Αυτό το πότισμα με βοήθησε πάρα πολύ να καταλάβω τι γινότανε τόσο καιρό..μπορεί να μην είχαν καλή εικόνα τα φυτά και να είναι η πιο 'αγχώδης' καλλιέργεια που έχω κάνει έως τώρα..
Αλλά είναι και η πιο χρήσιμη..trial and error!
Αυτά τα φυτά ήταν ατάιστα τόσο καιρό..όσο ανεβαίνουν τα ml του λιπάσματος στην ανθοφορία σύμφωνα με το πρόγραμμα τις Βiobizz πιάνω τα προτεινόμενα νούμερα στο EC...
Άρα στην ανάπτυξη που τα νούμερα είναι μικρά βάζουμε 100% από την αρχή και τελειώνει η υπόθεση..Ή ξεκινάμε 50% πρώτη βδομάδα, 75% δεύτερη, 100% τρίτη...αν θέλουμε να το παίξουμε εκ του ασφαλούς..
Τι supercrop... δεν κατάλαβαινουν αυτά... πάλι χαλάει η κορυφογραμμή Μάλλον πρέπει να τα δέσω πάνω στο δίχτυ?
@prasinos Όχι όλες μαζί 3 ή 4 λίτρα συνήθως, γεμίζω το tray και μετά από καμιά ώρα μπορεί και παραπάνω το έχουν πιει..
Τώρα μόλις μπει η 4η βδομάδα λέω να ρίχνω 3L πριν σβήσουν τα φώτα και άλλα 3L μόλις ανάψουν, βέβαια δεν βολεύει πάντα λόγο υποχρεώσεων..
Και καλά τα 3.8L γλάστρα που έχω μπορείς να το ποτίζεις μέχρι και 6 φορές την ημέρα...lol χωρίς αυτόματο πότισμα δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!
Μια χαρά πάνε τα κορίτσια παρόλα τα προβλήματα! Αλλά και η δικιά σου δίνει ρεσιτάλ φίλε!
Λοιπόν μέτρησα απόνερα από την Sativa...τα πράγματα είναι το λιγότερο τραγικά επειδή έβαζα τo calmag με το 'κιλό' μαντεύω..
Δηλαδή ήταν λίγο το EC που τάιζα και έκανα το λάθος να ρίχνω περισσότερο calmag για να το ανεβάσω..ενώ θέλει περισσότερα λιπάσματα..είπαμε από τα λάθη μαθαίνουμε!
PH EC
Είσοδος 6 1,75
Απόνερα 6,5 7,85
Άρα για να συνέλθουν...ξεπλένω δίχως αύριο με PH 6, και EC 1,5 μέχρι να πάρω απόνερα PH 6 και EC 1,8?
Ή μήπως πρέπει να ξεπλύνω με PH 6 και 0 EC και να ταίσω με 1,5 EC μετά?
@Fallout Δέν μπορώ να καταλάβω τί παίζει με τα φυτά σου..έχω καπνίσει λίγο και κάθομαι κ κοιτάω την τελευταία φωτό που ανέβασες κ παρατηρώ οτι απο τα 8 φυτά μέσα στην τέντα , μόνο ένα βρισκεται σε καλή κατάσταση και αυτό είναι το πίσω αριστερά φυτό στην γωνία.
Μόνο αυτό φαίνεται να μην έχει κάποιο σημάδι στα φύλλα..όλα τα υπόλοιπα φαίνεται να έχουν έλλειψη φαγητού , έλλειψη αζώτου θαρρώ. Αλλά έχουν επίσης και αυτό το καφέτιασμα στις μύτες απο τα φύλλα. Δέν ξέρω κ δεν έχω μελετήσει καθόλου καλλιέργεια σε coco για να σε βοηθήσω δυστυχώς.
Σίγουρα το ph παίζει ρόλο και θέλει ρύθμισμα αλλά ο καλύτερος τρόπος να το μετρήσεις είναι με κάποιο εργαλείο που βυθίζεται στο χώμα και όχι απ τα απόνερα.
Η γλάστρα σου στεγνώνει απο πότισμα σε πότισμα? Δίνεις 4 λιτρα καθημερινά σε όλα , οπότε διά 8 που είναι τα φυτά σου , σε τέλειες αναλογίες πες απο 500 μλ στο καθε ενα φυτο το 24ωρο.
Το tray που ρίχνεις μέσα το νερό , είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με το πάτωμα? έχω φάει σκάλωμα όπως καταλαβαίνεις με το φυτό πίσω στην γωνία που φαίνεται μια χαρά
Και με το ενδεχόμενο να υπάρχει μια μικρη κλίση στο tray με αποτέλεσμα να δέχεται η γλάστρα λιγότερο ή και περισσότερο νερό απο τα υπόλοιπα.
Stoner φιλοσοφίες βραδιάτικα
Ας απαντήσει και κάποιος γνώστης με coco ..βίβες
If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite.
@prasinos Έχεις πέσει πολύ μέσα σε αυτό που λες με το tray..δεν πίνουν όλα το ίδιο και ας έχω προσπαθήσει να το ευθυγραμμίσω!
Όλη η πίσω σειρά κάθεται λιγότερο στο νερό..αλλά το No2, No3 φυτά είναι χάλια και αυτά..(No1 είναι το πράσινο)!
Και εγώ έλλειψη νόμιζα ότι είναι..αλλά τα νούμερα δείχνουν υπερλίπανση! Έχω κάνει μεγάλη πατάτα..αφού έβαζα 10ml/L callmag ενώ έπρεπε να βάζω 0.5...
Στεγνώνει από πότισμα σε πότισμα η γλάστρα λίγο, αλλά όχι τελείως χάνω ένα 10-20%(κατά προσέγγιση δεν έχω ζυγίσει ποτέ) από to max βάρος μέχρι να ξαναποτίσω σε 24 ώρες.
Ούτε ξέπλυμα έκανα ούτε τίποτα..απλά σταμάτησα το bottom feed και μείωσα στο 50% τα λιπάσματα και την ποσότητα με 3 λίτρα μοιρασμένα δεν έχω καν απόνερα (που πρέπει να μαζέψω μετά και είναι βαρετό).
Καλησπέρα @Fallout! Σχετικά με τη σκνιπα που λες, και γω είχα ένα θέμα, ρώτησα στο grow shop για τον πιο ανώδυνο τρόπο που μπορώ να το φτιάξω χωρίς χημικά ή ωφέλιμα (που θέλουν κι αυτά τις συνθήκες τους μην το ξεχνάμε) και μου είπε να δοκιμάσω για αρχή 4-5 μέρες πότισμα από κάτω για να στεγνώσει το πάνω μέρος που συνήθως αφήνουν αυγά εκεί.
Σε χώμα απλά έκανα 2 ποτισματα με διάστημα 3-4 ημερών το ένα από το άλλο, να στεγνώσει και λίγο στη μέση δεν πειράζει. 1 μήνα και κάτι μέρες τώρα είμαι καθαρός και ωραίος!
Στο coco δεν ξέρω αν ισχύει αυτή η ενέργεια αλλά φαντάζομαι μπορείς να αφαιρέσεις από πάνω 3-4 πόντους υλικό, να ποτίσεις, και να ξαναβάλεις το ξερό coco από πάνω όταν θα έχει τραβήξει το νερό.
@Galaxiarchus G Καλησπέρα φίλε! Το γης διατομών είναι φυσικό λίπασμα(ορυκτό) δεν προκαλεί κάποια βλάβη, ούτε αποκτάνε ανοσία τα ζουζούνια σε αυτό!
Απλά δεν κάνει να το εισπνεύσει ο άνθρωπος αλλά και ούτε να έρθει σε επαφή με το δέρμα.
Τώρα για αυτό που λες να μείνει στεγνό το υπόστρωμα είναι η νούμερο ένα λύση για το χώμα, αλλά δεν κάνει για το coco και αυτό που πρότεινες να αφαιρέσω υλικό και να το ξαναπροσθέσω δεν είναι καλή ιδέα γιατί σε τόσο μικρή γλάστρα με coco θα είναι τίγκα η ρίζα και θα κάνουμε περισσότερη ζημιά αντί καλό.
Όποτε γης διατομών ανά 1-2 βδομάδες προληπτικά και πολλές κίτρινες παγίδες (μικρές κοντά στο υπόστρωμα) είναι το πλάνο που θα ακολουθώ όταν είμαι με coco.
Τα φυτά πάνε καλά σχετικά..το μεσαίο που είναι κάτω από την λάμπα την έχει ακούσει από το πολύ φως(foxtails)..θα ανεβάσω στα 25εκ και την επόμενη φορά θα φροντίσω με το supercrop να μείνει πιο κοντό το κέντρο.
Ποσότητα: 8 βάζα σε 5 μήνες
Ποιότητα: πολύ καλό δυνατό φου
Σύγκριση με προηγούμενο grow Vault #002 14 φυτά σε sog...
Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν συμφέρει η μακριά ανάπτυξη... ιδικά με HID φωτισμό λόγο κατανάλωσης..αλλά και λόγο χρόνου!
Δηλαδή στο Vault #002 πήρα 10 βάζα σε 3 μήνες..ενώ στο Vault #003 πήρα 8 βάζα σε 5 μήνες.