Καναβόμελο για γλυκά ακούσματα
#1
Wink 
Με το βάμμα μπορούμε να μεταφέρουμε τα κανναβινοειδη που είναι στο αλκοόλ σε κάποιο άλλο "μέσο ακούσματος" (χιχι).

Η διαδικασία είναι πάντα η ίδια και  βασικά είναι η εξάτμιση του αλκοόλ σε Μπεν Μαρί και απορρόφυση των κανναβινοειδων από το νέο μέσο.

Αρχικά ζυγίζουμε το μέλι και  αφού προσθέσουμε το βάμμα ζυγίζουμε ξανά. 
 
Θα πρέπει να εξατμίσουμε τόσα γραμμάρια αλκοόλ όση η διαφορά στα δύο ζύγισμα τα. Το ζύγισμα μας δείχνει εάν έχει εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. 

Η δοσολογία από 1 ml θα πάει minimum σε ένα κουταλάκι. Δύσκολο να βάλεις μέλι με το σταγονόμετρο...  Big Grin
Με αυτόν τον μπούσουλα, και φυσικά με τον πειραματισμό θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Εγώ στο κακάο βάζω 2 κουταλιές μέλι οπότε αυτή ήταν η βάση για μένα.(Παρεμπιπτόντως το κακάο είναι μάνα για κράμπες και μυοχαλάρωση.)
   
200 γραμμάρια μελί
   
~20 γραμμάρια βάμμα

Σε μπεν μαρί και βράσιμο. 
   

Θέλει καλό ανακάτεμα όταν σταματήσουν οι μπουρμπουλίθρες αρχίζουμε να ζυγίζουμε.
   
Θέλουμε να πάμε 200 γραμμάρια ή και λίγο πιο κάτω,
   

Έτοιμο προς βρώσιν και πόσιν. Big Grin

Εδώ το πρώτο τέστ ντράιβ.
   

Γιατί μέλι?

Γιατί το μέλι μεταβολίζεται πιο γρηγορα από το λάδι το χτύπημα έρχεται απότομα όλο μαζί.
Δεν έχει σχέση το άκουσμα με το κλασσικό βάμμα.

ε και η ποικιλία είναι καλό πράγμα.. 

Εβίβα
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)