Μυκόριζα
#1
Η μυκόριζα είναι φαινόμενο όχι αντικείμενο. Τα αντικείμενα είναι οι ρίζες των φυτών και οι μύκητες που συμβιώνουν μαζί τους. Η συμβίωση της ρίζας με τους μυκοριζικούς μύκητες είναι το φαινόμενο της μυκόριζας. Οι μύκητες που μπορούν να συμβιώνουν με την ριζά θεωρούνται μυκοριζικοί.

 Τα προϊόντα που κυκλοφορούν δεν είναι και πολύ καλά και συνήθως είναι πανάκριβα. Τα περισσότερα προϊόντα, αν και αλλάζει η συσκευασία και το όνομα της εταιρίας, περιέχουν τους ίδιους φθηνής ποιότητας μύκητες.

 Ο καλύτερος τρόπος να δημιουργήσεις μυκόριζα είναι να την καλλιεργήσεις μόνος/η σου, αλλά θα το αναλύσουμε στο μέλλον αυτό.

 Τρία προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί αποτελεσματικά από μερικούς από εμάς είναι η Great Shark,Xtreme mykos και Micoseeds plus. Και τα τρία κάνουν πολύ καλή δουλειά σε καλλιέργεια κάνναβης.

 Χρειάζεται περίπου 4-6 βδομάδες μετά την εφαρμογή της να δημιουργηθεί και γι' αυτό καλό θα ήταν να την εφαρμόζουμε στο υπόστρωμα στην πρώτη μεταφύτεψη

 Επειδή δεν φτάνει ποτέ η αναγραφόμενη δοσολογία, βάζω 300 έως 500 σπόρους ανά γλάστρα. Π.χ. το mycos xtreme έχει 80 σπόρους ανά γραμμάριο, όποτε βάζω 4-6 γραμμάρια σε κάθε γλάστρα/φυτό για να είμαι σίγουρος ότι θα έχω αποτελέσματα. Δεν κάνουν όλα germination και βάζω παραπάνω για σιγουριά.

 Οι σπόροι μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για να διατηρούνται αλλά γενικά αντέχει το προϊόν περίπου έως και 2 χρόνια.

 Πόσο ανάγκη έχω όμως να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο? Αν η συνθήκες
της εσωτερικής καλλιέργειας μου είναι στα επιθυμητά επίπεδα και όλα πάνε ρολόι τότε ίσως και να έβαζα μυκοριζικούς μύκητες.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
Μυκόριζα - από argisilaos - 30-03-2021, 07:14
RE: Μυκόριζα - από Cpt_Alpha - 31-03-2021, 02:47

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)