[Indoor] Πρώτη φορά Φ/Π
#1
Γεια χαρα και καλος ηλθατε στον κηπο μου!

Απο δω εχουμε στον 1χ1χ2 χωρο, με 390watt led (240w qb288 clone kingbrite-κινεζια @ 3500k, ir + uv και ενα mars hydro ts-1000)
Αποστάσεις κοντα στα 60εκ το μαρς και 70εκ το κινεζικο.

Φυτα: 2x Liberty Haze, 2x Peyote Cookies, 1x Wedding Cake (Barneys Farm) και OG Kush (Νομιζω) απο dinafem.
Τα πρωτα 5 τα εχω απο αρχες φλεβαρη ενω το OG απο τις 5/12. Τα barneys ξεκινησαν σε μικρα πλαστικα γλαστρακια του λιτρου οπου εμειναν εκει για κοντα στις 30 μερες.
Τα κρατησα δυστυχως πολυ παραπανω αποτι ηθελα γιατι ειχα καποια αυτοματα τα οποια δεν λεγανε να τελειωσουν (120+ μερες) και ετσι δεν ειχα χωρο. Μολις τα εκοψα τα αυτοματα, πηρα πανινες 15αρες γλαστρες και τα εκανα μεταφυτεψη και μια βδομαδα μετα γυρισα το διακοπτη στις 6/4 και εντος μιας εβδομαδας ξεκινησε το στρετς και να εμφανιζονται οι πρωτοι καλλυκες.
Θα ανεβασω φωτογραφιες μονο απο την ανθοφορια καθως στην αναπτυξη ειχα και αλλα φυτα.

flip:
   
   
   
   

   
    (Φωτο στα σκοταδια γιατι επρεπε να φυγω για 5-6 μερες και ανελαβαν τη φροντιδα οι γονεις μου για αυτες τις μερες)

Εβδομαδα δευτερη:
Ελειπα αν θυμαμαι ελειπα καλα πεμπτη με τριτη οποτε θα συνεχισουμε με λιγες μερες κενο απο το preflower.
Τωρα θα αρχισετε να βλεπετε την εκρηκτικη αναπτυξη των φυτων.

   
   
   
   
   
   
   

Εβδομαδα τριτη:

Παμε μια χαρα, αρχιζουν να εμφανιζονται τα πρωτα παπαδακια. Εδω στο ενα Liberty Haze αρχιζει μια Μεταλλαξη τυπου Pollyploid, ο κορμος ειναι επιπεδος, εχει 3 φυλλα και γονατα να πετανε σε λαθος σημεια αντι για εναλλαξ οπως συνηθως. Η κορυφη ειναι κοντη και παχια. Εχω περιεργεια για το πως θα εξελειχτει
   
   
   
   
   
   
   

(Τα χρωμματα βγαινουν ετσι λογω τρομερης συμπιεσης απο 20mb+ φωτο σε λιγοτερο απο 1.)
Μερικα παραδειγματα ακομα της μεταλλαξης πρωτου αλλαξουμε βδομαδα:
   
   
   
   
   

Και φτασαμε το παρον, το ημερολογιο εκανε catch up!

   
   
   
(λειπει μια μερα blame Διακοπες)
    // Proof απο χτες
   

Feeding chart:    
Απάντηση
#2
Γεια χαρά, πολύ μεγάλες γλάστρες μου φαίνεται πως έχεις, δεν ξέρω. Για να διαπιστώσουμε αν έχω δίκιο, όταν είναι να τα κόψεις τράβα καμιά φώτο αν δεν σου είναι κόπος να δούμε αν έφτασε η ρίζα παντού ή αν είναι όντως μεγαλύτερες από όσο χρειάζεται.

 Το δεξί είναι πιο ανοιχτόχρωμο, γι αυτό σου είπα πριν ότι λείπει μαγνήσιο, αλλά αν είναι όλο το φυτό έτσι μπορεί να λείπεί τροφή στο σύνολο.

 Epsom salts ρίχνεις καθόλου? Αν όχι, καλό θα ήταν να το προσθέσεις στην βάση σου.

 Την υγρασία και την θερμοκρασία την μετράς;

 Το πεχά το μετράς καθόλου;

 Έχεις σίγουρα έλλειψη φωτογραφικής μηχανής. Αυτή τα δείχνει γκρι κάποια φύλλα. Καλύτερα να τα τραβάς με κλειστά τα φώτα της καλλιέργειας, με ανοιχτό φλας κινητού.

 Βάζουμε τα ίδια λιπάσματα για βάση. Βάζεις λιγότερο από μένα αλλά δεν ξέρω τι παίζει με το υπόστρωμα σου και το VPD για να μπορώ να πώ ότι δεν είναι αρκετό αυτό που βάζεις, δηλαδή αν το VPD δεν είναι στα επιθυμιτά επίπεδα τσάμπα που τα βάζεις. Το δεξιά πάντως κάτι θέλει σίγουρα αλλά δεν ξέρω αν ευθύνεται η ποσότητα που ρίχνεις η κάποιος άλλος παράγοντας(VPD, υπόστρωμα κ.α).

Θα κάνω αναλυτικότερη ενημέρωση για τα λιπάσματα μου στο μέλλον και θα σε κάνω tag.

 Μήπως θα ήθελες να σε μεταφέρω στην ομάδα 'Γνώστης' για να έχεις την δυνατότητα να κάνεις ημερολόγιο και στις υπόλοιπες υποκατηγορίες όπου συμμετέχουν και άλλα μέλη, έκτος από τους δραστήριους;  Εδώ έχουμε πρόσβαση μόνο μια μικρή μερίδα μελών να ανταλλάσσουμε απόψεις. Στα ημερολόγια συζήτησης θα μπορούν να παίρνουν μέρος και οι υπόλοιποι καλλιεργητές.
Απάντηση
#3
(04-05-2021, 20:46 )illustrator Έγραψε: Γεια χαρά, πολύ μεγάλες γλάστρες μου φαίνεται πως έχεις, δεν ξέρω. Για να διαπιστώσουμε αν έχω δίκιο, όταν είναι να τα κόψεις τράβα καμιά φώτο αν δεν σου είναι κόπος να δούμε αν έφτασε η ρίζα παντού ή αν είναι όντως μεγαλύτερες από όσο χρειάζεται.

 Το δεξί είναι πιο ανοιχτόχρωμο, γι αυτό σου είπα πριν ότι λείπει μαγνήσιο, αλλά αν είναι όλο το φυτό έτσι μπορεί να λείπεί τροφή στο σύνολο.

 Epsom salts ρίχνεις καθόλου? Αν όχι, καλό θα ήταν να το προσθέσεις στην βάση σου.

 Την υγρασία και την θερμοκρασία την μετράς;

 Το πεχά το μετράς καθόλου;

 Έχεις σίγουρα έλλειψη φωτογραφικής μηχανής. Αυτή τα δείχνει γκρι κάποια φύλλα. Καλύτερα να τα τραβάς με κλειστά τα φώτα της καλλιέργειας, με ανοιχτό φλας κινητού.

 Βάζουμε τα ίδια λιπάσματα για βάση. Βάζεις λιγότερο από μένα αλλά δεν ξέρω τι παίζει με το υπόστρωμα σου και το VPD για να μπορώ να πώ ότι δεν είναι αρκετό αυτό που βάζεις, δηλαδή αν το VPD δεν είναι στα επιθυμιτά επίπεδα τσάμπα που τα βάζεις. Το δεξιά πάντως κάτι θέλει σίγουρα αλλά δεν ξέρω αν ευθύνεται η ποσότητα που ρίχνεις η κάποιος άλλος παράγοντας(VPD, υπόστρωμα κ.α).

Θα κάνω αναλυτικότερη ενημέρωση για τα λιπάσματα μου στο μέλλον και θα σε κάνω tag.

 Μήπως θα ήθελες να σε μεταφέρω στην ομάδα 'Γνώστης' για να έχεις την δυνατότητα να κάνεις ημερολόγιο και στης υπόλοιπες υποκατηγορίες όπου συμμετέχουν και άλλα μέλη, έκτος από τους δραστήριους;  Εδώ έχουμε πρόσβαση μόνο μια μικρή μερίδα μελών να ανταλλάσσουμε απόψεις. Στα ημερολόγια συζήτησης θα μπορούν να παίρνουν μέρος και οι υπόλοιποι καλλιεργητές.

-Γλαστρες εβαλα 15αρες αλλα δεν εκαναν πολυ καιρο veg οποτε φανταζομαι το ριζομπαλο ειναι κυριως στο κεντρο λογω των μικρων γλαστρων που ειχα στην αρχη παρολα αυτα θελω να πειραματιστω με μεγαλες γλαστρες σε αυτοματα γιατι εχω παιξει μονο με 7λιτρες.

Σε αυτοματα θελω κυριως να δω πως θα πανε. Αυτο που εχω δει σαν μυθο των φορουμ ειναι πως τα autoflower στις υδροπονικες, επειδη εχουν ενα κουβα μεγαλου ογκου, αργουνε να μπουνε σε ανθοφορια οποτε μενουν αναπτυξη 2 εξτρα βδομαδες και ξεκινανε προανθηση στην 7η βδομαδα. Θελω να δω αν βαζοντας 15αρες σε αυτοματα θα ισχυει το ιδιο σε σχεση με τις 7αρες που χρησιμοποιω.
Επισης στο ποτισμα αφου ξεκινησα τις μεταφυτεψεις ποτιζα περιμετρικα απο το ριζομπαλο περισσοτερο σε σχεση με το κεντρο ωστε να ενθαρυνω την ριζα να εξαπλωθει
Τωρα το wedding cake(το φυτακι κατω αριστερα) αυτο απο την μερα που το φυτεψα απλα βγηκε σακατεμενο, αργη αναπτυξη, κοντο λεπτο, ολα χαλια αλλα το λυπιθηκα (κακως γιατι δεν εχω χωρο) ΣΙΓΟΥΡΑ θα εχει πολυ μικρο ριζομπαλο. Τα αλλα 4 φυτα ομως πιστευω θα εχουν στο κεντρο κοντα στο κορμο αλλα θα εχουν εξαπλωθει αρκετα πιστευω μεχρι και τυχωματα

-Στο δεξι εχει μωβισει στις ακρες τα φυλλα απο οταν ηταν στην αναπτυξη και υπεθεσα οτι ειναι γενετικο γιατι και καποια απο τα αρχικα μεγαλα φαν φυλλα ειχαν ψηλο μωβισει.

-Μαγνησιο φαινεται να ελειπε στα Liberty Haze τα οποια και τα δυο στην αναπτυξη βγαλανε τα κλασσικα σημαδακια ελειψης (σημεια σαν σκουρια) σε μερικα μικρα φυλλα.
-epson salts οχι αλλα μου δωσες υλικο για διαβασμα
-Το πεχα το μετραω και με τη lucas formula βγαινει παντα στο 6.2-6.5. Η φαση ειναι πως το Micro  εχει σταθεροποιητη πεχα και το παει μονο του στο σωστο πεχα αλλα επειδη βαζεις και απο το grow Που ειναι πολυ βασικο λογω αμμωνικων αλατων το πεχα το στελνει στο 7+. Οποτε Παρατησα το grow της GHE στην ανθοφορια και βαζω ελαχιστο ph down σε σκονη ωστε να φτασω 5.9-6.2

-Μωρε δεν εχω ελειψη απο φωτογραφικη μηχανη απλα ρε φιλε οταν τραβας απο το κινητο η και dslr μια φωτο ειναι 25+ mega pixel και την κανεις downscale με infranview σε 1mb ετσι βγαινουνε.
-Αμα θες ναι μετεφερε το δεν εχω θεμα

Θερμοκρασιες ειμαι στους 17 βραδυ-24 μερα και υγρασια 50-65%

       
Απάντηση
#4
Σύναψη: @Treenoded
-Γλαστρες εβαλα 15αρες αλλα δεν εκαναν πολυ καιρο veg οποτε φανταζομαι το ριζομπαλο ειναι κυριως στο κεντρο λογω των μικρων γλαστρων που ειχα στην αρχη παρολα αυτα θελω να πειραματιστω με μεγαλες γλαστρες σε αυτοματα γιατι εχω παιξει μονο με 7λιτρες. Σε αυτοματα θελω κυριως να δω πως θα πανε.

 Δεν έχω βάλει ποτέ αυτόματα, ίσως είναι πολλά τα 7 λίτρα. Εγώ πρώτη φορά δοκίμασα στην τωρινή καλλιέργεια σε 3.25 λίτρα, 85 μέρες ανάπτυξη(ΦΠ). ~20η μέρα ανθησης και προς το παρών πάει καλά, θα δείξει.

Σύναψη:Αυτο που εχω δει σαν μυθο των φορουμ ειναι πως τα autoflower στις υδροπονικες, επειδη εχουν ενα κουβα μεγαλου ογκου, αργουνε να μπουνε σε ανθοφορια οποτε μενουν αναπτυξη 2 εξτρα βδομαδες και ξεκινανε προανθηση στην 7η βδομαδα. Θελω να δω αν βαζοντας 15αρες σε αυτοματα θα ισχυει το ιδιο σε σχεση με τις 7αρες που χρησιμοποιω.

 Δεν το ήξερα αυτό. Τα αυτόματα για τον πειραματισμό θα είναι ίδιες ποικιλίες; Μπορεί να έχουν αρκετή διαφορά στο μέγεθος(μάζα) και στην ροή της ανάπτυξης. Πόσα σκεφτεσαι να βάλεις ανά κατηγορία; Τι ποικιλία/ιες σκέφτεσαι να βάλεις;

Σύναψη:Επισης στο ποτισμα αφου ξεκινησα τις μεταφυτεψεις ποτιζα περιμετρικα απο το ριζομπαλο περισσοτερο σε σχεση με το κεντρο ωστε να ενθαρυνω την ριζα να εξαπλωθει

 Έχω την εντύπωση πως δεν ευνοεί να αναγκάζεις την ρίζα να το 'ψάχνει' το νερό. Πιστεύω είναι καλύτερα να ποτίζω όλη την γλάστρα, έχοντας τον αερισμό του υποστρώματος στα επιθυμητά επίπεδα και δεν τα αφήνω απότιστα( εκτός άμα παραμελώ το πότισμα) ώστε να έχουν συνέχεια νερό, μην αναγκάζονται να το 'ψάχνουν'. Δεν πιστεύω πως είναι παραγωγική η μέθοδος που ανέφερες.

Σύναψη:...αλλα το λυπιθηκα (κακως γιατι δεν εχω χωρο)...

 Το έκανα αυτό συνέχεια αλλά τώρα που έχω και δυο μικρά κουτιά, ανάπτυξης και σποράς/μοσχεύματα, έχω επιλογές και αφού κρατήσω τα πιο ανεπτυγμένα τα πετάω η τα χαρίζω(σπάνια) τα υπόλοιπα.  Πολλά και μικρά συμφέρει πιο πολύ από οτι  λίγα και μεγάλα.

Σύναψη:-Στο δεξι εχει μωβισει στις ακρες τα φυλλα απο οταν ηταν στην αναπτυξη και υπεθεσα οτι ειναι γενετικο γιατι και καποια απο τα αρχικα μεγαλα φαν φυλλα ειχαν ψηλο μωβισει.

 Δεν έχω ξαναδεί σε αυτά τα σημεία τέτοια σημάδια λόγο του γενετικού. 

 Ευθύνεται και το κρύο κλίμα πάντως για τυχών μωβ αποχρώσεις από όσο γνωρίζω. Αν και η διαφορά στην προηγούμενη καλλιέργεια με την τωρινή ( τις ίδιες ποικιλίες) που είχανε ένα από τα χαρακτηριστικά τους τις μωβ αποχρώσεις, δεν είναι και πολύ μεγάλη παρόλο που η διαφορά θερμοκρασίας ήταν από + 5 έως 7 βαθμούς κελσίου.. Το γονίδιο ευθύνεται περισσότερο πιστεύω αλλά το κρύο το ενισχύει και σε κάποιες ποικιλίες επηρεάζει αρκετά την εμφάνιση, μειώνει και την φωτοσύνθεση.

Σύναψη:-Το πεχά το μετραω και με τη lucas formula βγαινει πάντα στο 6.2-6.5. Η φαση ειναι πως το Micro  εχει σταθεροποιητη πεχα και το παει μονο του στο σωστο πεχα αλλα επειδη βαζεις και απο το grow Που ειναι πολυ βασικο λογω αμμωνικων αλατων το πεχα το στελνει στο 7+. Οποτε Παρατησα το grow της GHE στην ανθοφορια και βαζω ελαχιστο ph down σε σκονη ωστε να φτασω 5.9-6.2

 Μπερδευτηκα λίγο, αντικαθηστάς στην άνθηση το Grow με ουσία ρυθμισης του ph,  καλά κατάλαβα? 

Μπορεις να μου εξηγήσεις τι παίζει με τα αμωνιακά άλατα? 

 Η lucas formula είναι από την μέθοδο KIS-keep it simple ή lucas method,  αυτή με τον περλίτη και το συνεχόμενο πότισμα ; 

 Και γω κάτι παρόμοιο ακολουθώ κουτσά στραβά, είναι λίγο πιο εξελιγμένη από του λούκας. Αυτές τις μέρες θα έχω ετοιμάσει όλες της πληροφορίες για το νήμα της θρέψεις των φυτών μου(δεν τα εφαρμόζω πάντα παρ' όλα αυτά θα τα αποτυπώσω το πως θα ευνοούσε η όλη φάση με τις δοσολογίες τα φυτά).

  Από αυτήν εδώ την μέθοδο πήρε ο lucas την ιδέα: DIY Λίπανση Βασικής Θρέψης για την φόρμουλα(όχι του Ντανιέλ αλλά του Χόγλαντ, η παράγραφος στο τέλος της δημοσίευσης).

 Και εγώ κάπου εκεί το ρυθμίζω το ph(όταν το ρυθμίζω) αλλά με κιτρικό οξύ. Τι σκόνη χρησιμοποιείς? Γιατί δεν το ρυθμίζεις με κιτρικό οξύ; Βάζεις τίποτα άλλο πέρα από την βάση και τα δυο πρόσθετα;

Σύναψη:-Μωρε δεν εχω ελειψη απο φωτογραφικη μηχανη απλα ρε φιλε οταν τραβας απο το κινητο η και dslr μια φωτο ειναι 25+ mega pixel και την κανεις downscale με infranview σε 1mb ετσι βγαινουνε.

 Δεν το γνωρίζω το infraview. Αν θέλεις δοκίμασε αυτό: Flexxi, για resize, rotation με auto detect και άνεση.

Σύναψη:-Αμα θες ναι μετέφερε το δεν έχω θέμα

  Δεν χρειάζεται τελικά, κομπλέ είμαστε σε αυτήν την κατηγορία. Θα σου δώσω όμως δυνατότητα να συμμετέχεις και στα ημερολόγια παρουσίασης/συζήτησης και στην υπόλοιπη κατηγορία καλλιέργειας γιατί δεν έχεις. Υπάρχει μια λάθος ρύθμιση στης ομάδες και της δυνατότητες των καλλιεργητών, θα διορθωθεί αύριο.

Σύναψη: Θερμοκρασίες είμαι στους 17 βράδυ- 24 μέρα και υγρασία 50-65%

 Επιθυμητά επίπεδα. Μάλλον λίγο παραπάνω αυξημένη θερμοκρασία(25-27) θα αύξανε την φωτοσύνθεση όπως και το μέγεθος των φυτών(αποδοτικά).
Απάντηση
#5
Σύναψη: Δεν έχω βάλει ποτέ αυτόματα, ίσως είναι πολλά τα 7 λίτρα. Εγώ πρώτη φορά δοκίμασα στην τωρινή καλλιέργεια σε 3.25 λίτρα, 85 μέρες ανάπτυξη(ΦΠ). ~20η μέρα ανθησης και προς το παρών πάει καλά, θα δείξει.
Αντε με το καλο! 7 λιτρα ειναι μεσαιο μεγεθος για αυτοματα.
3 λιτρα -> μικρη
5-7 λιτρα -> μεσαια
10 λιτρα+ -> μεγαλη ,καπως ετσι το χω στο μυαλο μου.

Σύναψη: Δεν το ήξερα αυτό. Τα αυτόματα για τον πειραματισμό θα είναι ίδιες ποικιλίες; Μπορεί να έχουν αρκετή διαφορά στο μέγεθος(μάζα) και στην ροή της ανάπτυξης. Πόσα σκεφτεσαι να βάλεις ανά κατηγορία; Τι ποικιλία/ιες σκέφτεσαι να βάλεις;

Σκεφτομαι με Mephisto Genetics που ειναι πραγματικα πολυ καλοι breeders και παιρνεις αυτο που βλεπεις στις φωτο. Γραφουνε απο που εχουν παρει τα γενετικα τους και κανουνε επιλεκτικο Breeding και back crossing ωστε να κρατησουν τα επιθυμητα χαρ/κα ανα strain (https://www.autoflower.net/forums/thread...far.22709/ και https://www.reddit.com/r/MephHeads/comme...?context=3 ).

Τελος παντων γιατι ξεφευγω και βγαζω το fanboy απο μεσα μου, σκεφτομαι για αυτοματα που εχω δοκιμασει ηδη οπως Chemdogging, Fugue State. Το κακο ειναι πως σαν εταιρια ανοιγει για παραγγελιες καθε Τριτη και βγαινουν sold out ολα εντως μισαωρου. Αμα καταφερω θα τσιμπησω λιγα ακομα απο τα παραπανω γιατι εχω 2 απο το καθενα και μερικα Skywalker OG αν τα βρω βεβαια. Ωραια γεννετικα μικρο-μεσαια σε μεγεθος φυτα οποτε δεν θελουν μεγαλες γλαστρες και μπορουν να χωρεσουν πολλα σε ενα 1τμ.

Αυτα απο φθινοπωρο καλος εχωντων των πραγματων ωστε να κοπουν προς χριστουγεννα. Λογικα θα ανοιξω και την παλια μου τεντα ωστε να βαλω κι αλλα φυτακια εκεινη την εποχη.

Σύναψη:Έχω την εντύπωση πως δεν ευνοεί να αναγκάζεις την ρίζα να το 'ψάχνει' το νερό. Πιστεύω είναι καλύτερα να ποτίζω όλη την γλάστρα, έχοντας τον αερισμό του υποστρώματος στα επιθυμητά επίπεδα και δεν τα αφήνω απότιστα( εκτός άμα παραμελώ το πότισμα) ώστε να έχουν συνέχεια νερό, μην αναγκάζονται να το 'ψάχνουν'. Δεν πιστεύω πως είναι παραγωγική η μέθοδος που ανέφερες.

Οταν βγαινει το φυτο τις πρωτες βδομαδες εστιαζω στο ποτισμα κυριως στο κεντρο που θα βρισκεται η ριζα. Οσο μεγαλωνει, δηλαδη απο την τριτη-τεταρτη βδομαδα που η ριζα φτανει πατο και την βλεπω να τρυπαει τις πανινες γλαστρες ή στην δευτερη-τριτη για πλαστικες που φαινονται απο τις τρυπουλες της αδρευσης, αρχιζω να ποτιζω λιγο πιο εντονα στα πλαγια αντι για το κεντρο. Σκοπος μου ειναι να πιασει οσο μεγαλυτερο ριζομπαλο μπορει πριν μπει σε ανθοφορια ωστε να εχει τρομερη απορρυφισημοτητα νερου και θρεπτικων δεν ειναι κατι επεμβατικο πιστευω. Προφανως δεν αφηνω το υποστρωμμα να στεγνωσει .

Σύναψη: Πολλά και μικρά συμφέρει πιο πολύ από οτι  λίγα και μεγάλα.
Νομιζω συμφωνω σε αυτο. απλα με λιγα μεγαλα φυτα ειναι σαν να χεις πολλα μικρα.

Σύναψη: Το γονίδιο ευθύνεται περισσότερο πιστεύω αλλά το κρύο το ενισχύει και σε κάποιες ποικιλίες επηρεάζει αρκετά την εμφάνιση, μειώνει και την φωτοσύνθεση.

Εχει νομιζω προδιαθεση το μωβ σαν ποικηλια αν ειναι OG Kush. Αλλα δεν ξερω ακριβως ποια ειναι, μου δωσε τα σπορια ενας φιλος και ειχε μεσα σε ενα κουτακι με 3 σπορια Critical 2.0+ απο Dinafem αλλο ενα πλαστικο κουτακι ιδιο με αυτο των 3 και ειχε 5 σπορια. Σιγουρα ειναι Dinafem γιατι ειχε καμια 20αρια συσκευασιες απο διαφορετικα strains για συλογη και αρχισε να τα μοιραζει σε φιλους του που κανανε grow.

Γενικα η αναπτυξη εγινε ολο το χειμωνα και τον μαρτιο οποτε εχει φαει λιγο κρυουλακι κατα καιρους.
Για αυτους που μπορει να απορρουν γιατι δεν κανουν καλη φωτοσυνθεση τα μωβ φυλλα, ειναι επειδη η χλωροφυλλη με το κρυο σπαει και γινεται ανθοκυανινη που εχει μωβ χρωμμα.

Σύναψη:Μπερδευτηκα λίγο, αντικαθηστάς στην άνθηση το Grow με ουσία ρυθμισης του ph,  καλά κατάλαβα
Το Grow το καταργω και βαζω παραπανω απο το micro! To micro εχει ρυθμιστη ph.

Σύναψη:Μπορεις να μου εξηγήσεις τι παίζει με τα αμωνιακά άλατα? 

Το Grow και το Hydro εχουν τις ιδιες ουσιες αν δεις στα συστατικα για το αζωτο. Αυτο που εβλεπα στη πρωτη καλλιεργεια που εκανα με τη δοσολογια της GHE ηταν πως επρεπε να βαζω παρα πολυ ph down για να κατεβει. Σε καποια φαση μου τελειωσε και μου κωψε να μην βαλω καθολου γαματο και λιγες μερες μετα ψαχνωντας στο reddit για πιο βελτιστοποιημενες δοσολογιες και βρηκα τη lucas. Δεν την εψαξα σε βαθος απλα ειδα τις δοσολογιες και τις σουλουπωσα γυρω απο το δικο μου use case.

Σύναψη: Και εγώ κάπου εκεί το ρυθμίζω το ph(όταν το ρυθμίζω) αλλά με κιτρικό οξύ. Τι σκόνη χρησιμοποιείς? Γιατί δεν το ρυθμίζεις με κιτρικό οξύ; Βάζεις τίποτα άλλο πέρα από την βάση και τα δυο πρόσθετα;
Δεν το χω σκεφτει να σου πω την αληθεια. Η σκονη ειναι το ph down της General Hydroponics. και δεν βαζω κατι αλλο. Λογικα σε καμια βδομαδα θα δοκιμασω το Rippening που λεει επιταχυνει τις διαδικασιες της ανθοφοριας, θα δουμε αν ειναι μαρκετιστικες μπουρδες 

Σύναψη:Δεν το γνωρίζω το infraview. Αν θέλεις δοκίμασε αυτό: Flexxi, για resize, rotation με auto detect και άνεση.
Ηταν το προτεινομενο του φορουμ νομιζω υπηρχε σε ποστ.
Θα τα τσεκαρω

Για θερμοκρασια δεν μπορω να κανω και πολλα. ειναι η θερμοκρασια του περιβαλλοντος +/- 2 βαθμοι.


Μια απορια, θελω να παρω εναν ανεμιστηρα γιατι αυτος που εχω ειναι σαραβαλακι. Να παρω εναν σε στυλ πυργου που γυρναει δεξια αριστερα ή 4-5 μικρα και να τα τοποθετησω γυρω γυρω;
Απάντηση
#6
Σύναψη:Σκεφτομαι με Mephisto Genetics που ειναι πραγματικα πολυ καλοι breeders και παιρνεις αυτο που βλεπεις στις φωτο. Γραφουνε απο που εχουν παρει τα γενετικα τους και κανουνε επιλεκτικο Breeding και back crossing ωστε να κρατησουν τα επιθυμητα χαρ/κα ανα strain


  Αν δεν το δω με τα μάτια μου τι θα βγει δεν πιστεύω κανέναν. Δεν καλλιεργώ αυτόματα γενικά και δεν την γνωρίζω την εταιρία.

Σύναψη: Τελος παντων γιατι ξεφευγω και βγαζω το fanboy απο μεσα μου, σκεφτομαι για αυτοματα που εχω δοκιμασει ηδη οπως Chemdogging, Fugue State. Το κακο ειναι πως σαν εταιρια ανοιγει για παραγγελιες καθε Τριτη και βγαινουν sold out ολα εντως μισαωρου. Αμα καταφερω θα τσιμπησω λιγα ακομα απο τα παραπανω γιατι εχω 2 απο το καθενα και μερικα Skywalker OG αν τα βρω βεβαια. Ωραια γεννετικα μικρο-μεσαια σε μεγεθος φυτα οποτε δεν θελουν μεγαλες γλαστρες και μπορουν να χωρεσουν πολλα σε ενα 1τμ.

 Dont worry, σε ρώτησα πιο πολύ για την ποικιλία σχετικά με το πείραμα για της γλάστρες που θέλεις να κάνεις.

Σύναψη: Οταν βγαινει το φυτο τις πρωτες βδομαδες εστιαζω στο ποτισμα κυριως στο κεντρο που θα βρισκεται η ριζα. Οσο μεγαλωνει, δηλαδη απο την τριτη-τεταρτη βδομαδα που η ριζα φτανει πατο και την βλεπω να τρυπαει τις πανινες γλαστρες ή στην δευτερη-τριτη για πλαστικες που φαινονται απο τις τρυπουλες της αδρευσης, αρχιζω να ποτιζω λιγο πιο εντονα στα πλαγια αντι για το κεντρο. Σκοπος μου

ειναι να πιασει οσο μεγαλυτερο ριζομπαλο μπορει πριν μπει σε ανθοφορια ωστε να εχει τρομερη απορρυφισημοτητα νερου και θρεπτικων δεν ειναι κατι επεμβατικο πιστευω.

 Η απορροφησιμότητα στην δικιά μου πάντα περίπτωση οφείλεται στο να έχει το υπόστρωμα ικανότητα να κρατάει στους πόρους αέρα, καλή κατακράτηση νερού, ιδανικό CEC, ph αγωγιμότητα και πάρα πολλά άλλα, αλλά τον κύριο ρόλο στην απορρόφηση νερού τον παίζει η photosynthesis. 

 Τρομερή απορροφησιμότητα δεν είδα ποτέ γενικά με της πάνινες παρεμπιπτόντως.

 Της πάνινες γλάστρες  δεν της προτιμώ. Δεν ευνοούν ούτε την ρίζα ούτε εμένα. Όσο αφορά την ριζόσφαιρα δεν το ευνοεί λόγο του ότι αερίζει από έξω προς τα μέσα, την στεγνώνει νωρίτερα, μειώνει τους μικρόβιους οργανισμούς, δεν μπορώ να της βγάζω χωρίς να κάνω ζημιά στη ρίζα για να τσεκάρω(οπτικά) πως είναι, φθείρονται και δεν μπορώ να της παίζω μπαλίτσα πέρα δώθε... με το ένα χέρι.

 Είμαι σε φάση που πρέπει να το ποτίζω 2-3 φορές την μέρα με το δικό μου υπόστρωμα. Παλμικά με ψεκαστίρι. Κάνα δυο φορές όμως παραμέλησα.

Σύναψη:Νομιζω συμφωνω σε αυτο. απλα με λιγα μεγαλα φυτα ειναι σαν να χεις πολλα μικρα.


 Το 'συμφέρει πιο πολύ' δεν είναι ' είναι σαν', δεν συμφωνούμε! 

Σύναψη: Σιγουρα ειναι Dinafem γιατι ειχε καμια 20αρια συσκευασιες απο διαφορετικα strains για συλογη και αρχισε να τα μοιραζει σε φιλους του που κανανε grow.


 Επειδή είχε καμιά 20αρά συσκευασίες και τα μοίραζε, είναι σίγουρα Dinafem! Καλά κατάλαβα;

Σύναψη:Για αυτους που μπορει να απορρουν γιατι δεν κανουν καλη φωτοσυνθεση τα μωβ φυλλα, ειναι επειδη η χλωροφυλλη με το κρυο σπαει και γινεται ανθοκυανινη που εχει μωβ χρωμμα.

 Από που προκύπτει αυτός ο ισχυρισμός;

Σύναψη:Το Grow και το Hydro εχουν τις ιδιες ουσιες αν δεις στα συστατικα για το αζωτο. Αυτο που εβλεπα στη πρωτη καλλιεργεια που εκανα με τη δοσολογια της GHE ηταν πως επρεπε να βαζω παρα πολυ ph down για να κατεβει. Σε καποια φαση μου τελειωσε και μου κωψε να μην βαλω καθολου γαματο και λιγες μερες μετα ψαχνωντας στο reddit για πιο βελτιστοποιημενες δοσολογιες και βρηκα τη lucas. Δεν την εψαξα σε βαθος απλα ειδα τις δοσολογιες και τις σουλουπωσα γυρω απο το δικο μου use case.


 Δεν το ήξερα αυτό, θα το ψάξω. Λες αν αντικαταστήσω και γω το Grow με το HYDRO να κάνει δουλιά που το ρυθμίζω με κιτρικό οξύ; Δεν πολυ κατάλαβα τι ακριβώς είπες σ' αυτήν την παράγραφο. 

Σύναψη:Το Grow το καταργω και βαζω παραπανω απο το micro! To micro εχει ρυθμιστη ph.

Ενδιαφέρων. Μπορείς να δημοσιεύσεις τον σύνδεσμο με της πηγές σε αυτά που αναφέρεσαι?

 Δεν ξέρω τι έχει μέσα η σκόνη  της GHE, είχα διαβάσει το 2009-10 ένα αρθρο-ημερολόγιο του High Popaye που το κατέβαζε με κιτρικό οξύ και από τότε μόνο κιτρικό οξύ βάζω για να κατεβάζω το ph. Και τα ίδια υλικά/συνταγή για υπόστρωμα πάνω κάτω.

 Του lucas αν και είναι πιο παλιά την έμαθα από την μέθοδο που κάνω, και είναι περιπόυ 12 χρονών μέθοδος. Την είχε κάνει ένας γαμάτος τύπος που το τερμάτιζε στο ψάξιμο, και αυτόν ο Ηigh Popaye μου τον σύστησε. Θα αναφερθώ αναλυτικά στην φόρμουλά του όπως και στον ίδιο που την έκανε σαν πηγή ενημέρωσης. Funny fact: Άμα περιτριγυρίζεσαι από ψαγμένους δεν χρειάζεται να ψάχνεις. Η lucas  έχει απόδοση είναι και οικονομική.

 Πρόσθετο ασβέστιο ρίχνεις;

Σύναψη:...Που ειναι πολυ βασικο λογω αμμωνικων αλατων το πεχα το στελνει στο 7+

 Αυτό το κομάτι ήθελα να μου εξηγησεις για πριν που ρώτησα, δεν το αποτυπωσα σωστά.

Σύναψη:Λογικα σε καμια βδομαδα θα δοκιμασω το Rippening που λεει επιταχυνει τις διαδικασιες της ανθοφοριας, θα δουμε αν ειναι μαρκετιστικες μπουρδες 

 Πώς θα το δεις;

 Το αγόραζα πολύ παλιά το συγκεκριμένο, δεν είχα μέτρο σύγκρισης τότε αλλά όταν τα σταμάτησα δεν παρατήρησα διαφορές και δεν το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Κάπου σε αυτήν την μελέτη μιλάει για το flush και το flush και ότι είναι αχρείαστα και τα δυο.

 Irrigation Management Strategies for Medical Cannabis in Controlled Environments

Σύναψη:Για θερμοκρασια δεν μπορω να κανω και πολλα. ειναι η θερμοκρασια του περιβαλλοντος +/- 2 βαθμοι.

 Σε νιώθω bro! 

Σύναψη:Μια απορια, θελω να παρω εναν ανεμιστηρα γιατι αυτος που εχω ειναι σαραβαλακι. Να παρω εναν σε στυλ πυργου που γυρναει δεξια αριστερα ή 4-5 μικρα και να τα τοποθετησω γυρω γυρω;
 

 Και γω τρία σαραβαλάκια έχω, που κάνουν πολύ θόρυβο και κυκλοφορούν τον αέρα με πολύ περισσότερη ένταση από όσο πρέπει και τελικά τα έχω να βαράνε την λάμπα που ζεσταίνεται.

 Σκόπευα να πάρω στο κοντινό μέλλον ανεμιστιράκια για υπολογιστή έτσι όπως τα έχω δει σε γνωστούς μου είναι καλύτερα από αυτά που έχω και έχει στο ίντερνετ πολύ φθηνά... αλλά ένας φίλος μου, μαγαζάτορας στην Καλιφόρνια, είπε ότι αν έχεις δυνατή ανακύκλωση δεν χρειάζεται.

 Έτσι, σκέφτομαι να φτιάξω ένα σύστημα με σωλήνες να είναι ταυτόχρονα για ανακλυλωση και κυκλοφορία αλλά να αερίζει πάνω από της γλάστρες, γιατί αν είναι χαμηλά η τρύπες πάλι μου στεγνώνει νωρίτερα. Επίσης, θα είναι συνδεδεμένο με το σύστημα ελέγχου καλλιέργειας  με συλλογή δεδομένων 24/7 που θα μου φτιάξει ένας φίλος με raspberry pi, arduino και πολύ ακριβής σένσορες.
Απάντηση
#7
Σύναψη: Επειδή είχε καμιά 20αρά συσκευασίες και τα μοίραζε, είναι σίγουρα Dinafem! Καλά κατάλαβα;
Περιπου ναι. Ειχε καμια 15αρια dinafem k 5 humboldt σε ξυλινη συσκευασια. Οι dinafem ηταν σε κατι τσιγκινα κουτακια σαν καραμελων και του πα να μου δωσει τιποτα να βαλω στο μελλον φ/π γιατι ειχα βαλει μονο αυτοματα και ανοιξα μια συσκευασια με 3 critical και αλλη μια που νομιζω ηταν og kush. Εβαλα το πλαστικο που ειχε τα σπορια μαζι μαζι με τα σπορια του κριτικαλ (σε ξεχωριστα πλαστικα χωνακια). Το θεμα ειναι πως αυτο εγινε περσυ τετοια εποχη, εκεινος δεν θυμαται τι ειναι και νομιζει οτι ειναι og kush οποτε your guess is as good as mine!

Σύναψη:Για αυτους που μπορει να απορρουν γιατι δεν κανουν καλη φωτοσυνθεση τα μωβ φυλλα, ειναι επειδη η χλωροφυλλη με το κρυο σπαει και γινεται ανθοκυανινη που εχει μωβ χρωμμα.

 Από που προκύπτει αυτός ο ισχυρισμός;


μια αναδιατυπωση, γιατι οντως ειναι λαθος ο ισχυρισμος. Δεν μετατρεπεται απο χλωροφυλλη σε ανθ/νινη αλλα μειωνεται ειδικα προς το τελος της ανθοφοριας. θα προσπαθησω να βρω που το χα διαβασει

Σύναψη: Πώς θα το δεις;
With Science!
Αλλα περα απο την πλακα αυτο που σκεφτομουν ειναι επειδη εχω 2 απο 2 ποικηλιες και επειδη τα ποτιζω και τα εξι φυτα 2 10λιτρα ποτηστιρια, στο ενα να βαζω ripen και στο αλλο να μην βαζω. θα παραγκειλω ενα ωραιο μικροσκοπιο για να βλεπω κρυσταλακια και να κανω ετσι τι συγκριση. Οχι και οτι πιο οπτιμαλ γιατι εχω και λιγα φυτα .
Και για να ειμαι και απολυτως ειλικρινης, το παω λιγο YOLO, το μονο κακο που πιστευω μπορει να γινει ειναι να χασω ενα δεκαρικο

Σύναψη: Δεν το ήξερα αυτό, θα το ψάξω. Λες αν αντικαταστήσω και γω το Grow με το HYDRO  MICRO να κάνει δουλιά που το ρυθμίζω με κιτρικό οξύ; Δεν πολυ κατάλαβα τι ακριβώς είπες σ' αυτήν την παράγραφο. 

Micro** οχι hydro my bad.
Θα μπορουσες. δες τα συστατικα στα μπουκαλια και δες τις ουσιες αν τα εχεις.
Για το κιτρικο οξυ δεν ξερω , το ph down που εχω εγω εχει κυριως καποια φωσφικα οξεα (η κατι με φωσφορο, δεν θυμαμαι και δεν γραφει στη συσκευασια) αλλα τωρα στην ανθοφορια που βαζω κοντα στα 3ml/l Bloom το ph ειναι απο μονο του στο ~6 και δεν βαζω ph down. Το νερο της βρυσης ειναι κοντα στα 430ec και ειχε 7.5ph

Εχω δυσλεξια οποτε οταν γραφω και σκεφτομαι ταυτοχρονα, σκιπαρω λεξεις, λογικο να μην καταλαβες τιποτα.
Με τις δοσολογιες της GHE, το ph πηγαινε στο 7.5 οποτε εβαζα ενα τονο ph down. Σε καποια φαση μου τελειωσε το grow και αρχισα να βαζω περισσοτερο micro για να καλυψω το κομματι του αζωτου που δεν εβαζα και εβλεπα ph κοντα στο 6.7 μονο με το grow και το micro και εβαζα ph down για να το ριξω κοντα στο 6 . Μετα βρηκα και τη λουκας φορμουλα οποτε εβαλα κι αλλο micro και το ph ειδα οτι ηταν στο 6.2 που ανεφερα (μαζι και με τα αλλα 2 συμπληρωματικα) και τα EC στα 2000 αν θυμαμαι καλα.

Σύναψη:Μπορείς να δημοσιεύσεις τον σύνδεσμο με της πηγές σε αυτά που αναφέρεσαι?
δυστυχως δεν το βρησκω ενω το ψαξα αρκετα οποτε παρτο με ενα κοκο αλατιου που λεν και στα αγγλικα.. Προσπαθω να θυμηθω που το χα διαβασει και δεν θυμαμαι
 και ασβεστιο εξτρα δεν ριχνω.


Σύναψη:Αυτό το κομάτι ήθελα να μου εξηγησεις για πριν που ρώτησα, δεν το αποτυπωσα σωστά.
H αμμωνια θυμαμαι απο το σχολειο εχει πεχα 10+, αμα το μεγαλυτερο μερος του διαλυματος αποτελειται απο ενα πολυ βασικο συστατικο δεν θα ναι βασικο και το τελικο διαλυμα;

και σχετικα με το paper, το χω ξανα αντικρισει απο καποιο σχολιο στο reddit.
επισης ειχα βρει αυτο εδω σχετικα με το flushing.
http://www.rxgreentechnologies.com/wp-co...Report.pdf

Συνεχεια:
   

Week 5:

   
   
Απάντηση
#8
@Treenoded
Σύναψη:μια αναδιατυπωση, γιατι οντως ειναι λαθος ο ισχυρισμος. Δεν μετατρεπεται απο χλωροφυλλη σε ανθ/νινη αλλα μειωνεται ειδικα προς το τελος της ανθοφοριας. θα προσπαθησω να βρω που το χα διαβασει

 οκ.

Σύναψη:With Science!

Αλλα περα απο την πλακα αυτο που σκεφτομουν ειναι επειδη εχω 2 απο 2 ποικηλιες και επειδη τα ποτιζω και τα εξι φυτα 2 10λιτρα ποτηστιρια, στο ενα να βαζω ripen και στο αλλο να μην βαζω. θα παραγκειλω ενα ωραιο μικροσκοπιο για να βλεπω κρυσταλακια και να κανω ετσι τι συγκριση. Οχι και οτι πιο οπτιμαλ γιατι εχω και λιγα φυτα .
Και για να ειμαι και απολυτως ειλικρινης, το παω λιγο YOLO, το μονο κακο που πιστευω μπορει να γινει ειναι να χασω ενα δεκαρικο

 Από την στιγμή που έχει γίνει η μελέτη, το δεκάρικο είναι χαμένο. Δεν καταλαβαίνω γιατί την προσπέρασες. Είναι επιστημονικού επιπέδου. Αν δεν μπορείς να βρεις το σημείο που αναφέρεται στο flush, πες μου να σε κατατοπίσω. Αν επιμένεις να το σπαταλήσεις, αγόρασε το.

 Με το μικροσκόπιο σε δυο φυτά δίπλα δίπλα, δεν θα καταλάβεις και πολλά. Θα είχαμε όλοι εργαστήρια αν ήταν τόσο εύκολο να τo αναλύσεις.
Όταν θέλεις να πειραματιστείς, καλό θα ήταν να υπάρχει σεβαστός αριθμός φυτών και σταθεροποιημένα γενετικά(μοσχεύματα όχι σπόρια). 

 Τα τερπένια και της ουσίες γενικότερα μόνο οι χρωματογράφοι τα αναλύουν με αξιόλογη ακρίβεια.

Σύναψη:Micro** οχι hydro my bad.

Θα μπορούσες. δες τα συστατικα στα μπουκαλια και δες τις ουσιες αν τα εχεις.
Για το κιτρικο οξυ δεν ξερω , το ph down που εχω εγω εχει κυριως καποια φωσφικα οξεα (η κατι με φωσφορο, δεν θυμαμαι και δεν γραφει στη συσκευασια) αλλα τωρα στην ανθοφορια που βαζω κοντα στα 3ml/l Bloom το ph ειναι απο μονο του στο ~6 και δεν βαζω ph down. Το νερο της βρυσης ειναι κοντα στα 430ec και ειχε 7.5ph

  To ph down της GHE έχει μέσα νιτρικό οξύ και φωσφορικό οξύ, άρα προσθετεις και λίγο φωσφορο και άζωτο όταν το ρυθμίζεις. Εδώ σε αυτό το νήμα υπάρχει απίστευτη ενημέρωση για της ουσίες ph:  Κατανόηση του πεχά (ph) στο δεύτερο ποστ.

Σύναψη:Εχω δυσλεξια οποτε οταν γραφω και σκεφτομαι ταυτοχρονα, σκιπαρω λεξεις, λογικο να μην καταλαβες τιποτα.

 Με τις δοσολογίες της GHE, το ph πηγαινε στο 7.5 οποτε εβαζα ενα τονο ph down. Σε καποια φαση μου τελειωσε το grow και αρχισα να βαζω περισσοτερο micro για να καλυψω το κομματι του αζωτου που δεν εβαζα και εβλεπα ph κοντα στο 6.7 μονο με το grow και το micro και εβαζα ph down για να το ριξω κοντα στο 6 . Μετα βρηκα και τη λουκας φορμουλα οποτε εβαλα κι αλλο micro και το ph ειδα οτι ηταν στο 6.2 που ανεφερα (μαζι και με τα αλλα 2 συμπληρωματικα) και τα EC στα 2000 αν θυμαμαι καλα.

 Έχω έναν φίλο που έχει δυσλεξία. Ξέρω πως είναι, στο περίπου. Μπορείς να το διορθώσεις όσες φορές χρειαστεί πριν το δημοσιεύσεις. Δεν είναι σωστό να αναγκάζουμε τους αναγνώστες να αποκρυπτογραφούν τα κείμενά μας, όσο μπορούμε. Πιο πολύ μου παίρνει να το διορθώσω από το να το γράψω φαντάσου.

Δεν έχω τα ίδια αποτελέσματα στα λιπάσματα με σένα από τι φαίνεται.

Σύναψη:δυστυχως δεν το βρησκω ενω το ψαξα αρκετα οποτε παρτο με ενα κοκο αλατιου που λεν και στα αγγλικα.. Προσπαθω να θυμηθω που το χα διαβασει και δεν θυμαμαι

Ούτε εγώ βρίσκω κάτι. 

Σύναψη: και ασβέστιο έξτρα δεν ρίχνω

 Bάζω μπόλικο πρόσθετο ασβέστιο, λες να το σταματήσω όπως είμαι ή μήπως αν σταματήσω το grow και αν ρίχνω micro παραπάνω όπως λες δεν θα χρειάζομαι ούτε ασβέστιο;

Σύναψη:H αμμωνία θυμάμαι από το σχολείο έχει πεχά 10+, άμα το μεγαλύτερο μέρος του διαλύματος αποτελείται από ένα πολύ βασικό συστατικό δεν θα ναι βασικό και το τελικό διάλυμα;

Καλά θυμάσαι ~11ph, η αμμωνία όμως όχι το Grow που έχει αμμωνία 1% ούτε το Micro που έχει αμμωνία 1.5%.

 Το δικό μου έχει ρυθμισμένο ph(πως γκίνεν απτό?). Δεν μου συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές που ισχυρίζεσαι με το ph παρ' όλο που βάζουμε τα ίδια λιπάσματα(από τι λες) και δυστυχώς δεν μπορώ να αποχωριστώ το grow από την βάση μου.
Απάντηση
#9
ολα πανε καλα μεχρι στιγμης , φωτογραφιες απο 8/5 μεχρι 15/5
   
   
   
   
   
   
   

και μερικες κοντινες
liberty haze με διπλη κορυφη; κατι περιεργο
   
liberty haze
   
og kush (μαλλον)
   
peyote cookies 1
   
peyote cookies 2
   
wedding cake
   


Και στα εξωτερικης εχω μια περιεργη παραμορφωση στο ενα που βγαζει ενα περιεργο φυλλο αντι για κορμο..
       


Συνημμένα αρχείο(α) Μικρογραφία(ες)
   
Απάντηση
#10
Τελειωνει η εκτη βδομαδα επαιξα το σκ ενα μικρο τριμαρισμα ωστε να δουνε λιγο φως τα μεσα παπαδακια.

16/5
   
17/5
   
Αρχη 7ης βδομαδας ανθοφοριας. Σημ. το og kush ειναι 165 ημερων (απο 5/12) δηλαδη τρεχει σχεδον μισο χρονο
18/5
   
19/5
   
peyote cookies:
   
Og kush:
   

Γενικα ασφηκτικα τα πραγματα μεσα στην τεντα αλλα τελειωνουμε 3-4 βδομαδουλες το πολυ
Απάντηση
#11
(19-05-2021, 12:19 )Treenoded Έγραψε: Τελειωνει η εκτη βδομαδα επαιξα το σκ ενα μικρο τριμαρισμα ωστε να δουνε λιγο φως τα μεσα παπαδακια.

16/5

17/5

Αρχη 7ης βδομαδας ανθοφοριας. Σημ. το og kush ειναι 165 ημερων (απο 5/12) δηλαδη τρεχει σχεδον μισο χρονο
18/5

19/5

peyote cookies:

Og kush:


Γενικα ασφηκτικα τα πραγματα μεσα στην τεντα αλλα τελειωνουμε 3-4 βδομαδουλες το πολυ
Φτου-φτου
Ενα κουραγιο εμεινε
Ολα καλα να σε πανε αγορι ωσ το τελοσ
Απάντηση
#12
Να σαι καλα ευχαριστω πολυ! Big Grin
Απάντηση
#13
Επισκεφτηκα το φιλαρακι που μου χε δωσει τα σπορια και βρηκαμε το κουτακι το dinafem και επανω εγραφε τι ποικηλια ειναι.
τελικα δεν ειναι OG Kush ειναι blueberry cookies! Μυριζει και σαν girl scout cookies
Οι μυρωδιες παιδια ειναι ακραιες και στο χωρο ισως λιγο ενοχλητικη. Εβαλα δευτερο axial ανεμιστηρι για εξαγωγη οποτε εχω 2 τωρα να τρεχουν 125κυβικα το ενα και το αλλο 175 αν θυμαμαι καλα. Δεν εχω φιλτρα ανθρακα οποτε βρωμαει το δωματιο μου μερα νυχτα.
στα γνωστα τωρα

20/5
   
21/5
   
22/5
   
23/5
   

Blueberry Cookies
   
Liberty haze
   
Liberty Haze
   
Wedding cake με μωβακια
   
peyote cookies
   
Απάντηση
#14
παμε εξεραιτικα, το πρηξιμο τελειωνει σιγα σιγα, τα κρυσταλακια αρχιζουν να γινονται ασπρα κανενα θεμα!
πολλες μυρωδιες γενικα
24/5
   
25/5
   
26/5
   
27/5
   
28/5
   
29/5
   
30/5
   
31/5
   

Φαινεται πως ειναι τερατακι, for reference  τα πλακακια απο κατω ειναι 45*45
BlueberryCookies:    
κι απο πισω    
και ειναι ετσι αναγκαστικα επειδη ακουμπαει στον τοιχο της τεντας.
   
Liberty Hazes, το μικρο ειναι τοπαρισμενο το μεγαλο ελευθερο απλα με LST. Στο μεγαλο τα κλαδια κρεμονται απο το βαρος! Ειναι το μεγαλυτερο φυτο που χω βγαλει μεχρι στιγμης!
Το μικρο φαινεται να ναι ετοιμο παντως, εκοψα ενα παπαδακι πριν μερικες μερες και περιμενω να ξεραθει και μυριζει πολυ ωραια.
   
Peyotακια, πολυ αγαπημενη ποικιλια και ξεκινησα να καλλιεργω γιατι ηπια  μια φορα και επαθα πλακα.
Ενω στρετσαραν πολυ, δεν εβγαλαν πολλες εστιες με παπαδες αλλα πολυ κρυσταλο

       
Απάντηση
#15
Ισως και η τελευταια βδομαδα για το ημερολογιο 3/6 φυτα εχουν κοπει , το Wedding cake, 1x Peyote Cookies και 1x Liberty haze.
To Wedding cake ηταν νανακι, εβγαλε μολις 16γ, το εκοψα 1/6.
Το peyote και το liberty τα εκοψα εχτες, οποτε ανεμενουμε νουμερα(πιστευω πως παω για 60-70 και 40γ αντιστοιχα)
και ετσι εχουμε 3 κοπελες μεσα στην τεντα, το blueberry cookies οριμαζει και τακατω παπαδακια ενω το peyote αρχιζει να μωβιζει.
Στο Liberty χρειαστηκε να το δεσω με σκοινακια επειδη επεφτε απο το βαρος..
2/6
   
3/6
   
4/6
   
5/6
   
6/6
   
8/6
   

κοντινες:
   
   
   
   
Απάντηση
#16
Εξαιρετικος!
Νομίζω ότι δε θα ηταν υπερβολή να θεωρείσαι ως γνώστης μετά απο αυτό το ημερολόγιο, η επιτυχία φαίνεται Smile Καλοπιωτα και καλο καλοκαιρι!
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.
Απάντηση
#17
σαν φουντ(ουκ)ακια ειναι...σου ρχετε να τα φας... Rolleyes Smile
μπραβο καλα τελειωματα,ομορφη δουλεια!! Smile
Ο Θεος μου εδωσε ελευθερια.. Leaf
Ο ανθρωπος μου την στερει..
Απάντηση
#18
Σας ευχαριστω πολυ παιδια να στε καλα! επεσε πολυς κοπος 4 μηνες συντομα παραλια γαρακι μολις τελειωσουμε με εξετα :d
παντως σαν σχολιο για τα φ/π, παιζει πολυς φοβος με τις διαροες του φωτος και απορια, στο μελλον στο 1τμ ποσα φυτα θα ταν καλυτερο να βαλω; τωρα εδω τα 6 ηταν υπερβολη αφου τελειωσε το τεντωμα της προανθησης. Πιστευω εχασαν πολυ απο τον χωρο που δεν ειχανε..
Απάντηση
#19
Καλημερα σε ολους ευχομαι να χετε μια ομορφη βδομαδα.

 Χτες, ξεκινησα τη βδομαδα μου εναν ιδιαιτερο τροπο και θα ηθελα να τον μοιραστω μαζι σας.

Στο ημερολογιο πρωτα!

Εκοψα το μεγαλο liberty, το μεγαλυτερο φυτο που χω βγαλει ποτε με διαφορα, κρεσμαστηκε αναποδα και ζουνε το ενα peyote και το blueberry cookies.

Ξεραθηκαν το liberty haze και peyote cookies που εκοψα και εβγαλαν 50 και 62γ αντιστοιχα και 15γ το wedding cake. Not bad at all. 

   

   

   

blueberry cookies :
   



Εχω κοψει 4 φυτα ( 2χ Liberty 1x Wedding Cake 1x Peyote Cookies) μεχρι στιγμης.

Αυτες οι ριζομπαλες, ειναι αφιερωμενες στον @illustrator που τις ειχε ζητησει πριν κανα δυο μηνες επειδη υποστηριζε πως οι 15λιτρες γλαστρες ηταν πολυ μεγαλες για τα φυτα.

       
(wedding cake, liberty haze, peyote cookies, liberty haze(το μεγαλο)
Περα απο το wedding cake που δεν επιασε η μεταφυτευση και η ριζομπαλα ηταν στο σχημα της αρχικης μικρης γλαστρας, ολα τα αλλα φυτα ειχαν φτασει το ριζομπαλο μεχρι τον πατο της γλαστρας. Τα εκανα μεταφυτευση και δεν ξεκινησαν να μεγαλωνουν εκει οποτε μονο το μεγαλο Liberty πραγματικα αγγιξε τον πατο

==================================================================================

Choco Charas: 
   
  • μαζεψα ολα τα ζαχαροφυλλα απο τα φυτα που εκοψα και τα εβαλα σε 2 μικρα σακουλακια(αυτα για τα τοστ) και τα ψηλοεκοψα με ενα μεγαλο ψαλιδι,
  • στη συνεχεια εβαλα τα σακουλακια για 10' στη καταψυξη
  • και μετα αδειασα, το μισο σακουλακικαθε φορα, σε ενα τουλουπανι (θεος να το κανει αλλα τελος παντων)
  • Ετριψα τα φυλλα πανω απο μια λαδοκολλα (βοηθησε για να μην μεινουν υπολοιματα χλωροφυλλης και κιεφ) κι επεσε παρα πολυ κιεφ το οποιο το μαζεψα με μια καρτουλα. Το εκανα για ολα τα ζαχαροφυλλα και μαζεψα ενα λοφακι με βρωμικο κιφ. 
Το κιφ αυτο ειναι χαλια, μεστην χλωροφυλλη τρυχουλες απο το φυτο κλπ, εγω το ηθελα οσο πιο καθαρο γινοταν οποτε το περασα απο το 3πατο grinder που εχει πολυ ψιλη σιτα και μαζευτηκε το κιεφ εκει.
Εκανα ενα μικρο μπαλακι τσοκο με τα δαχτυλα και μετα αρχιζα να παταω το τσοκο πανω στο κιφ, κωλλαγε το κιφ και επαιζα σαν να ναι πλαστελινη. Κραταγε και την θερμοκρασια απο τα δαχτυλα οποτε γινοταν μαλακο. Συνεχισε αυτη η δουλεια για καμια ωρα και εφτιαξα 2γ τσοκο σαν τσαρας.
   
αυτες ειναι οι "σιτες" μου
   
και αυτο το "τουλουπανι" 
   

Δεν ειναι charas για charas αλλα κοντα :Ρ
Ηπια ενα γαρακι wake and bake τωρα που σας το γραφω αυτο και μπορω να πω πως ειναι πολυ δυνατο και με ωραια γευση Big Grin
Απάντηση
#20
την καλησπερα μου στο ομορφο φορουμ!

ειχα φαει τα μουτρα μου στο διαβασμα αυτες τις μερες για την εξεταστικη αλλα στο διαλειμμα απτο διαβασμα ειχε κοψημο και μετα τριμαρισμα..
   
Kοπηκαν και το τελευταιο Peyote Cookies και το Blueberry Cookies και ετσι εβαλα ενα τελος σε αυτο το grow.

Λιγο αναλυτικοτερα, το Liberty Haze εβγαλε 92γ. εκ των οποιων τα 28 ηταν κορυφες. Το δευτερο Liberty Haze εφτασε τα 54γ, με πολλα μικρα παπαδακια, τελειως διαφορετικα φαινοτυπα αυτα τα δυο φυτα το ενα μυριζει σαν λιβανι, παρα πολυ εντωνα  ενω το μικρο σαν φρουτα (σαν τα LSD απο barneys).  Απο χεσιμο, πολυ ωραια σατιβα που με βοηθαει παρα πολυ στο διαβασμα και στην συγκεντρωση και για μενα δεν ειναι για βραδυ, με τσιτωνει παρα πολυ. το μεγαλο liberty παιρνει 10/10 απο αποψη bag appeal.
   
   

Το πρωτο peyote που εκοψα εβγαλε 58γ και το δευτερο 65. Μυριζουν ιδια και τα παρομοια, με πολυ χοντρα παπαδακια που κωλανε σαν τον διαολο. Γενικα πολυ ικανοποιημενος με το πως πηγαν τα peyote. Πολυ δυνατη φουντα και πολυ γευστικη. Απο μαστουρα νταξει, πολυ βαρια ιντικα. ειναι σταφ για υπνο η για καναπε. Ωραια εμφανιση κιολας με λιγα μωβακια δω και κει.

τα φυλλα γινανε μωβ αλλα τα παπαδια οχι και τοσο
   
   
   

Το Blueberry δεν το εχω ζυγισει αλλα εχει γεμισει ενα μεγαλο βαζο, ενα μεσαιο και ενα μικρο οποτε με το ματι υπολογιζω οτι ειναι κοντα κατι σε φαση 60-80γ. Οι κορυφες (καμια 20αρια) βγηκαν ψηλομωβ, με πολλα φυλλα ομως που κουρασε στο τριμαρισμα. Τις τελευταιες μερες, παλευε με την βαρυτητα και τα κλαδια πεφταν ολο και περισσοτερο. Ο κορμος αυτος ειναι ο πιο χοντρος κορμος απο φυτο μου με διαφορα. εζησε κοντα στις 190 μερες (5/12/20-23/6/21). Ως προς μυρωδια μπορω να πω οτι εχει απο τις πιο ενδιαφερουσες μυρωδιες που εχω μυρισει σε φουντα. Μυριζει λιγο σαν γρασο για μηχανη με φρουτενιες νοτες, πολυ περιεργο αλλα παρα  παρα πολυ χεστικο αλλα δεν εχω πιει αρκετα για να ξερω.
   
   
   
   

Συνοψιζοντας:

   

Γενικα εκανα πολλα για πρωτη φορα σε αυτο το grow,πρωτη φορα φ/π (duh) πρωτη φορα μεγαλες γλαστρες, πρωτη φορα λουκας φορμουλα κλπ

Προσπαθουσα να ειμαι χαλαρος οποτε αφησα τα φυτα να κανουν τη δουλεια τους απο ενα σημειο και μετα. Περα απο την εκπαιδευση στην αρχη της ανθοφοριας τα φυτα τα αφησα να μεγαλωσουν κανοντας μονο λιγο leaf tucking και εκοβα φυλλα που καλυπταν παδια μια φορα στις 2 βδομαδες. Πραγματικα πολυ χαλαρο grow.
Σιγουρα θα ξανατρεξω φ/π και μαλλον συντομα θα αρχισω το επομενο για να καλυψω τις χειμερινες αναγκες μου

Σε γενικες γραμμες πληρωσα κοντα στα 600 για τον εξοπλισμο και ειναι το δευτερο grow που τρεχω με αυτο τον εξοπλισμο (1χ1 τεντα (100)+ 240w led panel (250)+150w led panel(170) + κοκο(~15) + λιπασματα(40) + σπορια(50)) και  εβγαλα κοντα στα 350γ, πιστευω αρκετα καλα νουμερα, σιγουρα με περιθωρια βαλτιωσης

Τωρα παιζω στο μπαλκονακι γιατι σαν τον ηλιο δεν εχει.. 5 αυτοματα, 3 σε πανινες γλαστρες (green gelato auto(royal queen), 2x Samsquanch OG (Mephisto Genetics), Man Bear Alien Pig x 3 Bear OG (mephisto genetics) σε πλαστικη γλαστρα και ενα Chemdogging και αυτο απο μεφιστο αλλα διπλα απο τις ντοματουλες και τα αγγουρακια που εβαλα με τους δικους μου.

Τα samsquanch και το gelato μπηκαν 30/4 και τα samsquanch θελουν κανα τριβδομαδο ακομα ενω το gelato εκανε vegging για 6 βδομαδες. Το τζελατο ειχε ενα περιεργο σαν φυλλο το οποιο το εκοψα και ετσι εβγαλε 2 κορμους φτανωντας τα 75 εκ σημερα.

Υποστρωμμα: κρατησα απο περσυ τα χωματα με τις τυρφες που ειχα, πηρα ενα biobizz compost απο κοπρια σκουλικιων( η κατι τετοιο δεν θυμαμαι tbh), 2 ταμπλετες για καθε φυτο, νομιζω παλι της biobizz και ενα στερεο λιπασμα της biobizz παλι σε σκονι (σαν πριονιδι μοιαζει).
   


Τα αλλα 2 μικρα τωρα ξεκινανε προ-ανθηση οποτε αρχιζουν να στρετσαρουν αλλα ειναι νανακια ενω τα αλλα στις πανινες ειναι τερατα!!


       
Απάντηση
#21
Ε νομίζω ότι σε αυτό το σημείο επιβεβαιώνεις τον τίτλο του γνώστη, εξαιρετικος! Smile
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.
Απάντηση
#22
Υπεροχο ημερολογιο.Το ζηλευω,δεν υπαρχει περιπτωση ποτε με 2 παιδια και δουλεια 10 ωρες την ημερα να μπορεσω να κανω τετοιο ημερολογιο
Τιτλο πρεπει να παρεις<Και καποιοι ακομα για ημερολογια>
Καλα πιωματα και ηρεμα με τοσο μαυρακι τωρα,και καλοκαιρι.
Αν θες να εχεις αυτη την ορεξη για διαβασμα και την συγκεντρωση μην πεσεις με τα μουτρα σε αυτα τα τσιγαρακια.
Παντα με καλη προθεση!
Καλη συνεχεια φιλε μου!
Peace-and-love-033   "Κανε την ζωη σου πιο χαλαρη "  Smoke20
Απάντηση
#23
Ευχαριστω πολυ τρομπετα το εκτιμαω πολυ να ξερεις!!
@ΤσιουΠαοΚ Σε ευχαριστω πολυ και σου ευχομαι και εσενα τα καλυτερα!
Απάντηση
#24
@Treenoded

Δεν βλεπω ριζομπαλες πουθενα. Τεσπα.
μετα απο τοσο τρολ θες και κουβεντουλα παλι. Αλλα δεν ειμαι σε φαση ποσο μαλλον με ατομο που τρολλαρι πισω απο ενα(?) ανωνημο λογαριασμο.

Βαζε 15 λιτρες αν σε φτιαχνει, εγω θα υποστιριζω αυτο που νομιζω καλυτερο. μην προσπαθεις να επιβλιθεις χωρις λογο. Ειπα τι ειχα να πω αν και περισοτερα εχουνε σβηστει με το ετσι θελω.
μιλα μονος και αν νιωθεις μοναξιες κανε ενα δευτερο λογαριασμο να τα λετε xD
Απάντηση
#25
Το λες τρολλ όντως ; Για εμένα βλέπω οτι μεγάλες γλάστρες δουλεύουν καλύτερα, έχει τα θετικά του, έχει και τα αρνητικά του. έχω τρέξει αρκετά grow με πολλά μικρά φυτά και μερικά μελίγα μεγάλα, προτειμώ τα λίγα και μεγάλα, νιώθω οτι έχω μεγαλύτερη ασφάλεια και μπορώ να μανατζάρω τα grow μου πολυ καλύτερα απο τι με πολλά και μικρά .

Exclamation Η εμπειρία μου αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για 9-12 αυτοματα/1 τ.μ vs 2-4 (η και 6 όπως στο post) Φυτα ΦΠ/τ.μ. για INDOORS, όλα με κοκοφοίνικα. Exclamation

Τα πολλά φυτά κρατάνε 90-100 μερες τα λιγα 120-130 (λόγω των 2-3 extra βδομάδων vegging), πράγμα που δεν μου είναι θέμα εφόσον έχω καλό πρόγραμμα για το πότε ξεκινάω νέο grow(οπου το ξέρω απο 2 μήνες πριν), οπότε δεν ξεμένω απο πιώμα.

Από νερά οι μικρές γλάστρες θέλουν πολύ συχνό πότισμα (που είναι δύσκολο γιατί δεν έχω χρόνο), και στα μέσα της ανθοφορίας κάποια θέλουν και 2 φορές πότισμα.
Οι μεγάλες γλαστρες θα κρατήσουν 2 μερες δίνοντας σου ένα μικρό slack για τις μέρες που είμαι πνυγμένος στη δουλεία.

Απο τα παραπάνω, το κόστος για πολλα φυτά σε λιπάσματα ανεβαίνει πολύ γρήγορα.
Το κόστος των σπόρων είναι άλλος παράγοντας..

Οπότε και απο άποψη χρόνου και κόστους με συμφέρει να έχω λίγα φυτά μέσα.

Για έξω είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Οι 15αρες γλαστρες και με χώμα αλλά και με κοκό μου βγάλανε πάνω από 70γ/φυτό στο μπαλκόνι ενώ πιο παλιά είχα φτάσει τα 30γ/φυτό μαξ σε 7άρες γλάστρες. με 3 φυτά έβγαλα όσα είχα βγάλει σε άλλο grow με 7 αυτόματα σε 7άρες γλάστρες. Για εμένα ο κοινός παρονομαστής είναι το μέγεθος της γλάστρας και στο indoor και στο outdoor. 

Τελευταίο, μια τρολλιά μου θυμάμαι ήταν που είπα ότι τα GHE φτιαχνουν μόνα τους το ph, ναι είπα βλακεία μπερδεύτηκα Angel , όμως άλλες τρολλιές δεν νομίζω πως έχω κάνει πάντως.

Πέρα απ'αυτά όμως έχω δείξει πολλά φυτά δυο χρόνια τώρα, δεν έχω προσβάλει κανέναν, δεν έχω κορροιδέψει κανέναν και ούτε έχω προσπαθήσει να επιβληθώ σε εσένα ή κάποιον άλλο, αντιθέτως ήμουν θετικός και σε απόψεις αλλά και σε "vibes".

Πες με όπως θες, ειλικρινά δεν με νοιάζει. Δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι είμαι ο γαμάτος ή τούμπανος grower, ούτε είπα πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης από μέρους μου.


υ.γ. ξεκόλλα με αυτό το υφάκι του πρέπει να γίνονται όλα με τον τρόπο μου και ξέρω και εσύ δεν ξέρεις, δεν είναι καθόλου ωραίο για ένα φόρουμ φαίνεσαι σαν απλά ένας bully και IMHO  αυτό είναι ελαφρώς χειρότερο από τα τρολλ. Big Grin
Απάντηση
#26
Η αλήθεια είναι ότι δεν εκτιμάται θετικά τέτοιου είδους συμπεριφορά εκ μέρους ενός supporter.

@illustrator Ολοι troll ειναι για σένα πλέον εντάξει το είχες τερματήσει αλλά αν είναι να γυρνάς χωρίς τη στοιχειώδη ευγένεια που πρέπει να έχεις στο δημόσιο λόγο ρε φίλε άστο το θέμα..μην ασχολείσαι με τη κοινότητα αν δεν σε εμπνεει.

@Treenoded όντως έχεις δείξει όρεξη και για συζήτηση και για πειραματισμούς και όλα και σίγουρα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ έργο απ ότι έχει δείξει ο φίλος απο πάνω, ας μην δώσουμε συνέχεια σε μια "χαζή κόντρα" που έχει στηθεί κυρίως απο τη μία πλευρά θα λεγα, χωρίς να φταίει σε κάτι ο χρήστης που στην τελική ανάλυση αφιέρωσε χρόνο για να σου δώσει το δικαίωμα να απαιτείς να δεις ριζόμπαλα ρε φιλε..ελεος εντάξει. Άμα θες να κοντραρεις τον @Treenoded με σθενος φτιάξε αντιστοιχο ημερολογιο και κόντραρε τον δειχνοντας του τα δικα σου επιχειρηματα με αυτο τον τρόπο.

..Δεν έχει νόημα να συνεχίσει η διαμάχη δίχως περιεχόμενο, μόνο και μόνο για το ύφος, μεγάλα "παιδιά" είμαστε... νομίζω..
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)