Κάνναβη και εκλογές

Σε πολιτισμένες χώρες τα πολιτικά κόμματα έχουν θέσεις χωρίς να επηρεάζονται από ταμπού που δεν έχουν βάση στον 21ο αιώνα. Στην Ολλανδία για να δώσω ένα παράδειγμα, όλα τα κόμματα έχουν και μια θέση για την κάνναβη, θετική ή αρνητική, αλλά έχουν. Έτσι όταν πέρσι ψηφίσαμε για τοπικές και ευρωεκλογές, ξέραμε ποια κόμματα είναι φιλικά στην κάνναβη και ποια όχι, συν τις λοιπές πολιτικές τους διακηρύξεις και ο πολίτης μπορούσε να αποφασίσει έχοντας όλες τις πληροφορίες στο μυαλό του.

Με τη ελπίδα ότι ίσως έχουν ξεκολλήσει τα μυαλά λίγο την Ελλάδα, στείλαμε ένα μήνυμα σε τρία κόμματα, στο ΣΥΡΙΖΑ, στους ΑΝ. ΕΛ. και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Φυσικά δε στείλαμε στα κόμματα της συγκυβέρνησης, στου Μπόμπολα και στο μόρφωμα του Κύρκου που περνιέται για αριστερό, και εννοείται όχι στους ναζί και λοιπούς φασίστες.

Η ερώτηση ήταν απλή. Ρωτούσαμε ποια είναι η επίσημη θέση τους ως προς την κάνναβη. Το δυστύχημα είναι ότι απάντηση δεν πήραμε, ούτε και προβλέπεται να πάρουμε. Δεν ξέρω αν αυτό είναι γιατί δεν έχουν θέση, ή γιατί μας θεωρούν ακόμα ως χασικλήδες, μιάσματα κλπ. Αυτό που θέλω όμως να μοιραστώ μαζί σας, είναι η προειδοποίηση να μην κάνετε τη μαλακία να πάτε να ψηφίσετε με γνώμονα την κάνναβη.

Όλοι εδώ στο gr420.info ελπίζουμε να διαλυθούν σιγά σιγά οι αυταπάτες που υπάρχουν σε αρκετούς ότι η κάνναβη θα νομιμοποιηθεί από πάνω. Χωρίς ακτιβισμό δε γίνεται. Χρειάζεται να σπάσουμε το φόβο και να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας ως προς την καλλιέργεια ενός φυτού. Και αυτό δε θα γίνει από κανένα πολιτικάντη, θα γίνει από εμάς για εμάς.

Καλές καλλιέργειες και καλή δύναμη

Δημήτρης Παρασκευάς

ΥΓ. Επειδή οι Έλληνες φημίζονται για τη βλακεία τους και το να διαβάζουν μηνύματα εκεί που δεν υπάρχουν, φυσικά δεν τα ισσοπεδώνουμε όλα. Εννοείται ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα με μια αριστερή κυβέρνηση. Απλά μην ελπίζετε και πολλά και αρχίσετε να σπέρνετε στις 26.