Θέμα με την καλλιέργεια!
#1
Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ που με δεχτηκατε. Πριν κανω μια πιστοποίηση χώρου στην συνέχεια θα ήθελα μια μικρή βοήθεια γιατί από το πολύ διάβασμα κάηκαν και τα υπόλοιπα εγκεφαλικά κύτταρα και άκρη δεν βγάλαμε, χαχαχαχα!
Λοιπόν, έχω ένα αυτόματο Banana punch.
Είμαστε στον δεύτερο μήνα και κατι(ακριβώς 10 εβδομάδων) και δεν έχουμε ανθίσει ακόμη. Είμαστε στην υποτιθέμενη ακόμη προανθηση με τα calyx να έχουν τριχίδια λευκά αλλά μέχρι εκεί. Ακόμη μεγαλώνει.
Είμαστε σε γλάστρα 30 λίτρων, έχω αλλάξει σε λάμπας θερμές των 6.500κ και 100w η μία. Έχω 2. Ύψος από το λουλούδι 4 εκατοστά, σε τέντα 40×40 και ανεμιστήρα.
Έχω διαβάσει διάφορα άλλα ακόμη δεν είμαι σίγουρη.
Άλλαξα τον κύκλο του φωτισμού σε 12/12 και λόγο 10ης εβδομάδας έβαλα μια ποσότητα σε 2 λίτρα νερό 1,6 λίπασμα ανάπτυξης και 1,2 λίπασμα άνθησης με σιλικόνη 2ml και ph στο 6.
Κάποια φλασκοι( calyx) έχουν καφετησει τελείως και έχουν πέσει και κάποιοι που είναι ακόμη πράσινοι τα τριχίδια τους έχουν γίνει καφέ. 
Θα ήθελα την γνώμη σας γιατί είναι κρίμα να πάνε στον κάδο οι κόποι, και αν δεν βγάλουμε θα έχουμε θέμα γιατί δεν θα μπορουμε να κοιμηθούμε παιδιά,χαχαχα!
Θα στείλω μετά φωτό αν χρειάζεστε κοντινές, γιατί έχω μόνο μακρινές.
Απάντηση
#2
καλως ηρθες και περιμενουμε φωτο Smile
θα εχει γινει λαθος και ειναι φωτοπεριοδου,αποκλειεται να ειναι αυτοματο.
υψος λαμπας απο το λουλουδι 4 ποντους??? Huh για αυτο ειναι ετσι τα ανθη...
σηκωσε τες επειγοντως,,τι θερμοκρασια εχεις?
""Αν δεν μπορέσω να το δεις κι εσύ, μοιάζει σα να μη το ‘χω...""
Απάντηση
#3
Έχω τις πρωινές ώρες 26 με 28 και το βράδυ 22 με 24. Έχω έναν αισθητήρα φωτισμού και το σηκώνω ανάλογα την ενέργεια που μου λέει ο αισθητήρας ότι παίρνουν τα φυτά. Τριμηνιτικο έλεγε! Στέλνω και φωτό!
Έχω led γιατί διάβασα ότι όλες οι υπόλοιπες ενώ έχουν περισσοτερα watt ανεβάζουν πιο πολύ την θερμοκρασία.
Έχω και αιρκοντίσιον πάνω ακριβώς από το κουτί καλλιέργειας και περιορίζω τις θερμοκρασίες όταν πρέπει.

Μπορείς να μου πεις γιατί πρέπει να σηκώσω τις λάμπες από άποψη γνώσης και εμπειρίας σου? εγώ δεν έχω μεγάλη και μέχρι στιγμή έχω μέτρησει και έχω συγκρίνει πως αντιδρούν τα φυτά στο ανάλογο ύψος των συγκεκριμένων μόνο λαμπτήρων.


Συνημμένα αρχείο(α) Μικρογραφία(ες)
           
Απάντηση
#4
Βγαλε το πλαστικο απο τις λαμπες το ημιδιαφανο. Θα κερδισεις πολυ φως. Τις λαμπες σε αποσταση οπου δεν νιωθεις "καψιμο" στο χερι για τουλαχιστον 30 δευτερολεπτα μην πω λεπτο κ θα δεις διαφορα. Ουτε το πολυ δυνατο φως τα κανει καλο. Γιαυτο εχεις κ μικρα γονατα. Βγαλε μια φωτο με φλας οπως εβγαλες την τελευταια να δουμε ολο το φυτο.
Απάντηση
#5
Σύναψη: έχω αλλάξει σε λάμπας θερμές των 6.500κ 
Το φως αυτό είναι ψυχρό. Θερμό είναι κάτω από 4.000 .(2.700-3200)  Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ 4000 και για τις δυο φάσεις.
Απάντηση
#6
Ναι έκανα λάθος. Είμαι 2.700κ αυτή την στιγμή για την άνθηση. Κάθε φορά το ανέβαζα περίπλου στα 5 εκατοστά εκεί δεν με έκαιγε. Σας στέλνω φωτό τώρα.


Συνημμένα αρχείο(α) Μικρογραφία(ες)
           
Απάντηση
#7
Καλησπέρες, 2 μηνες 18/6 και σε τετοια κατασταση ακομα, μπορουμε να πουμε με ασφαλεια οτι καταρριπτεται καθε λογικη αυτοματου. Η τεντα μεγαλωνει ενα Φ/Π

Απο τη στιγμη που γυρισες το 12/12 μετρας την ανθοφορια, πριν μερικες μερες το γυρισες απ οτι καταλαβα;

Θεωρητικα ειμαστε στη πρωτη βδομαδα ανθοφοριας με 2 μηνες αναπτυξης. Τωρα τι εγινε και πως εγινε εχει πολλους παραγοντες. Ισως μπερδευτικαν τα σπορια καπως. Ολα καλα ενταξει, σκεψου οτι θα ανθισει φουλ εκει μεσα σε λιγο

Οι γυρισμενες ακρουλες προς τα πανω δειχνουν οτι θελει λιγο παραπανω δροσια, ισως κανα ανεμιστηρακι ακομα στην απεναντι γωνια, ωστε να στροβιλιζεται ο αερας καλυτερα πχ, ζοριζεται λιγο απο τη ζεστη (ισως λογω αποστασης λαμπας), αλλα αντεχει γενικα

P.S : Θα χρειαστει να κανεις ενα καλο κουμαντο με το υψος που θα παρει τις επομενες 2-3 βδομαδες. τραβηγματα τις κορυφες προς τα κατω κλπ, εχε το στο νου
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.
Απάντηση
#8
Οι λάμπες αυτές σε όσα φυτά έχω φτιάξει σε ένα ύψος των 10 εκατοστών που με έβγαζε στον αισθητήρα μια απόδοση των 1000 όταν ο αισθητήρας στον ήλιο δείχνει 2000. Έχω αιρκοντίσιον ακριβώς από πάνω θα το ανοίγω πιο συχνά να πέφτει λίγο η θερμοκρασία. Όταν λες να γυρίσω τις κορυφές εννοείς όπως όταν κάνουμε Lst? Μακάρι όλα να πάνε καλά! Θα φτιάξω και ημερολόγιο για το συγκεκριμένο! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Απάντηση
#9
Καλησπέρα. Πότε περίπου να περιμένω ενδείξεις άνθησης? Ψηλώνει φυσιολογικά αλλά ακόμη δεν έχω δει κάποια διαφορά. Αφού μας έτυχε έτσι είναι το πρώτο Φ/π. Έχουν διαφορά οι ένδειξης άνθησης με το αυτόματο? Κλείσαμε μια εβδομάδα στο 12/12 εχθές. Διάβασα εδώ σ ένα άλλο θέμα ότι περίπου στις 20 μέρες. Ισχύει? Να κρατήσω σωστό χρονοδιάγραμμα. Ευχαριστώ πολύ!
Απάντηση
#10
Καλημέρες, αν ρίξεις μια ματιά στο ημερολόγιο που τρέχω τώρα ετσι παραδειγματικά https://gr420.info/forum/showthread.php?...#pid186367
Θα δεις οτι κάπου στη 3η με 4η βδομαδα ανθοφοριας βγάζουν τις τριχούλες αναλόγως το strain/γενετικο
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)