Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό
#29
αποκλειστικά και μόνο στο forum του gr420.info σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση η "απολογία" μου που θα ακουστεί αύριο στο δικαστήριο. μπορεί να γίνουν μια-δυο αλλαγές, περιμένω από τη δικηγόρο να δει και ίσως να προσθέσει μια πρόταση.
------------------------------------------

κυρίες, κύριοι.

τα μεσάνυχτα της τρίτης προς τετάρτης, δύο ημέρες πριν δηλαδή, μετά από έλεγχό από αστυνομικούς της ομάδας διασ, συνελήφθη για ένα γραμμάριο κάνναβη που είχα αγοράσει λίγη ώρα πριν το συμβάν για το ποσό των πέντε ευρώ στην περιοχή της ροτόντας.

όντας εδώ και χρόνια ακτιβιστής υπέρ της αποποινικοποίησης/νομιμοποίησης της κάνναβης, και ιδρυτικό μέλος της πρώτης κοινωνικής λέσχης κάνναβης θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται σποραδικά εδώ και ενάμιση χρόνο, η γραμμή υπεράσπισής μου είναι ήδη προκαθορισμένη.

δεν θα αμφισβητήσω τίποτα, φυσικά και είχα κάνναβη πάνω μου την οποία συνειδητά αγόρασα. αν δεν ήμουν νεοφερμένος στη χώρα, θα είχα δικά μου φυτά για να καλύψω τις ανάγκες μου και δε θα χρειαζόταν να καταφύγω στη μαύρη αγορά. δεν ντρέπομαι καθώς δε συντελώ κανένα έγκλημα.

σε όλες μας τις παρουσιάσεις της λέσχης και στις επιστολές μας προς το υπουργείο δικαιοσύνης και λοιπά υπουργεία όπως υγείας, εσωτερικών, προστασίας του πολίτη, αναφέρουμε ότι το έγκλημα που συντελείται στο χώρο της κάνναβης, είναι η απαγόρευσή της. χιλιάδες εργατοώρες, χρήμα και ταλαιπωρία, τόσο από μεριά του κράτους όσο και από μεριά των πολιτών, χάνεται άσκοπα, κάτι που το έζησα από πρώτο χέρι όταν αποκλειστικά για τη δική μου σύλληψη απασχολήθηκαν οχτώ άτομα για τέσσερις ώρες, και άλλα 2 για άλλες έξι αργότερα, σύνολο δηλαδή 36 εργατοώρες. αυτό είναι απλά μία περίπτωση, εσείς ιδίως γνωρίζετε καλύτερα από εμάς πως οι περισσότερες συλλήψεις που συντελούνται είναι για ανάλογες υποθέσεις. αυτό μπορούν εδώ και τώρα να το πιστοποιήσουν και τα όργανα.

θα μπορούσα φυσικά να μην τα πω όλα αυτά, να σας δείξω έναν άλλο εαυτό, το καλό παιδί από το πανόραμα, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό, ξένες γλώσσες και μια καριέρα στην ολλανδία, ένα προφίλ περιστασιακού χρήστη που δηλώνει μεταμέλεια, με σκοπό να τη γλιτώσω όπως ξέρουμε ότι γίνεται. τότε όμως θα προσέβαλα τον εαυτό μου, την αξιοπρέπειά μου και ακολούθως και το δικαστήριο που συντελείτε εσείς και το ακροατήριο.

η κάνναβη δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα βότανο το οποίο όλο και περισσότερο αντιμετωπίζεται ανάλογα διεθνώς. δεν είναι πλέον μόνο η ολλανδία με τη φιλελεύθερη πολιτική της που επιτρέπει την κάνναβη. η ισπανία, η πορτογαλία, η τσεχία, είναι απλά κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επίσης προβεί στην αποποινικοποίηση της. στην ιταλία την καλλιεργεί ο στρατός για ασθενείς, στο ηνωμένο βασίλειο, η αστυνομία σε όλη την επικράτεια αγνοεί την κατοχή για μικροποσότητες. στη γερμανία, εισάγεται αυτή τη χρονιά νομοθεσία για την ιατρική κάνναβη. στην ελλάδα λέμε μένουμε ευρώπη αλλά ακολουθούμε πολιτικές τεχεράνης.

και φυσικά δεν είναι μόνο η ευρώπη. 25 πολιτείες των ηπα επιτρέπουν την ιατρική κάνναβη, 5 εκ των οποίων συν η washington dc και την ψυχαγωγική. ο καναδάς θα τη νομιμοποιήσει εντός του 2017 εξ ολοκλήρου, όπως το έκανε η ουρουγουάη το 2015.

ο ισχύων νόμος περί ναρκωτικών στην ελλάδα είναι άδικος και είναι καθήκον του δικαστηρίου να σταθεί όχι στο πλευρό του νόμου, αλλά στο πλευρό της δικαιοσύνης. ο πολιτικός ρόλος του δικαστηρίου όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, είναι η ανάγνωση του νόμου σε δεύτερο χρόνο και αυτό του το ρόλο επικαλούμαι σήμερα.

περιμένω από εσάς μια απόφαση που θα δώσει το μήνυμα πως η ελλάδα προχωράει πλέον στον εικοστό πρώτο αιώνα, ένα μήνυμα που θα δώσει μία ώθηση προς πολιτικές αντιμετώπισης των διάφορων ουσιών με επιστημονικά κριτήρια και λογική, και όχι με δεισιδαιμονίες. νομοθεσία βασισμένη στον σεβασμό προς τον πολίτη και όχι πατερναλιστικούς νόμου που υπηρετούν συμφέροντα μαφιόζων και διαπλεκόμενων. είναι η ευκαιρία για μια ιστορική στιγμή.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό - από Blues - 15-09-2016, 21:03

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)