[Indoor] Οκτώβρης 2022 - Acapulco, Amnesia, White Widow (LED 268W)
#1
Χαίρετε και πάλι. Μετά από πολύ μελέτη, κόπο και έξοδα έχω επιτέλους έτοιμους τους χώρους καλλιέργειάς μου. Κάπως έτσι τους είχα φανταστεί περίπου όταν πρωτοέγινα μέλος αυτής της παρέας το '15 και ξεκίνησα να καταστρώνω σχέδια. Πήρε πολύ χρόνο και χρήμα να φέρω τα πράματα στα μέτρα μου, αλλά έχω τώρα πλέον ό,τι χρειαζόμουν. Εύχομαι να είστε όλοι καλά. Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο να αφιερώνω εδώ, δυστυχώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν πολλά.

Πάμε όμως στο "ζουμί". Τους χώρους καλλιέργειας τους παρουσίασα στην πιστοποίηση, νομίζω δε χρειάζεται να επαναλάβω. Θα αναφέρω περιληπτικά τα υπόλοιπα:
σπόροι: -1 Acapulco Gold (Barney's)
              -1 Amnesia (Sporadiko)
              -2 White Widow (Sporadiko)
             (όλα θηλυκοποιημένα και φωτοπεριόδου)

υπόστρωμα: Για αρχή σε μικρά ποτηράκια περιπου 150ml, κυρίως με κοκοφοίνικα και λίγο ζεόλιθο. Στο δεκαήμερο περίπου θα μπουν σε 2λιτρες με κοκοφοίνικα, τύρφη, ζεόλιθο και λίγο biobizz pre-mix. Αφού φτιάξουν ριζόμπαλα, θα μεταφυτευθούν στις τελικές 10λιτρες με μίγμα 60% κοκοφοίνικα, 30% τύρφη για λουλούδια και το υπόλοιπο ζεόλιθο, ελαφρόπετρα, biobizz pre-mix και guanokalong mix.

λίπανση: Root!t first feed γι αρχή, ριζοβοηθητικά Voodoo juice και Piranha της Advanced Nutrients. Mετά, τριπλέτα M-G-B Advanced Nutrients, Rhino skin και Big bud της ίδιας εταιρίας. Έχω κι άλλα πρόσθετα της Advanced, δε νομίζω να τα χρησιμοποιήσω.

το πλάνο: Για να γεμίσει η τέντα πρασινάδα απ' άκρη σ' άκρη με 4 φυτά, υπολογίζω να χρειαστώ περίπου 6 βδομάδες ανάπτυξη συνολικά. Προβλέπονται αβέρτα κλαδέματα, τσακίσματα και δεσίματα, άλλωστε σε ποιον δεν αρέσουν οι ανωμαλίες..?  Big Grin . Πάντα στόχος μου είναι να έχω πολλές κορυφές με ίδιο περίπου ύψος και να απλώνονται σε όλο το χώρο, όπου πέφτει φως να βρίσκει πράσινο.

Τα σπόρια μπήκανε σε βρεγμένο χαρτί τις 7/10.
   

Εντός 24-36 ωρών όλα είχαν σκάσει. Ένα μπράβο στα παιδιά στο Sporadiko για τη φρεσκάδα και την ποιότητα των σπόρων. Έχω σκάσει απ' το καλοκαίρι περίπου 10-12 σπόρια δικά τους, 100% επιτυχία. Με ένα Sour Diesel μόνο είχα ένα γενετικό θέμα, έβγαζε μόνο φύλλα κι όχι κορυφές. Κατά τ' άλλα όλα καλά. Το αναφέρω γιατί όταν ακούω για Έλληνες πρωτοπόρους στο είδος τους, οποιοδήποτε... είδος, κρατάω μικρό καλάθι. Κάτι που δεν ισχύει εδώ. Και πάλι μπράβο.
   

Μια μέρα μετά...
   

Κι έτσι είμαστε σήμερα...
   

Τα ποτηράκια είχαν ποτιστεί μεχρι κάτω με Root!t FF, Voodoo και Piranha τη μέρα που σκάσανε και φυτεύτηκαν τα σπόρια. Από τότε ψεκάζω ελαφρώς την επιφάνεια του χώματος με σκέτο νεράκι, 2-3 φορές τη μέρα, όποτε το βλέπω να στεγνώνει επιφανειακά δηλαδή. Αυριο μάλλον θα τα ξαναποτίσω μέχρι κάτω, μου φαίνεται ότι τα γλαστράκια ελαφραίνουν σιγά σιγά, λογικά η ριζούλα μεγαλώνει και απορροφάει την υγρασία στο χώμα.
Τα λέμε σε καμιά βδομάδα, καλη συνέχεια ωρέ παράνομοι  Cool
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#2
Μερακλής φαίνεσαι @Sugar Man ....
Εύχομαι τα καλύτερα και απροβλημάτιστα. Cool
Η χρήση κάνναβης δεν είναι ένας ακόμη εθισμός. 
Είναι τρόπος ζωής.  Peace-and-love-033
Απάντηση
#3
Καλη αρχή @Sugar Man !!!
Να πανε ολα καλα εύχομαι!!
Απάντηση
#4
@Sugar Man έχεις κάνει κατάσταση πολύ καλή. Το acapulco που είχα βάλει απο μπαρνει ητανε λιβανέζικο άρωμα με τσαγακι φαση. Καλη συνέχεια Smoke20
If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite. 
Smoke17
Απάντηση
#5
Καλησπέρα στα παιδάκια  Smile

@prasinos, @pasas25, @Φτωχός Γελαδάρης ευχαριστώ, καλά φυτέματα και σε εσάς

Βγάλαμε την πρώτη βδομάδα ζωής χωρίς απρόοπτα μπορώ να πω... φυσικά δεν θεωρείται απρόοπτο για μένα να κάνω και καμιά χαζομάρα. Είχα την έμπνευση πριν κανα 2 μέρες να ανοίξω τρυπούλες στα ποτηράκια μετά το φύτεμα, γιατί ξέχασα να τα τρυπήσω πριν  Big Grin . Απ' την πολύ... σχολαστικότητα, μου έφυγε το Acapulco απ' το χέρι και προσγειώθηκε στο πάτωμα, έφυγε κι απ'τη θέση του στο ποτηράκι λίγο, μπορεί να κόπηκε κομμάτι απ' τη ρίζα. Έχει μείνει ελαφρώς πιο πίσω απ' τ' άλλα, όμως θεωρώ πως με περίπου 6 βδομάδες ανάπτυξη που σκοπεύω να κάνω, θα καλύψω την καθυστέρηση αυτή.

   

Μετά τις 3 πρώτες μέρες, που ψέκαζα την επιφάνεια με σκέτο νεράκι που και που, άλλαξα το ρυθμό στα ποτίσματα. Πίνουν κάθε 2 μέρες από 50ml νερό έκαστο, με Root!t FF και ριζοβοηθητικά Advanced Nutrients (Voodoo, Piranha) στις προτεινόμενες -από τις εταιρίες- ποσότητες. Είναι μικρά τα ποτηράκια και φτάνει αυτό το λίγο για να τρέξει κι από κάτω ελάχιστο νεράκι. Απόψε θα τα ποτίσω ξανά, θα βάλω και το Rhino skin σιγά σιγά στο πρόγραμμα, σε 4-5 μέρες το πολύ υπολογίζω να έχω κάνει τα πρώτα κλαδέματα και τη μεταφύτευση στις 2λιτρες. Σήμερα πέσανε και πρώτη φορά για ύπνο, 20/4 το ωράριο φωτός για την επόμενη βδομάδα και μετά 18/6 μέχρι τέλος ανάπτυξης.

Βίβες   Pipedude
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#6
Χτες βράδυ γίνανε δουλίτσες, γενικότερα...
Στην τέντα ανθοφορίας "τρέχει" καλλιέργεια απ' το κατακαλόκαιρο, είναι στα τελειώματα. Θα δείξω λίγο υλικό κι απ' αυτά τα κορίτσα, άλλωστε όλοι εδώ για το μπανιστήρι είμαστε. Χτες θέρισα ένα Orange Bud(Sporadiko), δωράκι με προηγούμενη παραγγελία. Νομίζω με έπαιρνε να το αφήσω κανα 10ήμερο ακόμα να πρηστεί καλά, αλλά δυστυχώς ξεμένω από "προμήθειες" και έπρεπε να κοπεί. Επίσης έχω ένα σχεδόν έτοιμο C99(Female Seeds).

   

   

Επίσης στην τέντα τους έκαναν παρέα απ' το καλοκαίρι δύο OG Kush κι ένα Sour Diesel, Sporadiko όλα, θυληκοποιημένα και φ/π.

   

Τέλη Ιουλίου είχαν σκάσει αυτά, λίγο μεγαλύτερη είναι η Cinderella, κάτι μέρες. Το μεσαίο OG και η C99 είναι τα πιο εντυπωσιακά φυτά που έχουν περάσει απ' την τέντα μου. Μπράβο μου, και μπράβο στους παραγωγούς.

Στα κυρίως κορίτσα του ημερολογίου, χτες ρούφηξαν 300ml (δια 4), με First Feed & Rhino Skin.

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#7
Το πρωί τα φυτάκια μπήκανε στις 2λιτρες γλάστρες και μοιραστήκανε 800ml νερό με First Feed, Voodoo και Piranha. Αύριο-μεθάυριο θα τους ρίξω κι ένα κλαδεματάκι, αφού "στρώσουν" από τη μεταφύτευση.

   

   

   

   

Το αρχικό πλάνο έλεγε 6 βδομάδες ανάπτυξη, τώρα το σκέφτομαι μήπως το συντομέψω λίγο (4 βδομάδες περίπου), και να προσθέσω 2-3 ακόμα φυτάκια σε 12-12 ωράριο σχεδόν αμέσως, σε 5λιτρες. Για να πάμε λίγο πιο γρήγορα. Θα το σκεφτώ.

Βίβες
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#8
Το πρωί τα είδα λίγο ταλαιπωρημένα, παρόλο που δεν έχουν προλάβει να διψάσουν, μάλλον από τη μεταφύτευση. Δεν πτοήθηκα όμως, έπιασα το ψαλίδι  Big Grin . Κορφολόγησα τα 2 ψηλότερα και στα άλλα 2 καθάρισα τις καινούριες φύτρες που βγαίνανε στο 1ο-2ο γόνατο και δεν πείραξα τις κορυφές τους. Επίσης ψέκασα διαφυλλικά με ελαφρύ διαλυμα νερό-Big Bud, είχα διαβάσει από τους γκουρού παλιότερα ότι το Big Bud διαφυλλικά παρέχει στα φυτάκια αμινοξέα(αν δεν κάνω λάθος  Cool ) που βοηθούν από μικρή ηλικία. Στο τέλος μοιράστηκαν κι ένα λίτρο νερό με ελάχιστο Micro από τριπλέτα και cal-mag της Advanced. Για να σιγουρευτώ ότι δεν πεινουσαν ή διψούσαν. Τώρα θα τα αφήσω απότιστα κι ήσυχα 2-3 μέρες τουλάχιστο, να συνέλθουν κι απ' όλα αυτά.

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#9
Καλησπέρα  Cool

Χτες τα κορίτσια μοιράστηκαν 1 λίτρο νερό με 1ml Micro και ριζοβοηθητικά Voodoo & Piranha από 2ml απ'το καθένα.
Έχουν αρχίσει και παίρνουν λίγο μπρος, σκέφτομαι να κορφολογήσω και τα άλλα δύο. Το ωράριο φωτός εδώ και 3 μέρες είναι 18/6 κι έτσι θα μείνει μέχρι τέλος ανάπτυξης.

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#10
Χαίρετε. Σήμερα ήπιαν 1,2L νερό (δια 4) με 0,75ml Micro, 0,5ml Grow & 0,5ml Bloom. Έκοψα και τις κορυφες από το Acapulco και το άλλο Widow, έχουν από 4 κορυφές τώρα, 2 στο τρίτο "γόνατο" και 2 στο τέταρτο.
   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#11
Καλή αρχή και από εμένα @Sugar Man 
Ο παλιός είναι αλλιώς Heart  !
Φαίνεται το μεράκι !
Απάντηση
#12
Ρε δε παν να φάνε κ τούμπες κ να κοπούν κ οι ρίζες , δεν κατάλαβαν τίποτα!

Δοκίμασες c99? για πες καμιά εντύπωση..κ για sour diesel
If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite. 
Smoke17
Απάντηση
#13
Καλησπέρα στην παρέα  Cool

@7LEAF ευχαριστώ. Η "Εξωτερική2022" σου είναι εντυπωσιακή καλλιέργεια. Θέλει κότσια η εξωτερική. Βίβες

@prasinos έχει περίπου 2 βδομάδες στο βάζο, θέλει ακόμα, αλλά εννοείται δοκίμασα. Το έχω ξαναβάλει αυτό το σπόρι, πολύ τίμιο, αυτό ήταν το τελευταίο μιας τετράδας που είχα αγοράσει πριν από πέντε- έξι(!) χρόνια. Είναι κάτι ανάμεσα σε sativa και indica, ανθίζει γρήγορα σχετικά και δίνει πολλά και βαριά άνθη, με το ζόρι κρατιέται όρθιο στο τέλος της ανθοφορίας. Πανεύκολο φυτό. Από αρώματα, πολλά λουλούδια και στο βάθος λίγο ρίγανη, εγώ θα έλεγα και κάτι σαν "μασχαλίλα"  Big Grin . Πολύ ευχάριστο "high", δε σε βάζει για ύπνο που λέμε. Να το δοκιμάσεις. Το Sour Diesel θα κοπεί σύντομα, θα σε ενημερώσω. Βίβες

Χτες "καθάρισα" λίγο το Amnesia, έκοψα μερικές καινούριες φύτρες που βγαίνανε στο κέντρο του φυτού, θα γίνει πολύ πήχτρα εκεί και δε θα έβλεπαν ποτέ φως εκεί μέσα αυτές. Έκοψα και τις δυο πάνω πάνω κορυφές του ψηλού Widow, έχει τέσσερις κύριες κορυφές τώρα. Έχω ετοιμάσει και τις γλάστρες για τη μεταφύτευση, τέσσερις 10λιτρες και δυο 5λιτρες. Στις 5λιτρες θα μπουν τις επομενες μέρες 2 ακόμα φυτά σε 12/12 ωράριο σχεδόν αμέσως, πιθανοτατα 2 Sour Diesel. Το αρχικό σχέδιο με τις 6 βδομάδες ανάπτυξη πάει περίπατο μάλλον, σε λίγες μέρες θα τα μεταφυτεύσω στις 10λιτρες, θα τα βάλω στην τέντα ανθοφορίας και θα σκάσω και τα άλλα 2, για να φτάσω στη σοδειά 2-3 βδομάδες νωρίτερα απ' ότι υπολόγιζα αρχικά.

   

   

   

   

Σήμερα μοιράστηκαν 1,2L νερό με 1ml Micro, 1ml Grow & 2ml Rhino skin και μετά έγινε το 2ο διαφυλλικό τους ψέκασμα με Big Bud. Θα γίνει άκομα ένα τέτοιο, μάλλον τελευταίο, σε καμιά 10ρια μέρες.

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#14
Σήμερα μπήκαν σε βρεγμένο χαρτί 1 Pineapple Chunk (Barney's Farm) & 1 Amnesia (Sporadiko), θηλυκοποιημένα και φ/π. Θα μπουν να ανθίσουν σε 2 πεντόλιτρες γλάστρες, για να γεμίσει ο χώρος.

   

   

Φίλοι και φίλες, ελπίζω να καταφέρω κάποια στιγμή να είμαι αρκετά νηφάλιος (δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο  Big Grin ) ώστε να σας κάνω ένα review για αυτό εδώ το εργαλείο...
   

Βασικά το review είναι πολύ σύντομο και πάει κάπως έτσι: αν υπάρχει vaporizer να δίνει πιο "παχύ" ατμό από αυτόν που δίνει το Plenty, πληρώνω όσο όσο για να το δοκιμάσω. Δε νομίζω να υπάρχει. Όσοι καπνίζετε ακόμα, πραγματικά απορώ, τι κάνετε??? Το συστήνω σε όλους.

Κατά τ' άλλα, τα φυτάκια μοιράστηκαν χτες 1,2L νερό με 1ml Micro, 1ml Grow & 2ml cal-mag. Κάθε μέρα σχεδόν, μέχρι και βαθιά μέσα στην ανθοφορία (1-1,5 μήνα),στα φυτά μου κάνω ντουζάκια με το ψεκαστήρι με σκέτο νεράκι βρύσης διαφυλλικά, είναι φυσική πηγή cal-mag το νερό της βρύσης και κάτι παίρνουν κι από κει. Ακόμη κι αν είναι ψιλογεμάτα με άνθη δεν ανησυχώ για μούχλες, έχω δυνατό εξαερισμό κι επίσης δυνατό ανεμιστηράκι κυκλοφορίας. Δε το συνιστώ σε όλους, η μούχλα καραδοκεί, αλλά έχω παρατηρήσει με αυτά τα "πλυσίματα" ότι το τελικό προϊόν είναι πιο καθαρό από σκόνες, τρίχες κλπ.

   

Υγεία, παλιοαλήτες  Hookah
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#15
@Sugar Man για πές κάνα 2 λογάκια παραπάνω για το ατμιστήρι..

Προσωπικά εχω 2 μήνες που έκοψα το κάπνισμα , το αντικατέστησα με ηλεκτρονικό τσιγάρο κ είδα μέγαλη διαφορά στην υγεία μου..Το χόρτο το καπνίζω με μικρα νεροπιπάκια πλέον.
Το θέμα είναι οτι έχω το arizer solo 2 εδώ κ 3 χρονια , αλλα ποτε δεν με ενθουσίασε να σου πω την αλήθεια.Είναι το μοναδικο ατμιστήρι που έχω δοκιμάσει. Θεωρείται απ τα καλύτερα.
Πρώτον δέν κάνει κεφάλι..δέν έχεις το άκουσμα το καλό που θα έχω με το πιπάκι για παράδειγμα.
Δεύτερον , καλά αρώματα εχω μόνο στις πρώτες 2-3 τζούρες, μετα αρχίζει να μυρίζει σαν καμμένο το χόρτο.
Δεν ξέρω εάν έχει καποιο θέμα η συσκευη ή αν αυτο γίνεται με όλα τα βαπόρια.

Για πες λίγο για το  plenty πχ. με μισό γραμμαριο μέσα κάνεις κεφάλι, την ακούς? γιατι με το arizer δεεν...

κ απο αρώματα πόσες τζούρες κρατάει μέχρι να αρχίζει να αλλοιώνεται η γεύση..
If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite. 
Smoke17
Απάντηση
#16
@prasinos εγώ χρησιμοποιώ ένα Dynavap για έξω, ακόμα και στη δουλειά μαζί μου το'χω, και στο σπίτι έχω αυτό το εργαλείο από την κόλαση (Γερμανία δλδ Big Grin ). Να ξεκαθαρίσω ότι το "πάχος" και η απόλαυση του καπνού δύσκολα συγκρίνονται με οτιδήποτε άλλο, κάπνιζα κι εγώ σα τζάκι πολλά χρόνια. Αλλά φίλε, σοβαρά, δε νομίζω ότι πλησιάζει κάτι άλλο σε απόλαυση τον καπνό, σαν αυτό εδώ. Είμαι σίγουρος ότι και το Volcano και άλλα επιτραπέζια vaporizer είναι φοβερά, δεν τα έχω δοκιμάσει, σαν πρώην καπνιστής όμως μπορώ να πώ με σιγουριά ότι το Plenty είναι πολύ δυνατο. Και κάπνιζα πολύ. Φορητά με μπαταρίες, τυπου solo, δε δοκίμασα ποτέ, βολεύτηκα με το dynavap. Με όλο το σεβασμό στο solo και άλλα παρόμοια ποιοτικά βαπόρια, ετούτο και όλα σχεδόν τα επιτραπέζια είναι μια κλάση πάνω απ' τα φορητά. Είναι μεγάλο, η φωτο το αδικεί. Made in Germany, αυτό εμένα με έπεισε σχεδόν από μόνο του. Με τα γραμμάρια δε τα πάω καλά, δεν έχω ιδέα πόσο βάζω μέσα, αλλά ο θάλαμος που μπαίνει το χόρτο είναι τεράστιος. Τόσο που αναγκάστηκα να βρω σίτες που μειώνουν το μέγεθος του, δεν αντέχοταν η τζούρα και πήγαινε χαμένη. Ο μπρο είναι μανιώδης καπνιστής κι όταν του το πασάρω καμια φορά στην υψηλότερη θερμοκρασία, κλαίει απ' το βήχα. Για αρώματα κλπ, τι να πει κανείς... μουτζώνω τον εαυτό μου, που κάπνιζα τόσα χρόνια. Έχει μια ροδέλα που ρυθμίζεις τη θερμοκρασία ατμού, από το 1 ως το 7. 1=0 βαθμοι, 7= max (250? Cool ). Εγώ κάνω 2 τζούρες στο 5,5 κι όταν δεν έχει να δώσει άλλο εκεί, το πάω στο 7 για 2-3 τζούρες ακόμα. Εκεί χρειάζονται χαρτομάντηλα φιλαράκι  Big Grin ! Το μόνο αρνητικό, η κατανάλωση χόρτου έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αλλά... γι αυτό δεν είμαστε εδώ?? Σε κούρασα, αλλά θα μπορούσα να μιλάω γι αυτο μέχρι αύριο. Για να κλείσω... όποιος νομίζει ότι έχει δυνατότερο βαπόρι, ας κοπιάσει να κάνουμε κόντρες  Big Grin


Πάμε λίγο και στο ζουμί... Πριν δυο μέρες καθάρισα λίγο τις "μέσα" φύτρες, να αραιώνουμε σιγά σιγά, για να θεριέψουν κι οι υπόλοιπες. Ήπιαν και 1,2L σκέτο νερό, με λίγο ξύδι για να ισιώσει το pH. Πέρασαν και τις πρώτες τους ώρες στην τέντα ανθοφορίας, δίπλα στους "μελλοθάνατους".

   

   

   

Είχαμε και γεννητούρια και φυτέματα, μπήκαν κι αυτά κάτω απ' το φως το αληθινό.

   

   

... κι αφού στέγνωσαν οι δίλιτρες, τα κορίτσια μπήκαν στις τελικές γλάστρες σήμερα το πρωί. Οι τελικές είχαν ποτιστεί πριν κανα διήμερο με ριζοβοηθητικά, για να ζωντανέψει το χώμα. Μετά τη μεταφύτευση, μοιράστηκαν 1,5L νερό με 1,5ml Voodoo, 1,5ml Piranha & 1,5ml B52. Δείτε και τη ρίζα του Acapulco, που φοβήθηκα ότι της έκανα ζημιά... γελάει ο κόσμος, σε Acapulco και περίχωρα...

   

   

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#17
Καλησπέρα  Wink

@prasinos λέω και καμιά κοτσάνα, να περνάει η ώρα... 220 είναι η μέγιστη θερμοκρασία άτμισης του Plenty, στους 250 ψήνονται οι μπριζόλες  Big Grin

Χτες βράδυ γίνανε δουλίτσες πάλι, έκοψα μερικά χαμηλά κλαριά OG Kush, το ένα απ' αυτά και το Diesel ήπιανε το τελευταίο τους πότισμα. Θα περιμένω να στεγνώσουν για να τα σφάξω. Τους έριξα και μια δόση Flawless Finish στο τελευταίο πότισμα, τώρα κάνει δουλειά- δεν κάνει δουλειά, μόνο η Advanced το ξέρει..! Έχω ένα σωρό μπουκαλάκια της Advanced, τα χρησιμοποιώ όποτε θυμάμαι  Cool . Το μεσαίο το Kush νομίζω θέλει κανα δυο βδομάδες ακόμα. Παρατραβήξανε αυτά τα τρία, αλλά είναι γεμάτα άνθη και θα με ανταμείψουν.

   

   

Το νέο αίμα έσκασε μύτη. Θα κάτσουν καμια βδομάδα στο ποτηράκι με 24/0 φως και μετά στα "βαθιά"...

   

Να και τα κορίτσια, γουστάρανε πολύ τις μεγάλες γλάστρες και το 12/12, και φαίνεται αυτό...

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#18
Χτες βράδυ έπεσε "βαθύ" πότισμα για πρώτη φορά στις μεγάλες γλάστρες, μοιραστήκανε 3 λίτρα νερό με 4,5ml Micro, 3ml Grow, 1,5ml Bloom & 3ml cal-mag, συν λίγο ξύδι (περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού ανά λίτρο) για το pH. Γενικά, ποτίζω με νερό βρύσης το οποίο αφήνω σε κουβά κανά 24ωρο να αποχλωριωθεί. Βγαίνει από τη βρύση με pH 8,1-8,2 και με το ξύδι πέφτει κάτω από το 7. Έμεινε και το pHμετρο από μπαταρίες, στο "περίπου" και με μπακαλίστικες μεθόδους κινούμαστε  Big Grin

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#19
Με το ξυδι που βαζεις για να κατεβαζεις ph δεν σου ρχεται η μποχα του οταν καπνιζεις το ανθος μετα; Θυμαμαι και γω τα κανα πιο πιτσιρικας στις πρωτες προσπαθειες αλλα ηταν ενα χαλι με το ξυδι

Γι αυτο βαζουμε Ph down Big Grin
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.
Απάντηση
#20
Το og kush απο σποραδικο μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις όταν το είχα καλλιεργήσει Cool φωτιά ήτανε!

Είναι άλλη φάση σίγουρα τα βαπόρια..παίζει να το χτυπήσω σε κανα 2 μηνο! Με πρόλλαβε ο οδοντίατρος προς το παρόν Tongue Tongue 

Ρε sugar .. βάζεις , κόβεις...κόβεις , βάζεις..αυτά είναι Smoke20
If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite. 
Smoke17
Απάντηση
#21
@trompetas μου το χουν ξαναπει αυτό για το ξύδι, εγώ πάλι δεν νιώθω ξυδίλα στο άνθος. Ίσως δε βοηθάει κι η όσφρησή μου, τι να πω. Εγώ χρησιμοποιούσα pH-down αρχικά, καποια στιγμή χύθηκε το μπουκαλάκι και συνέχισα με ξύδι. Θυμάμαι κάπου εδώ μέσα, σ'ένα παλιό ημερολόγιο κάποιος έριχνε ξύδι ή ξινό αντι pH-down, και το καθιέρωσα κι εγώ.

@prasinos να το πάρεις, δε θα το μετανιώσεις. Δε ξέρω τι χώρο καλλιέργειας έχεις, σε προειδοποιώ μπορεί να χρειαστείς μεγαλύτερη τέντα Big Grin
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#22
@Sugar Man Μια μικρή έχω 45χ45 εκατοστά.. Σκέφτομαι άλλη μία έτσι μικρή να την έχω για ανάπτυξη μόνο.
Έχω έλλειψη χώρου όπως έχεις καταλάβει!
If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite. 
Smoke17
Απάντηση
#23
Χθες τα μικρά μοιράστηκαν 100ml νερό με 0,8ml First feed.

   

Το πρωί πάω να τσεκάρω το kush που ξεραίνεται σ' ένα χαρτόκουτο κι όπως το κούνησα ακούω έναν ήχο, σα μπίλιες να πηγαίνουν πέρα-δώθε μέσα στο χαρτόκουτο... λέω θα είναι το ρετσίνι που έμεινε πάνω στο ψαλίδι μετά το τριμμάρισμα (charas), που συνήθως το πλάθω μπαλάκι και το αφήνω κι αυτό να ξεραθεί λίγο. Αλλά με περίμενε μεγάλη έκπληξη στο κουτί...

   

Το kush... γκαστρώθηκε  Big Grin . Εγώ πάντως γύρη ή αρσενικά φυτά γενικότερα στο χώρο, δεν είχα ποτέ. Κι αυτά πέσανε απο μερικά χαμηλά κλαριά που έκοψα πριν 3-4 μέρες, σκέφτομαι πόσα ακόμα μπορεί να έχει στους πάνω παπάδες. Λογικά από στρες έγινε αυτό, νομίζω είναι και τεχνική παραγωγής σπόρων το στρεσσάρισμα του φυτού, εδώ βέβαια συνέβη κατά λάθος. Ένας χρονοδιακόπτης έκανε μερικά άναψε-σβήσε κατά τον ύπνο των φυτών για λίγο καιρό, μέχρι να το πάρω χαμπάρι, δεν ξέρω για πόσο καιρό ακριβώς. Ίσως αυτό έπαιξε ρόλο.

Τους έβαλα και ταμπελάκι (OG Kush/Sporadiko/Ανεμογκάστρι  Big Grin ), είπα να μη τα μπερδέψω με τα αγοραστά kush μέχρι να δω τι σόι είναι, και μπήκαν στο ψυγείο. Αν προέρχονται από στρες, λογικά είναι θηλυκά σα τη μάνα τους, σωστά? Κρίμα που δε τα βρήκα νωρίτερα, θα έσκαγα αυτά! Θα τα δοκιμάσω σε επόμενη καλλιέργεια. Φαίνονται ωραία, τιγρέ και μεγάλα, έχω ξαναβρει σπόρια εδώ κι εκεί αλλά ποτέ τόσο ώριμα. Για να δούμε... Πάντως αν βγάζουν και αρσενικά φυτά... λογικά από κάποιο γείτονα έρχεται η γύρη, ε?  Dodgy  Rofl

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#24
@Sugar Man Δεν ξέρω για τα σπόρια, αλλά ενα θεματάκι με τους χρονοδιακοπτες το 'χεις παντως. Ε; Big Grin Rofl
Don't smell, don't tell, don't sell Smoke23
Απάντηση
#25
@Special που είσαι παιχταρά? Στο τέλος θα βάζω ξυπνητήρια στο κινητό , να θυμάμαι να τα ανοιγοκλείνω χειροκίνητα τα φώτα, δε ξέρω τι άλλο να κάνω  Big Grin

Χτες τα κορίτσια ήπιανε 3 λίτρα νερό (δια 4) με 3ml Micro, 3ml Grow, 2,5ml Bloom & 6ml Rhino Skin.

   

   

   

   

   

Τα μικρά ήπιανε σήμερα το πρωί 100ml νερό (δια 2) με 0,8ml First Feed.

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#26
Το πρωί 'έπεσε' το Sour Diesel που ήτανε στην τέντα απ' το καλοκαίρι, μικρούλι έγινε αλλά είναι γεμάτο από πάνω ως κάτω με άνθη.

   

   

Τα μικρά μεταφυτεύτηκαν και μπήκαν στην τέντα ανθοφορίας, ήπιανε κι από 300ml νερό με ριζοβοηθητικά και First Feed.

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#27
Χαίρετε  Cool

2 ποτίσματα τη βδομάδα που πέρασε, τα μεγάλα πριν 4 μέρες μοιράστηκαν 3 λίτρα σκέτο νερό και χτες άλλα 4 λίτρα με 6ml Micro, 6ml Grow & 5ml Bloom. Τα μικρά χτες ήπιαν μισό λίτρο νερό (στα δύο) με 0,3ml Micro & 1ml Rhino Skin.

   

Το πρωί 'έπεσε' και το τελευταίο φυτό απ' το προηγούμενο γκρόου, ένα OG Kush(Sporadiko), το πιο παραγωγικό φυτό που έχω δει στην τέντα μου. Βαρέθηκα να τριμάρω σήμερα (με την καλή έννοια...  Hookah )

   

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#28
Χτες βράδυ τα κορίτσια ποτίστηκαν, 4 λίτρα νερό τα μεγάλα με 4ml Micro, 4ml Grow, 4ml Bloom & 4ml cal-mag. Τα μικρά 750ml νερό με 0,5ml Micro, 0,5ml Grow, 0,5ml Bloom & 0,75ml cal-mag.

   

   

   

   

   

Έγινε και λίγη, πολύ λίγη, αποφύλλωση στα μεγάλα για να φτάνει λίγο πιο 'μέσα' το φως.

   

Κι έτσι ξύπνησα σήμερα το πρωί...

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#29
Χτες βράδυ τα μεγάλα ήπιαν 4 λίτρα νερό με 4ml Micro, 4ml Grow, 4ml Bloom & 6ml Rhino skin.
Τα μικρά 0,75 του λίτρου με 1,5ml Voodoo Juice, 1,5ml Piranha, 1,5ml B52 & 1,5ml cal-mag.
Ντουζάκι με σκέτο νερό , κλασικά πράγματα...

   

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#30
@Sugar Man Τρένο ασταμάτητο Leaf
If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite. 
Smoke17
Απάντηση
#31
@prasinos έχουν πάρει μπρος οι μηχανές  Big Grin

Καμια δουλειά δεν έγινε χτες, απλά άνοιξα την τέντα κι ήτανε πανέμορφα κι είπα να τα απαθανατίσω...

   

   

   

   

Βίβες  Peace-and-love-033
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#32
Χαίρετε  Cool

Χθες έγινε γενναιόδωρο πότισμα, έτρεξε και μπόλικο νεράκι (run-off) από τις τρύπες των κουβάδων. 6 λίτρα νερό μοιράστηκαν τα μεγάλα, με 6ml Micro, 6ml Grow, 6ml Bloom & 6ml Big Bud (αρχίζουν τα ωραία...). Τα μικρά ήπιαν 1 λίτρο νερό με 1ml Micro, 1ml Grow & 1ml Bloom. Tα μεγάλα τα βλέπω ελαφρώς... καταπράσινα, μάλλον τα έχω ταράξει στο Ν και ίσως πρέπει να το ρυθμίσω λίγο.

   

   

   

   

   

   

   

Είχαμε και λίγο curing...

   

   

Βίβες ωρέ παράνομοι  Big Grin
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#33
@Sugar Man Ποιά ποικιλια είναι αυτή η κόκκινη φουντα??
If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite. 
Smoke17
Απάντηση
#34
@prasinos το κοκκινοτρίχικο είναι OG Kush και το βάζο στ' αριστερά είναι Sour Diesel (sporadiko και τα δυο). Για το Diesel που με είχες ρωτήσει, τα αρώματα είναι σίγουρα λεμόνι και μπόλικη μέντα, καύσιμο εμένα δε μου μυρίζει, μπορεί να θέλει να μείνει κι άλλο καιρό στο βάζο για να βγουν τα αρώματα του. Πάντως είναι και τα δυο απόλαυση να τα ατμίζεις, ανεξαρτήτως αρωματος. Λίγο πιο βαρύ το kush, βραδυνό χόρτο θα έλεγα, και λίγο πιο daytime το diesel.

Τη βδομάδα που πέρασε είχαμε δυο ποτίσματα στα μεγάλα. Πριν τέσσερις μέρες, 6 λίτρα νερό με 5ml Grow, 5ml Bloom και 6ml Big Bud. Χτες άλλα 6 λίτρα με 3ml Micro, 6ml Grow & 6ml Bloom. Τα μικρά ποτίστηκαν μια φορά πριν 4 μέρες, δε λένε να στεγνώσουν, ίσως το παράκανα κι εγώ με τα ποτίσματα. Θα τα ξανατσεκάρω σε 2-3 μέρες.

Τριτο-τέταρτη βδομάδα ανθοφορίας και τα 4 μεγάλα φυτά έχουν κυριεύσει το χώρο, το φως με το ζόρι φτάνει κάτω στα 2 πιο μικρά, και τώρα που το σκέφτομαι ίσως ήταν υπερβολή αυτά τα 2 έξτρα φυτάκια. Μια χαρά γέμιζε η τέντα μόνο με τα 4 μεγάλα, με ένα μήνα περίπου ανάπτυξη σε 10 λιτρες γλάστρες. Μάθημα αυτο για το επόμενο grow  Cool

   

   

   

   

   

   

   

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση
#35
Χαίρετε  Cool
2 ποτίσματα την περασμένη εβδομάδα, πριν 4 μέρες τα μεγάλα ήπιαν 6 λίτρα νερό με 3ml Micro, 9ml Grow, 9ml Bloom και τα μικρά 750ml νερό με 0,75ml Micro, 0,75ml Grow & 0,75ml Bloom.

Χτες τα μεγάλα άλλα 7 λίτρα νερό, με 5ml Micro, 10ml Grow, 10ml Bloom & 7ml Big Bud. Τα μικρά 1L με 1ml Micro, 1ml Grow & 1ml Bloom.

   

   

   

   

   

   

   
Leaf ...σπείρε για σένα... Leaf
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)