κάθετε... Αν έχεις το χώρο να σκάσεις καμία χιλιάδα σπόρια.
Απάντηση

ads by gr420info

(05-22-2020, 02:10 PM)Roukounas Έγραψε: @VaPoRMaN
Εγω παρεξηθηκα @ Dacapo αλλα αυτο δεν αλαζει  το οτι θα ωφελουσε το φορουμ ,και επισησ οτι ο ανθρωποσ εχει γνωσεισ,ειναι αληθεια και η αληθεια πρεπει να λεγεται ασχετωσ προσωπικων διαφορων. τεσπα
----------------------------------------


(Εδω να ΤΟΝΙΣΩ για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορα για να μην γινουμε ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ πωσ οτι κανω ειναι αντγραφεσ απο το νημα του @τζωρτζη https://gr420.info/forum/showthread.php?tid=4812

Συνεχισω την προσπαθεια μου στην οργανικη με την αποφαση να κανω-πειραματιστω με το OHN

Λεω να πειραματιστω γιατι απο το βιντεο του OHN στο παραπανω νημα δεν υπαχει μια σαφη πληροφορια οσον αφορα τι ποσοτητεσ πρωτων υλων και ποσα λιτρα βαζα θα χρειαστουμε
Αλλα επειδη καρατησα πολλα στοιχεια και αναλογιεσ θα προσπαθησω να βγαλω εναν μπουσουλα που σιγουρα θα βοηθεισει τουλαχιστον εμενα για την επομενη φορα (αν οχι και καποιον που θα το κανει για πρωτη φορα)
Εδω θα σασ πω ενα πραγμα. Μαγκεσ μου *αρχιζω να πιστεω εμπρακτωσ οτι αξιζει

Εγω δεν θελω μεγαλεσ ποσοτητεσ για να μπορω να καβαντζαρωμαι ( *να τα κρυβω γρηγορα και ευκολα)

Εκανα ενα συλογισμο να ξεκινησω με βαζα 500ml δηλαδη το 50%=250ml το 1/3= ±170ml (αυτεσ ειναι οι ογκομετρικιεσ αναλογιεσ που θα μασ χεριαστουν για να κανουμε την διαδικασια)
Eτσι αγορασα και τησ διαφορεσ αναλογεσ ποσοτητεσ απο το καθε βοτανο

Αλλα ο συλογισμοσ μου επεσε εξω γιατι το καθε βοτανο ασχετωσ γραμμαριων δεν πιανει τον ιδιο χωρο-ογκο μεσα στο βαζο και ουτε την ιδια αντιδραση εχει ωσ προσ το φουσκωμα απο την μπυρα(αλλα θα ξερω για την επομενη φορα Big Grin )

Την πατησα και με τα λιτρα των βάζων αλλα και με τα γραμμαρια των βοτανων(αλλα δουλειτσα εγινε)

Απο λαθοσ υπολογισμο πηρα(ειχα) μικροτερα βαζα
και λιγο περισσοτερα υλικα

Εδω να πω το μονο μειονεκτημα τησ οργανικησ ειναι η ευρεση των υλικων(ειδικα σε οσο πιο μικρη πολη ζεισ)
Αλλα τωρα ξερω,και σημειωσα τον χρονο ευρεσησ,και τον χρονο αποκτησησ-παραλαβησ των υλικων και ξερωντασ και τα καταστηματα(και απο ιντερνετ) μπορω να συγχρονιστω με τα αναλογα τηλεφ.απο εκει που τα βρηκα Big Grin

Θα σασ δειξω και τα λαθη και πωσ τα διορθωσα στην πορεια

Ψαχνωντασ να βρω αρχαγγελικη(η αγγελικη) επειδη η ποσοτητσ που πηρα εκει που την βρηκα δεν εφτανε απο καθε καταστημα ξεχωριστα βρηκα σε τρεια διαφορετικα μερη-ποιοτητεσ
Επισησ με τησ αποδειξεισ ξερω και ποσο στοιχοιζουν για να κανω τα κουμαντα μου
(Οι καλλεργητεσ με το Φ.Π.Α στηριζουν την εθνικη οικονομια)

Αλλα οτα ξεκινασ να κανεισ μια δουλεια ο Μερφι ειναι εκει κοντα και γελαει
Παω να ζυγισω και τελειωσε η μπαταρια
[Εικόνα: Fwatr7Am.jpg]

Αλλα ο Ρουκουνασ γελαει καλλυτερα γιατι εχει καβαντζα σε διαφορα νουμερα
[Εικόνα: z8HcPENm.jpg]

Ξεκιναμε ζυγιζωντασ τα βαζα παντα χωρισ καπακι και το γραφουμε ΠΑΝΩ στα βαζα και οχι στο ΚΑΠΑΚΙ γιατι μπορει να βγει
ΞΕΚΙΝΗΣΑ με βαζα 250ml τα οποια τα ζυγισα

Τρεια βοτανα αγγελικη-γλυκοριζα-κανελα
Τεσσερα βαζα γιατι η αγγελικη θελει διπλασια ποσοτητα(εγω για να τα ξεχωριζω και μονο ονομασα το ενα βαζο αγγελικη και το αλλο αρχαγγελικη)
[Εικόνα: 0I8P4G8m.jpg]

Κατω οι τρεισ διαφορετικεσ ποιοτητεσ αγγελικησ που βρηκα(απο αριστερα προσ δεξια 1-2-3 οπωσ ενοιωσα οτι ειναι καλυτερη για την εργασια μου)
[Εικόνα: pZE1Gbzm.jpg]
[Εικόνα: wwTUBFxm.jpg][Εικόνα: 6vP6AMPm.jpg] [Εικόνα: Ag7zNrHm.jpg]

Εδω να πω οτι αναμειξα και τισ τρεισ αν και απο οτι καταλαβα μονο η 1η εφτανε,αλλα ισωσ ετσι να ειναι καλυτερα γιατι ειναι μειγμα ισωσ απο διαφορετικεσ ποιοτητεσ -εστω και περιοχεσ

γλυκοριζα
[Εικόνα: mzO6TKKm.jpg]

κανελα
[Εικόνα: QNbTCeHm.jpg] [Εικόνα: 1lngQ08m.jpg]
Εδω δυο πραματα για την κανελα
Αυτη ειναι Κευλανησ
Υπαρχει και Ινδονησιασ
Η πρωτη 2,50 φορεσ ακριβοτερη
Οταν ρωτησα γιατι με ειπαν η πρωτη ειναι πιο πολλη φαρμακευτικη και η δευτερη ποι πολλη για ζαχαροπλαστικη-φαγητα
Πηρα την πρωτη
Και οντωσ μεγαλη διαφορα απο ζαχαροπλ. δεν μυριζει τοσο εντονα,δεν αφηνει εκεινη την πουδρα στο χερι,την σπασ τιναζεισ τα χερια και στροιβεισ, εξαφανιζεται γρηγορα η μυρωδια τησ

[Εικόνα: v845ABJm.jpg][Εικόνα: 4MEpFwUm.jpg]

Βαζουμε μπυρα ωσ την μεση του βαζου
[Εικόνα: jooPe0Gm.jpg]

Η αρχαγγελικη και ο τροποσ που φουσκωνει με την μπυρα εδειξε οτι θελει μεγαλυτερο βαζο και των 500ml το αλλαξα σε 1ltr
[Εικόνα: vmE98mRm.jpg]
Απο την αγγελικη ερχωνται φοβερεσ μυρωδιεσ λεσ και ξυπνησεσ πρωι σε σκηνη σε βρεγμενο σπο βροχη δασοσ,και κατι σαν μεντα στο βαθοσ

Η καννελα πιο γρηγορα ετιομη απο ολα
[Εικόνα: rqtQmdfm.jpg]

Και το πιο αργο η γλυκοριζα και μαλλον και το βαζο τησ γλυκοριζασ πρεπει να παει απο 500 σε 750ml
[Εικόνα: NmwVyEtm.jpg]

Σε   2 μερεσ θα προσθεσω και αυτα χωρισ το σταδιο τησ μπυρασ οποτε θα συγχρονιστουνε απο αποψη χρονου και διαδικασιασ με τα σημερινα
[Εικόνα: BkXZVb2m.jpg]

--------------------------------------------
Αφου τελειωσα απο το πρωτο μισο του πρωτου σταδιου τησ παραγωγησ OHN ασ ριξω μια ματια στα FFJ που κανω

Μπανανα
[Εικόνα: c3PHsNnm.jpg] [Εικόνα: 6WTsgCUm.jpg]

Κολοκυθα
[Εικόνα: wVTpFAXm.jpg] [Εικόνα: mV9rmpUm.jpg]

Παπαγια
[Εικόνα: BJZoqR6m.jpg] [Εικόνα: gBl1E3Pm.jpg]

--------------------------------
Και μια ματια στο WRC
[Εικόνα: 8x7TWxim.jpg] [Εικόνα: zmxafoym.jpg]

----------------------------------------
*να τα κρυβω γρηγορα και ευκολα
Πριν 2-3 μερεσ εκει που μιλουσα με τον κουμπαρο μου @ godfather πωσ γυρισε η κουβεντα για καθαρο οινοπνευμα τσουπ χτυπα το κουδουνι του διαμερισματοσ και ηταν το ατομο που με φερνει το οινοπονευμα απο συμπτωση

Αχγωθηκα λιγο να καλυφτω αλλα τωρα οργανωθηκα

Σε μια αχρησιμοποιητη υφασματινη γλατρα και σε μια σακουλα εβαλα τα βαζα (και το καθενα σε ξεχωριστη σακουλα για να μπορω να τα βγαζω και μεμονωμενα ευκολα) μου για μπορω με μια κινηση να τα αλαζω χωρο
[Εικόνα: 9MrUx16m.jpg][Εικόνα: IEsPlCmm.jpg][Εικόνα: 8VClIEBm.jpg]

*αρχιζω να πιστευω εμπρακτωσ οτι αξιζει
Σε καποια φαση οταν εστηνα την τεντα για το 2ο grow χρειαστηκα να παρω κατι μουφεσ  απο τουσ σωληνεσ εξαερισμου του 1ου grow,που τουσ ειχα αποθηκευμενουσ μεσα σε χαρτοκιβωτιο
Μου ειρθε μια μυρωδια απωσ αυτη που μυριζουν απο τα χημικα που εχουν ποτισει τα ντουβαρια,απο τα διαφορα grow shop που ψωνιζουμε

Ενω εδω οπωσ τακτοποιουσα τα βαζα  στισ σακουλεσ μου ερχωνταν κατι μυρωδιεσ(αν μην τι αλλο γνωστεσ)οπωσ απο δασοσ-απο βρεγμενο χωραφι-απο αποστακτηριο κ'αλλεσ

Αν αυτεσ οι μυρωδιεσ κατσουν και στο φετινο σωληνα που τον αλαξα,οι μισεσ να πανε στα φυτα-παπα-τσιγαρα
θα ειναι αρκετο 

Το σαββατοκυριακο τελειωσε απο σημερα ο καθενασ στον παγκο του και ο Roukounas στον παγκο τησ κουζινασ του

Συνεχιζωντασ το OHN
 Τελικα ηταν λαθοσ η επιλογη μου για τοσα μικρα βαζα

Αντικατεστησα εντελει και τα βαζα τησ γλυκοριζασ και πιπεροριζασ απο 5οοml σε 1lt για να μπορει να δουλευτει πιο ανετα το μειγμα αφου θα μπει και αλκοολ και θα χρειαζεται ανακατεμα

Ηρθε η ωρα του τζιντζερ και του σκορδου 2 μερεσ μετα απο τα προηγουμενα

Εγω εκανα 3μερεσ γιατι επειδη αλαξα βαζα προσθεσα λιγη μπυρα και σκεφτηκα (με γνωμη τζωρτζη) οτι δεν πειραζει και η προσθηκη μπυρασ,καθωσ και η παραπανω μερα

Ξεκινησα με τζιντζερ

Γαντια
[Εικόνα: r0UeKBFm.jpg]

και πανω στο ξυλο κοπησ για να μην παρει μυρωδιεσ εβαλα ενα αντικολλητικο χαρτι (για να καθεται καλα το χαρτι και να μην γυριζει εσταξα μερικεσ σταγονεσ νερου πανω στο ξυλο)
[Εικόνα: eH0S4t3m.jpg]

Ενωειτε ζυγιζω βαζα 
[Εικόνα: MO2C9YOm.jpg]
και υλικα οσο εχω καθαρα χερια ζυγιζω ιδια ποσοτητα ζαχαρησ με τζιντζερ
[Εικόνα: xLcvWCYm.jpg]

Πολτοποιω τζιντζερ
[Εικόνα: KSsIa3qm.jpg]
 και ανακατευω ριχνωντασ σταδιακα την ζαχαρη
[Εικόνα: 4Pumyltm.jpg]
Βαζω το μειγμα στο βαζο και ξαναζυγιζω
[Εικόνα: 74DUnRim.jpg]

ΣΚΟΡΔΟ

Αλαζω γαντια και χαρτι στο ξυλο κοπησ
[Εικόνα: aIYM83Wm.jpg]

Για να μην πεταγωνται κομματια σκορδο δεξια και αριστερα ΔΕΝ το κανω ετσι
[Εικόνα: oYFvaYVm.jpg]

Αλλα παιρνω ακομα ενα-δυο αντικολλητικο χαρτι και το βαζω πανω απο τα σκορδα
[Εικόνα: OmRo5Hdm.jpg] [Εικόνα: Rs93J21m.jpg]

Και τωρα κοπαναω το σκορδο μου
 [Εικόνα: cMJtJOJm.jpg]

Παλι ιδια ποσοτησ ζαχαρησ και σταδιακο ανακατεμα μεχρι να γινει ετσι και 
[Εικόνα: g05lvsim.jpg]
στο βαζο
[Εικόνα: wfVOSdcm.jpg]

Τα δυο σημερινα
[Εικόνα: 9yzwFS0m.jpg]
Απο οτι βλεπω αυριο οσο ειναι νωρισ με παιρνει να βαλω αλλα 150gr τζιντζερ(και τωρα τοσα εβαλα)
και σκορδο αλλα 100gr(τωρα εβαλα 120gr)
 
Παμε τωρα στα προηγουμενα βοτανα που ειχαμε κανει
Δυο αρχαγγελικη
Μια γλυκοριζα
Μια κανελα

Αφου τα ζυγισουμε αφαιρουμε το βαροσ του βαζου,οσο ειναι το ωφελιμο τοση ζαχαρη εχουμε σκοπο να προσθεσουμε
Και λεω σκοπο και οχι προσθετουμε γιατι κατουσιαν βαζουμε τοση-οση ζαχαρη ωστε να μην υπαιρβουμε τα 2/3 του βαζου μασ σε ογκο(χρειαζωμαστε το υπολοιπο 1/3 για να βαλουμε οινοπνευμα)  

Βαζω ζαχαρη λοιπον και ανακατευω
Παντα δεξιοστροφα και παντα με ΞΥΛΟ,ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΟ
[Εικόνα: hl7Ig2jm.jpg]

Αφου εβαλα σε ολα ζαχαρη
[Εικόνα: SlvRyz4m.jpg]
 
Ξαναζυγισα και τα εκλεισα με χαρτι κουζινασ
[Εικόνα: 4JBrhZfm.jpg]

Εδω ολα μαζι τα OHN
[Εικόνα: bLSzJMym.jpg]

Και εδω,σε υφασματινη γλαστρα ολα τα OHN μεταφερωμενα
[Εικόνα: XV5oFh4m.jpg]

Ελεγχοσ οσων (εκτοσ FAA) εχω ακομα υπο διαδικασια ζυμωσεωσ

Παπαγια
[Εικόνα: KtagT1dm.jpg]

κολοκυθα @ tzorge δεσ η ζαχαρη αρχιζει και εξαφανιζεται νομιζω το πλαστικο καπακι εκανε καλα την δουλεια του

[Εικόνα: MkIsqpum.jpg][Εικόνα: Xxshvgcm.jpg]

Μπανανα
[Εικόνα: YvghyI7m.jpg][Εικόνα: NQcZR3um.jpg]

Τζωρτζ η μπανανα εχει πολλη ζαχαρη ακομα απο πανω δεν με πειραζει αυτο ετσι?

Καλαμιεσ
[Εικόνα: FK5oCesm.jpg]
Χαμηλα εμφανιστηκαν τα πρωτα ζουμια

WSC
14 μερεσ μετα
[Εικόνα: zG9uYq3m.jpg] [Εικόνα: 5lvCAj0m.jpg] [Εικόνα: Q7nh54Gm.jpg]
ΤΟ WSC ψηλοετοιμο το κοβω


Αυριο αν παρω θαρροσ θα σασ δειξω και το FAA,γιατι σημερα σαν να μου ηρθε μια μυρωδια ψαριλασ

Τζωρτζη το υγρο απο την κανελα παρατηρησα οτι ειναι θολο σε σχεση με τα αλλα(απο τησ ιδιοτητεσ του φυτου ειναι ετσι?)
[Εικόνα: RfSdCaam.jpg] [Εικόνα: n85wwoxm.jpg]

Εβιβεσ παω για τον χαφτα
Απάντηση
Roukounas μπράβο για τον κόπο σου
Ελπίζω να σε ανταμείψει η προσπάθεια σου.

Ωραία η κολοκύθα!
Re μπανάνα :δεν πειράζει η ζάχαρη.
Re κανέλλα :όπως λες από τις ιδιότητες της κανέλας είναι.

Εβίβα!
Απάντηση
@ tzorge
Σ'ευχαριστω φιλοσ
Μακαρι να εχουν αποτελεσμα οι κοποι μου(και ολων μασ στο φορουμ)

Το να κανεισ κανεισ τησ συνταγες σου τζωρτζη θελει διαβασμα(οπωσ σε ολα αν εισαι νεοσ)και να βαλει σε μια σειρα στο μυαλο του το τι πρεπει να κανει και πωσ να οργανωθει

Πιο πολλη θελει τροπο αλλα αμα κανεισ 1-2 συνταγεσ μετα αντιλαμβανεσαι τι θελει για να κανεισ πιο ανετα τισ υπολοιπεσ

Πιο δυσκολο ειναι να βγαλεισ φωτογραφιεσ την ωρα που το κανεισ (με λερωμενα χερια) παρα η συνταγη αυτη καθεαυτη


Σημερα λεω να κανω crab crustacean meal απο γαριδεσ

Εβιβεσ και καλημερα στο φορουμ
Απάντηση
Και επειδη ο αντρασ ξεχωριζει απο τον λογο του,οτι λεμε πρεπει και να το κανουμε

Crab crustacean meal CRAV

Πηρα τα υπολειματα των γαριδων και αφου τα εβαλα σε ενα ταψι βγηκα μπαλκονι (λογο μποχασ) και τα καρβουνιασα με ενα παραπλησιο φουρνακι που εχω
https://vicko.gr/el/foyrnaki-aeros-rompo...icko-leyko
[Εικόνα: pK7E9pDm.jpg]

Στουσ 175  βαθμουσC για 20-25 λεπτα 

Εδω και 3-4 μερεσ αγορασα και αυτο αποκλειστικα για τισ κουζινο-δουλειεσ τησ οργανικησ γιατι δεν θελω(λογο μυρωδιων και σιχαμαρασ να χρησιμοποιω τα καλα που εχω) 
https://www.e-jumbo.gr/kouzina/ergaleia-...w_1437234/

Τα μπλενταρισα
[Εικόνα: D8wjslpm.jpg]
και πηρα τα αρχ... μου(αρχικα μου) 50gr

[Εικόνα: ODJNKItm.jpg][Εικόνα: FIp3Nfym.jpg]

Aπο ενα κιλο γαριδεσ 50  CRAV 
Aσυμφορο εδω το θεμα

Πρεπει να σκεφτω μπασ και εχω κανα φιλο ή φιλο φιλου με κανενα εστιατοριο με θαλλασινα να με κραταει υλικο
Η θα κανω μια καταδρομικη εδω
https://www.youtube.com/watch?v=7f72cto0u8M

Τωρα αν αναρωτιεστε πωσ μαγειρευτηκαν οι γαριδεσ ριξτε μια ματια εδω
https://gr420.info/forum/showthread.php?...#pid168297 παραγραφο #8943
Απάντηση
FPJ Κισσοσ

Εχει μια δυσκολια οσον αφορα να ομογενοποιηθει με την ζαχαρη γιατι δεν εχει πολυ ζουμια τα φυλλα
Παραυτα εγινε δουλιτσα

90 gr κισσοσ και 90gr ζαχαρη
[Εικόνα: sSkhsj1m.jpg][Εικόνα: P1uGIFTm.jpg]


Aνακατεμα και στο βαζο με προσοχη
[Εικόνα: ukHGHFNm.jpg][Εικόνα: Ar6PfZbm.jpg]

Ζυγισμα κλεισιμο
[Εικόνα: aZhExKam.jpg] [Εικόνα: 6ADbKVnm.jpg]
Απάντηση
Μέχρι την τελευταία σταγόνα...
Χεχεχε
Εύγε!
Απάντηση
Τισ οργανικεσ μου καλησπερσ στο φορουμ απο την Roukou Organic

Παιρνώντασ αρκετεσ μερεσ απο τοτε που εκανα τα FFJ και το WSC ηρθε η ωρα να τα φιλτραρω 
 
FFJ μπανανασ
[Εικόνα: q4Kb00Jm.jpg]
[Εικόνα: WJXoncpm.jpg][Εικόνα: lKBycUPm.jpg][Εικόνα: YTCwTvmm.jpg]


FFJ παπαγιασ
[Εικόνα: KDi0YjDm.jpg]
[Εικόνα: qyNpZGEm.jpg][Εικόνα: Vhw4geqm.jpg]

FFJ κολοκυθας
[Εικόνα: cF8Z0RFm.jpg]
[Εικόνα: tdEnFECm.jpg][Εικόνα: b2T4hezm.jpg]

WSC

Αυτο φιλτραριστηκε δυο φορεσ
[Εικόνα: XCmXu8Nm.jpg]
[Εικόνα: MJQ7hUKm.jpg]
και εδω:δες τι απεμεινε
[Εικόνα: TM7kY8am.jpg][Εικόνα: md8UONHm.jpg]

Kαι εδω η νεα σειρα τησ Roukou Οrganic
[Εικόνα: UZCGWKdm.jpg]

(προσ αναμονη και νεων προιοντων FPJ καλαμιασ-κισου-γλυστριδασ και FAA)

@ tzorge
Να ρωτησω ρε φιλοσ 

1ον Ειναι σαν σιροπι τα ζουμια απο τα FFJ (πηχτουτσικα,οχι σαν νερο)
Ετσι πρεπει να ειναι αγορι?

2ον Για το σκορδο στο OHN σκεφτηκα οπωσ ειναι να το ξαναριξω σε ενα μπωλ και να το ξαναζυμωσω,μπασ και το σωσω
Τι λεσ?
Οχι τιποτε αλλο,αλλα το να το εχω χωρια ειναι μια ακομα ενοια ωσ προσ μια ξεχωριστη διαδικασια 
Βεβαια αν δεν γινει κανω αλλο και τελειωσε η υποθεση

Εδω το FAA
[Εικόνα: 2q1cuBnm.jpg][Εικόνα: MGuXJkem.jpg][Εικόνα: 7TU8gQ0m.jpg][Εικόνα: Lefght6m.jpg]

3ον Παστωθηκε στισ 23/05/20
Απο τοτε,για φοβο μυρωδιασ ειναι,στο μπαλκονι και ισωσ λογο το οτι δεν εχει πολλεσ ζεστεσ,ακομα δεν αρχισε να μυριζει παρα αν βαλεισ μυτη πανω απο το βαζο
Εχει λιγο ζουμι και εινα κολλημενο (μια μαζα)
 
Απο οσο μπορεισ να διακρινεισ και απο οτι εγραψα,πωσ το βλεπεισ αποτυχια και εδω σαν σκορδο
Εβιβεσ
-------------------------------------
Υ.Γ
Να σε ρουφιανεψω επισησ οτι ο εκλεκτοσ φιλοσ @Sativaas σκεφτεται πολλη σοβαρα να ερθει στην οργανικη

Δεν τον βλεπεισ ολο ερωτησεισ ειναι  Wink Big Grin

Οχι βεβαια στον δικο μου βαθμο Cool Cool
Απάντηση
@ρουκοργκανικσ
1 Ναι δεν είναι θέμα. Μερικά βγαίνουν περισσότερο σιρόπιαστα.
2. Καλύτερα λέω να το ξανακάνεις δεν είναι μεγάλο το κόστος και είναι κρίμα να πάει στράφι. Συντόνισε το με πρώτο απόσταγμα και θα το συνεχίσεις μετά το τέλος των υπολοίπων.
3.οπως το λες μάλλον περίμενε τα αρώματα με τις ζέστες χιχιχι.

Το καφενείο είναι ανοιχτό για όλη την αλητεία.
Απάντηση
Αχχα μετά το τελευταίο γκροου έχω πετάξει μπουκαλακια χώματα φίλτρα σχεδόν τα πάντα
Με το καλό από Σεπτέμβρη Οκτώβρη θα δούμε τι θα κάνουμε
προς το παρόν Βιβες με 1μλ βάμμα
μέτρον ἄριστον
Απάντηση
Χεχε ρε με το Vapcap έχω κάνει και οφ από το βάμμα σχεδόν 2 εβδομάδες... Αυτό δεν ξανάγινε...
Το χώμα κάτι θα το κάναμε.
Εβίβα
Απάντηση
Όταν έφτιαξα το βάμμα 3-4 μέρες έπινα μόνο βάμμα και μετά έκανα μπρεικ με το βαπκαπ και εγώ.. Μέχρι χθες που ξανά άρχισα....
Μετακόμισα για ακόμα μια φορά και προσπάθησα ότι δεν χρειάζομαι άμεσα να το ξεφορτωθώ
μέτρον ἄριστον
Απάντηση
Καλησπερα στην <<αλητεια>>

Με το σκορδο στην διαδικασια για OHN ειχα μια αστοχια-αποτυχια.
Δεν μου εβγαλε ζουμια
[Εικόνα: 8Oeqzpem.jpg]
σε σχεση με τα υπολοιπα που νομιζω πανε πολυ καλα
Δειτε διαφορα π.χ με το τζιντζερ(το αριστερο)
[Εικόνα: KlMiG1xm.jpg]
Και εδω ολα μαζι τα OHN
[Εικόνα: 2XjT5evm.jpg]
[Εικόνα: WkNWkNHm.jpg][Εικόνα: uRxBMxmm.jpg]

Σε p.m που εστειλα στον τζωρτζη,τον ρωτησα να το βαλω σε ενα μπωλ οπωσ ειναι και να το ξαναζυμωσω   
Με απαντησε να το ξανακανω καλυτερα απο την αρχη και να συχρονισω το σκορδο στισ αλαγεσ με οινοπνευμα στα υπολοιπα (και εγω ετσι το σκεφτωμουνα τζωρτζ)

Το θεμα ειναι ομωσ (ασχετωσ αν ειναι ακριβο η φτηνο για να το ξανακανω) να βρω που εκανα λαθοσ ετσι ωστε να μην την ξαναπατησω,οχι μονο με το σκορδο,αλλα και σε αλλεσ περιπτωσεισ(ειδικα γιατι οι διαδικασιεσ ζυμωσησ θελουν και αρκετο χρονο)

Ετσι εκατσα και ξαναειδα το βιντεο στο νημα του τζωρτζ και εστιασα στο σκορδο
https://gr420.info/forum/showthread.php?tid=4812        στην   παραγραφο #13

Παρατηρησα στο βιντεο οτι το δικο του βαζο,σε σχεση με το δικο μου,ειταν μεχρι επανω γεματο και ο τυποσ το ζουπηξε αρκετα,σε σχεση με μενα που το αφησα ωσ ειχε απο την στιγμη που το εβαλα στο βαζο

Οποτε αποφασισα να κανω την δοκιμη μου να το ξαναζυμωσω με αρκετη δυναμη και ταυτοχρονα εκανα και το κολπο που εκανα με την κολοκυθα δηλ. να βαλω κατι να κραταει κατω το σκορδο και ταυτοχρονα να το πιεζει

Βασικα καλα που ειχα πλυνει απο χθεσ τα βαζα μου οταν φιλτραρα τα FFJ
[Εικόνα: q6gIpsDm.jpg]
γιατι το πρωι,ειδικα οταν δεν εχω μπαφο ειμαι καπωσ

Ξανασυμωσα λοιπον το σκορδο,εβαλα και το πλαστικο καπακι που χρησιμοποιησα στην κολοκυθα μεσα στο βαζο,και απο πανω ενα μπουκαλι νερο(μγαλυτερο-πιο βαρυ και αναποδα γιατι δεν χωρουσε) για να το κραταει κατω
[Εικόνα: 2jpkhgam.jpg][Εικόνα: 9IaZWJdm.jpg]

Εβαλα και μερικα χαρτακια αναμεσα στο στομιο απο το βαζο και το μπουκαλι για να ειναι οσο το δυνατον πιο κεντραρισμενο
[Εικόνα: jFuplfMm.jpg] [Εικόνα: NaGUzGjm.jpg]

Το σκεπασα με χαρτι κουζινασ και το τυλιξα με μια πετσετα για σκιαση
[Εικόνα: 5279PKtm.jpg][Εικόνα: ZmMuueDm.jpg]

Το ριχνω μια ματια μετα απο 3-4 ωρεσ και ειναι ετσι
[Εικόνα: aCy5aSvm.jpg]
Και ειδον ζουμι
Νομιζω κατι εκανα και ειμαι σε καλο δρομο

1η ερωτηση @ tzorge
Πωσ το βλεπεισ
Με δεδομενο οτι στο βιντεο λεει να τα αφησουμε 7-8 μερεσ,και λογο κρυου σχετικα ακομα,αν τα αφησω 10 μερεσ ωστε να προλαβει να βγαλει και το σκορδο ζουμια θα εχω προβλημα? (Δεν ειναι θεμα τα 2-3 ευρω αλλα η ξεχωριστη διαδικασια συν τον χρονο,με καταλαβαινεισ εσυ)

Αγορεσ χρησιμων εργαλειων για παρασκευη λιπασματων
Τουλπανι
[Εικόνα: W3pTEexm.jpg]
Γουδι
[Εικόνα: DVWxH7xm.jpg]
Το που θα χρειαστει το γουδι θα το μαθετε οταν ερθει η ωρα

Και μερικεσ αγορεσ πρωτων υλων για την Roukou organics για παρασκευη λιπασματων και χρησιμων υλικων για την οργανικη καλλιεργεια

[Εικόνα: qeQkypQm.jpg]
(την θεωρω την καλυτερη ζαχαρη με διαφορα μερικων μονο λεπτων ακριβοτερη απο τισ αλλεσ)

[Εικόνα: gQ4tuN7m.jpg]

Και για FPJ

Γλυστριδα
[Εικόνα: 4gksWawm.jpg]

Και ραδικι
[Εικόνα: dmoY4KNm.jpg]

Τελικα τζωρτζ βρηκα ραδικι ειπαμε η οργανικη θελει και πεισμα σε ορισμενεσ περιπτωσεισ
Ξοδεψα πιο πολλα λεφτα σε τηλεφωνα,παρα αν αγοραζα 10 κιλα ραδικια, γιατι επαιρνα σε μεγαλεσ αλυσιδεσ σουπερ μαρκετ επειδη στα σαιτ τουσ εγραφε οτι ειχαν ενω δεν υπηρχε στα καταστηματα

Εδω τζωρτζ 
2η ερωτηση 
Το ραδικι που βρηκα δεν ειναι το αγριο(λογικα το αγριο θα ειναι καλυτερο)
Ειναι Ιταλικο καλλιεργειασ 
Κανει δουλεια να το σφαξω η να παει βραστο για σαλατα?
Απάντηση
@Roukounas καλά που το πάλεψε μια χαρά φαίνεται.
Δεν νομίζω να έχεις θέμα 2 μέρες παραπάνω.

Το ραδίκι καντο να το χεις και θα δούμε πόσο καλό είναι. Από το να μην έχεις καλύτερο είναι.
Η αντράκλα θα πρέπει να είναι όλα τα λεφτά!

Το τουλπανι Αθήνα δύσκολο... Μια κάλτσα κάνει δουλειά για όσους δεν μπορούν να βρουν.
Εχει σε μαγαζιά με υφάσματα.
Απάντηση
@ tzorge
Με στελνεισ κουζινα κολλητε

Το τουλπανι το πηρα απο μαγαζι με κουμπια και τετοια ειδη

Υπηρχε και ενα καλτσον απο την πρωην μου μπερδεμενο μεσα στα δικα μου ρουχα αλλα δεν τα γουσταρω τα ολοκληρα καλτσον
Να ηταν απο ζαρτιερα ενταξει

Τζωρτζη και τα FFJ-FPJ σε καραμελε μπουκαλι καλυτερα?
Απάντηση
Το καλτσόν ειναι πολύ χρήσιμο, ακόμα και σκισμένο... χεχε
Ναι κρατάω μπουκάλια μπύρας "καφέ" κι είμαι κομπλέ.
Απάντηση
Δεν μασ τ'ελεγεσ αυτα τζωρτζη για τα σχισμενα καλτσον
Και μενα με  αρεσουν αυτεσ  οι προστυχιεσ

Μιασ και πηραμε τα υλικα ασ τα φτιαξουμε αφου ο δασκαλοσ τζωρτζ μασ εστειλε στην κουζινα(ποτε θα παρω ρεπο να δω)

Τωρα εδω θα μου πειτε καλα ρε Roukouna παλι τα ιδια θα μασ δειξεισ κοψιμο-ζαχαρεσ-ζυμωμα-ανακατεμα

Θα απαντησω:
Nαι ρε μαγκεσ διοτι καθε φορα που τα κανω,προσπαθω να βρισκω και καποιο κολπο για να κανω την διαδικασια πιο ευκολη-πιο καθαρη-και κυριωσ γρηγοροτερη,και πιστευω οτι ειναι καλυτερα να την μοιραστω μαζι σασ,μπασ και βοηθηθει καποιοσ ειδικα αν ξεκινησει για πρωτη φορα

Το μενου εχει σημερα

FPJ ραδικιου και γλυστριδασ(αντρακλα)

1ον ζυγιζω βαζο χωρισ καπακι και με αυτοκολητο το γραφω πανω στο βαζο(καλο ειναι ,εγω ετσι κανω ζυγιζω ολα τα σκευη μου ωστε σε περιπτωση που κατι ξεχασω η κατι δεν παει καλα να ειναι ευκολο να βρω το λαθοσ )
2ον ζυγιζω το υλικο μου και το βαζω σε ενα μπωλ (δεν ΠΛΕΝΩ φρουτα η λαχανικα οπωσ ειναι τα δουλευω)
3ον ζυγιζω και βαζω σε καποιο σκευοσ ιση ποσοτητα με το υλικο μου ακατεργαστη καστανη ή μαυρη ζαχαρη
  (Αυτα τα κανω απο την αρχη,πριν ξεκινησω να ανακατευω για να μην τα εχω τελευταια στιγμη με λερωμενα χερια)
4ον δεν αναμειγνυω-ζυμωνω ολα το υλικο μου κατευθειαν με την ζαχαρη,αλλα παιρνω ενα μεγαλο μπωλ,και τα βαζω και τα ανακατευω σταδιακα ετσι ωστε να γινωνται πιο ομογενοποιημενα

FPJ ραδικιου

Πρωτα απ ολα ακονιζουμε καλα το μαχαιρι μασ
[Εικόνα: uEaN3rfm.jpg]

Τα ραδικια μασ
[Εικόνα: WXKG4pZm.jpg]
και τα κοβουμε σε μικρα κομματακια
[Εικόνα: MQyluOFm.jpg]

Επειδη ομωσ βλεπω οτι εχω μπολικο υλικο και θα αργησω κανω την εξησ πουτανια(τιπ 1)
Ξεχωρισω μερικα κλωναρακια 
[Εικόνα: sHBNpChm.jpg]
και τα διπλωνω στην μεση
[Εικόνα: sp8t7j5m.jpg][Εικόνα: VauCuNnm.jpg]

Οποτε ετσι οπωσ τα εχω στο χερι παιρνω ενα ψαλιδι κουζινασ και αρχιζω να τα κοβω
[Εικόνα: I5lKcXim.jpg][Εικόνα: kVEdRyEm.jpg]

Πολυ πιο ευκολα και γρηγορα και το κυριοτερο καλυτερο αποτελεσμα
Κοιταξτε τι ωραια μικρα κομματακια
[Εικόνα: yk13pRRm.jpg][Εικόνα: GZQ1ktVm.jpg][Εικόνα: e6avjaym.jpg](στην τριτη φωτο στα αυτοκολητα το βαροσ των μπωλ)

Αρχιζω και ζυμωνω προσθετοντασ σταδιακα μια υλικο(ραδικια εδω) μια ζαχαρη
Τα παταω τα πιεζω τα σουλαω με δυναμη
Πολυ δυναμη μεχρι να μου γδερνει τα χερια η ζαχαρη
Απο οτι καταλαβα,απο μερικα λαθοι που εκανα η δυναμη για το καλο ζυμωμα(ειδικα σε φρουτα η λαχανικα που δεν βγαζουν πολυ ζουμι) ειναι το 90% για να πετυχει η διαδικασια 
[Εικόνα: wYD1XZum.jpg][Εικόνα: HXOL1nFm.jpg]

Και το πρωτο μπωλ ετοιμο
[Εικόνα: 73OHwDsm.jpg]
Δειτε εδω ζουμια
[Εικόνα: z0X09wHm.jpg][Εικόνα: XqL4xQJm.jpg]

Ετοιμο και το δευτερο μπωλ(δοση)
[Εικόνα: Lj5QzSdm.jpg][Εικόνα: M1kcPSkm.jpg]

Ηρθε η ωρα να μπουν στο βαζο και εδω το δευτερο τιπ

Για να μην σταξει υλικο στο βαζο και μετα πρεπει να το πλυνω κανω το εξησ
Παιρνω μια σακουλα και μεσα βαζω το βαζο και την κλεινω οσο πιο καλα μπορω για να μην λερωσω το βαζο μου
[Εικόνα: gyRgp5ym.jpg]

Δειτε εδω ολα αυτα τα ζουμια πανω στην σακουλα θα πηγαιναν στο βαζο μου
[Εικόνα: gxQhlXBm.jpg][Εικόνα: uSAZIarm.jpg]

Σκεπαζω το υλικο μου με μια στρωση ζαχαρησ
[Εικόνα: 8glbYkum.jpg]
[Εικόνα: lnpy4qDm.jpg]

Ζυγιζω το βαζο μου
[Εικόνα: ZYlqWwvm.jpg]

Και εσο ετοιμοσ
[Εικόνα: kHTJyRnm.jpg]

Δεν πηγε τιποτα χαμενο,απο το καλο και ΔΥΝΑΤΟ ζυμωμα δεν εμειναν καθολου υπολειμματα ζαχαρησ
[Εικόνα: depu8XIm.jpg]



 FPJ γλυστριδασ(αντράκλα)

Ιδια διαδικασια
Ψιλοκοβω με ψαλιδι
[Εικόνα: CRqNoBJm.jpg]
Ζυμωνω με πιεση και δυναμη και γεμιζω το βαζο μου
Εχουμε και εδω μπολικο ζουμακι
[Εικόνα: gWoeT19m.jpg][Εικόνα: hJI5iBnm.jpg][Εικόνα: zOInil5m.jpg]

Και εδω καπακι ζαχαρησ
[Εικόνα: 7qaK72am.jpg][Εικόνα: MBGtXGum.jpg]

Ζυγιζω και γλυστριδα
[Εικόνα: nqbNkPwm.jpg]

Ετοιμη και η σημερινη παραγωγη τησ Roukou organics
[Εικόνα: y1Yt725m.jpg][Εικόνα: I9ouQyWm.jpg]

@ tzorge
Eδω κατι να ρωτησω φιλοσ
Μεχρι να κανω την γλυστριδα το ραδικι <<ειπιε>> το καπακι ζαχαρησ
[Εικόνα: 0YSFTsLm.jpg][Εικόνα: W8okOYsm.jpg]
(Κοιτα εναι λεσ και επιασε μουχλα η εριξα καφε απο πανω)

Η ερωτηση μου ειναι:ειτε εδω ειτε σε αναλογεσ περιπτωσεισ δεν προσθετω ζαχαρη γιατι ουτε αποτελεσμα θα εχει και θα επιβαρυνω και το μειγμα μου με παραπανισια και ασκοπη ποσοτητα ζαχαρησ
Ετσι δεν ειναι?

Ασ ριξω και μια ματια στο σκορδο απο το OHN 8-9 ωρεσ μετα που το ξαναζυμωσα
[Εικόνα: Mb8Dpa7m.jpg]

Τζωρτζ 
2η ερωτηση
Για αυριο και μεθαυριο λεω να κανω μια μαγκια στο σκορδο
Να βαλω το βαζο οπωσ ειναι σε ζεστο νερο,στυλ μπεν μαρι,μπασ και επιτυχανω λιγο την διαδικασια ζυμωσησ
Μα το κανω 3-4 φορεσ την μερα
Πωσ το βρισκεισ το σκεπτικο μου 

Επισησ αυριο λεω να φορτισω και λιγο καρβουνο
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)