19-04-2016, 21:57
μεταφράζω ελεύθερα απο το πρώτο λίνκ:
καταρχάς λεει τι πολλοί ατμοποιητές χρησιμοποιούν και τις δυο μεθόδους για να παράξουν ατμό, αλλα πάντα μια απο τις δύο είναι η κυρίως μέθοδος.
conduction: εδώ χρησιμοποιείται ένας θερμαινόμενος θάλαμος, ο οποίος έρχεται σε άμεση επαφή με το βότανο (ή παράγωγα)
συν:
-απλότητα: απλή μέθοδος, που μεταφράζεται σε απλή κατασκευή ατμοποιητή που παει να πεί ευκολότερο καθάρισμα και λιγότερα ανταλλακτικά
-κόστος: χαμηλότερο κόστος λόγω της προαναφερθείσας γενικότερης απλότητος.
-ταχύτητα: γρήγορη θέρμανση, ο ατμός έρχεται πιο σύντομα
πλήν
-κίνδυνος καύσης: λόγω της γρήγορης θέρμανσης, υπάρχει κίνδυνος να γίνει καύση του υλικού που ατμίζουμε και να δημιουργηθεί καπνός
-ανομοιόμορφη άτμιση: το μέρος του ατμιζόμενου υλικού που βρίσκεται πιο κοντά στο θερμαινόμενο στοιχείο, ατμίζεται πρώτο. ότι βρίσκεται πιο πάνω ενδέχεται να μήν ατμιστεί πλήρως , μειώνοντας την ποσότητα παραγόμενου ατμού. έτσι χρειάζεται να ανακατέψουμε το βοτάνι για να σιγουρέψουμε την ομοιόμορφη καύση.
-καμπύλη μάθησης: χρειάζεται εξάσκηση στη χρήση, για να υπάρξουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. συστήνεται πειραματισμός με τις θερμοκρασίες.
convection: εδώ, το θερμαινόμεο στοιχείο είναι σε απόσταση απο το ατμιζόμενο υλικό και θερμαίνει τον αέρα στον θερμαινόμεο θάλαμο, ο οποίος στη συνέχεις θερμαίνει το βοτάνι. ο τρόπος αυτός, αναπτύχθηκε για να ξεπεράσει τα προβήματα του conduction type.
συν:
-έλεγχος: οι ατμοποιητές αυτοί παρέχουν καλύτερο έλεγχο στη θερμοκρασία , τουτο εστίν μεγαλύτερο εύρος για πειραματισμό και βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων της άτμισης.
-ομοιόμορφη θέρμανση: ξεκάθαρο αβανταζ. προσοχή στο γέμισμα του θαλάμου, φροντίζουμε να υπάρχει επαρκής ροή αέρα (μην το μπουκώνεις ρε παιδί μου :p )
-χαμηλό ρίσκο καύσης: αυτό ακριβώς. τίποτα άλλο :p
πλήν:
-κόστος: ακριβότερα μηχανάκια, πολλά εξαρτήματα (ήτοι καλές σχέσεις με τους προμηθευτές ανταλλακτικών). εδώ έχει νόημα να υπολογίζουμε σε εγγύηση.
-ταχύτητα: η βέλτιστη θερμοκρασία, επέρχεται πιό αργά.
στο infographic κάνει χρυσό το δεύτερο τρόπο (convection), αναφέροντας ότι:
-παράγει υψηλότερης ποιότητας καπνό
-εξάγει καλύτερα αρώματα και και άλλες επιθυμητές ουσίες
-λιγότερη φύρα
και τέλος τα κακά τς καύσης
καταρχάς λεει τι πολλοί ατμοποιητές χρησιμοποιούν και τις δυο μεθόδους για να παράξουν ατμό, αλλα πάντα μια απο τις δύο είναι η κυρίως μέθοδος.
conduction: εδώ χρησιμοποιείται ένας θερμαινόμενος θάλαμος, ο οποίος έρχεται σε άμεση επαφή με το βότανο (ή παράγωγα)
συν:
-απλότητα: απλή μέθοδος, που μεταφράζεται σε απλή κατασκευή ατμοποιητή που παει να πεί ευκολότερο καθάρισμα και λιγότερα ανταλλακτικά
-κόστος: χαμηλότερο κόστος λόγω της προαναφερθείσας γενικότερης απλότητος.
-ταχύτητα: γρήγορη θέρμανση, ο ατμός έρχεται πιο σύντομα
πλήν
-κίνδυνος καύσης: λόγω της γρήγορης θέρμανσης, υπάρχει κίνδυνος να γίνει καύση του υλικού που ατμίζουμε και να δημιουργηθεί καπνός
-ανομοιόμορφη άτμιση: το μέρος του ατμιζόμενου υλικού που βρίσκεται πιο κοντά στο θερμαινόμενο στοιχείο, ατμίζεται πρώτο. ότι βρίσκεται πιο πάνω ενδέχεται να μήν ατμιστεί πλήρως , μειώνοντας την ποσότητα παραγόμενου ατμού. έτσι χρειάζεται να ανακατέψουμε το βοτάνι για να σιγουρέψουμε την ομοιόμορφη καύση.
-καμπύλη μάθησης: χρειάζεται εξάσκηση στη χρήση, για να υπάρξουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. συστήνεται πειραματισμός με τις θερμοκρασίες.
convection: εδώ, το θερμαινόμεο στοιχείο είναι σε απόσταση απο το ατμιζόμενο υλικό και θερμαίνει τον αέρα στον θερμαινόμεο θάλαμο, ο οποίος στη συνέχεις θερμαίνει το βοτάνι. ο τρόπος αυτός, αναπτύχθηκε για να ξεπεράσει τα προβήματα του conduction type.
συν:
-έλεγχος: οι ατμοποιητές αυτοί παρέχουν καλύτερο έλεγχο στη θερμοκρασία , τουτο εστίν μεγαλύτερο εύρος για πειραματισμό και βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων της άτμισης.
-ομοιόμορφη θέρμανση: ξεκάθαρο αβανταζ. προσοχή στο γέμισμα του θαλάμου, φροντίζουμε να υπάρχει επαρκής ροή αέρα (μην το μπουκώνεις ρε παιδί μου :p )
-χαμηλό ρίσκο καύσης: αυτό ακριβώς. τίποτα άλλο :p
πλήν:
-κόστος: ακριβότερα μηχανάκια, πολλά εξαρτήματα (ήτοι καλές σχέσεις με τους προμηθευτές ανταλλακτικών). εδώ έχει νόημα να υπολογίζουμε σε εγγύηση.
-ταχύτητα: η βέλτιστη θερμοκρασία, επέρχεται πιό αργά.
στο infographic κάνει χρυσό το δεύτερο τρόπο (convection), αναφέροντας ότι:
-παράγει υψηλότερης ποιότητας καπνό
-εξάγει καλύτερα αρώματα και και άλλες επιθυμητές ουσίες
-λιγότερη φύρα
και τέλος τα κακά τς καύσης