Πρόβλημα με νέα φυτά
#1
Τα φυτά είναι στις 12 μέρες περίπου σε canna coco με περλίτη και το περιβάλλον είναι περίπου στους 23 βαθμούς και 65% υγρασία όταν τα φώτα είναι ανοιχτά και 19 με ίδια περίπου υγρασία για κλειστά. Ταΐζω κάθε μέρα με silica, cal/mag, coco a+b, rhizotonic στα 6 περίπου ph και έχω περίπου 15% απόνερα. Τα τελευταία δύο ποτίσματα έγιναν με περίπου 800 EC. Τι λέτε να είναι? Ξέχασα να αναφέρω οτί ποτίζω με απιονισμένο για λόγους EC, το επόμενο πότισμα θα είναι με νερό βρύσης από φίλτρο ενεργού άνθρακα.

   

   

   

   
Απάντηση
#2
Κανείς κάποια ιδέα γιατί όσο περνάνε οι μέρες τα φυτά δεν μεγαλώνουν ιδιαίτερα. Οπότε επειδή είναι αυτόματα σκέφτομαι να ξαναβάλω κάτι άλλο και να κρατήσω αυτά σε μια ακρούλα για να πειραματιστώ. Νομίζω πως είναι κρίμα να τα αφήσω μόνα τους, τζάμπα ο κόπος και το χρήμα. Ίσως να φταίει που στην αρχή δεν είχα τόσο σταθερό κλίμα και πότισα νωρίς (τα φώτα ανοιγόκλειναν για 2 μέρες γιατί ο χρονοδιακόπτης τα είχε παίξει και είχα έντονες αυξομειώσεις στην υγρασία και θερμοκρασία καθώς δεν είχα υγραντήρα και εξαερισμό σε εκείνο τον χρόνο)? Να δοκιμάσω ξανά με περιοδικά?
Απάντηση
#3
@Theios D. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά, είναι ότι αυτά τα κυπελλάκια είναι ακατάλληλα, γιατί οι ρίζες δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένες στο φως (ειδικά σε αυτό το στάδιο).

Κατά τα άλλα, δεν έχω καλλιεργήσει σε coco αλλά νομίζω οτι το φύλλα που κλείνουν προς τα μέσα είναι από πολύ νερό.
Don't smell, don't tell, don't sell Smoke23
Απάντηση
#4
Θα σου πρότεινα να τα αφήσεις μερικές μέρες χωρίς πότισμα, βλέπω ποτίζεις καθημερινά. Προσωπικά στα ποτηράκια ψεκάζω στην αρχή που βάζω μέσα το σπόρο και ποτίζω 2 φορές ακόμη. Μία φορά ανά 5-6 μέρες μόνο με διεγερτικό ρίζας.
Joint Pass
Απάντηση
#5
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Special δεν το είχα σκεφτεί καθόλου αυτό και σε ευχαριστώ που το ανέφερες ώστε να μην το επαναλάβω. Galaxiarchus μάλλον έχεις δίκιο οπότε και σήμερα δεν τα πότισα καθόλου και αύριο θα τα βάλω σε πάνινες και όπου βγει. Το πολύ-πολύ να τα κρατήσω σε μια γονίτσα και να βάλω μερικά φρέσκα για να αποφύγω αυτά τα λάθη. Τα λυπήθηκα είναι η αλήθεια αλλά κάθε αρχή και δύσκολη από ότι φαίνεται.
Απάντηση
#6
Όλοι κάνουμε λάθη Θείε! Και μόνο σε καλό βγαίνουν αν μάθουμε από αυτά. Ευτυχώς τα φυτά μας συγχωρούν που και που οπότε πειραματίσου για το καλύτερο και οπου/όπως σου βγει!
Joint Pass
Απάντηση
#7
Αυτό ακριβώς, μόνο από λάθη μαθαίνεις. Σκέφτομαι ότι μάλλον έπρεπε να πάω με την περπατημένη δηλαδή με χώμα γιατί από όσο έψαξα σε φόρουμ και σελίδες λένε πως είναι δύσκολο να ποτίσεις παραπάνω το coco ειδικά με μία φορά την ημέρα. Είχα να τα ποτίσω σκέψου 2 μέρες και δεν είδα κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Θα κάνω υπομονή λίγο ακόμα και όπως λες μακάρι να βρω το λάθος για να μάθω.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)