Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Φύτεψα Αύγουστο, την πάτησα;
#1
χαιρετώ την παρέα! διαβάζοντας το φόρουμ αποφάσισα να κάνω κι εγώ μια προσπάθεια στη καλλιέργεια και λίγο πριν το δεκαπενταύγουστο έβαλα ένα σποράκι φωτοπεριόδου σατίβα σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι, σε σημείο που έχει πολύ φως. μέχρι τώρα τα πάει πολύ καλά, είναι γύρω στα 30 εκατοστά με το μάτι και κάθε μέρα μεγαλώνει.

έλα όμως που πριν λίγο διάβασα ότι τα φωτοπεριόδου ανθίζουν αύγουστο και με έχει λούσει κρύος ιδρώτας! το δικό μου είναι «παιδί» ακόμα και δεν δείχνει κανένα σημάδι ανθοφορίας. τώρα αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει φυτό για ένα χρόνο και θα ανθίσει του χρόνου τον αύγουστο;;; εγώ είχα την εντύπωση ότι τον νοέμβρη θα έπεφτε ψαλίδι και απλά δεν θα έπαιρνα μεγάλη ποσότητα!

υγ στο σπίτι δεν υπάρχει χώρος ούτε για αστείο για να το πάρω μέσα…
Απάντηση

ads by gr420info

#2
το φυτάκι σου θα αρχίσει να ανθίζει περί τα τέλη σεπτέμβρη και θα είναι έτοιμο στα τέλη δεκέμβρη ,αν επιζήσει από το κρύο .
ελπίζω να έβαλες feminized σπόρο ...
Σπείρτε χόρτα !
Απάντηση
#3
αχ ηρέμησα τώρα, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση φίλε ξύστρα! το σπόρι το πήρα από σποράδικο οπότε λογικά θηλυκοποιημένο είναι και προτίμησα φωτοπεριόδου γιατί είχα διαβάσει στο φόρουμ ότι τα φωτοπεριόδου είναι καλύτερα για αρχάριους και συγχωρούν κάποια λάθη ενώ τα αυτόματα είναι πιο ευαίσθητα.

πάντως με ανησυχεί λίγο ότι θα είναι έτοιμο τέλη δεκέμβρη… αν θυμάμαι καλά τη μέρα έχει μαξ γύρω στους 10 βαθμούς και τη νύχτα πέφτει μείον. ελπίζω να αντέξει…
Απάντηση
#4
απλά φρόντισε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο φως, και αν δεις οτι πιάνουν κρύα, βαλ'του τότε ένα θερμοπομπό ώστε να ζεσταθεί το κοκαλάκι του! ?
Απάντηση
#5
παιδιά μήπως υπάρχει τρόπος να είναι έτοιμο πριν αρχίσουν τα κρύα; κάποια βιταμίνη, λίπασμα, κάτι;
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)