Φωτοπεριόδου διπλό ταμπλό
#36
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες @prasinos ! Θα αερίζω μια τη μέρα ίσα να τσεκάρω μυρωδιά για μούχλα. Θερμοϋγρασιόμετρα μικρά που θα βρω;; έχω φάει τον κόσμο, πήρα τελικά από ένα πίθηκο γνωστής οικογενείας των μακάκων από την Τσαμπικία και μου έστειλε θερμόμετρα... Και δε βγάζω άκρη ούτε με τον μέγα τσιγκούνη της Λιμνούπολης ούτε μπορώ να επικοινωνήσω με το μαγαζί. Ένα δράμα

@trompetas είναι περίπου 1μιση λίτρο η χωρητικότητα κι ας μην τους φαίνεται, εξοικονόμησα λίγο χώρο από ότι με τα βάζα χωρίς το φόβο να σπάσουν από αδεξιότητα. Μου έπεσε μια σακούλα το πρωί κάτω γι' αυτό το βάζω στα συν!
Joint Pass
Απάντηση
#37
@Galaxiarchus G  Tongue Tongue  Πως έμπλεξες ετσι με τη Τσαμπικία?! Smoke4

Εγώ έβαλα μέσα το κλασικό μεγάλο υγρασιόμετρο που χρησιμοποιούσα παλιά στο γκρου..χωράει!

Τα μικρά τα έχουν κρυμμένα είναι το μόνο σίγουρο!
If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite. 
Smoke17
Απάντηση
#38
Πραγματικά φιλαράκι την πάτησα σαν αρχάριος! Ούτε διάβασα για το μαγαζί κριτικές ούτε τίποτα και είχε σε φάση 3/5 με φουλ παράπονα, χωρίς τηλέφωνο, e-mail κάτι. Κάποια στιγμή θα μάθω να μην πίνω βράδυ και να ψωνίζω online, ό,τι χειρότερο κάποιες φορές...

24 ώρες μέσα στις σακούλες και όλα μυρίζουν όπως πρέπει.
Joint Pass
Απάντηση
#39
   
Royal Gorilla από RQS

Εύκολο φυτό (από τη μέση της καλλιέργειας και μετά θα το δείτε στις φώτο της τέντας πίσω δεξιά), αν και προέκυψαν θέματα στην τέντα με ερμαφροδιτισμους, έντομα, πολύ κρύες νύχτες και κάποιες ημέρες που έπρεπε να είναι κλειστός ο χώρος χωρίς ανανέωση αέρα οπότε και η ζέστη έπιασε 30-31... Δε μασησε τίποτα. Over και underwater απο 1 φορά έκαστο λάθος σε όλη την τέντα. Δέχτηκε 3 φορές Top, κάθε φορά σε όλες τις κορυφές. To scrog το δέχτηκε σχετικά καλά, δε μπορώ να πω πως αναπτύχθηκε το ίδιο ή ταχύτερα, μάλιστα δεν πήρε και πολύ μπόι από τότε που το έβαλα.

Στο στέγνωμα πήγαμε ομοιόμορφα και έχουμε καταλήξει στον παπά της φωτογραφίας. Πολύ κολλώδης, έντονη μυρωδιά ντίζελ με των 1.82. Πέρασαν μερικές ημέρες cure και είπα να βάλω χέρι  Big Grin
Συνολικά το φυτό φουλ τριμαρισμενο με τις κακουχίες και την ταλαιπωρία του απέδωσε κάτι παραπάνω από 35γ, ίσως κάτι λιγότερο από αυτό που περίμενα αλλά δε με ενδιαφέρει τόσο πολύ η ποσότητα στην τελική. Από 90-160cm που το δίνουν εσωτερικά, εμένα πήγε 70cm ύψος. 

Μερικες μέρες αργότερα (σήμερα, τώρα) είπα να ξαναβάλω χέρι να δω που είμαστε. Έντονη η diesel με μια επιγευση σαν καραμελωμενη σοκολάτα. Μπουκέτο και όχι λουλούδια από τις πρώτες 4-5 τζούρες. Σου ανοίγει ορίζοντες, πολύ καλό διεγερτικό εγκεφάλου που ίσως σε μικρότερες δόσεις να δίνει ένα boost πνευματικό. Το σώμα αν εξαιρέσουμε τα δάχτυλα που πληκτρολογώ, είναι μαγνητισμενο στην καρέκλα.

Δυσκολία καλλιέργειας : 2/5
Ανθεκτικοτητα : 5/5
Μυρωδιά (ένταση) : 5/5
Σοδειά : 3/5
Εμπειρία καπνίσματος : 4/5
Joint Pass
Απάντηση
#40
Μου γύρισε σε κοινωνικό τελικά, σε εγρήγορση ο εγκέφαλος, ομιλητικοτητα, σε καμία περίπτωση το couch lock που περίμενα. Τα μάτια ελαφρά πεσμένα αλλά όχι τόσο ώστε να κινήσω υποψίες και καθόλου ερεθισμένα. Ντάγκλες τύπου χάσιμο για μερικά δευτερόλεπτα, αρκετά στεγνο στόμα μετά το 2ωρο αλλά ακόμα καλά κρατεί η επίδραση του.

   

Special Kush 1 από RQS, δωράκι 5 σπόρους έστειλαν και τους αξιοποίησα και τους 5.

Στον αυτόματο και αυτό το φυτό, με μόλις 1 top έκαστο και με 20 ημέρες διαφορά στην τέντα με τα υπόλοιπα. Εκεί που είχαν 46 ημέρες τα υπόλοιπα, αυτά γύρισαν σε άνθιση στις 26. Πέρασαν 2 εβδομάδες που τα φώτα ήταν σε λειτουργία άνθισης και τα φυτά δεν έλεγαν να εμφανισουν φύλο. Στρεσαριστηκα και γω γιατί είπα υπολογισμένα έχω 4 strain στην τέντα, κάτω πάνω 1-2 μέρες όλα έτοιμα για κόψιμο θα είναι σε 1 μέρα. Τελικά έτοιμα ήταν αν και με τρόμαξαν ελαφρά.

Στην περίοδο της προχωρημένης άνθισης άρχισαν χωρίς λόγο να καίγονται εξωτερικά τα φύλλα των 2 εκ των 5 φυτών και μάλιστα των πιο απομακρυσμενων, που ήταν στη γωνία. Χωρίς να έχω αλλάξει ύψος στο φως και όντας πιο μακριά από όλα από την 600W hps. Ενδέχεται να ήταν βέβαια και κάψιμο από τα nuts, αλλά ποτιζα το ίδιο και τα υπόλοιπα φυτά οπότε λογικά θα έβλεπα το λάθος πιο έντονα. Πρόβλημα ιδιαίτερο δεν είχαν στα ζωύφια αλλά 5/5 ήταν διαφορετικά φαινοτυπα και στο σχήμα των παπάδων και στο πόσο αερατοι ή όχι είναι, και στο πόσο κωλλωδη είναι τα τριχωματα. Στο ύψος είχαμε μικροδιαφορές και ένας παπάς βγήκε με πάρα πολλά τριχιδια και ελάχιστα φύλλα, πλακουτσωτος, 2D θα έλεγα. Ασταθές γενετικό αλλά σχετικά ανθεκτικό στις κακουχίες.

Γρήγορο, με υψηλή παραγωγή παρόλο το μέγεθος του που πάλι απείχα από το minimum της τράπεζας κατά 10cm. Afghan x Hindu Kush και το υποστηρίζει, τυπική indica, χορτάρι μαύρο με γεύση γήινη οριακά χωματίλα που κάποιους μπορεί να τους ενοχλεί, προσωπικά δεν έχω θέμα με καμία γεύση γενικά. Κάποιο φυτό ανέπτυξε άλλα τερπένια με γεύση τυριού, συγκεκριμένα μοιάζει σαν λιωμένο τυρί τσενταρ (όχι την αηδία τη ρευστή του σουβλατζιδηκου) αλλά επειδή είναι ανακατεμένα είναι και δυσεύρετα.

Δεν είχε πολλά φύλλα, δεν είναι και ο πιο συμπαγής παπάς, αλλά δεν είναι καν κοντά στον αεράτο. Πολλά μικρά παπαδάκια που δεν έχουν σχεδόν καθόλου διαφορά σε εφεκτ από τους μεγαλύτερους παπάδες. Σε ανεβάζει ελαφρά στην αρχή και κάποιες φορές μου βγάζει δημιουργικότητα, αλλά μετά το μισάωρο σου δίνει τη μαστούρα του καναπέ. Δυνατό αλλά όχι πολύ, αν φας κάτι συνέρχεται το σώμα ελαφρά και μπορείς, σε πιο αργούς ρυθμούς, την ημέρα σου. Προσωπικά το έχω για βράδυ πριν τον ύπνο.

Οσον αφορά τον παπά σαν σύσταση, είπαμε όχι πολλά φύλλα, λουλούδι το περισσότερο. Είχαμε κάμποσα σπόρια, τύπου 10-12 από τα 5 φυτά κατά το τριμαρισμα και λογικά θα βρω κάμποσα ακόμα όσο περνάει ο καιρός. Από κόλλα πάμε καλά, όχι τόσο όσο το Gorilla, αυτό μπορείς να το χειριστείς χωρίς να κολλάνε τα δάχτυλα σου. Το άρωμα του είναι σαν ένας ελαφρύς καλός μπαφος.

Δυσκολια καλλιέργειας : 2/5
Ανθεκτικοτητα : 3/5
Μυρωδιά (ένταση) : 2/5
Σοδειά : 5/5
Εμπειρια καπνισματος: 3/5

Ενα basic χορτάρι που αν δε μου το έστελναν δε θα το έπαιρνα και το καλλιεργησα μόνο και μόνο για να δω πως λειτουργεί ο μαγικός κόσμος της καλλιέργειας όσον αφορά τη γενετική σκοπιά. Δεν θα το αγόραζα και δε θα το καλλιεργουσα ξανά γιατί έχω απαιτήσεις που δεν πληρεί το συγκεκριμένο strain.
ΟΜΩΣ, αν είσαι ο τύπος που θέλεις κάτι stoney για να σε βάλει για ύπνο και δε σε νοιαζουν γεύσεις, επιδράσεις και αντί για μελατονίνη πίνεις ένα τσιγάρο, τότε αυτό είναι για σένα και από άποψη ποσότητας και από αποψη σκοπού χρήσης.

Σημειωση: Η επίδραση του δεν κρατάει πάνω από ώρα οπότε άλλο ένα συν για τον "ύπνο" και άλλο ένα μείον για μένα.
Joint Pass
Απάντηση
#41
   

Bubble Kush από RQS, δωράκι 5 σπόρια από τα οποία άνοιξαν όλα και 4 συνέχισαν από τη 2η τους εβδομάδα κι έπειτα.

Ομορφο φυτό, και τα 4 διαφορετικά, δεν ξεχωρίζεις ότι είναι το ίδιο σπορι. Το ένα πιο κοντό από όλα με διαφορά 40 πόντους από το minimum, ήταν 40 πόντους φουλ ανθισμένο. Το 2ο είχε μακριούς παπάδες αφρατους όμως, το 3ο έβγαζε παραπαπάδια όπου πήγαινε φως και το 4ο ήταν πιστεύω το νορμάλ της υπόθεσης που όπως όλα τους δέχτηκε 3 top και λοιπές κακουχίες και κάθε φορά αναπτυσσόταν πιο δυνατό. Και ήταν εκείνο που βρισκόταν στην πίσω αριστερή γωνία στην τέντα. Δέχτηκε λόγω απόστασης τη μίνιμουμ φροντίδα έως καθόλου. Στον αυτόματο ήταν και όμως απέδωσε καρπούς.

Δεχτηκαν τα κορφολογηματα, τις αλλαγές στη θερμοκρασία και το πότισμα, το scrog άνετα. Τα φύλλα τους ήταν μασημένα σε κάποια σημεία σε άκυρες ώρες οπότε υποθέτω πως είναι στις ευπαθείς ομάδες συγκριτικά με άλλα είδη.

Η μυρωδιά του δεν είναι πολύ έντονη αλλά την καταλαβαίνεις, φαίνεται χλωρό στην όψη και στην αφή ενδεχομένως αλλά τι άλλο να κάνω, 14 μέρες το άφησα ανάποδα σε τμήματα οπότε θα έπρεπε να έχει στεγνώσει. Βoveda μέσα στο grove bag και ολα καλα. 

Κολλώδες αλλά ως ένα σημείο, με άρωμα φρουτενιο εσπεριδοειδους αλλά δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω τι ακριβώς είναι. Στη γεύση χάνει λίγο γιατι μυρίζεις αυτό που μυρίζεις και καπνίζεις πιπέρι. Ανοίγει η μυτη στις 3 τζούρες με καπνό, στο σκέτο με την πρώτη. Έντονο, έντονο και σχεδόν ευφορικο κομμάτι των επιδράσεων. Κάνεις όνειρα, χαζεύεις και η σκέψη τρέχει με ταχύτητα φωτός. Το μυαλό δουλεύει 101% (δηλαδή το έως 7-8% που λειτουργεί κανονικά), οι αισθήσεις είναι οξυμενες και υπάρχει ένα μούδιασμα που ολοκληρώνει το ταξίδι όμορφα.

Και σε κάνει να γράφεις ωραία κειμενάκια με ροή (ή χωρίς)  Cool

Όχι και τα πιο σταθερά genetics αλλά είδα πολλά και διαφορετικά και έμαθα από αυτό γιατί είναι μόλις η 2η φορά που καλλιεργώ, η πρώτη εδώ και 8 χρονια περίπου. Δεν ξέρω αν θα το αγόραζα, σαν δώρο ήταν εκπαιδευτικό και τους ευχαριστώ γιατί εν αντιθέσει με τα Special Kush 1, αυτό έχει πιο ενδιαφέρουσα γεύση και καλύτερο high.

Στο θέμα ποσότητας σοδειάς, αρκετά καλό, δεδομένων συνθηκών και stun των φυτών, ακόμα και ο ζουμπας στην είσοδο της τέντας ήταν φορτωμένος. Δεν βρήκα πάνω από 5-6 σπόρια και μάλιστα στην όψη καλής ποιότητας. Τα εφέ του κρατάνε κάνα 2ωρο βαριά και όσο περνάνε οι μέρες του cure η τζούρα του γίνεται πιο βαριά, όχι πολύ ενοχλητική αλλά τσιμπάει στο τέλος του τσιγάρου περισσότερο.

Κανένα θέμα με τη λειτουργικότητα, θα σηκωθώ για φασίνα τώρα και μάλιστα με σχετική όρεξη.

Δυσκολια καλλιέργειας : 2/5
Ανθεκτικοτητα : 3/5
Μυρωδια (ένταση) : 4/5
Σοδεια : 5/5
Εμπειρια καπνίσματος : 5/5

Το Fat Banana το βράδυ για να ντερλικωσω και να κλείσουμε το νήμα!
Joint Pass
Απάντηση
#42
   

Fat Banana από RQS

Το έχω ξαναφυτεψει στο παρελθόν οπότε ήξερα τι θα ακολουθούσε, απλά αυτή τη φορά το είχα σαν παιδί μου και έμαθα περισσότερα σε σχέση με παλιότερα που ήμουν "Πότισμα και πάμε". Σκανκ με τα όλα του, είμαι φαν της κατηγορίας χρόνια αλλά νομίζω πως αυτη είναι μια από τις ποικιλίες που θα μπορούσα να καπνίζω χωρις να τη βαρεθώ.

Ευκολο φυτό, σχεδόν στον αυτόματο ήταν αν εξαιρέσουμε την περίοδο των ζουζουνιών στην τέντα που της ετρεφαν μια συμπάθεια εξ αρχής. Δέχτηκε τα Top και το training της χωρίς να πει κιχ. Για indica ειναι σχετικά ψηλό, 130cm μου είχε πάει παλιότερα και τώρα με 3 top και ταλαιπωρία στα 75cm. Μίνιμουμ δίνει 80 η τράπεζα οπότε σχετικά καλά πήγαμε. Σε περιόδους ξηρασίας, υγρασίας, σε υψηλές θερμοκρασίες, σε χαμηλές, σε φάση που έβαλα πολλά nutrients, σε φάση που έβαλα λιγότερα, σε μέρα που έχω υπερποτισει, σε φάση που έχω κατά λάθος ξεχάσει να ποτίσω, σε ημέρα που έβαλα τα φώτα πιο κάτω και άρπαξαν οι μύτες φανόφυλλων άλλων φυτών... Εκεί αγέρωχη, στεκόταν και μου έκανε δάχτυλο και φώναζε πως δε μασάει τίποτα. Και όντως το μόνο φυτό που άντεξε τα πάντα χωρίς κουβέντα. 

Η μυρωδιά, χαρακτηριστική, ενός καλού skunk, έντονη και με κολλώδη υφή. Παπάδια μεγάλα, συμπαγή, με αρκετά φύλλα οι κάτω παπάδες αλλά έμεινε να σπάσουμε. Το βάρος του με εξέπληξε γιατί όπως θυμάμαι δεν είναι φυτό που δίνει απλόχερα μια μεγάλη σοδειά. 50γρ βγήκε και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν τα είχε βγάλει παλιότερα. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ήταν ο φαινοτυπος και φυσικά ούτε λόγος για reveg...
Αρνητικό το ότι παλιότερα έβαλα 3 σπόρια και έσκασε το ένα και τώρα έβαλα 2 και έσκασε το 1. Στο θέμα germination πάσχει το συγκεκριμένο υβρίδιο.

Θα το ξαναβάλω σε περισσότερα σπόρια το φθινόπωρο σίγουρα. Μέχρι τότε όμως το καπνίζω... Χθες με έστειλε για ύπνο γιατί ήθελα σκέτο blunt για να κάνω το κομμάτι μου αλλά δεν άντεξα. Καλά να πάθω.
Ξανακαπνιζω συνετά και ανθρωπινά τώρα που γράφω. Έντονη γεύση, έτυχε πιπέρι με skunk, όχι και το καλύτερο δυνατό αλλά εντάξει. Μπανάνα σε άρωμα και γεύση που διαφημίζουν, ούτε λόγος, τουλάχιστον 2/2 δεν έχει τύχει. Ανοίγει η μυτη, κοκαλώνει ο εγκέφαλος με τις πρώτες τζούρες από το thc και χαλαρώνεις. Δεν πέφτεις για ύπνο γιατί είναι περισσότερο σωματική η χαλάρωση, το μυαλό θα έλεγα ότι τρέχει εκείνη τη στιγμή που το κορμί είναι ακινητοποιημενο. Βγάζει κάποιες φορές και ενέργεια αν υπάρχει παρότρυνση από κάποιον άλλο για δραστηριότητα. Πχ μου είπαν να παιξουμε μπάλα /επιτραπεζιο, σηκώθηκα και στις 2 δραστηριότητες χωρίς δυσκολία. Που είμαι συνήθως καναπεδάκιας... Τώρα σε φάσεις που είμαι μόνος μου βγάζει δημιουργικότητα είτε νοητική είτε τύπου ζωγραφική. Αλλά είναι ανάλογα και τα ενδιαφέροντα του καθένα φαντάζομαι και το πως εκφράζεται. Με gaming online πάντως συνεργάζεται άψογα, το μόνο από τα 4 που με βοηθάει αντί να με ρίχνει στο κομμάτι συγκέντρωσης. 

Ομορφο φυτό, χαρακτηριστικό μορφολογικά σε σχέση με τα υπόλοιπα που έχω δει ως τώρα. Δυνατό κάπνισμα, ποιοτικό χορτάρι. Σκέτο με το τριμαρισμα που του έκανα ήταν σα να ρουφαω αέρα οπότε οι μισοί παπάδες έχουν και ελάχιστα φύλλα (κομμένα προφανώς στο ύψος των τριχών) και έτσι δε γρατζουναει λαιμό αλλά αισθάνεσαι πως πήρες τζούρα. Με καπνό με χαλάει πλέον η γεύση του καπνού οπότε δε θα είμαι αντικειμενικος 100% αλλά όπως και να έχει η γεύση πέφτει σε ένταση. 

Δυσκολία καλλιέργειας : 1/5
Ανθεκτικοτητα : 5/5
Μυρωδια (ένταση) : 4/5
Σοδεια : 5/5
Εμπειρία καπνίσματος : 5/5

Ευχαριστώ για το χώρο και όσους καταφέρατε να παρακολουθήσετε ως εδώ την σοδειά ετούτη.

Εμαθα πράγματα, που είναι ο 2ος σκοπός μου. Ο πρώτος είναι να έχω να πίνω κάτι που ποιοτικά δεν βρίσκω, εκτός της τέντας μου (όπως όλοι μας νομίζω). Πάει λοιπόν το πρώτο Grow επιτυχώς θα πω, με όχι πολλές απογοητεύσεις και με 15 σελίδες γεμάτες σημειώσεις προς υιοθεσία και προς αποφυγήν για να με οδηγούν προς το επόμενο Grow και τα ήδη υπάρχοντα πειράματα, 40 * 40 Cookies Gelato και Μπαλκονάτο auto

Καλές σοδειες και καλή σεζόν αντίστοιχα γκροουερς! Εβίβες!

Αααααα!! Ξέχασα. Το Fat Banana καλό χρυσό... Αλλά ρε αδερφάκι μου έχω δώσει ένα κάρο λεφτά να σε αναθρέψω να σε φροντίσω να σε καπνίσω... Και θες ένα σκασμό λεφτά για φαγητό μετά. Αν έχετε θέματα με την όρεξη, σίγουρα θα σταματήσετε να έχετε. Τώρα όσοι κάνετε και καθιστική ζωή ετοιμαστείτε για ψώνια ένα νούμερο πάνω αν καπνίζετε μόνο αυτό.
Joint Pass
Απάντηση
#43
Εύγε
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)