Ποτό για το στομάχι με κάνναβη
#1
το παρακάτω λοιπόν λικέρ εχει την ιδιοτητα να απαλύνει τον στομαχόπονο ειτε προέρχεται απο στρες απο καποιο μικρόβιο στομάχου ή λογο πολύ φαγητού. προσοχη, δεν λεω οτι θεραπευει σε καμία περίπτωση και δεν αντικαθιστά φάρμακα κ ιατρική γνωμάτευση.  
οι απόψεις του καθε ενός ειναι προσωπική του ευθύνη, μεγάλα παιδιά ειμαστε. ? αλλος κανει βοτανοθεραπεια, αλλος reiki αλλος ομοιοπαθητικη, αλλος αλοπαθητικη κτλπ και εμεις δεν ειμαστε κριτές, οκ? λοιπον στο θέμα μας τωρα...

υλικά :   300ml κονιακ
             μαστιχα χιου ακατεργαστη (3,4 δάκρυα)  
             βοτανο δίκταμο ή στομαχόχορτο (μια χουφτίτσα) 
             βότανο κάνναβη (1 παπας ή αρχιεπίσκοπος)
             150-200 ml  νερο
             3,4 κουταλιες σουπας μέλι ή ζάχαρη  (ή και παραπάνω εαν το θέλεις πιο γλυκό)

βάζομεν οοοολα τα υλικα -εκτοσ το νερο και το μελι ή ζαχαρη-  σε αεροστεγές βάζο με σκουρο χρώμα ή το ντύνουμε
εξωτερικά να μη το βλεπει φώς και το ξεχνάμε σε ενα ντουλαπι για κανα μηνα. αμα θες κανε του 3,4 ανακατεματα χωρις να το ανοιξεις.
μετα απο ενα μήνα το ξανα θυμόμαστε, το ανοιγουμε και σουρώνουμε προσεκτικα με ενα τούλι ή φιλτρο καφε ωστε να μεινει ενα διαυγές όμορφο ποτάκι , προσθέτουμε το νερο κ το μέλι (ή τη ζαχαρη τελοσπάντον) αφου πρώτα εχουμε κάνει το νερο με το μέλι (ή τη ζάχαρη επιτέλους) ενα μιγμα. οκ μεχρι εδω?

θεωρώ οκ και προχωρω..

ολο μαζι τωρα (δλδ το φιλτραρισμένο κονιακ κ το νερο με το μελι) που ελπίζω να σας χώρεσαν στο βάζο, τα ξανα ξεχναμε για καμια 15-20 μέρες στο ιδιο ή το διπλανό ντουλάπι.
μετα το πέρας του χωρο-χρόνου ανοιγουμε και απολαμβάνουμε το ποτάκι μας.

υ.γ. δεν ειναι απαραίτητο να ποναει το στομαχακι για να το πιουμε.   Smile
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)