Την γνώμη σας παρακαλώ. Τι μου λέει το φύλλο;;
#10
(11-03-2022, 23:08 )UltraRunner Έγραψε:
(11-03-2022, 20:48 )Tim74 Έγραψε: Το φίλτρο είναι ενεργου άνθρακα 0,5micro. Το χρησιμοποιώ, γιατί ζω σε μέρος που το νερό της βρύσης δεν είναι καν πόσιμο και έχει πολλά κατάλοιπα. Έχω το ίδιο πρόβλημα;;

Καλησπέρα @Tim74

Πολλά προβλήματα στην καλλιέργεια ξεκινάνε και τελειώνουν από το νερό. 
Με ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα στα 0,5mc δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα γιατί δεν αφαιρεί τα αναγκαία για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία σύμφωνα με ότι βρήκα online. Αφαιρεί το χλώριο βέβαια οπότε δεν χρειάζεται να το αφήνεις μία μέρα πριν το χρησιμοποιήσεις.

Παρόλα αυτά αν το νερό σου είναι σκληρό ή μαλακό με ένα φίλτρο άνθρακα δεν θα αλλάξουν τα ποσοστά cal-mag(ασβέστιο-μαγνήσιο) του νερού βρύσης που χρησιμοποιείς. Τα οποία μπορεί να είναι ακατάλληλα από την παροχή σου. 

Χωρίς μέτρηση δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι κατάλληλο το νερό σου, πάντως εμένα η γνώμη μου είναι ότι το πρόβλημα σου ξεκινάει από εκεί.

Μπορεί και να έχεις σκληρό νερό που είναι εξίσου λάθος με το μαλακό. Απλά στο μαλακό μπορούμε να προσθέσουμε σκεύασμα cal-mag για να το ανεβάσουμε, αλλά δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε από το σκληρό νερό. Μόνο με φίλτρο αντίστροφης ώσμωσης θα ξέρεις τι νερό ρίχνεις.  

Καταρχάς έχεις ξανακαλλιεργήσει χωρίς προβλήματα με αυτό το νερό?
Κατά αρχήν ευχαριστώ για της απαντήσεις. 
Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ το νερό του δικτύου μου. Πέρσι ποτιζα με απιονισμενο. Θα πάρω ένα ec-metro και θα ελέγξω αυτα που είπες.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Την γνώμη σας παρακαλώ. Τι μου λέει το φύλλο;; - από Tim74 - 13-03-2022, 09:59

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)