Καρκίνος & Αγωγή - Νέες πληροφορίες και κατάρριψη τους απο τον Πέτρο Ευδόκα.
#1
θα ερθω απευθειας στο θεμα.


κυκλοφορουνε καποια "νεα" που αφορουν την αποτελεσματικοτητα του full spectrum λαδιου, το συγκεκριμενο αρθρο αφορα ανθρωπους που βρισκονται σε θεραπεια με το λαδι η σκεφτονται να ξεκινησουν. δυστυχως για το πρωτο κοματι δεν υπαρχει η μεταφραση οποτε το δινω στα αγγλικα οπως ειναι γραμμενο.


[Εικόνα: rso.png]

killing cancer simply put by a biochemist, when thc connects to the cb1 or cb2 cannabinoid receptor site on the cancer cell, it induces an increase in ceramide synthesis that leads to cell death. a normal cell does not produce ceramide when it is near thc; therefore it is not affected by the cannabinoid.
the reason the cancer cell dies is not because of the cytotoxic chemicals, but because there is a small shift in the mitochondria. the purpose of the mitochondria within a cell is to produce energy for the cell to use. as the ceramide is produced, it turns up the sphingolipid rheostat. this production increases the mitochondrial membrane permeability to cytochrome c, which is vital protein in energy synthesis. the cytochrome c is then pushed out of the mitochondria, which ultimately kills the source of energy for that particular cell.
the presence of ceramide leaves no possibility of cancer cell survival. this is because it causes genotoxic stress in the cancer cell that generates a protein call p53, which disrupts the calcium metabolism in the mitochondria. ceramide also disrupts the cell’s digestive system that produces nutrients for all cell function, and actively inhibits pro-survival pathways.
the key to the cancer killing process is the accumulation of ceramide in the system. this means that by taking thc rich cannabis extract (with the minimum of 55% thc) ,at a steady rate over a period of time the patient will keep metabolic pressure on these cancer cell death pathways.


υπαρχει με λιγα λογια μια γενικη ιδεα "κανονας" οπως λεγεται οτι για να επιτευχθει η θεραπεια θα πρεπει το λαδι να ειναι 55% περιεκτικοτητας σε thc.

ο καταξιωμενος βιολoγος πετρος ευδοκας και μαχητης για την ελευθερια της κανναβης ειδε τα παραπανω και καταθετει μια αλλη αποψη,


αυτο ολο γινεται για να μπορεσουμε να ξεκαθαρισουμε τις πληροφοριες οσο γινεται, και χωρις να γινεται παραπληροφορηση, ειναι αρκετα δυσκολο και ευαισθητο το ζητημα οπως καταλαβαινουμε ολοι και οποιαδηποτε τεκμηριωμενη αποψη ειναι παραπανω απο ευπροσδεκτη στο φορουμ.


καταθετει :

το πιο πάνω άρθρο είναι κακογραμμένο, και έτσι δεν είναι χρήσιμο ούτε για ανθρώπους με επιστημονική κατάρτηση, ούτε για ανθρώπους που δεν έχουν την εξειδικευμένη γνώση να το κρίνουν.
♦ τα αντικαρκινικά οφέλη των κανναβινοειδών ουσιών δεν οφείλονται μόνο στην διαδικασία κυτταρικού θανάτου που πυροδοτούν στα καρκινικά κύτταρα. η επιστήμη έχει τεκμηρίωσει πολλαπλουσ μηχανισμούς αντικαρκινικής δράσης της κάνναβης. μεταξύ άλλων:
• τα κανναβινειδή φάρμακα εξουδετερώνουν την δυνατότητα των καρκινικών όγκων να κτίζουν σύστημα αιμοφόρων αγγείων για την αυτοτροφοδοσία τους - με άλλα λόγια η κάνναβις περιορίζει την διαδικασία ογκογένεσης.
• εξουδετερώνουν την ικανότητα των καρκινικών κυττάρων να διαπηδούν βιολογικές μεμβράνες - με άλλα λόγια η κάνναβις περιορίζει την διαδικασία μετάστασης.
• τα κανναβινοειδή δρουν επαναφέροντας την ρύθμιση στο ανοσοποιητικό σύστημα και στο προστατευτικό σύστημα φλεγμονής που κατέχει ο οργανισμός. πολλοι καρκίνοι έχουν την γένεση τους σε περιοχές του οργανισμού όπου υπάρχουν χρόνιες φλεγμονές (ή και το αντίθετο, απουσία φλεγμονής). το ανοσοποιητικό μας σύστημα περιέχει αντικαρκινικά κύτταρα (εξειδικευμένα λεμφοκύτταρα - natural killer cells) που λειτουργούν καλύτερα όταν το ενδοκανναβινοειδές σύστημα είναι καλά ρυθμισμένο. όλοι οι υγιείς οργανισμοί παράγουν καρκινικά κύτταρα καθε μερα, και το ανοσοποιητικό μας σύστημα τα αναγνωρίζει, τα σκοτώνει και τα αποβάλλει... οταν λειτουργεί καλά το ενδοκανναβινοειδές μας σύστημα. τα κανναβινοειδή φάρμακα αυξάνουν αυτή την καλή λειτουργία.
♦ δεν υπάρχει πουθενα στην επιστημονική βιβλιογραφία κάποια τεκμηρίωση για κάποια δήθεν αποκλειστική αποτελεσματικότητα σκευασμάτων με περιεκτικότητα περισσότερο από 55%. απεναντίας, η κλινική μου πείρα με έφερε στην αντίθετη κατεύθυνση (εξηγώ πιο κάτω).
• μέχρι τώρα οι καλύτερες μελέτες που υπάρχουν, συν η κλινική μας πείρα, δείχνει ότι τα αντικαρκινικά οφέλη αρχίζουν σε δόσεις περίπου 2mg ως 4mg ανά κιλό βάρους του πάσχοντος (δηλαδή 2-4mg/kgr), ανά 24ωρο. για ένα ασθενή περίπου 75 κιλών, η ποσότητα αυτή είναι περίπου 150mg ως 300mg το 24ωρο. αυτοί οι αριθμοί αφορούν οποιαδηποτε μείγματα τετραϋδροκανναβινόλης (τυκ, διεθνώς thc) και κανναβιδιόλης (κβδ, διεθνώς cbd), δηλαδή το σύνολο της ποσότητας και των δύο μαζί.
κάποιοι ασθενείς λαμβάνουν πιο μεγάλες δόσεις, μα δεν έχουμε τεκμηρίωση για το αν λαμβάνουν όφελος. επίσης έχουμε αρκετά κλινικά περιστατικά ανθρώπων που βελτιώνονται με χαμηλότερες δόσεις.
♦ τι εννοώ λέγοντας ότι τα σκευάσματα με περισσότερο από 55% συγκέντρωση μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα; αναφέρομαι στο ότι ένας τεραστιοσ αριθμός ασθενών όταν πίνει ή τρώει σταγόνες κανναβινέλαιου παρουσιάζει διάρροιες και εμετούς, με αποτέλεσμα να μην απορροφούνται αυτά τα φάρμακα και να χάνονται. αυτά τα συμπτώματα δεν προκαλούνται από την συνήθη φαρμακευτική δράση των κανναβινοειδών, αλλά από τον τοπικό ερεθισμό που επιφέρουν στον πεπτικό σωλήνα λόγω υψηλής συγκέντρωσης. τις πλείστες φορές οι άνθρωποι δυσκολεύονται να απορροφήσουν σταγόνες που περιέχουν περισσότερο από 5 ή 10mg ανά σταγόνα. αυτοί οι αριθμοί αναλογούν σε περιεκτικότητα 12% ή 25%. που είναι βέβαια λιγότερο από μισή, ή και ένα τέταρτο του 55%.
♦ στα πλείστα άτομα που είναι στη φροντίδα μου εισηγούμαι να προμηθεύονται σκευάσματα υψηλής συγκέντρωσης μόνο επειδή αυτά είναι πιο φτηνα. το πιο κοινώς διαθέσιμα σκευάσματα είναι 15% ή 30%. τους εισηγούμαι να τα διαλύουν σε ελαιόλαδο, αν χρειάζεται, μέχρι η κάθε σταγόνα να παρέχει μόνο 5-6mg φάρμακο. για αρκετά άτομα ακόμα και αυτό είναι είναι πολύ ψηλή περιεκτικότητα, ιδίως όταν κατά την διάρκεια της αρχικής αύξησης δόσεων θα διαβούν για πρώτη φορά την δόση μεταξύ 10 και 20mg τυκ, που παρέχει ψυχοδηλωτικές επιδράσεις. για εκείνα τα άτομα μπορεί η κάθε σταγόνα να χρειάζεται να είναι μόνο 3mg ώστε η αύξηση να είναι πολύ ήπια. αργότερα μπορεί να αυξήσουμε την περιεκτικότητα λίγο για καλύτερη απόδοση και ελάττωση της λαδερής υφής της αγωγής.
η τελευταία πρόταση του πιο πάνω κειμένου είναι γραμμένη από κάποιον που δεν καταλαβαίνει βιολογία: με άλλα λόγια είναι εμβόλιμη μόνο και μόνο για να προωθήσει το δόγμα του 55% (σαν διαφήμιση που χειραγωγεί με επιστημονική "πόζα")
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)