Βοήθεια στην αναβάθμιση του χώρου μου
#1
Καλησπέρα σε όλους,

Το δεύτερο μου grow τελειώσε, οι παπάδες στεγνώνουν και εμένα με έχει πιάσει το μεράκι να βελτιώσω τον χώρο μου για την επόμενη καλλιέργεια.

Ένα συμπέρασμα που βγήκε από την προήγουμενη καλλιέργεια είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μεγαλώσω φυτάκι (σε ιδανικές συνθήκες) στον χώρο μου τέτοιους μήνες δίχως κλιματιστικό. Επειδή κλιματιστικό δεν με παίρνει να αγοράσω αυτόν τον καιρό με βλέπω να ξεκινάω από σεπτέμβρη ή γενικότερα όταν φύγουν τα 30άρια.

Λοιπόν λοιπόν έχουμε και λέμε. Έχω μία τέντα 40 χ 40 χ 140 εκατοστά μέσα στην ντουλάπα μου η οποία είναι 50 χ 50 χ 150 εκατοστά. Δουλεύω αυτόματο πότισμα και έχω ενα δοχεία κάτω από την τέντα ώστε να συλλέγω τα απόνερα. Έχω φτιάξει μία βάση από κόντρα πλακέ (βλέπε φωτό) και έτσι έχω συκώσει την τέντα 10εκατοστά πάνω για να χωράει το δοχείο.
Έξω από την αριστερή πλευρά της ντουλάπας βρίσκεται το δωμάτιο μου, από την δεξιά το δεύτερο φύλλο ντουλάπας συν τον τοίχο και από πάνω βγάζει σε μικρό παταράκι.


Εξαερισμός/Εσαερισμός
Θέλω με κάποιο τρόπο να μπορώ να βάζω αέρα στην τέντα με κλειστή την ντουλάπα. Σκέφτηκα να κάνω μικρές τρύπες στην αριστερή πλευρά οι οποίες θα κρύβονται από το ψυγείο αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αποδοτικό αυτό. Θέλω να είνα φουλ αόρατη η τέντα οπότε να φαίνονται σωλήνες δεν γίνεται. Υπάρχει και η λύση να ανοίξω τρύπα από το πατάρι αλλά δεν μου αρέσει σαν ιδεά για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι οτι θα παίρνει τον αέρα από το ταβάνι δηλαδή τον πιό ζεστό και ο δεύτερος ότι θα είναι περίπου 100εκατοστά η διαδρομή του σωλήνα μέχρι να μπει μέσα στην τέντα.

Γράφοντας τους λόγους σκέφτηκα ότι ίσως να μην είναι και τόσο άσχημη ιδεά Big Grin Τι λέτε;

Επίσης με κλειστή την ντουλάπα ο εξαερισμός επίσης πρέπει να βγαίνει προς τα έξω και σκέφτομαι πάλι το πατάρι. Ένας σωλήνας να βάζει και ένας να βγάζει από το ίδιο περίπου σημείο σας βρωμάει και εσάς;

Θόρυβος
Στο κομμάτι του θορύβου θα ντύσω την ντουλάπα με ηχομονωτικό και θα αλλάξω τους σωλήνες που έχω σε σωλήνες με επένδυση για ηχομόνωση. Αν έχετε δοκιμάσει κάτι άλλο ευχαρίστως να το ακούσω

Μυρωδιά

Δεν ξέρω για εσάς εμένα πάντως και με το φίλτρο μια χαρά μυρίζει, πιστεύω πως το φίλτρο που έχω της airontek το 100άρι απλά δεν κάνει καλή δουλειά και λογικά θα πάρω άλλο
Αερισμός εντός τέντας

Επειδή ο χώρος είναι περιορισμένος και ίσα ίσα χωράει η γλάστρα μέσα σκέφτηκα σε κάθε γωνία να βάλω μικρό φανάκι το οποίο να φυσάει προς το πάνω και προς το κέντρο. Έτσι θα έχω τέσσερα συνολικά σε όλες τις γωνίες να φυσάνε κέντρο και πάνω. Τι λέτε για αυτήν την ιδέα;
Οι ανεμιστήρες που πουλάνε είναι 15εκ το λίγοτερο.


Ορίστε και ο χώρος μου για να πάρετε μια ιδέα. Πραγματικά όποια ιδέα σας έρθει στο μυαλό που θα κάνει τα πράγματα πιο αποδοτικά εκφράστε την!
Για όσους μεγαλώνουν σε μικρό χώρο και προσπαθούν να τελειοποιήσουν όσο γίνεται τις συνθήκες καταλαβαίνω το ζόρι σας παιδιά. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα ήταν τόσο εύκολα σε μια μεγάλη τέντα αλλά σε μια μικρή βάσανο. Με δουλειά και όρεξη όμως μπορείς να κάνεις μαγικά έστω και σε μία σαραντάρα τέντα.
Αυτά από εμένα παιδιά περιμένω τις απαντήσεις σας.
   
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)