Κανναβοσυζητήσεις

Πλήρης Έκδοση: Η βέλτιστη δόση για την ανάλογη θεραπεία, πως το βρίσκουμε;
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
παραθέτω παρακατω μια δημοσίευση την οποία θεώρησα οτι καλό θα ήταν να υπάρχει καταγεγραμένη και εδώ


είναι ανάρτηση απο την ομάδα στο facebook,  https://www.facebook.com/groups/farmakeftikikannavi/


Υπάρχει λόγος που ξεκινάμε όλοι χαμηλά.

ακόμα και όταν γνωρίζουμε από πείρα ότι κατά πάσα πιθανότητα ο ασθενής θα θέλει πιο υψηλές δοσολογίες. (στον πόνο δηλ μπορεί να θέλει και 20 mg+ την δόση από κανναβιδιόλη)

#1-θέλουμε πάντα να παίρνουν όσο λιγότερο γίνεται με τα βέλτιστα αποτελέσματα. τα κανναβινοειδή δεν ειναι σαν τις δραστικές ουσίες που ξέρουμε. δεν λειτουργούν με την λογική "περισσότερο ίσον καλύτερα". χρειάζονται αργή αύξηση για να βρεθεί η δόση που χρειάζεται καθένας και χρόνο για να αρχίζουν να φαίνονται οι όποιες βελτιώσεις είναι να εμφανιστούν. επίσης θέλει προσοχή γιατί τα κανναβινοειδή έχουν διφασική επίδραση (δείτε την εικόνα) σε σχέση με την δόση. πάντα ξεκινάμε χαμηλά (περιεκτικότητα και δόση) και προχωράμε αργά (αύξηση της δόσης).

#2- ορισμένοι άνθρωποι, οι πολύ 'ευαίσθητοι', είτε αντιμετωπίζουν πολλές παρενέργειες ξεκινώντας επιθετικά και αποθαρρύνονται στην προσπάθειά τους είτε ξεκινάνε σε μία δοσολογία που βρίσκεται ήδη ψηλά για της ανάγκες τους, είναι ήδη εξω από το θεραπευτικό παράθυρο. γι αυτούς τους 2 λόγους επιμένουμε να ξεκινήσει κάποιος με χαμηλή συγκέντρωση (κάτω από 10%) και στην συνέχεια, εάν χρειαστεί, παίρνουμε ένα λάδι με υψηλότερη συγκέντρωση. εάν τελειώσουμε το πρώτο μπουκαλάκι χωρίς κανενα αποτέλεσμα, τότε μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι δεν είναι περίπτωση ευαίσθητου ατόμου και να προχωρήσουμε σε ένα 10, 15% ώστε να φτάσουμε πιο γρήγορα στον στόχο μας. από κει και πέρα- εάν έχει π.χ. και θέμα με την φλεγμονή- πιθανόν να βοηθήσει στην αγωγή του να προσθέσει cbg ή/και cbda ή κάποιο άλλο κανναβινοειδές. αλλά αφου βρει πρώτα το θπ του με την κανναβιδιόλη που έχει το μεγαλύτερο εύρος θεραπευτικών ιδιοτήτων. μετά έρχονται τα άλλα, όπως και πάλι, για παράδειγμα, λίγο thc να βοηθήσει σε περίπτωση πόνου.



όσον αφορά τον χρόνο ανταπόκρισης, ουδείς γνωρίζει. έχουμε δει άμεση ανταπόκριση (πχ. σε ημικρανίες, άγχος, ύπνο…) και έχουμε δει και να χρειαστεί ακόμα και μήνας και πάρα πάνω (πχ. σκπ και άλλα αυτοάνοσα). είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που είναι αδύνατο να γνωρίζουμε από πριν αν θα μας "πιάσει" και "πότε θα μας πιάσει". ο μέσος όρος είναι περίπου μέσα σε 10 μέρες (μαζί με την εύρεση της δόσης / του θεραπευτικού παράθυρου). το "μυστικό" είναι να μην τα παρατήσεις και να μην βιαστείς. ο βασικός εμπειρικός κανόνας που εφαρμόζουμε είναι:/"ξεκινάω χαμηλά (περιεκτικότητα και δόση) και προχωράω αργά (αύξηση δόσης)" εκτός από μερικές εξαιρέσεις που ξεκινάμε λίγο πιο ψηλά σε περιεκτικότητα και φυσικά με τον καρκίνο που εφαρμόζουμε μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση.
να πω ότι το θεραπευτικό παράθυρο , έχει να κάνει κυρίως με το cbd και το ενδογενές thc και για ορισμένες ασθένειες κυρίως του μυαλού το thc .
για ασθένειες όπως καρκίνος , πόνος , αυτοάνοσα , και πολλά άλλα , και εφόσον παίρνουμε το φυτό με όλα τα κανναβινοειδή του , τότε δεν υπάρχει θεραπευτικό παράθυρο που θα το ξεπερνούσαμε αλλά θεραπευτικό παράθυρο που το φτάσαμε και το περίσσιο απλά πάει χαμένο .