Έχεις τέντα? Πέρνα να μας πεις πως είναι! Κριτική Τέντας!
#9
Καλησπέρα, 

Θα αφήσω κι εγώ τις εμπειρίες μου από τέντες.


1) LightHouse MAX 0.76m²

   

Γενικά, πολύ καλή τέντα. Καλό ανακλαστικό υλικό, ανθεκτικά φερμουάρ. (Εδώ να πω ότι στην 1η που πήρα ήταν ελαττωματική κι ειχε κάποιες μικρές τρυπούλες. Επίσης σε κάποια σημεία περνούσε λίγο φως από τα φερμουάρ. Μετά από συνεννόηση έγινε αλλαγή και όλα καλά.)
Σιδερένιες ενώσεις που την έκαναν πολύ σταθερή.
Ευρύχωρη για αυτό που ήθελα, χωρούσε 4 αυτόματα σε 10λιτρες γλάστρες.
2 σίδερα στην κορυφή για κρέμασμα αντικειμένων.
3 παράθυρα χαμηλά για παθητική είσοδο. Αρκετές τρύπες (5) για εξαερισμούς, καλώδια κτλ.

Καλά να είναι εκεί που είναι,  ελαφρύ το χώμα..



2) Secret Jardin hydro shoot 60
       

Αρκετά καλή τέντα. Πολύ καλό ανακλαστικό υλικό.  Στα συν ότι το φερμουάρ καλύπτεται εξωτερικά με αποτέλεσμα ακόμα και στα ελάχιστα σημεία που περνάει το φως, να το καλύπτει. 2 σίδερα στην κορυφή για κρέμασμα αντικειμένων.
Στα μείον ότι έχει πλαστικές ενώσεις. Στο μέγεθος που την έχω μάλλον δεν πειράζει αλλά σε πιο μεγάλη δεν θα το προτιμούσα. Επίσης θα μπορούσε να έχει καμία τρύπα ακόμη. Έχει 3.

Απο μέγεθος, το 60×60 είναι λίγο, αλλά αυτά είναι υποκειμενικά.  Έχω χορεσει μέχρι 2×10λιτρες και 2×6λιτρες πολυυυ οριακά, δεν το προτείνω.
Κάτι που δεν μου αρέσει επίσης είναι η καμπύλη που κάνει το φερμουάρ χαμηλά. Δυσκολεύει λίγο την είσοδο-έξοδο των φυτών.


3) Airontek lite 40×40×120
   

Οτι χειρότερο κυκλοφορεί. Τρύπια παντού, εκεί που ήταν διπλωμένη ακόμα περισσότερες τρύπες. Τέτοιο υλικό δεν έχω ξαναδεί. Εκτός από το ότι αντί να κάνει αντανάκλαση φαίνεται σαν να απορροφά το φως, σε ένα σκοτεινό δωμάτιο φωτίζει σαν διακριτικό λαμπατέρ όταν τα φώτα είναι ανοιχτά από μέσα.
Αναγκάστηκα όσο την χρησιμοποίησα να περάσω από μέσα μια στρώση ταινία αλουμινίου.
Τραγική αγορά. Θα την κάνω στεγνωτηριο λογικά, οπότε χρειάζεται.

Απορώ με αυτούς που τις πουλάνε και δεν λένε τίποτα όταν την αγοράζεις.  Κι όταν την στήνεις και τους παίρνεις τηλέφωνο και τους περιγράφεις πως είναι σου λένε έτσι είναι οι lite..
Χμμ άρα ξέρεις πως είναι..


****
Τέλος να πω ότι έχω δει το υλικό από την Ecotent και μπορώ να πω είναι αρκετά καλό, παρόμοιο με της hydro shoot. Κατά τα άλλα δεν ξέρω, δεν την είδα στημένη.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Έχεις τέντα? Πέρνα να μας πεις πως είναι! Κριτική Τέντας! - από swed1312 - 02-06-2021, 00:47

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)