Κανναβοσυζητήσεις

Πλήρης Έκδοση: Φίλτρο ενεργού άνθρακα
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Όπως λέει και το θέμα θα ήθελα να ρωτήσω και να μάθω προτάσεις και εμπειρίες που έχετε με τέτοια φίλτρα. Η τέντα μου είναι 80χ80χ1,80 και έχω πάρει έναν td 100/160 silent που στην μαξ ρύθμιση φτάνει τα 180 m3/h. Επειδή μένω σε πυκνοκατοικημένη γειτονία προφανώς και δεν θέλω να υπάρχουν μυρωδιές. Το budget είναι σχετικά λίγο οπότε δεν θα ήθελα να ξανα-αγοράσω σε περίπτωση που η πρώτη αγορά πάει άπατα. Κάνουν όντως δουλεία ή μπα?
Δυστυχως δεν υπαρχει αυτη η πληροφορια γραμμενη στο χερι απο καποιον στα Ελληνικα, αλλα δίνω ένα ωραιότατο άρθο το οποίο εξηγεί στα Αγγλικα τα παντα , καθώς και ένα απόσπασμα για έυκολη ανάγνωση

Σύναψη:Rule of Thumb

Simply use your tent’s dimensions(length, width, height) and multiply them to get the total volume. The unit can be either Feet or Meter, based on the state norms. Without taking any other factors into our radar, this value is the fan CFM you need.

Say, it’s a 10x10x7 feet tent that you’re dealing with. So, the fan size will be-

Fan Size= (10 feet x 10 feet x 7 feet)/1 Minute= 700 CFM

Πηγή : https://whatforme.com/grow-room-fan-size-calculator

Αν το κατέχει κανείς το Αγγλικό και έχει την όρεξη πανω απ ολα, μπορούμε να έχουμε μια μεταφρασμένη έκδοση του άρθρου και να εξηγεί τα πάντα για τον εξαερισμό και πως βγάζουμε την εξίσωση για τη τέντα, το συγκεκριμένο άρθρο αρκεί
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Για να προσθέσω και εγώ μερικές πληροφορίες που βρήκα διάσπαρτες.
Αρχικά η δυνατότητα απορρόφησης οσμών όπως γνωρίζουμε έχει να κάνει με τον ενεργό άνθρακα. Ο ενεργός άνθρακας προέρχεται από διάφορες πηγές οργανικών υλών όπως είναι το ξύλο, η καρύδα, αρχαία κοιτάσματα κ.α. Μερικά από τα χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν είναι το μέγεθος του κάθε κόκκου και το είδος του. Ο αριθμός ιοδίων (iodine number) εξαρτάται από το είδος και όσο μεγαλύτερος είναι τόσο πιο μεγάλη ικανότητα απορρόφησης υπάρχει (ο κλασικός άνθρακας που χρησιμοποιείται έχει περίπου 1000 και ο άνθρακας από καρύδα 1100). Μετά έχουμε την επιφάνεια ανά γραμμάριο όπου όσο μεγαλύτερη είναι τόσο το καλύτερο. Τώρα για το μέγεθος από τις λίγες πληροφορίες που έχω βρει το καλύτερο είναι τα 4/8 (RC 48) για φιλτράρισμα αέρα. Πολλές εταιρίες κατασκευάζουν τα φίλτρα τους με άνθρακα που έχει την μορφή πέλετ (μικρότερη απόδοση από τον RC 48 αλλά αρκετά φθηνότερος).
Επίσης σημαντικό από ότι κατάλαβα είναι να "δώσουμε" χρόνο στον αέρα που θα περάσει ώστε να καθαριστεί και με αυτό εννοώ η ροή του αέρα που θα έχει ο εξαεριστήρας να είναι τουλάχιστον τόση όση του φίλτρου και αν το φίλτρο έχει μεγαλύτερη ακόμα καλύτερα.
Τέλος υπάρχει μια διαδικασία για να καθαρίσουμε τον άνθρακα και να επαναφέρουμε ένα 80% περίπου των καθαριστικών του ιδιοτήτων. Το καλύτερο θα ήταν η αλλαγή αλλά στην Ελλάδα δεν βρήκα προϊόντα όπως είναι ο RC 48 ή άλλου τύπου κατάλληλοι άνθρακες. Η διαδικασία με λίγα λόγια είναι ο καθαρισμός του άνθρακα με νερό (βράσιμο) και η τοποθέτηση του στον φούρνο για κάποιο χρονικό διάστημα (δεν το έψαξα πολύ όποτε έκανα μια απλή αναφορά σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το ψάξει), στον τομέα της απόσταξης αλκοόλ ίσως υπάρχουν πληροφορίες περί του θέματος.
Οι 2 εταιρίες που βρήκα στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν RC 48 άνθρακα είναι η Phresh και η Bullfilter.
Προφανώς και ότι έχω γράψει είναι πληροφορίες οι οποίες δεν είναι 100% πιστοποιημένες καθώς οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν είναι πολλές και δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να διαβάζω πτυχιακές και διδακτορικές εργασίες στα αγγλικά για να έχω μια καλύτερη άποψη οπότε για όποιον διαβάζει κρατήστε ότι είπα σαν έναν μπούσουλα για την δικιά σας έρευνα αγοράς.
(24-02-2023, 15:40 )Theios D. Έγραψε: [ -> ]Όπως λέει και το θέμα θα ήθελα να ρωτήσω και να μάθω προτάσεις και εμπειρίες που έχετε με τέτοια φίλτρα. Η τέντα μου είναι 80χ80χ1,80 και έχω πάρει έναν td 100/160 silent που στην μαξ ρύθμιση φτάνει τα 180 m3/h. Επειδή μένω σε πυκνοκατοικημένη γειτονία προφανώς και δεν θέλω να υπάρχουν μυρωδιές. Το budget είναι σχετικά λίγο οπότε δεν θα ήθελα να ξανα-αγοράσω σε περίπτωση που η πρώτη αγορά πάει άπατα. Κάνουν όντως δουλεία ή μπα?

Κάνουν όντως δουλειά αλλά όχι μόνο ένα εγώ έχω βάλει δύο διαφορετικές μάρκες ένα εσωτερικά και ενα εξωτερικά και βρήκα την υγεία μου.. αυτό σου προτείνω να κάνεις και εσύ. τώρα για το πόσο κρατάει δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα αλλά μετά από δύο χρόνια τα δικά μου ακόμη δουλεύουν ...