Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Συζήτηση γενετικής και τράπεζες σπορών
#5
βασικές ποικιλίες και η ιστορία τους...

columbia: σατιβα, απ τα βουνά της σάντα μαρία στην κολομβία.

η ιστορία λέει ότι ο simon bolivar κάπνιζε αυτήν την ποικιλία κατά την διάρκεια των ταξιδιών του στον αμαζόνιο(1820) που ηγούνταν της εξέγερσης κατά των ισπανών κατακτητών, σε βενεζουέλα, κολομβία, ισημερινό, περού, παναμά και τη βολιβία, θεωρείται σημαντικός ήρωας σε αυτές τις χώρες, καθώς και στην υπόλοιπη ισπανόφωνη αμερική. στα ταξίδια του αντάλλασσε μπαχαρικά, σπόρους και φαρμακευτικά φυτά με τους ντόπιους.

γνωρίζουμε αυτήν την ποικιλία και ως "gold", ήταν μια απ της πρώτες ποικιλίες που τροφοδότησε την αναγέννηση της κάνναβης (the renaissance of cannabis consciousness) στην βόρειο αμερική κατά την διάρκεια του 1960.οι χίπηδες κάπνισαν τόνους από αυτο το χόρτο.

η μυρωδιά λουλουδένια εξωπραγματική. η μαστούρα του ήταν γλυκιά και σε κράταγε για ώρες στα σύννεφα. το ποσοστό του σε thc δεν ξεπέρναγε το 10-14%.
η αρχική ποικιλία έχει πλέον εξαφανιστεί. υπάρχουν όμως αρκετές ντόπιες ποικιλίες και υβρίδια που έχουν βγει σε διάφορα γεωγραφικά πλάτη της κολομβίας. από εκεί έχουν πάρει γενετικές πολλές τράπεζες σπορών και breeders.
ποικιλίες από κολομβία. colombian gold, santa martas, colombian punto rojo, colombian mango biche, colombian black, costa rica. kαι άλλες πολλές...υβριδια skunk #1, destroyer, colombian haze, oldtimer's haze., orange bud,purple haze, cheese, blue dream, jack herer και άλλες πολλές....thai: κάνναβη σατιβα από ταϊλανδή.

ποικιλίες απ την ταϊλανδή χαρακτηρίζονται από ψηλόλιγνη ανάπτυξη του κυρίως μίσχου και τα πλάινα έχουν εκτεταμένη διακλάδωση. τα φύλλα μεγάλα λεπτά, με έντονο σχηματισμό των δοντιών. μεγάλο ποσοστό ερμαφροδιτισμού και μαζί με την μακρά διάρκεια της ανθοφορίας είναι απαγορευτικό για ερευνητές και καλλιεργητές.
πολύ δυνατό και ενεργητικό ανέβασμα
μπορεί να κάνει έως και 20 εβδομάδες για να τελειώσει την ανθοφορία λόγο της μικρής διακύμανσης της θερμοκρασίας και του ήλιου μεταξύ τον εποχών.

κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '60-'80 αυτή οι ποικιλία υπήρχε σε αφθονία σε όλη την βόρειο αμερική
παγκοσμίως γνωστή ως "thai sticks". ασιατική ποικιλία που την πακετάριζαν σαν μικρά μπαστουνάκια για να την διακινήσουν. οι παπάδες έχουν ένα παράξενο πράσινο και κόκκινες γραμμές διαγραφούν τους παπάδες. το ανέβασμα ήταν τόσο πολύ δυνατό που νομίζαν πως κάτι έριχναν πάνω στους παπάδες, όπως όπιο και λάδι κάνναβης. η αλήθεια όμως είναι ότι οι καλλιεργητές της ταϊλανδής επέλεγαν για πολλά χρόνια τους πιο δυνατούς γονείς για να βγάλουν σποριά, σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες καθώς και πλούσιο ηφαιστειογενές έδαφος συνωμότησαν για να παραχθεί ένα εξαιρετικό προϊόν
ποικιλίες απ την ταϊλανδή ευθύνονται για την σημερινή γενική αύξηση του ποσοστού thc σε πολλά υβρίδια.
κυκλοφορούν ακόμα ντόπια σποριά απο ταϊλανδή στην αγορά. μερικά υβρίδια super silver haze,white russian, lost coast og, lemon thai, chocolate thai,thai fantasy, ak47,neville's haze,kalashnikova και άλλες πολλές.

jamaican: κάνναβη σατιβα από τζαμάικα.

αρχές του 18ου αιώνα η τζαμάικα ήταν η μεγαλύτερη παράγωγος ζάχαρης σε όλη την καραϊβική με το καλύτερο σύστημα φυτειών. το εργατικό δυναμικό ήταν απαραίτητο για την παράγωγη ζαχαροκαλάμου, πολλές εκατοντάδες χιλιάδες οι σκλάβοι από δυτική αφρική ερχόντουσαν να καλύψουν τις θέσης αυτές.
μετά την κατάργηση της δουλειάς το 1838, πολλοί απ τους σκλάβους έφυγαν απ της τεράστιες φυτείες, επιλέγοντας μικρότερες φυτείες μικρότερων παράγωγων. η ζήτηση εργασίας αυξήθηκε, αυτές τις θέσης της καλύψαν οι νέοι μετανάστες που πλέον είχαν σύμβαση για να εργάζονται(the contract labourers). τον 19ο αιώνα πάνω από 33.000 ινδοί και 5.000 κινέζοι ζούσαν και εργάζονταν στην τζαμάικα.
θεωρείται δεδομένο ότι κάνναβη ήρθε στην τζαμάικα απ τους ινδούς. αυτό εξηγεί επίσης γιατί στην τζαμάικα η λέξη που χαρακτηρίζει την κάνναβη είναι "ganja", όπως και στην ίνδια ενώ στην τζαμάικα οι ντόπιοι την ονόμαζαν kali.
οι ινδοί καλλιεργούσαν κάνναβη διοχετεύοντας στα χαμηλά στρώματα του πληθυσμού με ganja και κύριος στους έγχρωμους.
το θρησκευτικό κίνημα τον ρασταφαρη υιοθέτησε την χρήση κάνναβης μέσα στην κουλτούρας τους.

αυτοί η ποικιλία έχει γρήγορη ανάπτυξη και ένα ξεχωριστό ζεστό τονωτικό ανέβασμα που διάρκεια για πολλές ώρες.
είναι αρκετά ανθεκτικό στην καλλιέργεια. τελειώνει την ανθοφορία στις 14-14 εβδομάδες.


ποικιλίες ντόπιες από τζαμάικα έρχονται απ το blue mountain,jamaican lambsbread,jamaican purple . λόγο της ανθεκτικότητας στην καλλιέργεια, τις μαστούρας άλλα και τις ποσότητας που βγάζει αυτή η ποικιλία, έγινε η βάση για πολλά υβρίδια δεύτερης γενιάς.
υβρίδια: marleys collie, amnesia haze, caribe, kali, nepalese jam, jamaican grape και αλλες...
it's all about terpenes....
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
Landraces and Heirloom - από Buzzz - 31-03-2016, 10:16
RE: Συζήτηση γενετικής και τράπεζες σπορών - από Buzzz - 31-03-2016, 10:50

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)