Αξιολόγηση Θέματος:
  • 7 Ψήφοι - 4.71 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Βιολογικό καφενείο (ότι θες πες βιολογικά!!!)
#1
Star 
με αφορμή τον φίλο loulas μου φαίνεται πως λείπει ένα νήμα για να τα λέμε βιολογικά!!!

(05-15-2019, 12:49 PM)loulas Έγραψε: καλό μεσημέρι σε όλους.

της φλούδες από της μπανάνες αν της κόβουμε, και της θάβουμε στο χώμα της 
γλάστρας υπάρχει πρόβλημα;

έχω ένα όνειρο πάρκα κάνναβης σε όλη την επικράτεια.

θα τις άφηνα από πάνω, αν θες να τις θάψεις ψήστες και καντες πούδρα πρώτα, δεν θες να κάνεις κομποστοποίηση μέσα στο φυτό με τις ρίζες του... θα το κάψεις.


με μια μπανάνα πάντως θαμμένη (μόνο) δεν θα έχεις κάποιο θέμα.

εδιτ: ξαναδιαβάζοντας, γιατί να μπεις στον κόπο να την θάψεις?
Απάντηση

ads by gr420info

#2
η μπανανα τι ειπαμε οτι προσφερει?

εχω προβλημα με nitrogen deficiency και παω οργανικα εχετε να μου προτεινετε τιποτα ?
Απάντηση
#3
γεια σου g.420
η μπανάνα έχει αρκετό κάλιο .

εάν θα πας βιολογικά θα σταματήσεις να σκέφτεσαι με npk.

για n θα πας με αλφαλαφα αλλά πες μας κι άλλα για να καταλάβουμε.

ανάλογα με το πως είναι τα πράγματα θα μπορούσες και ένα 1/5 γεωσκώληκα νερό με τρόμπα για 24-48 ώρες και το πηχτό το απλώνεις μαζί με το νερό στην γλάστρα.
Απάντηση
#4
αντε επιτελους να τα λεμε οι οργανικακηδες!! πολυ καλη πρωτοβουλια φιλε tzorge ας μαζευτουμε περισσοτεροι.
για πρωτο ποστ ας πω πως παιζω εγω.
πρωτες 3 βδομαδες 5 λιτρες με light mix στο οποιο προσθετω λιγο χουμο και πολυ λιγο φυκαλευρο.
μετα μεταμφυτευση σε τελικες 18 λιτρες με 70% light mix 30% all mix και biotabs ( +startrex, bactrex), φυκαλευρο, ζεολιθο και λιγο αλφα αλφα.
μια φορα τις 10 μερες τσαι κομποστ η τοπντρεσινγκ +μελασα. με αυτη την συνταγη εχω βγαλει 2 grow απροβληματιστα.
φιλε tzorge πως σου φαινεται ? κατι που θα προσθετες εσυ η θα εκανες διαφορετικα?

dont panic grow organic
Απάντηση
#5
καλώς τονα!

georgemali αν είσαι απροβληματιστος τότε είσαι οκ! (litfa)

δεν ξέρω καθολου τα lightmix και biotabs αν έβαζα ακόμα κάτι θα ητανε τσόφλι γαρίδας για την χυτινη.
neem cake επίσης...

(αχεμ) από ipm πως πας?

κάποια στιγμή είχα διαβάσει κάτι για την μελάσα πως όντας καθαρή τροφή μικροβίων δεν είναι και ότι καλύτερο (όχι ότι δεν δουλεύει αλλα αν θυμαμαι καλά κάτι χάνουνε όταν τρώνε συνέχεια μασημένη τροφη)

και επίσης όσο πιο μεγάλη γλάστρα τόσο πιο εύκολη η ζωή του μικρόβιο-καλλιεργητη.

αυτά μου χρονται τώρα.
εβίβα!

ασχετο...
μου περνάει συνέχεια από το μυαλό ότι πρέπει να αρχίσω να κρατάω το νερό από χόρτα που βράζω ....
Απάντηση
#6
πολυ καλη ιδεα, ειμαι σιγουρος οτι αν κρατησει επιπεδο το νημα θα βοηθησει κοσμακι
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.
Απάντηση
#7
για ακρίδα δεν ξέρω ποιος είχε το θέμα αλλά δοκίμασε neem επίσης δεν αντέχουν σκόρδο.
Απάντηση
#8
μπραβο γιωργη πολυ καλη η ιδεα σου για το νημα, θα το τιμησουμε!!
Leaf "I'm gonna make him an offer he can't refuse." Leaf
Απάντηση
#9
(05-15-2019, 07:33 PM)tzorge Έγραψε:
ασχετο...
μου περνάει συνέχεια από το μυαλό ότι πρέπει να αρχίσω να κρατάω το νερό από χόρτα που βράζω ....
και πολύ καλά θα κάνεις.είναι πλούσιο σε βιταμίνες,ασβέστιο και ιχνοστοιχεία.
θα πρέπει όμως να ελέγξεις το ph οπωσδήποτε και να το κατεβάσεις με λίγες σταγόνες ξύδι ή λεμόνι.
Απάντηση
#10
(05-16-2019, 02:18 PM)pansek Έγραψε: θα πρέπει όμως να ελέγξεις το ph οπωσδήποτε και να το κατεβάσεις με λίγες σταγόνες ξύδι ή λεμόνι.

γιατί έτσι? είναι τόσο αλκαλικό?
Απάντηση
#11
καλοδουλευτο το μαγαζί barista tzorge
αν και είμαι της χημείας
Απάντηση
#12
όλοι οι καλοί χωράνε αλαφροΐσκιωτε μου!
Απάντηση
#13
(05-16-2019, 07:18 PM)tzorge Έγραψε:
(05-16-2019, 02:18 PM)pansek Έγραψε: θα πρέπει όμως να ελέγξεις το ph οπωσδήποτε και να το κατεβάσεις με λίγες σταγόνες ξύδι ή λεμόνι.

γιατί έτσι? είναι τόσο αλκαλικό?

κατά την διάρκεια του μαγειρέματος αλλά και του πλυσίματος βάζουμε αλάτι ,συν τα ιχνοστοιχεία και ασβέστιο
που περιέχουν τα χόρτα κάνουν το ζουμί αλκαλικό.θυμάμαι παλιά το είχα μετρήσει πάνω από 8.
βέβαια εξαρτάτε από το είδος των χόρτων,πόση ώρα βράζουν και αν μετά το βράσιμο παραμείνουν τα χόρτα
με το νερό τους ή τα στραγγίσουμε αμέσως.(παίζει ρόλο και το αρχικό νερό που χρησιμοποιήσαμε για τον βρασμό).
Απάντηση
#14
να σου πω, θα βρω το το κιτ ph μου θα το τσεκάρω για την πλάκα.
Απάντηση
#15
αγαπητε tzorge βρηκα ενα βιντεακι να πολτοποιηουν σε νερο φλουδες απο μπανανα, κατακαθια καφε (λογο μουσικης στο βιντεο δεν καταλαβα τι ειδους καφε) και κελυφος απο αυγα. αυτο το μιγμα περιεχει npk ??
Όποιος πίνει και δεν δίνει να μαμαει και να μην χύνει!!
Απάντηση
#16
καλημέρα skunky88,

όλα τα οργανικά κατάλυπα, έχουν npk
ν ρ κ
μπανανόφλουδα 0 3.25 41.76
καφές 2.08 0.32 0.28
τσόφλια αυγού 1.19 0.38 0.14


λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει το npk στην οργανική, γιατί δεν μπορούμε με την θεωρία npk να εξηγήσουμε πως τρέφεται μόνο με compost ένα φυτό μιας και το compost δεν έχει αρκετό npk. εξ ου και πωλείται ως εδαφοβελτιωτικό.

(05-16-2019, 11:45 PM)pansek Έγραψε: κατά την διάρκεια του μαγειρέματος αλλά και του πλυσίματος βάζουμε αλάτι ,συν τα ιχνοστοιχεία και ασβέστιο
που περιέχουν τα χόρτα κάνουν το ζουμί αλκαλικό.θυμάμαι παλιά το είχα μετρήσει πάνω από 8.
βέβαια εξαρτάτε από το είδος των χόρτων,πόση ώρα βράζουν και αν μετά το βράσιμο παραμείνουν τα χόρτα
με το νερό τους ή τα στραγγίσουμε αμέσως.(παίζει ρόλο και το αρχικό νερό που χρησιμοποιήσαμε για τον βρασμό).

φύλαξα το νερό που έβρασα κολοκύθα και καρότα, δεν μέτρησα ph δεν το βρηκα ακόμη. αλλα να πω πως το έβαλα σε μπουκάλι με κλειστό καπάκι, κι αυτό έκανε ζύμωση.... παραλίγο να κάνει μπουμ!
Απάντηση
#17
https://thenutrientcompany.com/blogs/hor...c-database

πολυ καλος πινακας αυτος, ειχε και αυτα που προαναφεραμε
Όποιος πίνει και δεν δίνει να μαμαει και να μην χύνει!!
Απάντηση
#18
από εκεί τα πήρα lol!
Απάντηση
#19
χαχα...
Όποιος πίνει και δεν δίνει να μαμαει και να μην χύνει!!
Απάντηση
#20
με το κάρβουνο και το ph του εδάφους τι γίνεται?
δεν βρήκα πληροφορίες
η στάχτη εντάξει,το ανεβάζει,όμως υποθέτω δεν είναι το ιδιο πράγμα
ή μήπως δεν παίζει καν ρόλο καθότι τα μικροβια κανουν τα δικα τους..
επισης προφορτωση με ανόργανα λιπάσματα ειναι κακή ιδέα?
Απάντηση
#21
(05-20-2019, 10:50 PM)αλαφροΐσκιωτος Έγραψε: ή μήπως δεν παίζει καν ρόλο καθότι τα μικροβια κανουν τα δικα τους..
επισης προφορτωση με ανόργανα λιπάσματα είναι κακή ιδέα?

θα το κάνει πιο αλκαλικό αν δεν είναι φορτισμένο,αλλά δεν ξέρω πόσο.
δεν σε (πολύ)νοιάζει γιατί η ριζοσφαιρα έχει δικό της ph, (μέσα σε λογικά πλαίσια) βάσει των εκκρίσεων των μικροοργανισμων. 
δηλαδή σε ένα ουδέτερο ph 6.0 δεν παίζει σπουδαιο ρόλο, τώρα αν είσαι στο 4.0 τι να σου κάνουν τα μικροβια?

δεν (ξέρω) να έχει σημασία η προέλευση του npk. αλλά θες να φορτίσεις και μικρόβια. 

quote
soil chemistry traits were also significantly changed through the historical accumulation of charcoal into these sites. significantly higher cec (fig. 2f) and ph (fig. 2g) were found in terra preta australis compared with the adjacent soils. in the 20–30 cm soil layer, the mean cec value of the terra preta australis was found to be 48.8 cmol (+) kg −1 compared with only 17.6 cmol (+) kg −1 for the adjacent soils. a greater difference in the mean ph values was observed higher in the soil profile; the terra preta australis soils were 1.3 ph units more alkaline than the controls on average for the four soil profile segments between 0 and 30 cm.

πηγή a.e. downie et al. / agriculture, ecosystems and environment 140 (2011) 137–147
unquote

quote
when coapplied with fertilizers, biochar did not significantly increase soil ph relative to the control.
unquote
πηγή
Απάντηση
#22
tzorge μην κάθεσαι και ψάχνεις τωρα
νιώθω ενοχές

αχ,παλι μεροκάματο έβγαλες
και χωρίς ένσημα
Απάντηση
#23
ενδιαφέρον είναι ρε τι μεροκάματο..
Απάντηση
#24
λοιπόν ,αύριο μεθαύριο παω παιρνω ενα σακι κάρβουνο,ισως και λιγα λουκάνικα
λογικά το σπαω λιγακι
εχω οργανικο κοκκωδες,το μουλιαζω να διαλυθεί και μουλιαζω το κάρβουνο
υγρο δεν παω στον γεοπωνο να πάρω,τα περιεργα των μικρων πόλεων
ζητάς κατι,σε σκαναρει ολόκληρο και ξέρει οτι φοράς σωβρακο με τον σνουπυ
οχι οτι εγω..λεμε τώρα
Απάντηση
#25
(05-16-2019, 11:59 PM)tzorge Έγραψε: να σου πω, θα βρω το το κιτ ph μου θα το τσεκάρω για την πλάκα.
το βρήκα...

[Εικόνα: w4zeeoym.jpg]

τελικά έχει ph κάτω από 5,0 ίσως κοντά στο 4.
[Εικόνα: kpzdiftm.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 Επισκέπτης (ες)