Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CAKE ΚΑΝΝΑΒΗΣ
#1
καλημερα παρεα

θα ηθελα τη βοηθεια σας. προσπαθω να φτιαξω ενα απλο cake με φου και τριμ που εχω να το φαμε με τα φιλαρακια μου.

το θεμα ειναι οτι δεν εχω καμια μα καμια σχεση με τη μαγειρικη οποτε οποιος ξερει καμια απλη συνταγη και οχι μπελαλιδικη μπορει να μου την πει.

και αν δεν ειναι cake με μπισκοτακια η κατι φαγοσιμο τεσπα γτ καταλαβαινετε οτι θα παθουν τρελη πλακα.... (δεν θα το ξερουν)
Απάντηση

ads by gr420info

#2
το να φτιαξεις το κεηκ είναι το εύκολο.. το να φτιάξεις το καναβούτυρο είναι το ζόρι.. κατέεις πράμα από τη διαδικασία? Wink
δεν είναι δύσκολη. μπελαλίδικη είναι βασικά..
Απάντηση
#3
καλημερα πετρο

ναι ρε με το βουτηρο την εχω δει αλλα αυτο ειναι το θεμα.. μη κατσω να κανω αποκαρβοξυλιοση (ουτε να το γραψω δε ξερω) μια απλη συνταγη ψαχνω οχι να γινω η βεφα ....
Απάντηση
#4
καλημέρα.
απο την στιγμή που θέλεις να κάνεις χρήση βρώσιμης κάνναβης, η αποκαρβοξυλίωση είναι αναπόφευκτη διαδικασία.
αλλίως δεν μπορείς να την ακούσεις. θα γίνει έτσι και αλλιώς, το θέμα είναι με ποιο τρόπο...
αν δεν θέλεις μανούρες, βάλε τη φου να σιγοβράσει με νερό και το βούτυρο για κανένα 4ωρο και μετά σούρωσέ το.
το τι θα φτιάξεις απο κει και πέρα είναι δικό σου θέμα και έχει αμέτρητες συνταγές στο νετ.
SkullnBones
Απάντηση
#5
kαλημερα
luke την ειχαμε κανει αυτη τη συζητηση στο μικροπολις. να μη την βαλω πρωτα στο φουρνο σκεπασμενη και μετα να την ανακατεψω με το βουτηρο ??? εσυ προτεινεις κατι σαν αυτο https://www.youtube.com/watch?v=yatgjqmvt0w ?
Απάντηση
#6
στο βίντεο που ανέβασες ο τύπος ούτε καν σούρωσε τα τρίματα, έφαγε το κέικ μαζί με το σανό. το έχω κάνει και δεν είναι καθόλου ωραίο και είναι δυσπεπτό. επίσης όλη η διαδικασία κράτησε πολύ λίγο και η κάνναβη δεν προλαβε να αποκαρβοξυλιωθεί σωστά με αποτέλεσμα να το κεικ να μην εχει την πλήρη δύναμη που θα μπορούσε να έχει. πετάς μαστούρα κοινώς.
είναι πολύ λάθος κατέυθυνση, δεν εννοούσα αυτό σε καμια περίπτωση. υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι. ο ενας με το ταψί και την αποκαρβοξυλίωση και μετά σύντομο μαγείρεμα χωρίς νερό. και ο άλλος ο τρόπος που κάνω εγώ με πολύ νερό και βράσιμο ώρες και η αποκαρβοξυλίωση να συμβαίνει την ώρα που σιγοβράζει. με αυτόν τον τρόπο το νερό λειτουργεί ως ενδιάμεσο στάδιο και κρατάει χρωστικές και ουσίες της κάνναβης που δινουν άσχημη αίσθηση στο βούτυρο με συνέπεια το τελικό προιόν να είναι πιο ραφιναρισμένο.

θα ψάξω κανενα βίντεο με τον τρόπο που το κάνω και θα στο στείλω, αλλά να ξέρεις το σωστό βούτυρο θέλει και τον χρόνο του στο μαγείρεμα.
SkullnBones
Απάντηση
#7
εδώ είσαι χοντρικά, έχει και άλλα βίντεο με περισσότερες λεπτομέρειες αν θέλεις να ψάξεις...

https://www.youtube.com/watch?v=bnuba4bblh0
SkullnBones
Απάντηση
#8
ρε συ luke πως θα καταλαβω οτι ειναι ετοιμο ωστε να το σταματησω. δεν εχω προβλημα με το βρασιμο και τις ωρες. η διαδικασια ειναι απλη..
Απάντηση
#9
σιγοβράσιμο θέλει σίγουρα πάνω απο 2 ώρες, εγώ το αφήνω 4 σίγουρα και καμια φορά και 8, κάτω από 100 βαθμούς και το καταλαβαίνεις γιατί το λάδι έχει μαζευτεί στην επιφάνεια και έχει σκουρίνει το χρώμα του. από ζωηρό πράσινο μαυρίζει και φαίνεται πως έχει μαγειρευτεί επαρκώς.
αυτό και με την εμπειρία θα το δεις, αξίζει πάντως όλη η αναμονή.
SkullnBones
Απάντηση
#10
παιδια μια χαρά γίνεται και στο τηγάνι σε κανενα 15λεπτο .
Απάντηση
#11
και γω μαζί με νερό το χω φτιάξει σε βαθύ τηγάνι σε κανα 45λεπτο.
δεν ξέρω αν θα μπορούσε να λέει περισσότερα , την πρώτη φορά που το δοκίμασα έπαθα μεγάλη πλάκα! Weee
Απάντηση
#12
εγω θα προτεινα και ενα water curing αρχικα να δρασειλιγο η οσμωση πριν ξεκινησεις το μαγειρεμα . βοηθα στην γευση . αλλιως προσεχε οταν λεμε να σιγοβρασει εννοουμε σιγοβρασει , αλλιως θα βρεθει πολυ φυτικη υλη στο βουτυρο και θα δωσει ασχημη γευση. μετα η διαδικασια ειναι απλη
Smoke16    legal-illegal-scheißegal  Cool
Απάντηση
#13
πολύχρονος τρελάκια με υγεία και καλές σοδειές!!!
Απάντηση
#14
λοιπον μαγκες το βουτιρακι βγηκε μπολικο και ωραιο!!!
η διαδικασια δεν ηταν μπελαλιδικη που νομιζα!!!
κρατησε μεν κανα 6ωρο το μαγειρεμα αλλα με τοσο χαμηλη φωτια δεν εχεις φοβο να το αφησεις και μονο του!!!!
η προσωπικη μου παρατηρηση ειναι οτι ο luke ειχε δικιο οσο αφορα τις ωρες της διαδικασιας. μετα τις 4 ωρες αρχισε να αλλαζει η οψη του μιγματος και να σκουρινει το χρωμα
Απάντηση
#15
3 λέξεις κλειδιά υπάρχουν στο κανναβούτυρο τα οποία δεν πρέπει να εξαιρεθούν από τη διαδικασία σε καμια περίπτωση.

1) αποκαρβοξυλιωση
2) simmering (και όχι βράσιμο που λάθος ακούω από όλους σας σχεδόν)
3) χρόνος (3-6 ώρες ανάλογα την όρεξη και τη διαδικασία)

σε κάθε περίπτωση η βρώσιμη κάνναβη, είναι πολύ πιο δυνατή σε φτιάξιμο από την καπνισμένη ή την ατμισμένη.. το να βγάλεις δυνατό βούτυρο είναι εύκολο...
το να βγάλεις βούτυρο με το λιγότερο δυνατο plant matter μέσα και με την περισσότερη δυνατή περιεκτικότητα σε κανναβινοειδή είναι το δύσκολο.


p.s: simmering:  είναι η διαδικασία, κατά την οποία μαγειρεύουμε/βράζουμε κάποιο τρόφιμο μέσα σε υγρό, αλλά η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει ποτέ το σημείο βρασμού του νερού (όπερ σημαίνει 100 βαθμοί κελσίου).
Απάντηση
#16
να ρωτήσω κατιτίς που το είχα πάντα απορία ;
νταξ,λοιπόν το φτιάξαμε το "βούτυρο" ...
το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα για το κέϊκ ...
τα αναδεύουμε στο μίξερ ...
και έφτασε η ώρα του φούρνου ...

σε ποιά θερμοκρασία το ψήνουμε το κέϊκ,δηλαδής ;


από τα λίγα που ξέρω από ζαχαροπλαστική μεριά,
το ψήσιμο του κεικ χρειάζεται θερμοκρασίες της τάξης των 180-200°c ...
σε αυτές τις θερμοκρασίες όμως τα περισσότερα κανναβινοειδή
περνάνε στην αέρια φάση ...
ενώ τα περισσότερα τερπένια δε, έχουν ήδη γίνει ...αποσμητικό κουζίνας ...

Huh
Ω εσύ μέγα άστρο! Ποιά θα'ταν η ευτυχία σου ,αν δεν είχες αυτούς που φωτίζεις !

Απάντηση
#17
σωστη η απορια σου...βουτυρακι με μελι λοιπον που ειναι και πιο ευκολο!
Δε φτάνει ο ήλιος μοναχά,άνθη το φου να δώσει.Χρειάζονται κι άλλα πολλά και προπαντώς η γνώση.
Απάντηση
#18
τρουφακια που δεν θελουν ψυσιμο
Απάντηση
#19
(03-20-2016, 11:26 PM)aeolian Έγραψε: να ρωτήσω κατιτίς που το είχα πάντα απορία ;
νταξ,λοιπόν το φτιάξαμε το "βούτυρο" ...
το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα για το κέϊκ ...
τα αναδεύουμε στο μίξερ ...
και έφτασε η ώρα του φούρνου ...

σε ποιά θερμοκρασία το ψήνουμε το κέϊκ,δηλαδής ;


από τα λίγα που ξέρω από ζαχαροπλαστική μεριά,
το ψήσιμο του κεικ χρειάζεται  θερμοκρασίες της τάξης των 180-200°c ...
σε αυτές τις θερμοκρασίες όμως τα περισσότερα κανναβινοειδή
περνάνε στην αέρια φάση  ...
ενώ τα περισσότερα τερπένια δε, έχουν ήδη γίνει ...αποσμητικό κουζίνας ...

Huh

πολύ καλή ερώτηση.
το σκέφτομαι συνέχεια όταν μαγειρέυω κάνναβη. και ψήνω πολύ, βέβαια ποτέ πάνω απο τους 170 βαθμούς. και μπισκότα τις περισσότερες φορές αλλά και κέικ. όταν βαριέμαι πολύ κάνω κορμό μωσαίκό!
το ωμό βούτυρο είναι σκέτη αηδία και δεν μπορώ να το φάω, οπότε το μαγείρεμα είναι μονόδρομος. πάντα μου άρεσε να εκθέτω την κάνναβη σε θερμοκρασίες για να ''σπάει'' και η χλωροφύλλη και γενικά την έχω ψάξει αρκετά.
ποτέ μα ποτέ δεν έτυχε να ξενερώσω. πάντα τα βρώσιμα και από άλλους που ξέρουν να φτιάχνουν με τον ίδιο τρόπο, είναι θανατερά.
κανά δύο φορές μάλιστα έχω κάψει φουρνιά με μπισκότα σε βαθμό να μαυρίσουν, τα οποία τα έφαγα κανονικά αλλά άργησαν να μου τα σκάσουν
και ήταν πολύ δυνατά.
SkullnBones
Απάντηση
#20
καλημέρα σε όλους του γλυκαντζίδες!!!
μια απλή συνταγή μερέντας ας πούμε χωρίς ψήσιμο.αφού έχουμε φτιάξει το βούτυρο μας (αγελαδινό,βουβαλινό ακόμα καλύτερα η κατσικίσιο για αυτούς που δεν τους ενοχλεί η μυρωδιά).σε μπέν μαρί έχουμε το βούτυρο μας, ρίχνουμε στο λιωμένο μας βούτυρο μέλι το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και μετά σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι μα σπάσουν οι σβόλοι σιγά σιγά,μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.καλή σας όρεξη!!!
συστατικά
βούτυρο 250 γρ.
κακάο 200 γρ.(το κακάο να είναι καλής ποιότητας για να δώσει άρωμα)
μέλι για κάθε 100 γρ.κακάο 1κ.σ.για πικρούτσικο-2κ.σ. και βάλε αναλόγως τις ορέξεις μας.
προαιρετικά στο μείγμα βάζουμε ξύσμα πορτοκαλιού απο ενα πορτοκάλι για άρωμα.
καλό γευστικό ταξίδι!!!
Απάντηση
#21
το τελευταίο βούτυρο που έφτιαξα το κατανάλωσα με καφέ. δηλαδή : έφτιαχνα ένα ζεστό στιγμιαίο κ έριχνα κ μια κουταλιά βούτυρο. το αποτέλεσμα θύμιζε καφέ με γάλα. η γεύση απίστευτη έμενε για πολλές ώρες στο στόμα. το άκουσμα ερχόταν στο μισάωρο κ ήταν σούπερ δυνατο. έτσι θα το κάνω από δω κ πέρα.
Απάντηση
#22
εμενα η εμπειρια μου απο το κεικ ηταν καπως περιεργη. παρολο το ατελειωτο βρασιμο το κεικ ειχε ακομα λιγη μυρωδια ασχημης κανναβης... ηταν ωραιο γευστικα αλλα σου επεφτε βαρι με αδειο στομαχι.

δε ξερω αν ολα αυτα ειναι του μυαλου μου ή η συνηθεια απο την μανα μου που φτιαχνει με μαργαρινη. η σκεψη μου ειναι οτι την αλλη φορα το "βουτηρο" θα ειναι με βιταμ και οτι γινει.

επισης η δοσολογια που παπαδων-βουτηρου που εβαλα ηταν απο οτι φανηκε μικρη γτ το κλασιμο ηταν μεν ευχαριστω αλλα λιγο και μετα απο 3-4 κομματια. αν ετρωγες παραπανω ηταν φυσικο επακολουθο ο πονοκοιλος

εν αναμονη λοιπον της καινουργιας σοδειας
Απάντηση
#23
δε είμαι βέβαιος πως συμβαίνει έτσι ακριβώς ,αλλά θα τη πω τη σκέψη μου .

ίσως καθώς ψήνεται το κεικ/μπισκότα/ραβανί ή ό,τι άλλο,αν η θερμοκρασία κρατηθεί στα όρια ασφαλείας
( 170°c και κάτω ,όπως ανέφερε ο luke ) και σε συνδυασμό με το γεγονός πως το νερό του μείγματος
θα αρχίσει ήδη να εξατμίζεται από τους 100°c ,ίσως έτσι λοιπόν "προστατεύονται " τα κανναβινοειδή και
δεν φτάνουν σε ζέση .

η εξάτμιση υγρών προκαλεί -τοπική- ψύξη .έτσι το νερό που εξατμίζεται ,
ίσως συμβάλλει στο να διατηρηθούν "άθικτα" τα κανναβινοειδή ..

δε ξέρω..μια σκέψη έκανα ...
Ω εσύ μέγα άστρο! Ποιά θα'ταν η ευτυχία σου ,αν δεν είχες αυτούς που φωτίζεις !

Απάντηση
#24
πρωσοπικα το νερο δεν εφτασε τους 100 βαθμους οταν εκανα το βουτηρο. στο κεικ ομως... οτι και να πω μαλακια θα πω γτ μαλλον εκει υην πατησα... νομιζω οτι το εψησα στου 200.. αν δε κανω λαθος. τεσπα η λυση ειναι κορμος που δεν εχεις πολλα ντραβαλα.. και επισης γαμαει σαν γλυκο.
Απάντηση
#25
το σημείο βρασμού του λαδιού είναι στους 180 βαθμούς και αυτό εξαρτάτε από την πίεση που έχουν και τα υλικά μέσα στο ταψί ,
το νερό βράζει στους 100 βαθμούς στην θάλασσα , στο έβερεστ βράζει στους 80 και στην χύτρα στους 110 .
επίσης παίζουν ρόλο και τα υλικά . το αλάτι και η ζάχαρη ανεβάζουν το σημείο βρασμού .
μπορεί να εξατμίζονται μερικά αρώματα , αλλά η δύναμη είναι εκεί .
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)