Κανναβοσυζητήσεις

Πλήρης Έκδοση: 40*40 - Cookies Gelato
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Χαιρετώ γκρόουερς!

Ξεκινάμε από περίοδο βλάστησης για 2 μήνες μέχρι να αδειάσει η μεγάλη τέντα και βλέπουμε.

Ecotent 40*40*120, 
Αsterix 150W (24/0) στα 20cm, 
θερμοϋγρασιομετρο απαραίτητο, 
In line fan 13W για εξαερισμό, 
μπήκε ανεμιστηρακι USB για να κουνάει ίσα ίσα τα φύλλα, 
παθητική εισαγωγή αέρα, και
χωρίς φίλτρο προς το παρόν. 

Έσκασε πριν 19 μέρες ο σπόρος από RQS Cookies Gelato και έμεινε στο κύπελλο του για 5 ημέρες και μεταφυτευθηκε στην τελική του κατοικία απο ύφασμα αφού πρώτα έριξα μέσα ⅓ κουταλάκι γλυκού μυκοριζα από τη Great White 28g.
25lt με Biobizz Lightmix λοιπόν και πότισμα με 500ml νερό με 2ml root juice με pH 6.7. 
Θερμοϋγρασια σταθερά 20-22°C και 70-60% από τις πρώτες ημέρες στην τέντα και μέχρι σήμερα. 

Ημερα 10η

2ο πότισμα, πάλι 500ml νερό με 2ml Root Juice και ρύθμιση pH στα 6.7 απαλά χάδια στα φύλλα να ανοίξουν λίγο.

Ημέρα 15η, πότισμα με σκέτο νερό 500ml με pH 6.8 γιατί παρατήρησα μια παναδα στα φύλλα χαμηλά και το ένα μάλιστα έγινε σα χαρτί στην υφή, αν κάποιος μπορεί να με κατατοπίσει.

Ημέρα 18 σήμερα, βαρετή γιατί εκεί μέσα δεν έχει να κάνω κάτι... Σήμερα! 
[attachment=9712][attachment=9713][attachment=9714][attachment=9715][attachment=9716]

Αύριο όμως επιστρέφω με φώτο μετά από top και δέσιμο.

Εβίβες!
Ημέρα 19 πριν και μετά το κούρεμα

[attachment=9722]
[attachment=9721]
Δυνατός κορμός από νωρίς! 
[attachment=9723]

Και αυτό ήταν το ξεκαθάρισμα. 
[attachment=9724]

Πότισα με Biobizz Grow 0.5ml, 250ml νερό και
ψέκασα σκέτο νερό το φύλλωμα.
Σήκωσα τα φώτα άλλους 10 πόντους γιατί ήταν πολύ κοντά πλέον. 

Καλό ξημέρωμα με υγείες! 
Ημέρα 24 και συνεχίζουμε δυναμικά!

Έβγαλα τον αστερίξ από την τέντα, και τοποθέτησα ένα Sirius 35W για δοκιμή. Απόσταση από το φύλλωμα 20cm.

Δε μπορώ να πω πως έχω εντυπωσιαστεί με τον ντόρο που γίνεται και το πως και τι παρέλαβα, αλλά δίνω πάντα 2η και 3η ευκαιρία σε ανθρώπους και προϊόντα. Οπότε χωρίς να ξέρω αν είναι αναβάθμιση ή όχι, προχωράμε και βλέπουμε.

Το σημαντικό άλλωστε είναι να δουλεύει σωστά και να αποδίδει τα καλύτερα δυνατά στα κυβικά του (35W είναι αυτά), το οπτικό κομμάτι ας πούμε πως περισσεύει.

Έδεσα τη νέα βλάστηση πάνω στα φύλλα για να παίρνουν σιγά σιγά τη φόρμα τους. Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη, εννοείται, καθώς είμαι σε άγνωστα νερά.

Πότισμα θα γίνει αύριο με 500ml νερό και 6.7pH, με το Bio Grow 1ml, Bio Heaven 1ml, Activera 1ml, και όπως πάντα, προληπτικά Cal-Mag 0.3ml.
[attachment=9759]
[attachment=9760]

Εβιβες γκρόουερς!
@Galaxiarchus G  επειδή έχω παίξει μπάλα με το συγκεκριμένο φώς , θα έλεγα να το πας περίπου στους 30 πόντους σε αυτή τη φάση που είσαι τωρα και αργότερα ανθοφορία το κατεβάζεις στους 25.
Ευχαριστώ για το τιπ @prasinos και καλωσήρθες στο τεντάκι μου! Θέλω να κρατήσω χαμηλό σχήμα προς το παρόν γιατί είναι για μαμά το κορίτσι. Παίζει ρόλο στην απόσταση ή όχι;;
Καλησπέρα παίδες! Μπήκαμε στην 5η εβδομάδα δειλά δειλά και νομίζω ξεμένω από υπομονή  Tongue

Πότισα με 330ml νερό, 0.7ml έκαστος Bio Grow, Bio Heaven, Activera και 0.3ml Cal-Mag.

Eκοψα τα fan leaves και στην προσπάθεια μου να τραβήξω τις άκρες έκοψα λίγο τους συνδέσμους αλλά ελπίζω να φτιάξει. Για το μέγεθος του έχει πολύ πάχος που δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αλλά με δυσκολεύει στη διαχείριση. Λέω να του δώσω λίγο ύψος, να σπάσω τις ίνες και να το κάνω σαν supercrop αλλά χωρίς τον χώρο.

[attachment=9797]
[attachment=9798]
[attachment=9799]

Εβιβεεεεες
Καλό υπόλοιπο Κυριακής γκρόουερς!

Πότισα χθες με Bio Grow 0.7ml, Bio Heaven 0.7ml, Acti-Vera 0.7ml και Sensi Cal-Mag 0.2ml στα 330ml. Από την επόμενη φορά θα πάω στο μισό λίτρο να είμαστε όμορφα και σφριγηλά στους αριθμούς.

Εγινε μια μικρή μόντα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, λίγο ανορθόδοξα νομίζω αλλά θα γίνει δουλίτσα. Προσπαθώ να του δώσω ένα σχήμα αφού απέτυχε το mainline στην αρχή. Σε σχέση με τα άλλα μου φυτά, αυτό βγήκε πολύ παχύ και στη βάση του και στα κλωνάρια του και δυσκαμπτο έως άκαμπτο σε κάποια σημεία.

[attachment=9829]
[attachment=9828]
[attachment=9830]

Μεγαλωνει αργά και ίσως οφείλεται στο ότι τα LED είναι 35W μόνο. Αυτό έβαλα όμως και με αυτό θα πορευτώ προς το παρόν.

Εβίβες με υγεία!
Ημέρα 46 στη βλάστηση και όλα βαίνουν καλώς!

Πότισμα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή με 500ml νερό και
Bio Grow 1ml
Bio Heaven 1ml
Acti Vera 1ml
Sensi Mag 0.2ml

[attachment=9880]

Δέσιμο όπου χρειάζεται, αλλαξα σημεία από την περασμένη ενημέρωση του νήματος γιατί χρειαζόταν.
Αποφασισα να την αφήσω μέχρι τη μέρα που θα κόψω τα φυτά της μεγάλης τέντας και να πάρω κλώνους ώστε μόλις στεγνώσουν τα λουλούδια να μπουν επιτόπου 2 εβδομάδες βλάστηση (έχοντας ήδη 2 εβδομάδες για ριζοβολια) και μετά ανθοφορία. Κουβέντα για άλλο νήμα οπότε ας μην πλατιάζω.

Στην τέντα μπήκε και ένα αυτόματο έτσι για την εμπειρία, το οποίο θα γίνει μπαλκονάτο μόλις μπει στην ανθοφορία του περίπου στην 4η εβδομάδα του για να είναι λίγο πιο ανθεκτικό και για να έχω διαμορφώσει και το χώρο κατάλληλα. Για αυτό θα ανοιχτεί άλλο νήμα απλά το αναφέρω μιας και κουτσοφαίνεται στη φωτογραφια.

Καλή συνέχεια γκρόουερς και εβίβες!
Καλησπέρα growers και εβίβα προκαταβολικά!

Ημέρα 53 σήμερα, και η μανούλα μας γέννησε επιτέλους πρώτη φορά! Βοηθόι μου το clonex, ένα εσπρεσοπότηρο (από αυτά με το σπασμένο χερούλι), νυστέρι, κλαδευτήρι PRO, 5 Jiffy και για αποστείρωση παράγωγο σταφυλιού 19 βαθμών, ένα σφηνάκι για τα εργαλεία και 2 για προσωπική εκ των έσω αποστείρωση του οργανισμού. 

Έκοψα 6 κλωνάρια "ανδροπρεπή" σε πάχος και ύψος, από ψηλά σημεία του μητρικού φυτού. Έκοψα πλάγια το κάτω μέρος του κλώνου, εξυσα και λίγο γύρω και περιμετρικά στο κάτω σημείο και βούτηξα στο clonex. Είχα ετοιμάσει από πριν τα Jiffy και εμπηξα την άκρη με το clonex στο κέντρο. Τελικό βήμα να κόψω έξτρα βλάστηση πέραν της κορφής και του πρώτου σετ fan leaves, που του κοντυνα τα φύλλα για να σταματήσει το φυτο να δίνει προτεραιότητα στη νέα βλάστηση και να προωθήσει τη ριζοβολία.
Επαναληφθηκε 5 φορές αυτή η διαδικασία και έπειτα μπήκαν σε πλαστικό ταπερ αποθήκευσης, το οποίο ψέκασα εσωτερικά με νερό, καθώς και τα φύλλα των κλώνων. 
[attachment=9918]

Πρώτα κλωνοποίησα, μετά τάισα με Bio Grow 1ml, Bio Heaven 1ml, Acti Vera 1ml, Sensi Mag 0.5ml και 600ml νερό.

Τέλος αναδιοργανωσα τα δεσίματα μου και ψέκασα λίγο σκέτο νερό να δροσιστεί το περιβάλλον. Κάπως έτσι είναι τώρα η τέντα!
[attachment=9917]
[attachment=9916]
[attachment=9915]
[attachment=9914]
[attachment=9913]

Επόμενη ενημέρωση σε μια εβδομάδα με την ανάκαμψη της δόλιας μάνας!
Δόλια δόλια η μάνα αλλά σε 8 ημέρες (χθεσινη φώτο) έγινε σαν το θεριό.
[attachment=9951]

Βρισκόμαστε στην 61η ημέρα βλαστισης και στα περίπου 38cm ύψος. Επειδή λείπω 3ημερο άφησα και τα Led στους 30 πόντους απόσταση από το φύλλωμα ώστε να γυρίσω και να το βρω εντάξει το κορίτσι κι όχι με το φως για καπέλο! 

Πότισμα με Biobizz Bio Grow 2ml, Bio Heaven 2ml, Acti Vera 2ml, Sensi Mag Extra Cal 0.6ml και 1 λίτρο νεράκι βρύσης.

Σε αυτό οφείλω να αναγνωρίσω πως μετά από επιφυλάξεις, το φως μου Astir SIRIUS 35W, μπορώ να πω ότι είναι τιμιο για τα κυβικά του σε 1 φυτό. 

Προσωπικά με ενδιαφέρει να το κρατήσω σαν μαμά το φυτό καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και ίσως το χειμώνα να βγει έξω για άνθιση, ίσως οχι. Είδομεν.

Επόμενη ενημέρωση στο κούρεμα τους την Τρίτη του Πάσχα. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία  Big Grin
Καλημέρα growers!

Ημέρα 62
Πότισμα με 1.5lt νερό και 2ml Sensi Mag, 3ml Bio Grow, 3ml Bio Heaven, 3ml Activera

Ημέρα 65 - Αποφυλλωση 

Πότισμα με 1.5lt νερό και 2ml Sensi Mag, 3ml Bio Grow, 3ml Bio Heaven, 3ml Activera

[attachment=10008]
[attachment=10009]
[attachment=10010]
[attachment=10011]
[attachment=10012]

Ημέρα 66

Αλλαγή κύκλου φωτός σε 16/8 με το Astir SIRIUS 35W για να της δώσω λίγες ώρες νυχτερινής ξεκούρασης.

Ημερα 68

Ποτισμα 2lt νερό και 3ml Sensi Mag, 4ml Bio Grow, 4ml Bio Heaven, 4ml Activera

Ημέρα 70

Πότισμα 2lt νερό και 3ml Sensi Mag, 4ml Bio Grow, 4ml Bio Heaven, 4ml Activera

Ημέρα 73

Πότισμα με 2lt νερό, 3ml Sensi Mag, 4ml Bio Grow, 4ml Bio Heaven, 4ml Activera

Ημέρα 75

Αποφυλλωση, κλάδεμα, δεσίματα. Ημέρα καλλωπισμού, κλώνων, και φυσικά κοντού κουρέματος, από 47cm πήγαμε στα 34cm χωρίς ιδιαίτερο κώλυμα. 

[attachment=10013]
[attachment=10014]
[attachment=10015]
[attachment=10016]

Που σημαίνει πως κάθε 10 μέρες χρειάζεται ψαλίδι και τη μίνιμουμ περιποίηση για να μια υγιή μανούλα. Τους κλώνους τους λυπάμαι που τους πετάω αλλά είναι αναγκαίο κακό!
Καλησπέρα γκρόουερς, σεντονακι σήμερα.

Κράτησα τη μαμά μεχρι την ημέρα 90 και τη μετακόμισα στην μεγάλη τέντα. Αφ' ενός δε χωρούσε πλέον, αφ' ετέρου μέσα στην ζούρλια μου να βάλω καυτερές πιπεριές. Οπότε θα χρειαστώ την τέντα να μπει στο σαλόνι για ξεκάρφωμα.

Μεχρι όμως να γίνει αυτό, λόγω χώρου έβαλα μέσα στην 40*40 ένα κλαδί (ναι κλαδί, απ' το main stem) του μητρικού φυτου που εχω ριζοβολησει εδώ και κάνα μήνα. Πήγα να τη γυρίσω για αποφυλλωση και τράβηξα δεματικο αντί αυτί γλάστρας και λέω δώσε πόνο, clonex έχουμε.

Σχετικά με την εμπειρία του να έχεις ένα μητρικό φυτό: Λοιπόν. Θα το ξαναέκανα, όπως έχω σκοπό να κάνω από σπόρο τον Αύγουστο για να είμαι έτοιμος τον Οκτώβρη πχ να τροφοδοτήσω ολόκληρο grow για 1.2m² τέντας. Δεν έχει πολλά να κάνεις, πότισμα με τα λιπάσματα σου κάθε όποτε το κάνεις και στα υπόλοιπα φυτά. Πρόταση δική μου από δοκιμή σε βάθος 2 εβδομάδων, λίπανση πάρα λίπανση παίρνει να κάνουμε λίγο οικονομία με 50% nutrients, μόνο το cal mag είχα στα ίδια επίπεδα. Δεν παρατήρησα κάποια διαφορά από τη συνηθισμενη ανάπτυξη του φυτού, μιλάω για τις 2 τελευταίες εβδομάδες, ημερα 76 έως 90.

Καθαρισμα οπότε χρειαστεί, όπως και αρκετά χωσιματα φύλλων κάτω από άλλα, τσάκισμα, σπάσιμο για τους supercropάκηδες, δεσίματα, δεσίματα, δεσίματα.

Δε γνωρίζω πως θα ήταν αν έκανα top σε κάποιο γόνατο κάθε φορά και όχι να προσπαθώ να βγάλω πολλά κλωναρακια όπως τώρα... Αλλά είναι τι αποτέλεσμα θέλει καθένας να πετύχει. Προσωπικά αφού το κρατησα για κλώνους, κλώνους ηθελα να βγάζει, όπως και έκανε και θα τους δούμε σε 2ο Grow. 

Επιστρεφουμε στο θέμα μας λοιπόν για ένα πολύ συγκεκριμένο "πείραμα" αφού είδα αυτό του μητρικού φυτού, με ιντρίγκαρε να βάλω αυτό το κλαδί που είπαμε να ριζώσει. Έγινε, μπήκε στα 200W hps για 3 εβδομάδες, για άλλες 5 στα 400W και τώρα είπα να το ανθισω με το 35W SIRIUS. 

Σημαντική πληροφορία: Η τέντα είναι ήδη φουλ και ο ζουμπάς έπιανε χώρο άσκοπα αφού η ανάπτυξη του είναι η μισή από τα υπόλοιπα και είχε και 10 ημέρες προβάδισμα υποτίθεται... @@

Βάζω λοιπόν 3 μέρες πριν τον πανσέ και βλέπουμε μαζί πως θα γίνει με μόλις 35W. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος με το πανελάκι για τα κυβικά του στη βλαστηση. Θα δούμε και ανθοφορία λοιπόν, αντί να πετάξω ένα κλωνάρι που δε χωρούσε.

[attachment=10064]

Ημερα 40 σήμερα
Το φως είναι στους 30 πόντους και το ωράριο του αλλάζει από 24/7 σε 18/6.

Και ένα spoiler για να κλείσω, αύριο θα πάει 16/8 και μεθαύριο 12/12.
Μπήκαμε λοιπόν ομαλά στην άνθιση growers!
Ημέρα 41 στο σβήσιμο ρυθμίζω 12 ώρες νύχτα 12 ώρες μερα και προχωράμε τις ζωές μας. 

1η μέρα ανθοφοριας με χρυσή βροχή από τη Biobizz. Βiogrow 1ml, Bio Bloom 2ml, Bio Heaven 2ml, Activera 2ml, CalMag 1ml, Mammoth P 2 σταγόνες σε 1lt νερό.

Επαναληψη ποτίσματος την 5η μέρα ανθοφοριας και η τέντα σχεδόν έχει γεμίσει. 

Πότισμα την 8η μέρα με biogrow 1ml, Bio Bloom 2ml, top max 1ml, Bio Heaven 2ml, Activera 2ml, CalMag 1ml, 2 σταγόνες Mammoth P σε 1lt

9η μέρα και η τέντα (καλά 40*40 είναι...) γέμισε επιτυχώς με 10 κορυφές, από της οποίες την επόμενη μέρα έσπασα τη μία και ευτυχώς ξανακολλησε με αλουμινοταινια.

11η μέρα πότισα τα ίδια με παραπάνω και την 12η μέρα κατά τας γραφάς έκανα ένα υποτυπώδες LST διπλωνοντας τις κορυφές...

Ημέρα ανθοφορίας 12η σήμερα και σα να μην τις λύγισα τις κορυφές χθες.
[attachment=10100]
[attachment=10101]