Παρουσίαση :Φορητός νεφελοποιητής Storm
#32
μεταφράζω ελεύθερα απο το πρώτο λίνκ:
καταρχάς λεει τι πολλοί ατμοποιητές χρησιμοποιούν και τις δυο μεθόδους για να παράξουν ατμό, αλλα πάντα μια απο τις δύο είναι η κυρίως μέθοδος.

conduction: εδώ χρησιμοποιείται ένας θερμαινόμενος θάλαμος, ο οποίος έρχεται σε άμεση επαφή με το βότανο (ή παράγωγα)

συν:
-απλότητα: απλή μέθοδος, που μεταφράζεται σε απλή κατασκευή ατμοποιητή που παει να πεί ευκολότερο καθάρισμα και λιγότερα ανταλλακτικά

-κόστος: χαμηλότερο κόστος λόγω της προαναφερθείσας γενικότερης απλότητος.

-ταχύτητα: γρήγορη θέρμανση, ο ατμός έρχεται πιο σύντομα

πλήν
-κίνδυνος καύσης: λόγω της γρήγορης θέρμανσης, υπάρχει κίνδυνος να γίνει καύση του υλικού που ατμίζουμε και να δημιουργηθεί καπνός

-ανομοιόμορφη άτμιση: το μέρος του ατμιζόμενου υλικού που βρίσκεται πιο κοντά στο θερμαινόμενο στοιχείο, ατμίζεται πρώτο. ότι βρίσκεται πιο πάνω ενδέχεται να μήν ατμιστεί πλήρως , μειώνοντας την ποσότητα παραγόμενου ατμού. έτσι χρειάζεται να ανακατέψουμε το βοτάνι για να σιγουρέψουμε την ομοιόμορφη καύση.

-καμπύλη μάθησης: χρειάζεται εξάσκηση στη χρήση, για να υπάρξουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. συστήνεται πειραματισμός με τις θερμοκρασίες.

convection: εδώ, το θερμαινόμεο στοιχείο είναι σε απόσταση απο το ατμιζόμενο υλικό και θερμαίνει τον αέρα στον θερμαινόμεο θάλαμο, ο οποίος στη συνέχεις θερμαίνει το βοτάνι. ο τρόπος αυτός, αναπτύχθηκε για να ξεπεράσει τα προβήματα του conduction type.

συν:
-έλεγχος: οι ατμοποιητές αυτοί παρέχουν καλύτερο έλεγχο στη θερμοκρασία , τουτο εστίν μεγαλύτερο εύρος για πειραματισμό και βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων της άτμισης.

-ομοιόμορφη θέρμανση: ξεκάθαρο αβανταζ. προσοχή στο γέμισμα του θαλάμου, φροντίζουμε να υπάρχει επαρκής ροή αέρα (μην το μπουκώνεις ρε παιδί μου :p )

-χαμηλό ρίσκο καύσης: αυτό ακριβώς. τίποτα άλλο :p

πλήν:
-κόστος: ακριβότερα μηχανάκια, πολλά εξαρτήματα (ήτοι καλές σχέσεις με τους προμηθευτές ανταλλακτικών). εδώ έχει νόημα να υπολογίζουμε σε εγγύηση.

-ταχύτητα: η βέλτιστη θερμοκρασία, επέρχεται πιό αργά.

στο infographic κάνει χρυσό το δεύτερο τρόπο (convection), αναφέροντας ότι:
-παράγει υψηλότερης ποιότητας καπνό
-εξάγει καλύτερα αρώματα και και άλλες επιθυμητές ουσίες
-λιγότερη φύρα

και τέλος τα κακά τς καύσης Smile
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Παρουσίαση :Φορητός νεφελοποιητής Storm - από Den Kixotis - 19-04-2016, 21:57

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)