Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ελαιόλαδο Φρέσκιας Κάνναβης (ΕΦΚ) ή Fresh Cannabis Infused Olive Oil – Συνταγή
#1
σας δίνω μια δική μου συνταγή με την οποία μπορείτε να φτιάξετε ελαιόλαδο κάνναβης από άνθη κάνναβης που μόλις κόπηκαν από το φυτό. το ονομάζω ελαιόλαδο φρέσκιας κάνναβης (εφκ) ή στα εγγλέζικα fresh cannabis infused olive oil. το λάδι αυτό έχει ίδια επίδραση με το κλασσικό λάδι κάνναβης του rick simpson (rso).
 
πλεονεκτήματα του εφκ σε σχέση με το rso:
— για να φτιάξουμε εφκ: δεν χρειάζεται αποξήρανση, δεν χρειάζεται curing, δεν χρειάζεται trimming, δεν χρειάζεται τρίψιμο. συνεπώς εξοικονομείται χρόνος και κόπος, αποφεύγονται λάθη που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια των παραπάνω διαδικασιών, και δεν χάνουμε υλικό το οποίο θα κόλλαγε σε ψαλίδια, grinders ή πάνω στα χέρια μας.
— το εφκ επιδρά γρηγορότερα. επειδή τα κανναβινοειδή που περιέχει είναι διαλυμένα σε έλαιο, επιτρέπει στο να περάσουν ταχύτερα στην κυκλοφορία του αίματος.
— το εφκ είναι φιλικό προς το στομάχι μας διότι τα κανναβινοειδή που περιέχει βρίσκονται σε διαλυμένη μορφή. το αποτέλεσμα είναι να μην δημιουργείται η ανακατωσούρα που μπορεί να προκαλέσει –ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες δόσεις– το συμπυκνωμένο rso.
— το εφκ είναι απόλυτα ασφαλές. αντί για δηλητηριώδεις διαλύτες με βάση το αλκοόλ χρησιμοποιείται μονάχα αγνό ελαιόλαδο.
— το εφκ έχει γεύση και μορφή ελαιόλαδου. δεν έχει καθόλου γεύση κάνναβης, ενώ το χρώμα του είναι λίγο πιο σκούρο από εκείνο του ελαιόλαδου.
— το εφκ μπορεί να συνδυαστεί με το φαγητό σας.
— το εφκ συμφέρει οικονομικά. το να φτιάξεις εφκ κοστίζει πολύ λιγότερο από το να φτιάξεις rso, ειδικά αν το rso το έφτιαχνες με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο που είναι με αιθυλική αλκοόλη και η οποία είναι πανάκριβη.
— η παρασκευή του εφκ είναι πολύ πιο εύκολη. η διαδικασία παρασκευής του είναι απλά αστεία, τα εργαλεία που χρειάζονται είναι ελάχιστα, και το περιθώριο στο να γίνει κάποιο λάθος είναι σχεδόν μηδενικό.
— η παρασκευή του εφκ δεν έχει καθόλου οσμές. όχι μόνο οι γείτονες, αλλά ούτε και οι συγκάτοικοι σας δεν θα καταλάβουν τι φτιάχνετε. δεν θα χρειαστείτε ούτε καν τον εξαεριστήρα της κουζίνας.  
— το εφκ δεν είναι απαραίτητο να αποθηκευτεί σε σύριγγες. μπορείτε να το αποθηκεύσετε απλώς σε ένα γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο σας και να μετράτε την ποσότητα που θέλετε κάθε φορά με ένα κουτάλι.
 
μειονεκτήματα του εφκ σε σχέση με το rso:
— χρειάζεται περισσότερη ποσότητα εφκ για να πετύχει κανείς την αντίστοιχη επίδραση που θα πετύχαινε με rso. αναφέρω τελείως ενδεικτικά ότι για να πετύχουμε την επίδραση που έχει η ποσότητα μεγέθους ενός κόκκου ρυζιού rso χρειάζονται περίπου 2 κουταλιές της σούπας εφκ και σίγουρα όχι περισσότερες από 3 κουταλιές της σούπας.
— to εφκ έχει πολλές παραπάνω θερμίδες από το rso. αν θέλετε να τις μετρήσετε απλά δείτε πόσες θερμίδες έχει το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείτε.
— το εφκ συντηρείται για πολύ λιγότερο καιρό από ότι το rso, το οποίο μπορεί να συντηρηθεί αναλλοίωτο για χρόνια.
— το εφκ συντηρείται στο ψυγείο, σε αντίθεση με το rso που συντηρείται εκτός ψυγείου.
 
θα χρειαστείτε:
—  φρέσκα άνθη κάνναβης (όχι αποξηραμένα, όχι τριμαρισμένα, όχι τριμμένα). το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό ακόμη και με τα πιο ανώριμα και μικρά άνθη του φυτού.
— εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
— αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
— βαμβακερό πανί στραγγίσματος (τουλουπάνι)
— γυάλινο βαζάκι αποθήκευσης
— χωνί
— κουτάλι (από υλικό που δεν θα φθείρει το δοχείο της ρυζιέρας που θα χρησιμοποιήσετε). πολλές φορές μέσα στη συσκευασία της ρυζιέρας περιλαμβάνεται και κουτάλι.
— ηλεκτρικός φούρνος με λειτουργία ψησίματος με αέρα
— ρυζιέρα (rice cooker) με λειτουργία «warm» και καπάκι ανοιχτού τύπου (σαν αυτή ένα πράγμα). οι τιμές τους ξεκινάνε από τα 20€. τη δική μου για παράδειγμα την είχα αγοράσει 35€ για να ‘ναι πιο μεγάλη, αλλά τελικά και μικρότερη να ήταν μια χαρά θα μου έκανε.
— ψυγείο
 
εκτέλεση:
1. απλώνουμε τα φρέσκα άνθη κάνναβης (χωρίς να τα κόψουμε ή να τα τρίψουμε) πάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και κάνουμε αποκαρβοξυλίωση (decarboxylation) προθερμαίνοντας αρχικά τον φούρνο στους 115°c σε λειτουργία ψησίματος με αέρα και στη συνέχεια όταν φτάσει ο φούρνος αυτή τη θερμοκρασία ψήνουμε για 60 λεπτά.

2. ρίχνουμε τα αποκαρβοξυλιωμένα άνθη μέσα στο δοχείο της ρυζιέρας και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα, με τέτοιο τρόπο που τα κενά μεταξύ των ανθέων να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα.

3. προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψουμε περίπου το 85-90%* του όγκου των ανθέων.
* σκοπός είναι να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο ελαιόλαδο. αν δεν είστε σίγουροι καλύτερα να ρίξετε περισσότερο λάδι παρά λιγότερο. μετά από 2-3 φορές που θα ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή θα γνωρίζετε ακριβώς τη βέλτιστη ποσότητα λαδιού που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανάλογα με το μέγεθος των ανθέων που έχετε και ανάλογα με τον τρόπο που τα τοποθετείτε μέσα στη ρυζιέρα.

4. βάζουμε το καπάκι στη ρυζιέρα και την ενεργοποιούμε σε λειτουργία «warm» για περίπου 4 μέρες*.
* οι 4 μέρες δεν είναι κανόνας και συνεπώς προσαρμόζουμε τον απαραίτητο χρόνο με βάση την περίπτωση μας. θα καταλάβετε τι εννοώ στα δύο αμέσως επόμενα βήματα.

5. που και που ανοίγουμε το καπάκι και πιέζουμε ελαφρώς όλα τα άνθη με το κουτάλι. με το πέρασμα του χρόνου παρατηρούμε ότι πιέζοντας με το κουτάλι τα άνθη συμπιέζονται όλο και πιο εύκολα, ενώ αργότερα έχουν την τάση να σπάνε μέσα στο ελαιόλαδο. μέσω των πιέσεων που ασκούμε σκοπός μας είναι όλα τα μαλακά σημεία των ανθέων (δηλ. όλο το άνθος εκτός από το κοτσάνι) να αποκτήσουν τελικά τριμμένη μορφή (σαν ρίγανη ένα πράγμα).

6. όταν τα άνθη έχουν αποκτήσει πλέον τριμμένη μορφή σημαίνει ότι θα πρέπει να τα αφήσουμε να ζεσταθούν για 6 ώρες ακόμη ανακατεύοντας και πιέζοντας στο μεταξύ δυο-τρεις φορές.

7. απενεργοποιούμε τη ρυζιέρα και αφήνουμε το περιεχόμενο μέσα σε αυτή για καμιά 10ρια ώρες χωρίς να κάνουμε κάτι.

8. πιέζουμε καλά για τελευταία φορά τα άνθη (χωρίς να τα θρυμματίσουμε) και τα ανακατεύουμε.

9. ανοίγουμε το γυάλινο βαζάκι, προσαρμόζουμε πάνω του το χωνί, βάζουμε μέσα στην τρύπα του χωνιού το τουλουπάνι και χύνουμε σιγά σιγά το περιεχόμενο του δοχείου της ρυζιέρας προκειμένου να σουρώσουμε το λάδι.

10. κλείνουμε το βαζάκι και αποθηκεύουμε το ελαιόλαδο φρέσκια κάνναβης στο ψυγείο.
 

καλή απόλαυση,
guest19
Απάντηση

ads by gr420info

#2
το εχεισ δοκιμασει?
Απάντηση
#3
βεβαίως.
Απάντηση
#4
καλησπέρα @guest19,
ευχαριστουμε για τη συνταγή. 
η ρυζιερα ατμού φαντάζομαι. άρα μας κάνει και ατμομαγειρας με θήκη ρυζιού στο πολύ χαμηλό. 
αν οι ανθοι μας είναι στεγνοι? καλύτερα ε ?
Απάντηση
#5
καλησπέρα dacapo,

όλες οι ρυζιέρες λειτουργούν με την ίδια φιλοσοφία, οπότε αν δεις στο internet πως λειτουργούν θα καταλάβεις καλύτερα από ότι αν σου το περιγράψω εγώ. επειδή δεν έχω ατμομάγειρα δεν γνωρίζω πως λειτουργεί ώστε να συγκρίνω τις δύο συσκευές. αυτό που ξέρω να σου πω είναι ότι όταν έχω την ρυζιέρα ενεργοποιημένη στο warm με το καπάκι της από πάνω, η θερμοκρασία στο εσωτερικό της φτάνει τους 50°c και παραμένει εκεί σταθερή. δεν ξέρω αν με τα double boilers και τα slow cookers που έχουν μερικοί μπορούν να πετύχουν τέτοιες συνθήκες. δεν θέλουμε η θερμοκρασία πάντως να ξεπεράσει αυτά τα επίπεδα γιατί θα αρχίσει σιγά σιγά να μας υποβιβάζει την ποιότητα του ελαιόλαδου. σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε σιγά σιγά τα κανναβινοειδή από τα άνθη στο ελαιόλαδο μεταβάλλοντας την ποιότητα του κατά το ελάχιστο δυνατό και αυτό μάλιστα μπορείς να το διαπιστώσεις στο τέλος καθώς θα δεις ότι με τη συνταγή αυτή η γεύση του λαδιού που θα έχεις παρασκευάσει θα έχει γεύση ωμού και όχι τηγανισμένου ελαιόλαδου.

για τη συνταγή αυτή τους ανθούς τους θέλουμε φρεσκοκομμένους και σίγουρα δεν τους θέλουμε βρεγμένους με νερό. γενικότερα το νερό στη συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι φίλος μας. αν σε ενδιαφέρει να κάνεις κάτι παρόμοιο με αποξηραμένα άνθη υπάρχουν πολλές συνταγές στο internet τις οποίες μπορείς να δεις αναζητώντας «cannabis infused olive oil» και οι εκτελέσεις τους είναι παρόμοιες με εκείνες των συνταγών για βούτυρο κάνναβης.
Απάντηση
#6
βάζεις νερό στη ρυζιερα και παράγει ατμό, αυτό ρωτάω ?
Απάντηση
#7
συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα την ερώτηση σου προηγουμένως. όχι, απλά την βάζω στο ρεύμα και επιλέγω αν θέλω να μου ζεστάνει το δοχείο της στη σκάλα «warm» (χαμηλό) ή στη σκάλα «cook» (δυνατό).
Απάντηση
#8
οκ ευχαριστώ, κατάλαβα. 
Απάντηση
#9
εξερετικο 
να είσαι καλά και να γραφεις αυτά τα ωραια 
κάνω περίπου τα ιδια με βούτυρο αντί για ελαιόλαδο και τα ρίχνω πράσινα στην κατσαρόλα χωρίς αποκαρβουνοξηλωση, βρωμάει ο τόπος βάζω φλούδες λεμόνια κλπ αλλά στο μαγείρεμα δεν βοηθαν στην μυρωδιά, μονο στην γεύση στην κατανάλωση βοηθαν. νομίζω πως κανείς το ίδιο πράγμα όπως όταν κάνουμε σπαθολαδο στο βάζο για 40 μέρες κλπ. 
απλά εσυ τρέχεις την διαδικασία στις 4 με 6 μέρες πολύ ωραια η τεχνική σου και η ποιο υγιεινή κατανάλωση κατά την γνώμη μου. το λοιπόν έχω κάνει την συνταγή σου στο παρελθόν, όχι φυσικα όπως την παραθέτεις, τα έβαλα στην κατσαρόλα παπαδιά πράσινα με λάδι κ νερό και βράσιμο στο πιο χαμηλό στο μάτια τις ηλεκρικης κουζίνας που μόλις πιάσει σημείο βραζμου του νερού κόβει ετσι ωστε το μίγμα να φτάνει 100 celsius max για 12 ώρες όπως το βούτυρο. αυτο το μείγμα με λάδι νερό κ χόρτο το σουρώνει όπως λες κ ψυγείο κ χωρίζεις το λάδι από το νερό. 
επίσης μπορεί να γίνει μπέν μαρί και να μην βάλεις καθολου νερό όπως με την ριζιερα όλα αυτά χωρίς αποκαρβουνιαζμα 
δεν το παω κάτι με χαλάει με αυτο όταν θα το εντοπίσω θα το γραψω 
να είσαι καλά κ ευχαριστώ είναι πολύ ωραια η ιδέα κ μπραβο που δείχνεις τρόπους πέρα απ αυτούς που ξέρουμε .
Riders On The Storm


Απάντηση
#10
τα λέει ωραία για την φρέσκια κάνναβη αυτό το αρθράκι.
συμπλήρωσε ακιβώς την σκέψη μου.
ρίξτε μια ματιά, θα σας ανοίξει τα μάτια.
δεν έχει κάτι λάθος η συνταγή και κατανοώ το μεράκι της δημιουργίας αλλά υπάρχει μια ανακρίβεια νομίζω με το όνομα.

https://www.massroots.com/learn/why-is-r...d-for-you/
SkullnBones
Απάντηση
#11
(08-24-2019, 09:24 PM)tsipos Έγραψε: εξερετικο 
να είσαι καλά και να γραφεις αυτά τα ωραια 
κάνω περίπου τα ιδια με βούτυρο αντί για ελαιόλαδο και τα ρίχνω πράσινα στην κατσαρόλα χωρίς αποκαρβουνοξηλωση, βρωμάει ο τόπος βάζω φλούδες λεμόνια κλπ αλλά στο μαγείρεμα δεν βοηθαν στην μυρωδιά, μονο στην γεύση στην κατανάλωση βοηθαν. νομίζω πως κανείς το ίδιο πράγμα όπως όταν κάνουμε σπαθολαδο στο βάζο για 40 μέρες κλπ. 
απλά εσυ τρέχεις την διαδικασία στις 4 με 6 μέρες πολύ ωραια η τεχνική σου και η ποιο υγιεινή κατανάλωση κατά την γνώμη μου. το λοιπόν έχω κάνει την συνταγή σου στο παρελθόν, όχι φυσικα όπως την παραθέτεις, τα έβαλα στην κατσαρόλα παπαδιά πράσινα με λάδι κ νερό και βράσιμο στο πιο χαμηλό στο μάτια τις ηλεκρικης κουζίνας που μόλις πιάσει σημείο βραζμου του νερού κόβει ετσι ωστε το μίγμα να φτάνει 100 celsius max για 12 ώρες όπως το βούτυρο. αυτο το μείγμα με λάδι νερό κ χόρτο το σουρώνει όπως λες κ ψυγείο κ χωρίζεις το λάδι από το νερό. 
επίσης μπορεί να γίνει μπέν μαρί και να μην βάλεις καθολου νερό όπως με την ριζιερα όλα αυτά χωρίς αποκαρβουνιαζμα 
δεν το παω κάτι με χαλάει με αυτο όταν θα το εντοπίσω θα το γραψω 
να είσαι καλά κ ευχαριστώ είναι πολύ ωραια η ιδέα κ μπραβο που δείχνεις τρόπους πέρα απ αυτούς που ξέρουμε .

με κατάλαβες! 
η φιλοσοφία είναι η ίδια με αυτή που θα έφτιαχνες ένα οποιοδήποτε αρωματικό ελαιόλαδο, απλά επιταχύνω την διαδικασία κατά πολύ έχοντας ταυτόχρονα αμελητέο κόστος στην ποιότητα. θα μπορούσα με τη ρυζιέρα βάζοντας την στη δυνατή σκάλα, η οποία φτάνει έως τους 100°c, να κάνω όλη τη διαδικασία της συνταγής να διαρκέσει λιγότερο από 2ωρο, χωρίς να χρειαστεί μάλιστα να κάνω ξεχωριστά την αποκαρβοξυλίωση στον φούρνο, ωστόσο δεν την ακολουθώ σαν μέθοδο γιατί ναι μεν θα πάρω την ίδια ποσότητα κανναβινοειδών, από την άλλη όμως θα έχω χαλάσει την ποιότητα του ελαιόλαδου λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. επειδή όπως παρατήρησες πολύ σωστά πρώτη μου προτεραιότητα είναι το να γίνεται η κατανάλωση του φυτού με τον πιο υγιεινό τρόπο, ενώ δεύτερη μου προτεραιότητα είναι η ταχύτητα της διαδικασίας, για αυτό και προτείνω την συγκεκριμένη συνταγή. φυσικά μπορούμε να γίνουμε ακραίοι κάνοντας φυσική αποκαρβοξυλίωση αντί στο φούρνο ή οπουδήποτε αλλού και μετά να κάνουμε και την παραδοσιακή διαδικασία (ψυχρή εκχύλιση) με τις 30-40 μέρες (ή όσο χρειάζεται τέλος πάντων) όπως ανέφερες μέσα σε ένα βάζο που θα έχουμε συμπιέσει στον σωστό βαθμό τα άνθη με σκοπό το διάλυμα στο τέλος να έχει τη μέγιστη δυνατή % περιεκτικότητα σε thc. τότε όμως η παράμετρος του χρόνου θα έχει ξεφύγει τελείως ενώ ταυτόχρονα τα οφέλη σε σχέση με τη συνταγή μου θα είναι αμελητέα.
tsipos σε ευχαριστώ για την εκτίμηση σου.
Απάντηση
#12
(08-25-2019, 02:02 AM)luke shapiro Έγραψε: τα λέει ωραία για την φρέσκια κάνναβη αυτό το αρθράκι.
συμπλήρωσε ακιβώς την σκέψη μου.
ρίξτε μια ματιά, θα σας ανοίξει τα μάτια.
δεν έχει κάτι λάθος η συνταγή και κατανοώ το μεράκι της δημιουργίας αλλά υπάρχει μια ανακρίβεια νομίζω με το όνομα.

https://www.massroots.com/learn/why-is-r...d-for-you/

luke shapiro έχεις δίκιο για την ανακρίβεια στο όνομα και για αυτό συμπλήρωσα και την αγγλική του ονομασία, η οποία είναι βασισμένη στην ορολογία που επικρατεί στον κόσμο της κάνναβης. σίγουρα πιο σωστό θα ήταν αν το βάφτιζα «κάνναβη θερμής εκχύλισης», αλλά και πάλι θα έλειπαν πολλά στοιχεία προκειμένου το όνομα να είναι κατατοπιστικό, ενώ ταυτόχρονα η πλειονότητα των ανθρώπων που θα άκουγαν αυτό το όνομα νομίζω ότι θα καταλάβαιναν ακόμη λιγότερα. η αλήθεια είναι ότι άμα εξετάσουμε τα ονόματα όλων των έξτρακτ κάνναβης θα εντοπίσουμε σημαντικές ανακρίβειες (βλ. hash, kief, cannabis oil, bubble hash, butane hash oil, rosin, wax, co2 oil, βούτυρο κάνναβης, iso hash...). για να δίνουμε ονόματα που θα περιγράφουν με σαφήνεια το κάθε έξτρακτ χρειαζόμαστε σίγουρα 10+ λέξεις για το καθένα –πράγμα που δεν συμφέρει. άρα η λύση είναι να δίνουμε τα ονόματα που μας βολεύουν στα διάφορα έξτρακτ που φτιάχνουμε. αυτός που βρίσκεται στον χώρο της κάνναβης και ακούει «ελαιόλαδο φρέσκιας κάνναβης» καταλαβαίνει ότι από τη στιγμή που το ελαιόλαδο μπορεί να βγει μόνο από το δέντρο της ελιάς αναφερόμαστε σε ένα έξτρακτ του οποίου η σύσταση αποτελείται από ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με ουσίες από φρέσκα άνθη κάνναβης. πιστεύω ότι το συγκεκριμένο όνομα είναι αρκετό για να περάσει το παραπάνω μήνυμα.

σχετικά με την ιστοσελίδα που έστειλες έχω να πω ότι αναφέρεται στην παρασκευή τελικών προϊόντων ακατέργαστης κάνναβης (raw cannabis), σε αντίθεση με τη συνταγή μου που αφορά ένα τελικό προϊόν κατεργασμένης κάνναβης. βασική διαφορά είναι ότι με το ελαιόλαδο φρέσκιας κάνναβης υπάρχει η ψυχοδραστική επίδραση του thc (κοινώς την ακούς), ενώ με την ακατέργαστη κάνναβη δεν ισχύει κάτι τέτοιο. γενικά νομίζω ότι δεν πολυσχετίζεται το συγκεκριμένο link με το παρόν θέμα.

luke shapiro σε ευχαριστώ για την άποψη και τα σχόλια σου, όπως επίσης και για το ότι μου έδωσες το πάτημα για να διευκρινίσω και να αιτιολογήσω κάποια πράγματα.
Απάντηση
#13
big τόσο καιρό αναρωτιόμουν γιατί να μην γίνεται με σκέτο λαδάκι,όπως άλλα βότανα
απο εκεί θα βγήκε το /φαε λάδι κι έλα βράδυ/
Απάντηση
#14
ευχαρίστηση μου guest19, δεν είμαι εδώ για να έρθω σε αντιπαράθεση, είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε με ακρίβεια και χωρίς παραπληροφόρηση σε αυτό το φόρουμ.
αυτό που πόσταρα είναι πολύ ξεκάθαρο νομίζω και απαντάει σε πολλες απο τις απορίες που μπορεί να υπάρχουν.
αν δεν ήταν τόσο σημαντική τάση η φρέσκια κάνναβη δεν θα επέμενα τοσο.
χαιρόμαστε που μας εξήγησες παρόλα αυτά, το τρόπο που το σκέφτεσαι.

puffpass
SkullnBones
Απάντηση
#15
(08-26-2019, 06:49 AM)αλαφροΐσκιωτος Έγραψε: big τόσο καιρό αναρωτιόμουν γιατί να μην γίνεται με σκέτο λαδάκι,όπως άλλα βότανα
απο εκεί θα βγήκε το /φαε λάδι κι έλα βράδυ/

αλαφροΐσκιωτε αυτό λες Rolling on the Floor, Laughing out loud ;; άσε που με καμιά κουταλιά παραπάνω μπορεί να γίνει «φάε βράδυ κι έλα λάδι».
Απάντηση
#16
χαχαχαχα
αυτό σίγουρα
έχει γίνει και φοβάμαι πως θα ξαναγίνει
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)