Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Συζήτηση γενετικής και τράπεζες σπορών
#10
να σαι καλα βικ031, και να σκεφτείς αυτες οι πληροφορίες ειναι ενα 10% απο αυτες που θα μπορούσα να γράφω...

καλα τα λεει ο μανιφεστο, λιγο ομως να στο δωσω να το καταλάβεις καλύτερα.

η κανναβη ανάλογα το που μεγαλώνει συμπεριφέρεται διαφορετικά.
για εκατοντάδες χρόνια οι ντόπιες ποικιλίες ανα τον κοσμο μεγαλώναν χωρίς ιδιαίτερη μεταχείριση. μετα την δεκατια του '50-60 οι χίπηδες ταξίδεψαν σε αφρική και ασία και μαζέψαν ντόπιες ποικιλίες, αργότερα τις έφεραν πίσω στα σπίτι τους (αμερική, ευρώπη), εκει αρχισε να παίρνει την σημερινή πολύπλευρη μορφή της.

ζευγάρωσαν ντόπια ποικιλία απ το αφγανιστάν(ιντικα) με το acapulco cold (mexico-sativa) και colombian gold(colombia-sativa) και έφτιαξαν το skunk. είδαν οτι αυτός ο συνδυασμός άξιζε* οπότε κράτησαν αυτο το φυτο και το ονόμασαν skunk (γιατι μύριζε πολύ έντονα).

* και οταν λεω άξιζε εννοώ οτι ειχε μια γαμάτη ισορροπία και απο της 3 ποικιλίες. μαστούρα, ποσότητα, άρωμα, ανθεκτικότητα.

επειδή αυτος ο συνδυασμός ήταν πολύ καλος , το skunk έγινε η βάση για τα σημερινά υβρίδια.
αυτόν τον συνδυασμό τον έκαναν πολοι breeders, ετσι ο κάθε ενας εχει την δικη του γαμάτη ποικιλία skunk, την οποια την χρησιμοποίησε για να βγάλει αλλες ποικιλίες.

το ιδιο ισχύει με τα haze, og kush και πάρα πάρα πολλές άλλες ποικιλίες που ακόμα κρατάν στην αγορά και αλλες τόσες που χάθηκαν μέσα στα χρόνια.

οι διάφορες ειναι απ την μαστούρα και το άρωμα/γεύση μέχρι την ποσότητα και τον χρόνο ανθοφορίας και όλα αυτά γιατι προέρχονται απο διαφορετικά σημεία του πλανήτη.
it's all about terpenes....
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
Landraces and Heirloom - από Buzzz - 31-03-2016, 10:16
RE: Συζήτηση γενετικής και τράπεζες σπορών - από Buzzz - 01-04-2016, 20:57

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)