Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Κανναβόνερο
#1
επιχειρώντας να ξεπεράσω τα προβλήματα που συναντώ προσπαθώντας να διαλύσω το λάδι κάνναβης μέσα σε νερό (βλέπε παλαιότερο θέμα «λάδι κάνναβης διαλυμένο σε νερό + βρώσιμα και γλυκαντικά») μου ήρθε μια ιδέα μετά από συζήτηση με έναν γνωστό. το συγκεκριμένο θέμα αφορά την διάλυση των συστατικών της κάνναβης μέσα σε νερό εφαρμόζοντας μια πολύ απλή τεχνική.

ο άνθρωπος μου εξήγησε πως φτιάχνει μαστιχόνερο αφού αρχικά μου διευκρίνισε ότι η μαστίχα ακόμη και αν την κάνουμε σκόνη δεν διαλύεται μέσα σε νερό αλλά διαλύεται μόνο μέσα σε έλαια. όμως σκέφτηκα ότι το ίδιο ακριβώς ισχύει και με την ρητίνη της κάνναβης (χασίς). έτσι έφτιαξα ένα πρόχειρο σχήμα για να σας μεταφέρω τον τρόπο που μπορούμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε κανναβόνερo αν ακολουθήσουμε την διαδικασία της παρασκευής μαστιχόνερου, όπως μου την περιέγραψαν. δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν έχω ακόμη τα κατάλληλα εργαλεία, αλλά πιστεύω ότι θα λειτουργήσει.

σχημα
[Εικόνα: il2otm.png]

οδηγιεσ
τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας ένα μακρόστενο μαγειρικό σκεύος (συμβολίζεται με γκρι χρώμα), γεμίζουμε ένα μέρος του με νερό, μέσα βάζουμε ένα τρίποδο, πάνω στο τρίποδο βάζουμε ένα μεταλλικό καλαθάκι και μέσα στο καλαθάκι βάζουμε ένα πυρέξ. παίρνουμε 1-2 φίλτρα του καφέ, βάζουμε μέσα τους το χασίς, τα δένουμε σαν πουγκιά και τα κρεμάμε με κλωστή από το καλαθάκι (συμβολίζονται με λιλά χρώμα και μου βγήκαν στο μέγεθος σαν φακελάκια του τσαγιού αλλά τέλος πάντων καταλαβαίνετε). τώρα είμαστε έτοιμοι να ανάψουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και μόλις το νερό αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο. τότε θα βάλουμε στο πάνω μέρος του σκεύους μας ένα πομπέ καπάκι ανάποδα (συμβολίζεται με πράσινο χρώμα) και πάνω του θα τοποθετήσουμε όσο πάγο χωράει. όταν ο πάγος θα λιώνει θα τον αντικαθιστούμε με νέο πάγο.
τελοσ οδηγιων

το νερό θα αρχίσει να βράζει, οι υδρατμοί θα συμπαρασύρουν τα συστατικά της κάνναβης που θα εξατμίζονται λόγω της θερμοκρασίας, οι υδρατμοί θα φτάνουν στο παγωμένο καπάκι όπου θα υγροποιούνται διότι το καπάκι θα έχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία εξαιτίας του πάγου που βρίσκεται από την άλλη του μεριά και τέλος οι σταγόνες νερού θα στάζουν αναγκαστικά στο κέντρο που βρίσκεται το πυρέξ.

το κανναβόνερο που έχουμε συλλέξει στο πυρέξ μας είναι έτοιμο και έχει υποστεί ήδη μερική* ή ολική αποκαρβοξυλίωση. όταν το πιούμε περιμένουμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με τα προϊόντα που αναφέρονται στο νήμα του link που βρίσκεται στην αρχή αυτού του μηνύματος. δηλαδή περιμένουμε να αρχίσει η επίδραση της κάνναβης μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά και περιμένουμε αυτή να διαρκέσει για 1,5 ώρα.

*ανάλογα με τον χρόνο που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η συλλογή του κανναβόνερου κρίνουμε και το αν θα χρειαστεί να το μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος (με σφραγισμένο καπάκι) για να το θερμάνουμε επιπλέον προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκαρβοξυλίωση.

μπορούμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε βελτιώσεις (π.χ. αντί να βάλουμε το χασίς μέσα σε φίλτρα του καφέ να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο για να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες). ωστόσο, η κεντρική ιδέα είναι αυτή που σας περιέγραψα. δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες αλλά αν λειτουργήσει για την ρητίνη της κάνναβης όπως λειτουργεί και για την ρητίνη του μαστιχόδεντρου τότε πολύς κόσμος θα αρχίσει να πίνει νερό αντί για μπάφο και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να δίνει τα λεφτά του σε παρόμοια προϊόντα.
Απάντηση

ads by gr420info

#2
το παλεύεις
κατι ιδιοφυές θα φτιάξεις
το μεσημέρι που θα σου έρθει η απόλυτη έμπνευση να την αποτυπωσεις σε πίνακα
.
κανένα πίνακα του μοντέλου έχουμε?
εκείνου του καλοκαιρινού
Απάντηση
#3
το παλεύω, το παλεύω. για να δούμε...

τελικά το μεσημέρι δεν ήρθε έμπνευση. ήρθε λίγος ύπνος. καλή και η σιέστα!

πίνακες έχουμε για άλλα κι άλλα, για την συγκεκριμένη δεν θα 'χαμε; αδύνατο.
Απάντηση
#4
αν βάλεις το thc σε μέλι ή σε ζάχαρη μπορείς να το διαλύσεις έτσι.

με το μέλι δούλεψε πρίμα.
Απάντηση
#5
το μέλι μας έχει περίπου 15% νερό. αυτή τη φορά το σχέδιο είναι να παίξουμε με 100% νερό για να νιώσουμε τα κανναβινοειδή κατευθείαν. στόχος είναι η επίδραση σε 5 λεπτά αδιαπραγμάτευτα. έφτιαξα ένα πρόχειρο σύστημα με ότι είχα στο σπίτι. αύριο λέω να το δοκιμάσω.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)