Αξιολόγηση Θέματος:
  • 4 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
''The doors of perception''
#1
Photo 
[Εικόνα: dsc04341_zpsxvuccx5o.jpg]


καλημέρα σε όλα τα μάχημα αλάνια αυτού του φόρουμ, καλό μήνα, που από ό.τι φαίνεται ξεκινάει με αλλαγή τοπίου και καλή σεζόν σε όσους θα βάλουν φυτά έξω στην φύση -και όχι μόνο. καλή ευκολία να έχουμε.
η σεζόν ξεκινάει ευχάριστα με μια άγρια σατιβούλα, κονόμα από τα ψαξίματα που κάνω κατά καιρούς.
ο τίτλος της καλλιέργειας είναι εμπνευσμένος από κάποιο φίλο εκεί έξω και τον ασπάστηκα γιατί με εκφράζει, οπότε και τον ευχαριστώ.
φέτος κατάφερα να οργανωθώ λίγο καλύτερα με κάποια αγοραμένα σπόρια από sensi και κάποιους κλώνους, που θα καταφτάσουν στα χέρια μου αργότερα από κάποιους φίλους.

το μενού για φέτος έχει ένα σκανκάκι, allover που λένε, shiva στο όνομα, 85% ίντικα, το πήρα για τα χαλαρώματα.
αυτή θα είναι και η πρώτη προσθήκη καθώς σκεφτόμουν να προσπαθήσω να το κάνω θάμνάκι με κορφολογήματα. βεβαίως τα τελικά λίτρα δεν θα ξεπερναν τα 100, αλλά ό,τι πιασουμε.
για την πορεία διάλλεξα τα μarley collie. δεν έχει καθόλου σκάνκ μέσα. προσεγγίζει περισσότερο κλασικά, oldschool πρότυπα και είναι 60% σατίβα και 40% ίντικα, από τζαμαϊκανή μαμά και αυγανό μπαμπά. λένε ότι είναι πύραυλος και ανυπομονώ να τα σκάσω.
βέβαια, είναι regular σπόρια και θα μεσολαβήσει η διαλλογή και το ζευγάρωμα και θα αργήσω λίγο με αυτά. επίσης θα επιχειρήσω να πάρω σπόρια και από το shiva που είναι θηλυκό με έναν μπαμπά marley.
για τις καλοκαιρινές χαρμάνες θα μπούνε κάποια αυτόματα έκπληξη.
για το κερασάκι και κάποιοι κλώνοι του φίλου για δοκιμή από ένα power plant.

καθώς σε γενικότερες γραμμές σχεδόν πάντα καθυστερώ να βγώ έξω, συντηρώ και ελεγχω κάποια φυτά μέσα σε λάμπα, δίνοντάς τους βάσεις και βγάζοντάς τα έξω στα μέσα του καλοκαιριού για να ανθοφορήσουν μετά από λίγο.
γι αυτόν τον λόγο τα φυτά που συντηρώ είναι μικρά και χαμηλά στο ύψος για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του τόπου καλλιέργειας. μόνο στο shiva θα δωθεί το αβαντάζ του μεγέθους και το οποίο θα είναι το μόνο που θα μπει σε ανεξάρτητη γλάστρα. όλα τα υπόλοιπα θα μπουν σε μορφή κλωνων, μετά τις διαλλογές, σε ένα ενιαίο υψωμένο παρτέρι(raised bed)

το υπόστρωμα για φέτος είναι τύρφη-κοκο-περλίτης, σχεδόν σε ίσα μέρη. μαζί με δολομίτη, ενεργούς μικροοργανισμούς και τριχόδερμα. μπορεί λίγο αργότερα σε κάποια να προσθέσω και κομποστο αλλά γενικά ήθελα να το αποφύγω...
από λιπάσματα στην ανάπτυξη επιλέγω να δουλέψω κατά κύριο λόγο οργανικά λιπάσματα της biobizz και κάποια φτηνά οργανικά ακόμα noname του αλέγκρε, όπως τέτοιοι είναι και οι ενεργοί μικροοργανισμοί. προς το παρόν δεν έχω rootjuice, αλλά στην πορεία θα το προμηθευτώ για τις μεταφυτέψεις.
για την ανθοφορία αλλάζουν κάπως τα πράγματα καθώς εκτός απο τα αμιγώς θετικά αποτελέσματα της οργανικής καλλιέργειας, θα ήθελα και τον χαρακτήρα και την ένταση κάποιων προσεγμένων σεμι-οργανικών λιπασμάτων.
γι αυτή τη δουλειά προς το παρόν επέλεξα το floranova bloom απο gh, σε πολύ μικρές ποσότητες. η βάση μου παραμένει το biobloom bb.
ψάχνω να βρώ τις χρυσές τομές για αυτό ακριβως που ζητάω και η αλήθεια είναι ότι έχω δυσκολευτεί αρκετά.
στο παρελθόν είχα προβλήματα με ελλέιψεις, κυρίως ασβεστίου. γι ακόμα μία φορά θα επιχειρήσω ανορθόδοξες μίξεις και υβριδικές τεχνικές που όμως σε γενικές γραμμές εξυπηρετούν κάποιες βασικές, σημαντικές ανάγκες. η προσθήκη της σεζόν είναι ο δολομίτης, τον οποιο δεν εχω ξαναχρησιμοποιήσει στο παρελθόν και ο οποίος ελπίζω να κλείσει τις σημαντικές τρύπες που έχω.
κάθε άποψη, γνώμη, παρατήρηση είναι καλοδεχούμενη για συζήτηση.

not much for now, παρουσιάζω την κεντρική ηρωίδα, shiva skunk στο τέλος του πρώτου 24ώρου.
όσο θα με παίρνει με τις μεταφορές μέσα-έξω, τα φυτά θα βρίσκονται το βράδυ σε μία 400 και το πρωί θα λιάζονται κάτω από τον ήλιο...
έπεται συνέχεια και ο δρόμος είναι μακρύς. δεν φημίζομαι για την συνέπεια μου στα ημερολόγια αλλά θα είμαι εδώ για συζήτηση και όλες τις σημαντικές εξελίξεις.

[Εικόνα: dsc04356_zps4pafmc9r.jpg]

[Εικόνα: dsc04360_zpsb4pmranl.jpg]
SkullnBones
Απάντηση

ads by gr420info

#2
καλή αρχή και τέλος
Απάντηση
#3
αυτά είναι... εύχομαι να πρωταγωνιστησει η ηρωίδα σου
Απάντηση
#4
άντε να δουμε τι θα γίνει...
SkullnBones
Απάντηση
#5
μια χαρά θα γίνει. σε καταλαβαίνω όσο αφορά ανανεώσεις, πιάνει η βαρεμάρα μερικές φορές Smile
Απάντηση
#6
φέτος έχω πολύ ζουμί και θα έχει πολλές φωτογραφίες. έχω και όρεξη. με τη συχνότητα δεν ξέρω πως θα τα βολέψω. λίγο η βαρεμάρα -λίγο οι ατελείωτες καλοκαιρινές βόλτες...
όπως και να έχει ευχαριστώ για την πρώτη ανταπόκριση.

btw, τώρα που σε βρήκα...
το άρθρο για το bho είναι έτοιμο. to ξέρω πως έχετε τρεχάματα με πιο σημαντικά πράγματα, αλλά αν σας ενδιαφέρει ακόμα μπορώ να το στείλω ως το βράδυ...
SkullnBones
Απάντηση
#7
στείλτο στο info (@) gr420.info και θα το ανεβάσω ή εγώ ή κάποιος άλλος. στείλε και φωτο Wink στο byline luke shapiro ή κάτι άλλο να βάλουμε;
Απάντηση
#8
θα τα έχω όλα στο μεηλ... Smile
SkullnBones
Απάντηση
#9
αναμένουμε :d
Απάντηση
#10
με το καλό.

από έξω δεν κατέω, απλά ότι θυμάμαι από το παλιό 420 που παρακολουθούσα. θα τα έχεις από κοντά και όχι guerilla σωστά?
Απάντηση
#11
τον βερμικουλίτη τον έχεις κοιτάξει καθόλου? ίσως ένα στρώμα από πάνω αν όχι μίξη στο υπόστρωμα να βοηθούσε. μη με ρωτήσεις γιατί, απλά σου βάζω ιδέες για να ψάχνεις :d
Απάντηση
#12
από κοντά θα τα έχω. ελεγχόμενα, περιορισμένα και θα προσπαθήσω και αποδοτικά...

ο βερμικουλίτης είναι καλή φάση για μέσα στο υπόστρωμα. δεν τον απορρίπτω, θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά.
θα μπορόυσα να βάλω χίλια δύο πράγματα, αλλά από αερισμό ρίζας πιστεύω είμαι καλά λόγω του κόκο και τα βλεμματα πέφτουν στην ισορροπία του ph στο υπόστρωμα.
για την εδαφοκάλυψη, που για μένα είναι πολύ σημαντική υπόθεση και το έχω πλανάρει λίγο, είχα σκεφτεί να βάλω φλοιό από πεύκα, που τα πουλάνε αποστειρωμένα σε τσουβαλάκι. αλλιώς θα αυτοσχεδιάσω...
SkullnBones
Απάντηση
#13
για εδαφοκάλυψη και λίγο πρασινάδα να κόψεις και να την βάλεις από πάνω μια χάρα θα είσαι.
BORN TO CHILL Cool
Απάντηση
#14
συμφωνώ. θα δω τι θα κάνω. έχουμε λίγο καιρό μέχρι την μόνιμη μετακόμιση έξω και προς το παρόν έχουνε προτεραιότητα κάποια άλλα πράγματα... Smile
SkullnBones
Απάντηση
#15
ομορφα πραγματα αδερφε!
τα φασολια σου γαμουν,ειδικα τα μαρλευ  Loveleaf  ελπιζω να συμπεθερεψουμε στο μελλον  :d
για την γλαστρα,ελπιζω να εχεις καμμια τρυπα ετοιμη να την χωνεις τον ιουλη  Wink
το κρεβατι τι μιξ?διαστασεις?
εγω παντος τακαρα το σαγονι(μην εχω ατυχηματα)και ανοιξα ξαπλωστρα  Smoke31
καλη αρχη αδερφε και καλα παντρεματα  Smoke20
Απάντηση
#16
γεια σου καρντάση, ευχαριστώ, καλή σεζόν εύχομαι και σε σένα.
το αποτέλεσμα και οι ετυμηγορίες αργούν ακόμα αλλά ελπίζω να αποκομίσω κάτι καλό από όλο αυτό. εννοείται πως όταν έρθει η ώρα δεν θα τα γλυτώσουμε τα συμπεθερέματα...
η γωνιά της γλάστρας είναι αξιοπρεπής. σε λαγούμι θα μπει και θα είναι προστατευμένη. τελικά τα λίτρα θα είναι πάνω από 100.
το παρτέρι ακόμα δεν το έχω ολοκληρώσει, αλλά πιστέυω θα είναι 1x1,5. για το ύψος ακόμα δεν έχω καταλήξει, θα εξαρτηθεί από τα λίτρα υποστρώματος που θα περισσέψουν. περίπου 300 λίτρα θα είναι. το μιξ είναι χρησιμοποιημένο από το indoor. το ίδιο είναι, τύρφη-κοκο-περλίτης. θα βάλω και λιγο ζεόλιθο, φρεσκάρισμα και στα παρτέρια...
θα ανεβάσω και φωτογραφίες όταν κάνω τα χωματα...

ξαπλώστρα άνοιξα κι εγώ αλλά το σαγονάκι ακόμα σφιγμένο είναι. είχα κάποιες αλλαγές της τελευταιας στιγμής...
SkullnBones
Απάντηση
#17
γεια χαρά σε όλους. πέρασε το πρώτο δεκαπενθήμερο και χαμπάρι δεν πήρα.
το shiva μεγαλώνει, έχει φάει μερικές σταγόνες από ένα λίπασμα με άζωτο-ασβέστιο και αυτές τις μέρες θα το τοπάρω και θα το μεταφυτέψω.

[Εικόνα: dsc04421_zpszryhjaxo.jpg]

[Εικόνα: dsc04420_zpsrh5wgy5q.jpg]

[Εικόνα: dsc04432_zpsulhfldjk.jpg]παράλληλα ετοιμάστηκαν τα χώματα και μπήκαν και τα αυτόματα σιγά-σιγά να σκάνε...

[Εικόνα: dsc04396_zpsp9yutt79.jpg]

[Εικόνα: dsc04403_zpseku2s7es.jpg]
SkullnBones
Απάντηση
#18
μια χαρά είναι . δεντράρα θα γίνει .
Απάντηση
#19
τα χα παραμελήσει τα ημερολόγια

καλή συνέχεια και καλά να πάνε.. οπως δειχνει θα ναι απ τα δυνατά ημερολόγια Smile
Απάντηση
#20
είσαι ο πιό νοικοκύρης που ξέρω. πραγματικά το μεράκι που έχεις γι αυτό που κάνεις πάει ασορτί με το ήθος σου κ την καλή σου ενέργεια. καλή αρχή φίλε.
Απάντηση
#21
καλή συνέχεια μάγκα με ένα όμορφο grow...
Απάντηση
#22
θα χαζεύουμε ωραία το καλοκαίρι Smile
Απάντηση
#23
καλησπέρα και καλό μήνα σε όλα τα αλάνια. ο ελπιδοφόροςς ήλιος του μάη ακόμα προσπαθεί να ξεπροβάλλει ανάμεσα απο τις διαχέουσες αύρες, των ύποπτων αεροπλανων, που τις τελευταίες μέρες έχουν γεμίσει τον ουρανό για το καλό μας. η θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα του εμπόλεμου ακτιβισμού και στην αθήνα το ερχόμενο σάββατο θα συμβεί η μεγαλύτερη γιορτή κάνναβης στα χρονικά της χώρας. παράλληλα και ταυτόχρονα όλο και περισσότερος κόσμος δηλώνει το ενδιαφέρον του για το εμπρακτο δικαίωμα στην αυτοκαλλιέργεια, αυτοδιάθεση και χρήση για κάθε σκοπό. μαζί με τα βαρέα μέταλα αναπνέουμε και τον πρώτο αέρα ενθουσιασμού όσο, αργά αλλά σταθερά, βαδίζουμε προς τα πρώτα δείγματα αποποινικοποποίησης, βασικά κοινωνικής. αρχίζω να πιστεύω πως οι ψεκασμοί πιάνουν τόπο!

να ευχαριστήσω όλους τους συνοδοιπόρους παραπάνω για τα θερμά σχόλια, έτσι όπως φαίνεται το ημερολόγιο κλειδώνει σε διβδόμαδες ανανεώσεις προς το παρόν. τα πράγματα πάνε ικανοποιητικά αλλά όχι και όπως θα ήθελα. το χώμα μου ακόμα είναι υπό επεξεργασία γιατί μου κάνει κάτι περίεργα στα φύλλα. ελπίζω με την ζεστούλα από εδώ και πέρα και με πιο βαριά ποτίσματα να δέσουν καλύτερα τα συστατικά. παράλληλα ετοίμασα σχεδόν και το παρτέρι και τα αυτοματάκια προχωράνε.

πρώτη προσθήκη όπως πάντα το shiva. to κούρεψα και το μεταφύτεψα. γρήγορα πάει νομίζω αλλά το χρωματάκι του είναι λίγο περίεργο. το τσίτωσα κι εγώ λίγο με το λίπασμα. το πότισμα γίνεται με προσοχή γιατί μέχρι τώρα δεν έκανε και τρελή ζέστη και έπινε αργά το νερακι του και λόγω μεταφύτεψης.
στις 33 ημέρες σήμερα, ανεβάζω φώτοζ από την πορεία του το τελευταίο 15ήμερο και τώρα είναι που λένε τι;
έχει αρχίσει να μη μου αρέσει το σχήμα του και μάλλον πρέπει να αρχίσει η σκληρή προπόνηση. δεν έχω στανταρ πλάνο, απλά δεν θέλω να μου ξεφύγει στο ύψος. στα κοντά έλεγα να το δέσω και πολύ πιθανό να κάνω και δεύτερο κορφολόγημα:


αμέσως μετά το κορφολόγημα.
[Εικόνα: dsc04435_zpsrppf2ujb.jpg]

[Εικόνα: dsc04447_zpszbp8vwsy.jpg]

κάπου στο ενδιάμεσο.
[Εικόνα: dsc04472_zpsoijdh2yz.jpg]

σήμερα.
[Εικόνα: dsc04530_zpsmxi1xxf8.jpg]

[Εικόνα: dsc04529_zpsfjabbi8a.jpg]
SkullnBones
Απάντηση
#24
το παρτεράκι όπως διαμορφώνεται. έκανα διάφορες ραδϊουργίες, δεν είναι και η καλύτερη κατασκευή, αλλά νομίζω κάπως θα με ανταμείψει στο τέλος. έπεται το γέμισμα με το χώμα και κάποια αναμονή για να ζυμωθούν αυτά που θα ρίξω για το φρεσκάρισμα -και βεβαίως η έλευση των marley:

[Εικόνα: dsc04428_zpsmeczohlt.jpg]
[Εικόνα: dsc04493_zpsjtjdypjj.jpg]
[Εικόνα: dsc04507_zps1kbb8d1d.jpg]
[Εικόνα: dsc04511_zpsnas7mkrx.jpg]

και τα αυτόματα:

[Εικόνα: dsc04532_zpsoipapytv.jpg]
SkullnBones
Απάντηση
#25
καλή συνέχεια πιάνουν τα χέρια σου Wink
Weee[font=Impact] Be free![/font]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)