Οτι να ναι λέμε, το επίσημο off-topic νήμα
Εφορμώμενος απο τα παραπάνω σχόλια, σκέφτομαι και γράφω:

Είναι λογικό ο καθένας να διατηρεί τις απόψεις του και να λειτουργεί με βάση τα προσωπικά του βιώματα. Όμως το ότι η καλλιέργεια κάνναβης εκφράζεται με πολλούς τρόπους, έχει πολλά στυλ και πρακτικές, δεν δικαιολογεί τη συναίνεση όλων σε ένα μόνιμο καθεστώς ημιμάθειας. Φυσικά, η γνώση έχει την τάση να διευρύνεται, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί μας βοηθάει να καταλάβουμε τι συμβαίνει γύρω μας και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Η προτροπή του φόρουμ για πιο υπεύθυνη συμμετοχή, στηρίζεται στη συμβολή της επιστημονικοποιημένης γνώσης στην πρακτική επίλυση προβλημάτων που ταλαιπωρούν διαχρονικά αυτή την κοινότητα. Η αδυναμία να δωθούν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα όλα αυτά τα χρόνια, συνέβαλε στη δημιουργία ενός φαύλου κύκλου διαρκών ζυμώσεων και σχετικής στατικότητας, χωρίς να προωθούνται νέες ιδέες και ερεθίσματα. Η παραφιλολογία και η μαζικοποίηση της καλλιέργειας στα μέσα μαζικής δικτύωσης συντελεί ακόμα παραπάνω στην παραπληροφόρηση και στην διάχυση αναξιόπιστης γνώσης.

Όταν καλή ώρα έδινα εξετάσεις για την Σχολή Καλών Τεχνών πριν απο αρκετά χρόνια, οι καθηγήτριες μας έλεγαν να πιάσουμε τη βελόνα για να σχεδιάσουμε τις αποστάσεις στο χαρτί, μέχρι να εξοικειωθεί το γυμνό, απαίδευτο ματί μας. Κάτι παρόμοιο ισχύει και στην περίπτωση της καλλιέργειας, μονάχα που τα πράγματα γίνονται λίγο πιο σύνθετα αντιλαμβανόμενοι την πολυπλοκότητα των ζωντανών οργανισμών που εμπλέκονται σε αυτή. Ως αφετηρία λοιπόν, ειδικά στα βαθιά νερά της βιολογικής καλλιέργειας, θα πρέπει να υπάρχει ένας σχετικός μπούσουλας για κάποιες αρχικές τιμές που αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Η ελευθερία στην έκφραση έρχεται μετά την κατάκτηση της τεχνικής. Γιατί η τεχνική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης.

Δεν θεωρώ λοιπόν πως αυτό είναι ένα κάλεσμα για ανταλλαγαγή αποστειρωμένης γνώσης. Είναι ένα κάλεσμα για ώριμη και ουσιαστική αντιμετώπιση της καλλιέργειας ενός τόσο ιδιαίτερου φυτού. Είναι μια καλή ευκαιρία να ανεβάσουμε τον πήχη της γνώσης μέσα από υγιείς προκλήσεις που τονώνουν το συναγωνιστικό πνεύμα της κοινότητας, εμπλουτίζοντας τις δεξιότητές μας και βέβαια το υλικό το φόρουμ. Σε πρακτικό επίπεδο είναι δίκαιο ο καθένας να αξιολογείται με βάση τις πράξεις του και όχι τα λόγια του. Η ικανότητα του καθενός να εκπροσωπεί επάξια αυτό που επιλέγει να υλοποιήσει, με ευθύνη προς τα υπόλοιπα μέλη, καθορίζει και το επίπεδο αυτού του χώρου.

Ολοκληρώνοντας, η επιθυμία για ακρίβεια και για στόχευση στην καλλιέργεια, εξυπηρετεί άμεσα την βελτιστοποίηση της τελικής εμπειρίας. Δεν είναι άχρηστες υποχρεωτικές πληροφορίες. Η ανάγκη μας για λήψη απαντήσεων σε καίρια ερωτήματα είναι άρρικτα συνδεδεμένη με το ένστικτο της αυτοεξέλιξης, που μεταφράζεται ως το πάθος μας για καλλιέργεια. Το επιχείρημα ότι βρισκόμαστε εδώ για να μεγαλώνουμε απλώς φυτά μέσα στις τέντες μας, ακυρώνει αυτόματα τον λόγο ύπαρξης αυτού του φόρουμ. Το νέο πλαίσιο ευνοεί τον παραγωγικό διάλογο και την παράθεση επιχειρημάτων και τεκμηρίων που καλλιεργούν την επικοινωνία, στο χέρι μας είναι να το κάνουμε να λειτουργήσει, εξυπηρετώντας επάξια τον λόγο ύπαρξής μας.

Σόρι αν κούρασα, κάνω λίγο ζέσταμα για τις πανελλήνιες...
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Οτι να ναι λέμε, το επίσημο off-topic νήμα - από Luke Shapiro - 07-06-2021, 14:17

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)