Κανναβοσυζητήσεις
Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - Εκτυπώσιμη Έκδοση

+- Κανναβοσυζητήσεις (https://gr420.info/forum)
+-- Συζήτηση: Πέρα από την καλλιέργεια (https://gr420.info/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Συζήτηση: Νομικά (https://gr420.info/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Θέμα: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα (/showthread.php?tid=23)

Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8


Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - Blues - 07-12-2014

πολλές κουβέντες γίνονται από εδώ και από εκεί και κανένας δεν κάνει τον κόπο να διαβάσει τις μαλακίες που ψηφίζουν και γαμάνε τον κόσμο. το συγκεκριμένο φεκ είναι που ισχύει αυτή τη στιγμή.

http://www.ministryofjustice.gr/site/linkclick.aspx?fileticket=ytybjcyueki%3d&tabid=132


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - psynobi - 07-12-2014

άρθρο 29 παραγραφος. 1

όποιος, για δική του αποκλειστικά χρήση, με οποιον− δήποτε τρόπο προμηθεύεται ή κατέχει ναρκωτικά, σε ποσότητες που δικαιολογούνται μόνο για την ατομική του χρήση ή κάνει χρήση αυτών ή καλλιεργεί φυτά κάνναβης σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται μόνο για την ατομική του χρήση, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε (5) μηνών. η διαπίστωση του σκοπού εξυ− πηρέτησης της δικής του αποκλειστικά χρήσης γίνεται με συνεκτίμηση του είδους, της καθαρότητας και της
ποσότητας του συγκεκριμένου ναρκωτικού, σε συνδυ− ασμό με τη συχνότητα χρήσης, το χρόνο χρήσης, την ημερήσια δόση και τις ιδιαίτερες ανάγκες χρήσης του συγκεκριμένου χρήστη
. 2. ο δράστης της πράξης της προηγούμενης παραγρά− φου μπορεί να κριθεί ατιμώρητος, εάν το δικαστήριο, εκτιμώντας τις περιστάσεις τέλεσης της πράξης και την προσωπικότητα του δράστη, κρίνει ότι η αξιόποινη πράξη ήταν εντελώς περιστασιακή και δεν είναι πιθανόν να επαναληφθεί. 3. καταδικαστικές αποφάσεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου δεν καταχωρίζονται στα αντίγραφα των δελτίων ποινικού μητρώου.


έτσι όπως το διαβάζεις ακούγεται καλό.. αλλά δυστυχώς εξαρτάται απόλυτα η ποινή από τον κάθε κομπλεξικό δικαστικό λειτουργό που θα κάθεται εκείνη την ημέρα στην καρέκλα. άσε που παίζει και ανακριτής πριν από αυτό και επίσης μπορείς να μπλέξεις και εκεί..


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - xasikliks - 08-12-2014

ένα δικαστήριο που αντιμετώπισε κάποιος δικός μου  , έκανε την εξής μαμουνιά  .
για κατοχή σε κατηγορούν έτσι και αλλιώς αν σε πιάσουν , για χρήση όμως βασίζονται ακόμα στον λόγο σου , ( μια που δεν σε στέλνουν για εξετάσεις ) . έτσι το γύρισε . δεν είμαι χρήστης , περνάω δύσκολες εποχές  , και μήπως δεν αντέξω το αγόρασα . αλλά τελικά δεν το κάπνισα ποτέ , αντιστάθηκα Smile . ατιμώρητος ο κατηγορούμενος .
γενικά είναι πολύ ελαστικά τα πράγματα στο δικαστήριο , και μετράει πολύ η εμφάνιση και αν έχεις δικηγόρο , αν κατεβάσεις και για μάρτυρα τον μπαμπά ή την μαμά την γλυτώνεις .


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - psynobi - 08-12-2014

αφού είναι τόσο κάφροι και κρίνουν τον κατηγορούμενο από το κουστούμι μπράβο τους.. μετά αυτοί οι ίδιοι θα σου πουν ότι κατάγονται από την αρχαία ελλάδα και τον περικλή που είναι γνωστό ότι δεν έβγαινε από το σπίτι χωρίς γραβάτα μην τυχόν και τον κρίνουν λάθος!!!


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - xasikliks - 08-12-2014

δεν το ήξερες ? ακόμα τα ράσα κάνουν τον παπά στο ελλαδιστάν


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - Luke Shapiro - 08-12-2014

εξαρτάται σε ποια πολη είσαι και τι θα σου βρουν...
σε κάποιες επαρχίες την γάμησες!! οι δικαστές είναι τσοπαναραίοι. δεν θα σε βάλουν μέσα για μικροποσότητες, αλλά σίγουρα την αναστολή δεν την γλυτώνεις.
το θέμα μας όμως δεν είναι η κατοχή ή η χρήση. αυτά εννοούνται! το θέμα μας είναι η καλλιέργεια.
εκει δεν υπάρχουν πολλές επιλογές...


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - cannaboy - 09-12-2014

το μέτρο είναι εισπρακτικό,δύσκολα να σε χώσουν μέσα εκτός και αν έχεις 10000 watt και 40 φυτά..ε τότε μάλλον
δε τη γλυτώνεις..
και αν με πιάσουν σιγά να μην το παίξω "θλιμμένη κυριακή" και απολογηθώ λέγοντας ότι έκανα ένα παράπτωμα που δε θα ξανακάνω..
είμαι χρήστης (καπνιστής για την ακρίβεια) και πρέπει να με αντιμετωπίσει έτσι ο κάθε δικαστής,σαν χρήστη και όχι σαν έναν
εγκληματία..με το να του πω ότι δε θα το ξανακάνω είναι σαν να παραδέχομαι την αντίληψη τους ότι είμαι παράνομος..ε όχι
δεν είμαι παράνομος αυτοί είναι ηλίθιοι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την π@@#$#@ από τη βούρτσα..!!


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - drunken monk - 09-12-2014

έτσι! Smile

καμία αποδοχή και καμία ανοχή στους παραλογισμούς τους. φτάνει.


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - Blues - 09-12-2014

ε ναι ρε πούστη. μην αρχίσω να μιλάω και για τους καθικοδικαστές, κωλοκρατικοί υπάλληλοι που και καλά θα αποδώσουν δικαιοσύνη, αρχίδια γαμημένα όλοι τους


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - drunken monk - 09-12-2014

χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε κάποια στιγμή οτι στη φύση.. στο σύμπαν.. δεν υπάρχει "παράνομο".. είναι μόνο ενα ανθρώπινο κατασκεύασμα για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων αναλόγως τη χρονική περίοδο και τον τόπο και γι αυτό σε κάθε μέρος υπάρχουν διαφορετικοί νόμοι... λες και μόλις περνάς τα σύνορα (άλλο ανθρώπινο κατασκεύασμα) αλλάζει κάτι.. πχ για την περίπτωση της κάνναβης... λες και έχουν άλλο dna οι άνθρωποι στις χώρες που δεν επιτρέπεται απο τις χώρες που επιτρέπεται *ιατρικά ή ψυχαγωγικά*


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - Blues - 09-12-2014

όλοι οι νόμοι είναι ηλίθια ανθρώπινα κατασκευάσματα, δεν έχουν περισσότερη σημασία από ότι οι κανόνες σε οποιοδήποτε παιχνίδι. το ότι νόμος δεν ισούται δικαιοσύνη είναι αυταπόδεικτο καθημερινά


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - Luke Shapiro - 10-12-2014

δεν ξερώ ποσοι απο εδώ έχουν βρεθεί σε δικαστήριο κατηγορουμενοι, ίσως χωρίς δικηγόρο, ίσως καπάκια μετά απο 1-2 μέρες αυτόφωρο, ίσως μακριά, ίσως χωρίς λεφτά....
υποθέτω σε κάποιους θα έχει συμβει.... σε μένα έχει συμβεί και σας διαβεβαιώνω πως αυτή η ωραία αντακλαστική ικανότητα να απαντάς με παρρησία και καμαρί εξασθενεί. η πρώτη φορά αν δεν το εχεις δει το εργο ειναι ψιλο-αφοπλιστική.
τώρα αν τους ξανασυναντούσα μπροστά μου ήξερα τι έπρεπε να τους πω...
πολύ φοβάμαι όμως πως οι πιθανές απαντήσεις, όσο υπάρχει η ισχύουσα νομοθεσία, θα ήταν απογοητευτικές, εξυπηρετώντας ακόμα παραπάνω την εισπρακτική φιλοσοφία των μέτρων!


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - xasikliks - 10-12-2014

τις απαντήσεις τις σωστές τίς ξέρουν και τις έχουν ακούσει πολλές φορές .
υπάλληλοι του συστήματος είναι , το σύστημα που τους πληρώνει θα υποστηρίξουν , αλλιώς θα μείνουν χωρίς δουλειά .
και δικηγόρου και δικαστές και μπάτσοι . το ακροατήριο μόνο θα κερδίσεις .


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - cannaboy - 10-12-2014

(10-12-2014, 00:21 )luke shapiro Έγραψε: δεν ξερώ ποσοι απο εδώ έχουν βρεθεί σε δικαστήριο κατηγορουμενοι, ίσως χωρίς δικηγόρο, ίσως καπάκια μετά απο 1-2 μέρες αυτόφωρο, ίσως μακριά, ίσως χωρίς λεφτά....
υποθέτω σε κάποιους θα έχει συμβει.... σε μένα έχει συμβεί και σας διαβεβαιώνω πως αυτή η ωραία αντακλαστική ικανότητα να απαντάς με παρρησία και καμαρί εξασθενεί. η πρώτη φορά αν δεν το εχεις δει το εργο ειναι ψιλο-αφοπλιστική.
τώρα αν τους ξανασυναντούσα μπροστά μου ήξερα τι έπρεπε να τους πω...
πολύ φοβάμαι όμως πως οι πιθανές απαντήσεις, όσο υπάρχει η ισχύουσα νομοθεσία, θα ήταν απογοητευτικές, εξυπηρετώντας ακόμα παραπάνω την εισπρακτική φιλοσοφία των μέτρων!
σίγουρα συμφωνώ με αυτά που λες αλλά παίζει ρόλο σε τι ηλικία την "τρως"..αν είσαι έφηβος σίγουρα ότι σκέφτεσαι πριν αλλάζει την στιγμή που αυτό συμβαίνει..αν είσαι όμως ενήλικος και συνειδητοποιημένος για το τι κάνεις,δεν νομίζω ότι αλλάζεις τα μυαλά και τις αντιλήψεις σου επειδή σου έκατσε μια στραβή,που στην τελική δεν πρόκειται και να σε χώσουν μέσα γιατί είχες 2,3,4 γλάστρες..ότι θα νιώσεις μαλάκας που το τραβάς όλο αυτό χωρίς ουσιαστικό λόγο θα το νιώσεις σίγουρα,αλλά θα σου περάσει μόλις καταλάβεις ότι δεν τρέχει κάστανο..


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - trompetas - 10-12-2014

αντε στην υγειά μας και οι μπατσοι μακρια μας!!


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - Blues - 10-12-2014

γειά μας ρε τρομπέτα Smoke5


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - tika taka - 05-02-2015

geia sas ithela na rwthsw ean paraggeilw sporous uparxei periptwsh ean me piasoun na me pane mesa epeidh exw sthn katoxh mou 10 sporous h apo thema nomou ean exeis mono xorto h kalliergeia pas mesa ???


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - Blues - 05-02-2015

καλημέρα. οι σπόροι δεν είναι παράνομοι πουθενά. παράνομη στην ελλάδα είναι η βλάστησή τους, το φυτό δηλαδή και φυσικά και το παραγόμενο προϊόν


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - tika taka - 05-02-2015

δηλαδη δεν παιζει να υπαρξει προβλημα κατα την παραδοση των σπορων η να το ανοιξουν για το τσεκαρουν και μετα να εχω προβληματα ???


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - tika taka - 05-02-2015

δηλαδη δεν μπορει να μου κανει κατι ο νομος επειδη εχω στην κατοχη μου σπορους σωστα?? μονο εαν φυτεψω και τα ακολουθα του ...εαν δλδ το βρουνε και το ελενξουν δεν πιστευω να εχω τραβηγματα με αστυνομιες ??


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - Blues - 05-02-2015

1ον δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν πακέτα, αυτό είναι urban legends.
2ον και να βρεθείς με σπόρους, είναι σπόροι, δεν είναι παράνομοι καθόλου, κανείς δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - xasikliks - 06-02-2015

μόνο να σε ψαρώσουν με σκοπό να τους κλέψουν για πάρτη τους .


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - hashhh - 15-03-2015

καλησπέρα παιδιά! ένας μαλάκας φιλος (ο κολλητός μου :p ) με έχει αγχώσει τρομερά τις 2-3 τελευταίες μέρες με το θέμα τις καλλιέργιας... καθώς μου λέει πως όλο αυτόν τον καιρό κυνηγάνε τους παντες και τα συναφή... απο τι μαλακίες μπορούν να σε πιάσουν οι μπάτσοι? ένταλμα για να μπουν σπιτι μπορεί να έχουν και την πρώτη φορά (χτυπιστε ξύλο! να μην γίνει καμία φορά!) που θα χτυπίσουν την πόρτα? γενικώς ένταλμα πως βγαίνει? γενικά δεν έχω προιστορία με αστυνομιες κτλπ... αλλα με έχει κάνει να αισθάνομαι εγκληματίας για 3 μικρά φυτα και με έχει αγχώσει πολύ... ξέρετε γενικώς αν πιάνουν πολλους και γιατι τους πιανουν? (εννοω οτι αυτους που θα το πουλήσουν λογικο να θελουν να τους πιασουν.. αυτους για προσωπική χρήση? )


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - Helios - 15-03-2015

(15-03-2015, 00:12 )hashhh Έγραψε: καλησπέρα παιδιά! ένας μαλάκας φιλος (ο κολλητός μου :p ) με έχει αγχώσει τρομερά τις 2-3 τελευταίες μέρες με το θέμα τις καλλιέργιας... καθώς μου λέει πως όλο αυτόν τον καιρό κυνηγάνε τους παντες και τα συναφή... απο τι μαλακίες μπορούν να σε πιάσουν οι μπάτσοι? ένταλμα για να μπουν σπιτι μπορεί να έχουν και την πρώτη φορά (χτυπιστε ξύλο! να μην γίνει καμία φορά!) που θα χτυπίσουν την πόρτα? γενικώς ένταλμα πως βγαίνει? γενικά δεν έχω προιστορία με αστυνομιες κτλπ... αλλα με έχει κάνει να αισθάνομαι εγκληματίας για 3 μικρά φυτα και με έχει αγχώσει πολύ... ξέρετε γενικώς αν πιάνουν πολλους και γιατι τους πιανουν? (εννοω οτι αυτους που θα το πουλήσουν λογικο να θελουν να τους πιασουν.. αυτους για προσωπική χρήση? )

καλησπέρα μεγάλε. κοίτα, σίγουρα αν σε βρούνε με κάποιο τρόπο, δεν υπάρχει περίπτωση να αγνοήσουν το νόμο επειδή δεν έχεις όνομα στην πιάτσα. σίγουρα μπορείς να πεις ότι είναι για προσωπική χρήση αν γίνει κάτι τέτοιο που λίγο δύσκολο να γίνει αν δεν πουλάς και γενικότερα δε δίνεις δικαιώματα. την ακριβή διαδικασία για να βγει ένα ένταλμα δεν την ξέρω αλλά πρέπει σίγουρα να έχουν τρανταχτές πληροφορίες από κάποιον ότι κάτι μυστήριο παίζεται σπίτι σου. αν έχουν ένταλμα τότε πρέπει να ανοίξεις την πόρτα ή θα μπουν από μόνοι τους, απλά αν ανοίξεις λογικά απλά θα ισχυριστούν ότι δεν αντιστάθηκες. η άποψή μου είναι ότι αν δεν λες από δω και από κει ότι έχεις 3 φυτά σπίτι σου και αν δε μπεις στη λογική "ε ας δώσω 1γρ. και τι έγινε" τότε δε πιστεύω ότι θα έχεις ποτέ ανεπιθύμητες επισκέψεις. πάντως κατά καιρούς έχω διαβάσει άρθρα για μικροκαλλιεργητές ότι τους πιάσανε αλλά δε πιστεύω ότι ήταν μόνο για την πάρτη τους. και εγώ είμαι σαν και εσένα, με τρελαίνει το άγχος που μου μεταδίδουν και δε σκέφτομαι λογικά και ψύχραιμα. κράτα low profile και όλα θα πάνε καλά. ένας χρυσός κανόνας που έμαθα από εδώ μέσα είναι don't sell, don't smell, don't tell και είσαι άρχοντας. :d Peace-and-love-033


RE: Ισχύων νόμος περί κάνναβης στην Ελλάδα - hashhh - 15-03-2015

απο facebook snapchat και τετοια μπορουν να σε βρούνε? δηλαδή αν εγώ μιλάω πάντα διακριτικά για αυτο το θέμα με καποιον στο φβ υπάρχει περίπτωση να γίνει μαλακία απο εκεί?