Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό
#37
και λίγη ώρα πριν σας δίνω το τελικό κείμενο. τρελές αποκλειστικότητες έχουμε :p

εννοείται σας ευχαριστώ όλους, προσωπικά δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. ότι είναι να γίνει έχει ήδη αποφασιστεί από τους πρωταγωνιστές του σήριαλ, απλά σήμερα θα δώσουμε την παράσταση. ανάλογα φυσικά με την έκβασή της θα κινηθούμε.

να γνωρίζεται ότι αν η ετυμηγορία δεν είναι αθώος (ένα 5%), θα πάω σε έφεση οπότε αν δεν κάνω λάθος είναι τέσσερις μήνες η εφέσιμη ποινή.

-----------

κυρίες, κύριοι.

τα μεσάνυχτα της τρίτης προς τετάρτη, δύο ημέρες πριν δηλαδή, μετά από έλεγχό από αστυνομικούς της ομάδας διασ, συνελήφθη για ένα γραμμάριο κάνναβη που βρέθηκε στην κατοχή μου.

είμαι εδώ και χρόνια ακτιβιστής υπέρ της αποποινικοποίησης και της νομιμοποίησης της κάνναβης, και ιδρυτικό μέλος της πρώτης κοινωνικής λέσχης κάνναβης θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται σποραδικά εδώ και ενάμιση χρόνο.

έχω την πλήρη πεποίθηση ότι δεν διαπράττω παράνομη πράξη. η χρήση ή μη κάνναβης, είναι προσωπική επιλογή. το ίδιο το πρόσωπο αποφασίζει για το σώμα του και για το τι θα χρησιμοποιήσει και τι όχι.

σε όλες μας τις παρουσιάσεις της λέσχης και στις επιστολές μας προς το υπουργείο δικαιοσύνης και λοιπά υπουργεία όπως υγείας, εσωτερικών, προστασίας του πολίτη, αναφέρουμε ότι το έγκλημα που συντελείται στο χώρο της κάνναβης, είναι η απαγόρευσή της. χιλιάδες εργατοώρες, χρήμα και ταλαιπωρία, τόσο από μεριά του κράτους όσο και από μεριά των πολιτών, χάνεται άσκοπα, κάτι που το έζησα από πρώτο χέρι όταν αποκλειστικά για τη δική μου σύλληψη απασχολήθηκαν οχτώ άτομα για τέσσερις ώρες, και άλλα δύο για άλλες έξι αργότερα. και αυτό είναι απλά μία περίπτωση, γνωρίζετε καλύτερα από εμάς πως οι περισσότερες συλλήψεις που συντελούνται είναι για ανάλογες υποθέσεις.

είμαι δημοσιογράφος και επιχειρηματίας με μεταπτυχιακό και διδακτορικές σπουδές, ξένες γλώσσες και μια πετυχημένη ζωή στην ολλανδία. η κατοχή μικροποσότητας κάνναβης είναι για αποκλειστικά δική μου χρήση. η κατοχή της είναι σύμφωνη με τις αρχές και τα πιστεύω μου για την αξία της κάνναβης και φυσικά δεν την αρνούμαι. η συνείδησή μου, η προσωπικότητα και η αξία μου, μου επιβάλουν να το δηλώσω, διότι πράττοντας διαφορετικά θα προσέβαλα τον εαυτό μου, την αξιοπρέπειά μου, το δικαστήριο σας και το ακροατήριο. κυρίως όμως θα παραβίαζα τις αρχές μου.

η κάνναβη δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα βότανο το οποίο όλο και περισσότερο αντιμετωπίζεται ανάλογα διεθνώς. δεν είναι πλέον μόνο η ολλανδία με τη φιλελεύθερη πολιτική της που επιτρέπει την κάνναβη. η ισπανία, η πορτογαλία, η τσεχία, είναι απλά κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επίσης προβεί στην αποποινικοποίηση της. στην ιταλία την καλλιεργεί ο στρατός για ασθενείς, στο ηνωμένο βασίλειο, η αστυνομία σε όλη την επικράτεια αγνοεί την κατοχή για μικροποσότητες. στη γερμανία, εισάγεται αυτή τη χρονιά νομοθεσία για την ιατρική κάνναβη ενώ ήδη πολλά κρατίδια επιτρέπουν κατοχή μικροποσοτήτων. στην ελλάδα λέμε μένουμε ευρώπη αλλά ακολουθούμε πολιτικές τεχεράνης.

και φυσικά δεν είναι μόνο η ευρώπη. σε 25 πολιτείες των ηπα είναι νόμιμη η ιατρική κάνναβη, σε πέντε εκ των οποίων συν στην washington dc και η ψυχαγωγική. ο καναδάς θα τη νομιμοποιήσει εντός του 2017 εξ ολοκλήρου, όπως το έκανε η ουρουγουάη το 2015.

ο ισχύων νόμος περί ναρκωτικών στην ελλάδα είναι άδικος, παραβιάζει ευθέως το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και στην αξία του ανθρώπου, δικαιώματα που προστατεύονται τόσο από το ελληνικό σύνταγμα όσο και την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου, και είναι καθήκον του δικαστηρίου να σταθεί όχι στο γράμμα του νόμου, αλλά στο πλευρό της δικαιοσύνης.

επικαλούμαι τον πολιτικό ρόλο του δικαστηρίου, την ανάγνωση του νόμου σε δεύτερο χρόνο. περιμένω από εσάς μια απόφαση που θα δώσει το μήνυμα πως η ελλάδα προχωράει πλέον στον εικοστό πρώτο αιώνα, ένα μήνυμα που θα δώσει μία ώθηση προς πολιτικές αντιμετώπισης ουσιών με επιστημονικά κριτήρια και λογική, και όχι με δεισιδαιμονίες. νομοθεσία βασισμένη στον σεβασμό προς τον πολίτη και όχι πατερναλιστικούς νόμους που υπηρετούν συμφέροντα εμπόρων και διαπλεκόμενων. είναι η στιγμή και οι περιστάσεις ώριμες για μια ιστορική και πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δικαστική απόφαση που μπορεί και ζητώ να εκδώσει το δικαστήριό σας.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό - από Blues - 16-09-2016, 11:27

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)