Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Συζήτηση γενετικής και τράπεζες σπορών
#3
ωραία η ιστορική αναδρομή ας πάμε στο σήμερα.....

η κάνναβη προσαρμοστικέ σε διάφορα σημεία στον πλανήτη αυτές οι ποικιλίες ονομαστήκαν landraces(φυσική επιλογή, δες θεωρία του δαρβίνου  , μεντελ), όταν οι χίπηδες ξεκινήσαν να ταξιδεύουν (hippie trail, hashish trail), πήραν ντόπιες ποικιλίες από τα διάφορες περιοχές που πήγαιναν. αυτές οι ποικιλίες τις έφεραν στις πατρίδες τους (heirloom cannabis).
αυτές οι ποικιλίες ήταν η βάση για την σημερινή εξέλιξη της κάνναβης. πχ το σκανκ δεν είναι τίποτα περισσότερο από κάποιες ποικιλίες (landraces) που της ζευγαρώσαν και έφτιαξαν ενα υβρίδιο.

[Εικόνα: rvksgdh.jpg]
[Εικόνα: e4qsdan.jpg]

μπορεί στο βωμό του χρήματος να χάνονται οι ντόπιες ποικιλίες άλλα ας μην ήμαστε κακοπροαίρετοι, ειναι η εξέλιξη για την καινούργια γαμάτη ποικιλία. αλλα οταν μιλάμε για γαμάτη ποικιλία μιλάμε για ενα τελικό σταθερό υβρίδιο. ((πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε τέλη αυγούστου, λεει οτι ολα ξεκινήσαν απ την ιντικα ποικιλία..... οπότε πάρε και κατάλαβε τι αλλαγές εχει κανει τι φυτό))


το θέμα της γενετικής είναι αρκετά μπερδεμένο και ποτέ σταθερό, αυτο κάνει τις ποικιλίες να χάνουν με τα χρόνια την αυθεντικότητα του τόπου που μεγαλώσαν και να υιοθετούν τον τόπο/χώρο που μεγαλώνουν.
για να καταλάβεις ο dj short πουλάει απο f5 και πάνω και λέει ότι πάνω απο f8-f10 χάνουν της αρχική τους φαινοτυπική έκφραση.
tga genetics για να φτιάξουν το jack the ripper του πήρε πάνω από 30 χρονια.


οπότε κατα την γνώμη μου δεν θα ήταν συνετό να δαιμονοποιησουμε τα υβρίδια, ισως να κρίνουμε τις τράπεζες ή κάποιους breeders που πουλάνε μη σταθερά υβρίδια.

αρκετά υβρίδια πουλιούνται γιατι εχουν κατι συγκεκριμένο όπως θα δεις στις τράπεζες, ίσως κατι φρουτώδες ή κάτι σαν λουλούδια αυτο προδίδει οτι εχει σατιβα μέσα , εαν είναι κατι γήινο εχει ιντικα μεσα. αυτά εχουν παρατηρηθεί στα landraces.
η έχουν μεγάλη ή μικρή περίοδο ανθοφορίας.... η ειναι ντόπιες ποικιλίες μέσα στον ισημερινό ή έξω.... αυτά και άλλα πολλά παίζουν ρόλο και στο τέλος έχεις εσυ ενα σπόρι που το μεγαλώνεις στο σπίτι σου.
το breeding ειναι πολυ ενδιαφέρον και αρκετά δύσκολο να το ξεκινήσεις. η επιλογή θέλει χρόνο γνώσεις και βασίζεται σε δικά σου δεδομένα που ίσως εγώ να κράταγα ενα φαινότυπο κατι που εσυ θα τον πέταγες...
it's all about terpenes....
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
Landraces and Heirloom - από Buzzz - 31-03-2016, 10:16

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)