MedicalCannabisGrow

Ε. Αποστόλου: Πάνω απο 1,5 δις ευρώ τα επενδυτικά σχέδια για καλλιέργεια κάνναβης προς ιατρική χρήση.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg, πως καλλιεργητές/επενδυτές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις ανω του 1,5 δις ευρώ. Tα σχέδια περιλαμβάνουν έργα που αφορούν την κατασκευή πάρκων θερμοκηπίων για την καλλιέργεια κάνναβης και μονάδες για την επεξεργασία της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης αυτό μπορεί να δώσει στην Ελλάδα ένα μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς της τάξης των 200 δις ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει το νομοσχέδιο έως τα τέλη του έτους και η ψήφισή του θα δώσει επαρκή χρόνο για καλλιέργεια

Ανάπτυξη με άρωμα κάνναβης

Μια μονάδα με 12-15 θερμοκήπια κάνναβης θα μπορούσε να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την ομάδα εργασίας που ετοιμάζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Medical-Cannabis-Grow
Photo by James MacDonald/Bloomberg

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει το νομοσχέδιο έως τα τέλη του έτους και η ψήφισή του θα δώσει επαρκή χρόνο για καλλιέργεια, προκειμένου να υπάρξει συγκομιδή τον επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με την ομάδα εργασίας.

Υπουργός-Αγροτικής-Ανάπτυξης-ΚάνναβηΗ καλλιέργεια και οι πωλήσεις θα γίνονται μόνο για ιατρικούς σκοπούς, δηλώνει ο κ. Αποστόλου,  «Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, με μέλη των οικογενειών τους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνος και Πάρκινσον, θα μπορούν να παίρνουν σκευάσματα που θα παράγονται εδώ, βάσει των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Επενδύσεις στην Ευρώπη

Η καναδική εταιρεία παραγωγής ιατρικής κάνναβης Tilray ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι σχεδιάζει να επενδύσει 20 εκατ. ευρώ στην Πορτογαλία, καθώς οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα αυξηθεί η ζήτηση στην Ευρώπη.

Ο όμιλος Cronos Group με έδρα του το Τορόντο έχει πετύχει συμφωνία με μια εταιρία χονδρικής πώλησης φαρμακευτικών ειδών για να προμηθεύει τη γερμανική αγορά ιατρικής μαριχουάνας και εξετάζει την επέκτασή της και αλλού στην ΕΕ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Μάικ Γκορενστάιν σε συνέντευξη.
«Πρέπει να έχουμε συζητήσει με 20 διαφορετικές χώρες έως τώρα, με ρυθμιστικές Αρχές, επιχειρηματίες, φαρμακευτικές εταιρείες», δήλωσε ο Γκορενστάιν. «Εάν ήταν να διαλέξουμε μια άλλη χώρα στην Ευρώπη για παραγωγή, αυτό θα βασιζόταν στο ιστορικό των επιδόσεών της και το καλό της κλίμα».
Πηγή: Bloomberg / ΑΠΕ-ΜΠΕ