Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Πρόβλημα (?) με την ανθιση
#1
Καλησπέρα, χαιρετώ όλα τα μέλη. 
Είμαι Αρχάριος και είπα να δοκιμάσω την καλλιέργεια. Αντιμετωπίζω όμως ένα πρόβλημα με την άνθιση. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.
Τέντα 40×40×120
Ποικιλία amnesia haze φωτοπεριοδου.
Φωτισμός 1 προβολεας 50w ψυχρο φως και 1 προβολεας 50w φυσικό φως, σύνολο 100w.
Εισαγωγή αέρα με ανεμιστήρα που δουλεύει 10 λεπτά και δεν δουλεύει 40.
Έλεγχος θερμοκρασίας με θερμοστάτη πριζας που ενεργοποιεί ένα μικρό αεροθερμο μόλις η θερμοκρασία πέσει κάτω απ τους 21 βαθμούς.
Ξεκινάω και στις 15 μέρες κάνω τοπινγκ με 4 κορυφές. Εξελίσσεται πολύ καλά και το φυτό δείχνει να ειναι υγιεστατο.
Στις 40 μέρες το γυρίζω στην άνθιση, αντικαθιστώ τον προβολέα ψυχρού φωτος με έναν επίσης 50w θερμού φωτος και αφήνω ως έχει τον προβολεα με το φυσικό φως, σύνολο πάλι 100w. 
Δίνω 11μιση ώρες φως και 12μιση σκοτάδι.
Μειώνω το άζωτο και δίνω φώσφορο με βάση το ολόγραμμα λίπανσης της hezi , ενώ ταυτόχρονα δίνω και διεγερτικο ανθισης, boost.
Πότισμα ανά 3 μέρες 1 λίτρο και τώρα 1,5.
Το ph δεν το εχω ελεγξει καθόλου γιατί βλέπω πως όλα πάνε καλά.
Παρόλα αυτά μετά από 18 μέρες δεν δείχνει κανένα σημάδι ανθισης, ούτε ένα τριχιδιο.
Τι μπορεί να συμβαινει; τι έχει πάει στραβά;
Απάντηση
#2
Μια φώτο?
Απάντηση
#3
Βαλε φωτο να το δουμε.....και τσέκαρε αν με το που κλεινουν τα φωτα μήπως παραμένουν κάποια led να φέγγουν αχνά
Loveleaf  Plant that saves the Planet   Volcanodude
Απάντηση
#4
Την πρώτη μέρα που το γύρισα σε άνθιση έμειναν κάποια led απ τον προβολεα λίγο ανοιχτά γιατί στην αλλαγή έβαλα ανάποδα την πρίζα όμως το πήρα είδηση μέσα σε τέσσερις ώρες. Επίσης κατι λαμπάκια απ το θερμοστάτη και το πολυμπριζο τα έχω καλύψει με ταινία. Φώτο θα ανεβάσω το απόγευμα. Αυτό που δοκίμασα τώρα είναι να δώσω κι άλλο σκοτάδι, 13 ώρες. Επίσης μέτρησα και το ph στο νερό που ποτίζω και είναι 6. Το χώμα είναι εμπορίου.
Απάντηση
#5
Ορίστε κάποιες φωτο

   
   
   
   
   

Έκανα και μια σκέψη. Όταν κοιτώ την τέντα ενώ είναι κλειστή, μπορώ να δω ότι μέσα έχει φως από δύο σημεία, την τρύπα πάνω όπου πάρα μια κατασκευή που έχω κάνει ώστε να εμποδίζει το φως σλλα όχι τον αέρα, και απ το παραθυράκι χαμηλά όπου επίσης έχω φτιάξει κάτι παρόμοιο. Από εκεί λοιπόν διαχέεται το φως. Σκέφτομαι ότι ενδεχομένως το ίδιο ισχύει κι από μέσα, δηλαδή ελάχιστο φως θα οερναει, αμελητέο μεν αλλά θα περνάει. Αυτό δεν μοιάζει να είναι πρόβλημα αν σκεφτεί κανείς ότι και στη φύση δεν υπάρχει απόλυτο σκότος. Παίζει όμως το εξής: στις εφτά το απόγευμα σβήνουν τα φώτα στην τέντα, αλλά έξω απ την τέντα υπάρχει φως το οποίο σβήνει και αυτό όταν πέφτω να κοιμηθώ κατά τις 12 με 1. Τότε συμβαίνει ολοκληρωτικη συσκότιση και μέσα στην τέντα. Λέω λοιπόν μήπως το φυτό αντιλαμβάνεται εκείνη την μεταβολή, όσο αμελητέα κι αν είναι ως σκοτάδι. Δεν ξέρω τι να πω, πάντως σήμερα κλείνει 20 μέρες από τότε που το γύρισα στην άνθιση.


Συνημμένα αρχείο(α) Μικρογραφία(ες)
   
Απάντηση
#6
Μια χαρα φαινεται το φυτακι.....ωραία Σατιβα
....πολυ φοβάμαι οτι έπεσες σε φαινότυπο περίπτωση.....μεγάλωσα και εγω ενα τέτοιο....στις 5 βδομάδες ανθισε...20+ βδομάδες ανθοφορία μου πηγε
Loveleaf  Plant that saves the Planet   Volcanodude
Απάντηση
#7
(20-02-2022, 10:18 )sig-p420 Έγραψε: Μια χαρα φαινεται το φυτακι.....ωραία Σατιβα
....πολυ φοβάμαι οτι έπεσες σε φαινότυπο περίπτωση.....μεγάλωσα και εγω ενα τέτοιο....στις 5 βδομάδες ανθισε...20+ βδομάδες ανθοφορία μου πηγε

Τώρα μου έκοψες τα πόδια. 
Η...επόμενη εβδομάδα θα ειναι κρίσιμη. Του αύξησα το σκοτάδι και έκλεισα όλες τις τρύπες να μην περνάει καθόλου φως, φαίνεται ότι είχα υποτιμήσει το φως που πέρναγε γιατί έβαλα το κεφάλι μου μέσα από χαμηλά κλείνοντας ερμητικά το φερμουάρ και διαπίστωσα ότι πράγματι περναγε αρκετό φως από την τρύπα εξαγωγής στο πάνω μέρος.
Απάντηση
#8
Παντα κανουμε ελεγχο του εξοπλισμου πριν βαλουμε τα φυτα μεσα, δοκιμαζοντας αν εχουμε διαρροες απο φως μεσα η εξω απο τη τεντα μας με ανοιχτες/κλειστες λαμπες αντιστοιχα
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.
Απάντηση
#9
(20-02-2022, 14:09 )trompetas Έγραψε: Παντα κανουμε ελεγχο του εξοπλισμου πριν βαλουμε τα φυτα μεσα, δοκιμαζοντας αν εχουμε διαρροες απο φως μεσα η εξω απο τη τεντα μας με ανοιχτες/κλειστες λαμπες αντιστοιχα
 Αρχάριος γαρ.
Απάντηση
#10
Μαθαινεις ομως Smile
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)