Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Απορίες βιολογικής καλλιέργειας
#1
...Καλησπέρα σας κ πάλι...Δεν ξέρω αν κάνω σωστά που ρωτάω τον Τζόρτζ σε αυτήν την σελίδα..και sorry αν γίνομαι ενοχλητικός για κάποιους...λέω εγώ τώρα Cool 

Τζόρτζ δεν ξέρω τι είναι το insect frass πως το λες τέλος πάντων αυτό...και ήθελα να σε ρωτήσω κ ξέχασα ...Ναι σίγουρα θα το ερευνήσω σε κάνα growshoop για περισσότερες λεπτομέρειες γι'αυτό το ενισχυτικό ... Οκ για τις γαρίδες κ τα καβούρια το κατάλαβα..ποιο πολύ ρώτησα επειδή μου είναι ποιο εύκολο να τα βρω αυτά των γλυκών νερών καθώς έχω λίμνη εδώ κοντά στα μέρη μου...Έχουμε και πολλές καραβίδες,κάνουν αυτά ?
Σκέφτομαι και το εξής φίλε--να ήταν η καλλιέργειά μου σε γλάστρες θα ήτανε οκ ...Αλλά σε 20 τμ πόσο πράμα θα πρέπει να βρω Big Grin 
Ωχχ αρχίζει να με πιάνει ο πονοκέφαλος από τώρα  Huhικ

Ευχαριστώ τον τρομπέτα που μας άνοιξε καινούριο νήμα !

Επίσης τζόρτζ έχω και άλλη μία απορία σχετικά με το υπόστρωμα ....Έχω μετρήσει με το πεχάμετρο του εδάφους το υπόστρωμα και μου έβγαλε 5,5ph αλλού δλδ λιγάκι παραπέρα μου έβγαλε και 5ph είμαι κάτω....το νερό που χρησιμοποιώ είναι κοντά στα 8ph χωρίς χλώριο βρόχινο-της πηγής- όλες οι καλλιέργειες που έκανα ήταν εξαιρετικές και καθόλου ζορισμένες μπορώ να πω .....τι να κάνω,να το αφήσω έτσι όπως είναι ? Η να το αυξήσω αλλά και πως με φυσικό τρόπο δεν ξέρω ...από βιταμίνες είναι κομπλέ..τα δέντρα τρέφονται εξαιρετικά μπορώ να πω,όταν τρέχω καλλιέργεια...
Αααα και το καβούκι που μου είπες πρέπει να το αλεύσω και να το ρίξω ως σκόνη η όπως είναι ολόκληρο ?

Μπορώ να πάω και να βγάλω και φωτογραφίες αν χρειαστεί κ δεν είμαι κάπου κατανοητός για περισσότερη διευκόλυνση !
Απάντηση
#2
Καλημέρα @7LEAF

Η χιτινη είναι το βασικό συστατικό του εξωσκέλετου των εντόμων καθώς και του καβουριού/γαρίδας/καραβίδας/αστακού. 
Θες αλεύρι από το τσόφλι γαριδοκαβουρο κατάστασης ή εντόμου γιατί περιέχει χιτινη. 
Όταν το φυτό ανιχνεύσει στο χώμα χιτινη, θεωρεί πως υπάρχουν έντομα που θέλουν να του την πέσουν, μιας και βρίσκει το σκελετό τους σε αφθονία. 

Τα οφέλη της χιτίνης και χιτοζάνης στα φυτά είναι βιοδιεργετηκή και φυτοπροστατευτική. Προστατεύει από νηματωδης αλευρωδης κι από λαρβες διαφόρων εντόμων. 

Το φυτό επιγενετικά ενεργοποιεί γονίδια που του προσδίδουν ανοσία /αντίσταση τόσο σε βακτήρια και μύκητες όσο και έντομα. 

Η δοσολογία για 10 τετραγωνικά μέτρα είναι 2.5 κιλά ή δύο κουταλιές της σούπας σε κάθε τρύπα. 

Είσαι τυχερός το έψαξα διαφορετικά και βρήκα Ελλάδα να παίζει με 6.5 ευρώ το κιλό από ψαρομαγαζο

Εφόσον βάζεις δικό σου χώμα η αναλογία εκεί είναι για 30 λίτρα χώμα 1 ποτήρι τσόφλι τρήμμα. 

Για εμένα ξέχνα το Ph. 
Ασχολήσου καλύτερα να βρεις είτε καλή κοπριά είτε καλό compost. 

Εβίβα κι ελπίζω να σε κάλυψα.
Απάντηση
#3
Καλησπέρα και από εμένα @tzorge  !
Εννοείται πως με κάλυψες και με το παραπάνω μπορώ να σου πω ....!
Προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο για τον εαυτό μου,εννοείται αυτό,δεν το συζητάμε καν..και μου προσφέρεις δεν μπορείς να φανταστείς πόση βοήθεια με τις γνώμες σου ! Σ'ευχαριστώ πάρα,μα πάρα πολύ για όλα τον χρόνο τις συμβουλές κτλ από γνώσεις από τις οποίες δεν κατέχω εγώ..!
Όλα κατανοητά ! Θα ψάξω για χιτινη ! Από εμπλουτισμό έχω ρίξει δυο χρονιές συνεχόμενες τύρφη πολύ καλή ! Έχω βάλει ζεολιθο και έχω ρίξει περλίτη ..νομίζω ότι είναι εντάξει από αυτά...! Φέτος για τον χειμώνα έχω βάλει κοπριά χωνεμένη πουλερικών συν στάχτη από ελιές..
Πριν την μεταφύτευση θα φρεζάρω με τον κερατά την καβάντζα για να τα πάρει όλα μέσα κ να ανακατευτεί καλά το χώμα ...
Λέω να ρίξω και κανα δυο βάζα με ζωντανούς γεωσκόλικες μετά την φρέζα..
Ναι για το πεχά λέω να μην κάνω κάτι καθώς βλέπω ότι τα πάνε πολύ καλά χωρίς προβλήματα όλη την σεζόν ....Λίγο στην ανθοφορία με απογοήτευσε η τελευταία μου η καλλιέργεια αλλά μετά από την συγκομιδή έχω ρίξει κομπόστ για να πάρει βιταμίνες το έδαφος...
Νομίζω φετος θα είμαι εντάξει ...Α να δούμε
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)