Κανναβούτυρο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι απόλαυσης της κάνναβης. Ένας από αυτούς, και πιο υγιεινός είναι μέσω κατάποσης, δηλαδή φάγωμα.

Η κάνναβη όμως δεν τρώγεται έτσι απλά. Το THCa πρέπει να γίνει THC και γι αυτό απαιτείται κάποια θερμότητα. Επίσης το THC είναι λιποδιαλυτό, δηλαδή αποσπάται από τη φυτική μάζα και διαλύεται σε κάτι λιπαρό. Οπότε ένας από τους καλύτερους τρόπους, είναι να κάνουμε κανναβούτηρο.

Η διαδικασία είναι απλούστατη, δεν απαιτεί καθόλου κόπο και παίρνει περίπου τρεις ώρες.

Αρχίζουμε βάζοντας νερό σε μια κατσαρόλα

 

Παίρνουμε μια ποσότητα βουτύρου.

 

Και την πετάμε μέσα στο νερό

 

Σιγά σιγά βλέπουμε το βούτυρο να λιώνει

 

Μετά από λίγη ώρα το βούτυρο έχει λιώσει τελείως

 

Και τότε πετάμε μέσα παπάδες, τρίμα, ότι έχει ο καθένας. Εγώ χρησιμοποιώ τρίμα, αν και τώρα που δεν καπνίζω θα αρχίσω να κάνω και με κανονικούς παπάδες.

 

Η αναλογία χόρτου/βουτύρου παίζει ανάλογα με τις ανάγκες καθενός για το πόσο δυνατό θέλει το βούτυρο. Σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε μετά με το βούτυρο και υπολογίστε ανάλογα. Δηλαδή αν θέλεις να κάνεις π.χ. τα muffins που κάνω εγώ και χρειάζονται 90 γραμμάρια βούτυρο για 8 κομμάτια, υπολογίστε πόσο κάνναβη θέλετε σε κάθε κομμάτι. Αν θέλετε μισό γραμμάριο σε κάθε κομμάτι, τότε 4 γραμμάρια είναι το ποσό που θα χρειαστείτε.

Όσο αφορά την ποσότητα βουτύρου, έχετε υπ’ όψιν ότι στην όλη διαδικασία θα χαθεί περίπου το 35-40% της αρχικής ποσότητας. Δηλαδή για να βγάλεις τα 90 γραμμάρια του παραπάνω παραδείγματος, πρέπει να βάλεις γύρω στα 150.

Κατόπιν αφήνουμε τη φωτιά να σιγοβράζει.

 

Υπ όψιν, μην ξεχάσετε την κατσαρόλα στη φωτιά και εξατμιστεί όλο το νερό. Σε περίπτωση που χαμηλώνει πολύ η στάθμη, προσθέστε νερό. Όπως το κάνω συνήθως θέλει ένα ποτήρι ακόμα ενδιάμεσα στη διαδικασία.

Τρεις ώρες αργότερα ετοιμαζόμαστε να ξεχωρίσουμε το βούτυρο από τη φυτική ύλη. Θα χρειαστούμε ένα καλό στραγγιστήρι και ένα μπολ.

 

Βάζουμε όλο το μείγμα να περάσει από στράγγισμα

 

Και πιέζουμε καλά να στραγγίξουν καλά τα χόρτα.

 

Αυτό είναι το αποτέλεσμά μας

 

Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο όπου και το αφήνουμε για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα το βγάζουμε και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Το βούτυρο είναι όλο μαζεμένο στην κορυφή και το νερό από κάτω. Απλά στραγγίξτε και είναι έτοιμο για οποιαδήποτε χρήση.

 

Έχετε υπ’ όψιν ότι όταν καταναλώνετε κάνναβη στοματικά αλλάζουν αρκετά πράγματα. Πρώτον, αργείς να την ακούσεις. Εδώ κάνουν και το μεγαλύτερο λάθος όλοι, και συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ σε αυτή την κατηγορία. Πολλές φορές μπορεί να κάνει και πάνω από 45 λεπτά για να δράσει, εξαρτάται από το πως είναι το στομάχι σου. Μην κάνεις το λάθος να φάς και δεύτερο κομμάτι, υπομονή.

Δεύτερον, έχει μεγάλη διάρκεια. Δεν είναι ένας μπάφος που μετά από λίγη ώρα θα έχεις ξενερώσει. Το φαγώσιμο μπορεί να διαρκέσει και κάνα πεντάωρο. Κοινώς, κανόνισε το πρόγραμμά σου υπεύθυνα.

Τρίτον, λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής. Όταν υπό την επήρεια καταναλώσεις μια μπύρα, θα είναι σα να έχεις πιεί τρεις. Το ίδιο ισχύει και για μπάφους. Άρα προσοχή.

 

Καλά μαγειρέματα

Blues