Την γνώμη σας παρακαλώ. Τι μου λέει το φύλλο;;
#12
(19-03-2022, 09:21 )Tim74 Έγραψε: Καταστροφή το νερό μου. Πήρα μέτρηση και μου έδειξε 1.970 ec.
Μπορώ να μαλακώσω αυτό το νερό με σόδα, όπως κάνουν αυτοί που έχουν ενυδρεία;; Θα είναι κατάλληλο για τα φυτά;; 
Προς το παρόν, θα ποτίζω με εμφιαλωμένο που έχει 037ec, και στο επόμενο grow θα πάρω φίλτρο αντιστροφής ώσμωσης.

Γειά σου @Tim74

Εντάξει δεν πειράζει, τουλάχιστον το βρήκαμε σχετικά νωρίς το πρόβλημα οπότε δεν θα επηρεαστεί κατά πολύ το υπόλοιπο της καλλιέργειας.

Σε αυτό που ρωτάς δεν νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη με σόδα. Και να μπορούσαμε να το μαλακώσουμε θα έχει και άλλες ουσίες που δεν μπορούμε να απομακρύνουμε με EC 2! Είναι απλά ακατάλληλο.    

Στην λύση τώρα, υπολόγισε χοντρικά πόσο θα σου βγει για το υπόλοιπο της καλλιέργειας να αγοράζεις το νερό σου.

Θα σου προτείνω ένα σύστημα RO(reverce osmosis) που χρησιμοποιώ και μπορώ να εκφέρω γνώμη(Έχω τεσσάρων σταδίων), το οποίο είναι οικονομικό και επώνυμο. 

Αναζήτηση google "Eiger Σύστημα αντίστροφης όσμωσης 4 σταδίων" στα 75ευρώ+μεταφορικά. 
Είναι για ενυδρείο δηλαδή δίνει 0 EC και θα προσθέτεις κάθε φορά cal-mag. Δεν κάνει για να το πίνεις εσύ γιατί εκτός από τα άχρηστα αφαιρεί και τα χρήσιμα.
Δεν έχει δοχείο αποθήκευσης, δηλαδή όταν χρειάζεσαι το ανοίγεις και δίνει 4L σε 35-40 λεπτά. Βολεύει να το αποθηκεύεις σε μπετόνια για να το έχεις έτοιμο όταν το χρειαστείς.

Εναλλακτικά για να έχεις νερό που κάνει για χρήση και για τον άνθρωπο θες 6 σταδίων, το 5ο στάδιο φτιάχνει το ph και το 6ο στάδιο προσθέτει τα χρήσιμα(cal-mag). Θα βάζεις cal-mag όταν βλέπεις έλλειψη 

http://eigerfilter.com/product/eiger-6-s...se-osmosis- drinking-water-filtration-system/ (link κατασκευαστή) 
Αναζήτηση google "Eiger Σύστημα αντίστροφης όσμωσης 6 σταδίων" στα 149ευρώ+μεταφορικά.
Έχει 12L δοχείο που γεμίζει μόνο του όταν μειωθεί η στάθμη, με δικό του βρυσάκι που μπαίνει πάνω στον πάγκο της κουζίνας και δεν ασχολείσαι με την αποθήκευση.

Η σύνδεση είναι απλή αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου εγώ την έκανα μόνος μου, θες χώρο κάτω από τον πάγκο της κουζίνας. Μιλάς με την εταιρία για manual και κοιτάς διαστάσεις δεν είναι πολύ μεγάλο πάντως.
Το 6 σταδίων στο προτείνω ξεκάθαρα για να πίνεις και εσύ καθαρό νερό. Για τα φυτά αρκεί το 4 σταδίων.

Αφού κάνεις τους υπολογισμούς και δεις πόσο θα πληρώσεις για να αγοράσεις νερό.. μήπως σε συμφέρει να αγοράσεις από τώρα φίλτρο RO για να γλιτώσεις χρήματα? Μην ξεχάσεις και το κόστος των ανταλλακτικών στους υπολογισμούς για να ξέρεις μελλοντικά έξοδα. Από εκεί που θα αγοράσεις ρώτα να σου πουν πόσο κόστος έχει το full κιτ των ανταλλακτικών.

Καλή και απροβλημάτιστη συνέχεια σου εύχομαι.

Υ.Γ Αν δεν βγάλεις άκρη με τα καταστήματα στείλε μου pm και θα ζητήσω από τους admin να μου τα ανοίξουν και εμένα προσωρινά για να σου απαντήσω(αν και δεν αργό τα φτάνω τα 50post)

Επίσης τα φυτά σου έχουν κλειδώσει με τόσο υψηλό EC που πότιζες. Χρειάζονται flush χθες.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Την γνώμη σας παρακαλώ. Τι μου λέει το φύλλο;; - από Fallout - 19-03-2022, 16:49

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)