Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Γρήγορη διαδικασία αποξήρανσης και curing
#1
Αγαπητοί συν-καλλιεργητές 

Η πρώτη μου καλλιέργεια μέχρι τώρα πήγε αρκετά καλά.Το φυτό μου μεγάλωσε και παρόλα τα προβλήματα όλα αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς.
Επιτέλους η ώρα της συγκομιδής που τόσο καιρό  περίμενα έφτασε. Αλλά έμειναν τα δύο τελευταίακαι εξίσου σημαντικά στάδια της αποξήρανσης και του curing.Στάδια που πέρα απο τη ποικιλία θα κάνουν τις φούντες μου όσο γίνετε καλύτερες , αναδυκνείοντας στο έπακρο τα αρώματα , τη γεύση και  δίνοντας το βέλτιστο  φτιάξιμο.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα που πάλι θα πρέπει να αντιμετωπισθεί επιτυχώς , είναι το παντοτινό πρόβλημα που ονομάζεται χρόνος. 
Ο αναγκαίος χρόνος καλλιέργειας των φυτών κάνναβης, με μικρό κύκλο αναπτ. και ανθο. 8-12 βδομάδες ,πιέζει τη διαδικασία αποξηρανσης και curinh λόγο του ότι συμπίπτει με τις χριστιανικές γιορτές των χριστουγέννων και του πάσχα, επομένως και τις οικογενειακές μαζώξεις. Επομένως δεν υπάρχει πάντα ο χρόνος για να γίνουν τα δύο αυτά στάδια με το προτεινόμενο βέλτιστο τρόπο και χρονικό πλαίσιο.


Αλλά φαντάζομαι υπάρχουν τρόποι οι οποίοι δεν θα κάνουν μεγάλη ζημιά στη ποιότητα και ποσότητα του μπάφου σου.

Αυτό που εγώ σκέφτηκα για τηαποξήρανση είναι ένας αφυγραντήρας που να δουλέυει 24 ώρες , θεωρώ ότι σε 3 μέρες θα έχει  γίνει η δουλειά.Επίσης ξέρω οτι πρέπει να μην μπαίνει φώς , αλλα αναρωτιέμαι αν πρέπει να αερίζεται  ο χώρος.

Και το βασικότερο είναι το curing , αναγκαστικά θα πρέπει μετά την αποξήρανση να μπούν οι παπάδες σε βάζα πουδεν θα τα αερίζω.Αυτό που σκέφτηκα είναι να μπούνε σε μεγάλο τάπερ στο οποίο να κάνω αρκετές τρυπούλες μικρές και να τις καλύψω με χαρτί ή βαμβάκι , ώστε και να αερίζεταιλίγο το εσωτερικό του και να μαζεύει το χαρτί ή το βαμβάκι την υγρασία.

Έχεις επιχειρήσει κάποιος να κάνει γρήγορη αποξήρανση και curing με τέτοιο τρόπο και πώς πήγε?

Θα  με βοηθούσε αν μοιραζόστασαν κάποια ιδέα ή εμπειρία.
Smoke20 Απαγορεύεται το απαγορεύεται Smoke4 
Απάντηση

ads by gr420info

#2
Οτιδήποτε γρήγορο, απλά θα σκοτώσει όλους τους κόπους σου, μπορεί να στεγνώσει εντελώς η φούντα και να έχεις απλά ένα ξερόχορτο.
Μέχρι τα Χριστούγεννα, προλαβαίνεις να κάνεις σωστά το cure, δεν χρειάζεται να βιαστείς στην προκειμένη φάση γιατί θα φας ήττα.

Fast cure και καλό τελικό αποτέλεσμα/γεύση δεν συνάδουν.
Ακολούθησε την συνήθη διαδικασία για να μην κλαις τον κόπο που έκανες τόσους μήνες!
Απάντηση
#3
Πρέπει το αργότερο σε 10 μέρες απο τώρα να φύγω και Θα λείπω 2 βδομάδες ,επομένως για το curing δεν φτάνει ο χρόνος .

Θέλω να βρώ τη κλτερη λύση.

Αφού ο αφυγραντήρας δεν θα δουλεψει , σκέφτηκα να τα αφήσω να ξεραθούν κανονικά(3-5 μερες) και αντι να τα βάλω σε βάζο , να τα βάλω πλ αραιά σε μια μεγάλη κλειστή κούτα , ίσως και κρεμασμένα , για να μην ακουμπανε και μουχλιασουν οπως ειχες πει.

Θα διαπερνά λίγος αέρας απο τα χάρτινα τοιχώματα και δεν θα ακουμπάν πουθενά οι παπάδες άρα δεν θα μουχλιάσουν .Το σπίτι θα είνια κλειστό και τα καλοριφερ θα ειναι ανοιχτα για 3 ωρες τη μερα , επομενως δεν θα εχει πλ υγρασια.
Smoke20 Απαγορεύεται το απαγορεύεται Smoke4 
Απάντηση
#4
και θα γυρίσεις και θα τα βρεις παξιμάδια ...
κανε το αρχικό κρέμασμα 4-5 μέρες μέχρι να αποβάλουν την περισσότερη υγρασία και μετά βάλτα με φακελάκια boveda η πώς τα λένε μέσα στα βάζα και καλή τύχη.
Απάντηση
#5
Τώρα το χειμώνα θα αργήσουν πολυ να ειναι έτοιμα για να μπουν στα βάζα....+10 μερες...οποτε καλυτερα αφησετα όπως εχουν και γυρνά το γρηγορότερο....!!!
it's all about terpenes....
Απάντηση
#6
Το καλυτερο ολων ειναι να βρεις ενα φιλαρακι να του αφησεις κλειδια και να παρακολουθει την ολη φαση... απο την αλλη αν δεν το εχεις πει σε κανεναν προτιμοτερο ειναι νομιζω να ξεραθουν οι παπαδες παρα να μουχλιασουν . Αν ξεραθουν μετα με βρεγμενη χαρτπετσετα σε 1-2 ωρες στο βαζο κομπλε θα ναι ...


Σκια φουλ και στην αποθηκευση μετα γιατι το φως χαλαει την thc .
Smoke16    legal-illegal-scheißegal  Cool
Απάντηση
#7
Γειά χαρά

Casabonita To διάβασα μέσ στο forum για τα φακελάκια , αλλα εδώ που βρίσκομαι μέχρι να έρθουν θα έχει αλλάξει ο χρόνος.


Buzz Αν το αφήσω και φύγω, ούτε φρέσκο αέρα θα έχουν για 2 βδομάδες και με φώτα μπορεί να γίνει καμία μαλακία , άσε που σίγουρα θα παραγίνουν.Αν βάλω ένα σώμα για θέρμανση και ενα αφυγραντηρα να δουλέψει ελάχιστα(να ανακατέβει και τον αέρα) δεν θα είμαι κλτερα?Θα είναι λες και γίνετε η αποξήρανση ιούνιο , προσομοίωση συνθηκών κετσι!

ΓιατρέAmnesia Εχεις απόλυτα δίκιο , κλτερα να ξεραθουν παρα να είναι για πέταμα.Δυστυχώς όσοι δικοί μου το γνωρίζουν θα φύγουν και αυτοί. Δεν μου λες αν τα βάλω μέσα σε κούτα πλαστική ξέρω γω , ανοίξω λίγες τρυπούλες με χαρτί καλυμένες ώστε να υπάρχει αέρας για να μην μουχλιάσουν , αλλά βάλω και και 2-3 φλούδια απο μανταρίνια , για να έχει λίγο υγρασία, δεν θα είναι λίγο κλτερα?Δεν ισοσταθμίζω λίγο τη κατάσταση?

ΠΟιες εινια ιδανικές συνθήκες οσον αφορα την υγρασία στην αποξήρανση και ωρίμανση , στο χώρο αλλα και μέσα στο βάζο ?

Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις σας.
Smoke20 Απαγορεύεται το απαγορεύεται Smoke4 
Απάντηση
#8
https://gr420.info/forum/showthread.php?tid=838
it's all about terpenes....
Απάντηση
#9
Χαρτοκουτα απο τον καδο του σουπερμαρκετ π ναι κ ζαμπα
Smoke16    legal-illegal-scheißegal  Cool
Απάντηση
#10
Χαιρετώ όλη την παρέα  Hookah  .
Είπα σήμερα να κάτσω να γράψω δύο-τρία πράγματα απ' τα παλιά για όσους δεν τα γνωρίζουν ή για όσους τα έχουν ξεχάσει. Γρήγορη αποξήρανση και curing; Ας αφήσουμε το δεύτερο μιας και η έννοια αυτής της λέξης τόσο για τους παλιούς καλλιεργητές της Ελλάδας όσο και για εκείνους του εξωτερικού ήταν άγνωστη. Ας σταθούμε για την ώρα μόνο στο «γρήγορη αποξήρανση».

Εστιάζοντας στην Ελλάδα, είναι γεγονός ότι με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του νέου ελληνικού κράτους, μετά τη λήξη της Επανάστασης του 1821, αρχίζει σταδιακά η αύξηση της ζήτησης όσον αφορά την κάνναβη (κλωστική και ινδική). Τότε οι ανάγκες σε κάνναβη άρχισαν να καλύπτονται κυρίως με εισαγωγές από την Αίγυπτο και την Ανατολή έως ότου να αρχίσουν οι πρώτες προσπάθειες για μαζική εγχώρια παραγωγή τη δεκαετία του 1870, στην Πελοπόννησο. Εκείνη την περίοδο λοιπόν, Αιγύπτιοι, Κύπριοι, Άραβες και άλλοι μετανάστες της Ανατολής, δίδαξαν την καλλιέργεια και παρασκευή του χασίς σε περιοχές της Αργολίδας και Αρκαδίας. Όσον αφορά το κομμάτι της αποξήρανσης, ακριβώς παρακάτω θα σας περιγράψω τη μέθοδο που πρότειναν και η οποία εφαρμοζόταν εκείνα τα χρόνια. Μεταξύ Αυγούστου και Σεπτέμβρη, όταν οι κανναβουριές είχαν πάρει κοκκινωπή απόχρωση και τα μεγάλα φύλλα τους μαραίνονταν και πέφτανε, ενώ έπεφταν επίσης και οι σπόροι τους όταν αυτές τινάζονταν βίαια, σήμαινε ότι είχε έρθει η ώρα για τη συλλογή της πολύτιμης σοδειάς. Τότε κόβανε τα φυτά από τις βάσεις τους και τα τοποθετούσαν για αποξήρανση είτε στα αλώνια, είτε στα χωράφια, μέχρι να αποξηρανθούν εντελώς και συγκεκριμένα μέχρι να ζυγίζουν το 1/3 του αρχικού τους βάρους. Σε περίπτωση βροχής δεν προστάτευαν κάπως τις κομμένες κανναβουριές παρά μόνο τις ξανααποξηραίνανε με τον ίδιο τρόπο γυρίζοντας τις όμως πολλές φορές για να σιγουρευτούν ότι θα εξατμιστεί ακόμη και η παραμικρή υγρασία. Στη συνέχεια τις στοιβάζανε σε δέσμες εντός κλειστού χώρου μέχρι να γίνει ο διαχωρισμός των ανθών από τους βλαστούς για την αξιοποίηση των σπόρων και φυσικά για τη παρασκευή πλακών χασίς. Σημαντικό σε αυτό το σημείο είναι να διευκρινίσω ότι η παρασκευή των πλακών χασίς γινόταν το χειμώνα ή κατά την αρχή της άνοιξης με σκοπό να μην επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες παρεμπόδιζαν την διαδικασία. Έτσι λοιπόν γίνεται σαφές ότι ενώ η αποξήρανση γινόταν γρήγορα λόγω του ηλίου και του ξηρού αέρα, έπειτα υπήρχε χρόνος και ευμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες (χαμηλότερη θερμοκρασία, υψηλότερη σχετική υγρασία, σκοτάδι) για την απορρόφηση κάποιας ποσότητας υγρασίας (rehydration) που ενδεχομένως να έδινε το σήμα για την έναρξη μιας ακούσιας διαδικασίας ωρίμανσης (curing) μέχρι να αρχίσει η επεξεργασία των ανθέων.

Πέρασαν τα χρόνια, άλλαξαν οι συνήθειες, κατά συνέπεια και οι πρακτικές. Όσο η ελληνική πραγματικότητα απομακρυνόταν από τον ανατολικό τρόπο ζωής και εκσυγχρονιζόταν με βάση τα δυτικά πρότυπα άλλαξαν τα πράγματα και στη χασισοποτεία. Κάπου μέσα στη δεκαετία 1960 οι χασισόπιπες και οι αργιλέδες θεωρούνταν πλέον ξεπερασμένα. Η κάνναβη άρχισε να καπνίζεται σε μορφή στριφτού τσιγάρου και η εγχώρια παραγωγή ινδικής κάνναβης προσαρμόστηκε σιγά σιγά στα νέα δεδομένα. Κατά συνέπεια άλλαξε και ο τρόπος αποξήρανσης μιας και το κυρίως εμπορεύσιμο προϊόν πλέον ήταν ο ίδιος ο ανθός της κάνναβης και όχι οι πλάκες χασίς, πράγμα που σήμαινε ότι απαιτούνταν πιο προσεκτικοί χειρισμοί μετά τη συγκομιδή, διότι πέρα από τον κίνδυνο για τη μείωση των ψυχοδραστικών ιδιοτήτων του τελικού προϊόντος –που πιθανόν να μην ενδιέφερε και τόσο τον χασισοκαλλιεργητή– κινδύνευαν να χαλάσουν επίσης η εμφάνιση και το άρωμα του, με αποτέλεσμα σε μία τέτοια περίπτωση να μην μπορεί καν να κυκλοφορήσει η φούντα στην αγορά. Ας πάμε όμως στην ουσία. Ποια η μέθοδος που υιοθετήθηκε από τους νεότερους καλλιεργητές; Βασικές προϋποθέσεις για την έναρξη της συγκομιδής ήταν να έχει προηγηθεί διακοπή του ποτίσματος για 20 μέρες, ενώ πριν αρχίσει η φάση διακοπής του ποτίσματος θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το ξεφύλλισμα. Σε περίπτωση απρόοπτης βροχής εντός αυτών των 20 ημερών η διαδικασία συλλογής γινόταν πρόωρα. Το επόμενο βήμα μετά το κόψιμο των φυτών από τη βάση τους είναι να τα κρεμάσουν ανάποδα για ένα ολόκληρο βράδυ. Το πρωί ξεκρέμαγαν τα φυτά και ξεχώριζαν τις φούντες από τα κλαδιά. Στη συνέχεια ο καλλιεργητής αποφάσιζε για τη μορφή της φούντας που θα προσέφερε ανάλογα με τις οικονομικές του προσδοκίες, τις καιρικές συνθήκες και το ύψος του ρίσκου που ήταν διατεθειμένος να πάρει. Οι επιλογές ήταν τρεις: α) κάτι που προσωπικά θα ονόμαζα sun/air cured weed (συμπαγείς φούντες, σκούρου καφέ ή ερυθρόφαιου χρώματος με μεθυστικό άρωμα), β) αυτό που ονομάζουμε σήμερα brick weed, όμως Α' ποιότητας (πιο συμπαγείς φούντες, καφέ-μαύρου χρώματος με έντονο άρωμα), γ) αυτό που ονομάζουμε σήμερα untrimmed & uncured weed (πιο αφράτες φούντες, πράσινου ή σκούρου πράσινου χρώματος με κατώτερο άρωμα). Η κάθε εκδοχή είχε και διαφορετική μέθοδο αποξήρανσης. Για την «α» επιλογή άπλωναν τις φούντες για 2-3 ώρες στον ήλιο ή και περισσότερες, σε περίπτωση που δεν ήταν δυνατός και η θερμοκρασία ήταν κάτω των 25 βαθμών. Έπειτα τις άπλωναν σε σκιερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο χώρο για 2-3 μέρες, έως ότου να στεγνώσουν εντελώς. Για την «β» επιλογή τοποθετούσαν τις φούντες μέσα σε νάιλον ή πάνινες σακούλες, τις πρέσαραν δυνατά με τα χέρια, τις άφηναν για 1-2 ώρες στον ήλιο, και μετά τις βγάζανε και τις άπλωναν για 2 ώρες ακόμη στον ήλιο. Έπειτα ακολουθούσε αποξήρανση σε σκιερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο χώρο για 2-3 μέρες, έως ότου να στεγνώσουν εντελώς. Για τη «γ» επιλογή οι φούντες αποξηραίνονταν σε σκιερό μέρος και καθόλου στον ήλιο. Ανεξάρτητα από τον τρόπο αποξήρανσης σκοπός ήταν να εξατμιστεί μέχρι και το τελευταίο ίχνος υγρασίας, προκειμένου να γίνει η αποθήκευση σε αεροστεγείς συσκευασίες. Όταν η φούντα μπορούσε να τριφτεί με ελαφρές πιέσεις των δακτύλων αμέσως μόλις την έβγαζε κάποιος από το δοχείο συντήρησης της για να την καταναλώσει, τότε σήμαινε ότι είχε αποξηρανθεί και συντηρηθεί με άριστο τρόπο.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Φυσικά στόχος μου δεν είναι να συγκρίνω την ποιότητα του χασίς ή της φούντας που έχει προκύψει μετά από μία ορθή διαδικασία αποξήρανσης (και curing) –σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα– με το χασίς ή τη φούντα που προέκυπτε με έναν από τους παραπάνω τρόπους παλαιότερα. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι το καλύτερο «καλαματιανό και «κρητικό» που έχετε δοκιμάσει (ή έχετε ακούσει να λένε οι παλαιότεροι) τις δεκαετίες του 70', 80', '90 ή ακόμα και στις αρχές του '00 να είστε σίγουροι πως είχε αποξηρανθεί με τον α τρόπο και ήταν έτοιμο για διανομή μετά από 3-4 μέρες μετά το κόψιμο του φυτού. Παρόμοια πράγματα ίσχυαν και για τα θρυλικά Acapulco Gold του Μεξικού, Panama Red, Haze και οτιδήποτε άλλο κυκλοφορούσε στην Αμερική τις δεκαετίες του 60'-70' και αρκετά αργότερα. Η αποξήρανση γινόταν γρήγορα. Μ' αυτά και τ' άλλα θα ήθελα να πιστεύω ότι την επόμενη φορά που θα σας προκύψει κάτι απρόοπτο και δεν θα έχετε την πολυτέλεια να φερθείτε στις φρεσκοκομμένες κανναβουριές σας με τον ιδανικότερο για εσάς τρόπο ίσως κάποια απ' τις δοκιμασμένες μεθόδους αποξήρανσης  που αναφέρω σε αυτό το κατεβατό να σας φανεί χρήσιμη. Smoke31
... καὶ ἐξήνεγκεν ἡ γῆ βοτάνην χόρτου σπεῖρον σπέρμα κατὰ γένος καὶ καθ᾿ ὁμοιότητα, καὶ ξύλον κάρπιμον ποιοῦν καρπόν, οὗ τὸ σπέρμα αὐτοῦ ἐν αὐτῷ κατὰ γένος ἐπὶ τῆς γῆς. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλόν. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα τρίτη. Angel
Απάντηση
#11
Σ ευχαριστω για το ποστ, πολυ σωστο και αληθεια. Θα ακολουθησω φετος την Α. οπως λες μιας και μετα απο χρονια κανω κατι πειραματα!
Leaf "I'm gonna make him an offer he can't refuse." Leaf
Απάντηση
#12
πολύ κατατοπιστικό"BlueWG", ευχαριστώ
να κάνω λίγη πλάκα? Wink
να φανταστώ ότι ο δ τρόπος και οικονομικότερος θάταν το πασπαλι Big Grin
Απάντηση
#13
Godfather, δεν χάνεις κάτι αν κάνεις μια δοκιμή.

Patatonekianaftone, αν μιλάμε για κερδοσκόπους καλλιεργητές οι επιλογές ήταν διαφορετικές από αυτές που ανέφερα. Σίγουρα μια από τις οικονομικότερες πάντως θα ήταν το περσινό πασπάλι του χασισοκαλλιεργητή μαζί με λίγα ζιζάνια ([όπως κουσκούτες και οροβάγχες] που ευδοκιμούν δίπλα στις κανναβουριές) πρεσαρισμένα όλα μαζί σε ένα brick weed τριτοτέταρτης ποιότητας Big Grin .
... καὶ ἐξήνεγκεν ἡ γῆ βοτάνην χόρτου σπεῖρον σπέρμα κατὰ γένος καὶ καθ᾿ ὁμοιότητα, καὶ ξύλον κάρπιμον ποιοῦν καρπόν, οὗ τὸ σπέρμα αὐτοῦ ἐν αὐτῷ κατὰ γένος ἐπὶ τῆς γῆς. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλόν. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα τρίτη. Angel
Απάντηση
#14
(04-17-2019, 08:55 PM)BlueWG Έγραψε: Godfather, δεν χάνεις κάτι αν κάνεις μια δοκιμή.

Patatonekianaftone, αν μιλάμε για κερδοσκόπους καλλιεργητές οι επιλογές ήταν διαφορετικές από αυτές που ανέφερα.  Σίγουρα μια από τις οικονομικότερες πάντως θα ήταν το περσινό πασπάλι του χασισοκαλλιεργητή μαζί με λίγα ζιζάνια ([όπως   κουσκούτες και οροβάγχες] που ευδοκιμούν δίπλα στις κανναβουριές)  πρεσαρισμένα  όλα μαζί σε ένα brick weed τριτοτέταρτης ποιότητας Big Grin .

πολύ πιθανόν BlueWG, ευχαριστώ για την πληροφόρηση
έμαθα και για τα φανερόγαμα ζιζάνια  Wink
Απάντηση
#15
η οροβαγχη θα δινει και σπεσιαλ χρωμα ,ζηλευτο,εξτρα πριμα ποικιλια!χαχαχα!
"λυκο" το ξερω εγω και μου εχει φυγει η πιστη να τον εξολοθρευσω εκει που εβαζα κουκια
και το καταφερα..πολυ δυσκολο ζιζανιο ..μα καλα,πατικωνουν μεσα και τετοια?μανουλα! Confused
η κουσκουτα,καλη ειναι Big Grin

λεγοντας "περισινο πασπαλι" τι εννοειτε?
""Αν δεν μπορέσω να το δεις κι εσύ, μοιάζει σα να μη το ‘χω...""
Απάντηση
#16
(04-21-2019, 03:24 AM)diaolina Έγραψε: η οροβαγχη θα δινει και σπεσιαλ χρωμα ,ζηλευτο,εξτρα πριμα ποικιλια!χαχαχα!
"λυκο" το ξερω εγω και μου εχει φυγει η πιστη να τον εξολοθρευσω εκει που εβαζα κουκια
και το καταφερα..πολυ δυσκολο ζιζανιο ..μα καλα,πατικωνουν μεσα και τετοια?μανουλα! Confused
η κουσκουτα,καλη ειναι Big Grin

λεγοντας "περισινο πασπαλι" τι εννοειτε?

καλημέρα, 
....για το περσινό πασπάλι , δλδ το τρίμμα, φυλλούρα, που έμεινε κατά την διαδικασία αποξήρανσης ή επεξεργασίας των φυτών από πέρσι Wink
Απάντηση
#17
Την καλημέρα μου σε όλους και σε όλες!

Σήμερα διάβασα ένα άρθρο από τη Sensi Seeds που αναφέρεται μέσα και η παραδοσιακή διαδικασία αποξήρανσης και ωρίμανσης (curing) που κάνουν στον Λίβανο και η οποία είναι σχεδόν η ίδια με αυτή που κάνανε και στην Ελλάδα· η βασική διαφορά είναι ότι στην Ελλάδα αφήναν να γίνει η ωρίμανση για περισσότερο καιρό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ήλιος και μετά ένα δροσερό δωμάτιο χωρίς υγρασία για να γίνει το curing. Συγκεκριμένα λέει: «Once the crop is harvested in late September (the plants are generally left in the field until almost dry), the plants are typically laid out on a rooftop to fully dry in the sun, and then stored in cool, dry rooms for two-three weeks to cure. Once the plant material is dried and cured, the process of separating the crystalline resin from the flowers, stems and leaves can begin.»

(https://sensiseeds.com/en/blog/cannabis-lebanon/)
... καὶ ἐξήνεγκεν ἡ γῆ βοτάνην χόρτου σπεῖρον σπέρμα κατὰ γένος καὶ καθ᾿ ὁμοιότητα, καὶ ξύλον κάρπιμον ποιοῦν καρπόν, οὗ τὸ σπέρμα αὐτοῦ ἐν αὐτῷ κατὰ γένος ἐπὶ τῆς γῆς. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλόν. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα τρίτη. Angel
Απάντηση
#18
Πολύ ωραίο κείμενο κ βοηθητικό να σαι καλά!!
Grow it with love Cool
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)