Πρώτη Διεθνής Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Κάπως έτσι και με σχετική ψυχρότητα, χωρίς να διαλέξουμε μεριά ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα, θα μπορούσαμε να υποδεχτούμε τα χαρμόσυνα νέα για τη διεξαγωγή της Πρώτης Διεθνούς Έκθεσης Κάνναβης στην Ελλάδα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 12-14 Ιανουαρίου 2018 στο Γήπεδο του Φαλήρου (Tae Kwon Do) και για τα ελληνικά δεδομένα είναι κάτι πρωτοποριακό.

Όπως αναφέρεται και στο site Οι εκθέσεις κάνναβης δεν είναι κάτι καινούριο στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο αφού γίνονται παρόμοιες εκθέσεις και συνέδρια σε πάρα πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από τον επιστημονικό και εμπορικό τομέα”. Τέτοια γεγονότα είναι καλό να υπάρχουν για να αντιληφθεί το ελληνικό κοινό ότι η κάνναβη είναι απλά ένα φυτό, όπως όλα τα άλλα, το οποίο έχει κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες. Φυσικά και οι εκθέτες, οι έμποροι και οι επαγγελματίες του είδους ενδιαφέρονται να πουλήσουν τα προϊόντα τους και να αυξήσουν το target group στο οποίο απευθύνονται, όπως συμβαίνει σε όλες τις εκθέσεις ανά τον πλανήτη.

Είναι γεγονός ότι μέσω τέτοιων εκδηλώσεων διαφημίζονται ισόποσα, τόσο το προϊόν, όσο και ο σκοπός. Στην περίπτωσή μας έχουμε κάποια χειροπιαστά δεδομένα: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολλά βήματα μπροστά για να καταλάβει γρήγορα ότι η κάνναβη είναι μία νέα και παγκόσμια αγορά με τεράστιες δυνατότητες και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Για παράδειγμα, αμφιβάλλει κανείς ότι η αποποινικοποίηση της κάνναβης σε συνδυασμό με το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι θα μπορούσε να προσελκύσει δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες παραπάνω; Επίσης, σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να γίνει το κλικ στον εγκέφαλο του ελληνικού κοινού για να σταματήσει να θεωρεί το φυτό σαν κάτι σατανικό που σε οδηγεί στο περιθώριο και στην κοινωνική απομόνωση.

Όταν μπει ένα οριστικό τέλος στη δαιμονολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με το θέμα εδώ και δεκαετίες στην ελληνική επικράτεια από ένα περίεργο και ετερόκλητο συνασπισμό συντηρητικών δυνάμεων (πολιτικοί-εκκλησία-δικαστές-αστυνομία) και μεμονωμένων ατόμων που έχουν πλήρη άγνοια, τότε τα ελληνικά μάτια θα είναι έτοιμα να δουν το φυτό όπως αυτό είναι. Χωρίς να του προσδώσουν ανύπαρκτες μαγικές ιδιότητες και υπεράνθρωπες δυνάμεις από τη μία, αλλά και χωρίς να το θεωρούν σαν έγκλημα εναντίον του χρήστη ή σαν το υπέρτατο κακό που απειλεί με την γλυκιά ευφορία του μικρούς και μεγάλους.

Κατά την άποψή μου, οποιαδήποτε δημόσια κίνηση με επίκεντρο την αντικειμενική πληροφόρηση για την κάνναβη είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ο κόσμος αλλάζει κάθε μέρα που περνάει και αλίμονο σε όσους επιλέξουν να μείνουν πίσω. Η Πρώτης Διεθνής Έκθεση Κάνναβης είναι θετικό γεγονός γιατί σπάει τα ταμπού, προκαλεί δημόσια κουβέντα και στρέφει το ενδιαφέρον του κόσμου σε κάτι που δεν έχει την προσοχή που του αρμόζει. Ακόμη πιο θετικό θα είναι να πετύχει το σκοπό της και να καθιερωθεί σαν ένα ετήσιο event που θα διεξάγεται κάθε χρόνο και θα γίνει θεσμός όχι μόνο για τους εκθέτες και τους χορηγούς, αλλά για κάθε προοδευτικό άτομο. Εννοείται πως η έκθεση δεν απευθύνεται μόνο σε επιχειρηματίες και σε χρήστες.

Ένας ουδέτερος και καλοπροαίρετος παρατηρητής μπορεί να ακούσει κάποια ομιλία, να διαβάσει ένα φυλλάδιο ή να δει μια προβολή στον εκθεσιακό χώρο που θα επισημαίνει με επιχειρήματα τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα της κάνναβης. Επιπλέον, θα ενημερωθεί για τα τελευταία επιτεύγματα όσον αφορά την ιατρική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης και αν θελήσει να εξασκήσει το επιχειρηματικό δαιμόνιο που κρύβει μέσα του θα πάρει μία καλή πρώτη γεύση για το τι πρέπει να περιμένει.

Καλή επιτυχία σε όλους. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ http://www.athenscannabisexpo.com/el/