Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 4.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Κορεατική Φυσική Καλλιέργεια
#1
Η αλλιως KNF.

Ειναι μια μεθοδος που χρησιμοποιεί μικρο-οργανισμους καθως και ζυμωμενα χόρτα/ φρούτα.

Θα ξεκινησω την συζητηση με την πιο χρησιμη συνταγη.

Γαλακτικα βακτηρια ειναι το θέμα μας!

 LAB αγγλιστί

1) Ξεπλένουμε ρυζι και κραταμε το ασπρο νερο. Ειναι αμυλο που θα ειναι η τροφη για τα μικροβια.

2) Τοποθετουμε το ασπρο νερο σε βαζο ή καποιο διαφωνο δοχειο, το αφηνουμε 2-3 μερες στην ακρη σκεπασμενο με πετσέτα ωστε να μην το βλεπει ο ηλιος. Δεν κλεινουμε με το καπακι, βαζουμε μια χαρτοπετσέτα με λαστιχακι
[Εικόνα: dn3wheM.jpg]

3) Σε 2-3 μερες το ρυζόνερο θα κανει ενα ιζημα καθως κι ενα στρωμα στην επιφανεια, και τα δυο ειναι αχρηστα. Θελουμε το ενδιαμεσο νερο. Με μια σύριγγα περνουμε καμποσα  ml. Εγω συνηθως κανω 100 η 200 ml. (σημειωση και σε αυτο το μειγμα εχουμε LAB καθως και άλλους μικροοργανισμούς) 

[Εικόνα: oX1jEGt.jpg]
Φτιαχνω μια παρτιδα τωρα και δεν ειναι ακομα ετοιμη σε καμια μερα. θα ποσταρω


4) Βαζουμε το νερο που πηραμε μεσα στην σύριγγα σε γαλα. 1-10. Δηλαδη για 100ml θες ενα λιτρο γαλα. Μεσα στο γάλα θα επιβιωσουν μονο τα γαλακτικα βακτηρια.

5) Βαζουμε το μειγμα σε δοχειο το σκεπαζουμε να μην το βλεπει ο ηλιος και το αφηνουμε καπου ζεστα. Εγω το βαζω πανω απο το ψυγειο. Δεν σκεπαζουμε με το καπακι αλλα πάλι με χαρτοπετσετα. Τα μικροβια πρέπει να αναπνεουν.

6) Σε 5-7 μερες θα ειναι ετοιμο. Στην επιφανεια θα δημιουργηθει ενα ειδος τυριου, σουρώνουμε το μείγμα με τουλπανι η καλτσα.

7) Βαζουμε οσο LAB εχουμε μαυρη ακατεργαστη ζαχαρη - εγω το κανω με το ματι αλλα αν θελει κανεις μπορει να το ζυγίσει και να βαλει οσο LAB εχει τοση ζαχαρη.

[Εικόνα: T84FZX9.jpg]

Ειναι ετοιμο για χρηση!!!

Το χρησιμοποιούμε 1-1000 δηλαδη 1 ml στο λίτρο. 

ΠΡΟΣΟΧΗ 

Δεν κλεινουμε με καπακι το σκευος μας γιατι θα κανει εκρηξη... λογω παραγωγης CO2
Απάντηση

ads by gr420info

#2
Και σε τι ακριβως βοηθάει αυτο?
μέτρον ἄριστον
Απάντηση
#3
και τι το κανουμε αυτο ντε !!!
Απάντηση
#4
μμμ για οργανικη καλιεργεια πρεπει ναναι... ωραιος !!!
Να προσέχουμε και λίγο με τι ταιζουμε τον εγκέφαλο μας ρε μάγκες...
Απάντηση
#5
Καλησπέρα.

Είναι το βασικο συστατικο του EM1.

Εχει πολλες ιδιοτητες, και ειναι προβιοτικο.
Επιταχυνει την αποσυνθεση οργανικης ουσιας φτιαχνει χουμο δηλαδη.
Διαφυλλικα προστατευει μεσω ανταγωνισμου απο διαφορους μικροοργανισμους τοσο  βακτηρια οσο και μυκητες.

Ο Ματερ Τσο το ονομαζει το άλογο της Κορεατικης Φυσικης Καλλιεργειας.

Ουσιαστικα το χρησιμοποιω σχεδον σε καθε ταισμα. Οχι σε καθε ποτισμα ομως.

Disclaimer Big Grin  : Προσπαθω να μεταδώσω οτι ξερω, σημειωστε οτι ειναι περισσοτερα αυτα που δεν ξερω.

Τα καλυτερα βιντεο που εχω βρει ειναι του Chris Trump 

Απάντηση
#6
Ειναι πολύ χρήσιμο αυτο που κανείς και καλά έκανες κ το έδειξες, έως τωρα αγόραζα ΕΜ και ψέκαζα την κοπριά τον Σεπτέμβρη τον σωρό και την σκεπάζω με νάιλον και μετά από ένα μήνα έχει χωνέψει κ είναι έτοιμη χωρίς να φοβάσαι να σου κάψει τα φυτά, οι μικροοργανισμοί Την έχουν ετοιμάσει πολύ συντομα. Ισως να μπορούσε να χρησιμοποιείς Τυρογαλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Εγώ έκανα παρόμοια συνταγη με φυτική ύλη και μαύρη ζάχαρη, δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
Απλά θα θέλει προσοχή αυτο στην γλάστρα με την τύρφη διότι θα αρχίσει να την αποδομεί και θα γίνει πολύ όξινη με τον καιρό
Απάντηση
#7
Συνταγή 2. Υδατοδιαλυτο Ασβέστιο. ( WSC)

1) Μαζεύω τσόφλια από αυγά.

2) Τα ψήνω σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου. Σκοπός είναι να απομακρυνουμε οργανικές ουσίες που θα επιμολύνουν το διάλυμα που θα φτιάξουμε.

3) Θρυμματίζουμε καλά τα τσόφλια. Προσωπικά τα χτυπάω στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σχεδόν πούδρα.

4) Τα βάζουμε σε βάζο γυάλινο και προσθέτουμε  ξίδι.  Εδω η αναλογία είναι 1προς 10, ένα γραμμάριο τσόφλια σε δέκα ξύδι. Αν μπορούμε παίρνουμε Brown Rice Vinegar, όμως είναι ακριβό. Και φτηνό ξίδι κάνει.
Προσοχή το μείγμα θα βγάλει αφρούς, (CO2) όποτε βάλτε σιγά σιγά το ξύδι.....

Το χρησιμοποιουμε σε ανθιζωντα η καρποφωροντα φυτά και δέντρα

LInk με συνταγή στα αγγλικά.


Το χρησιμοποιουμε 1-1000, 1 ml WSC σε ένα λίτρο νερό.

(03-08-2019, 09:56 AM)Tsipos Έγραψε: Ειναι πολύ χρήσιμο αυτο που κανείς και καλά έκανες κ το έδειξες, έως τωρα αγόραζα ΕΜ και ψέκαζα την κοπριά τον Σεπτέμβρη τον σωρό και την σκεπάζω με νάιλον και μετά από ένα μήνα έχει χωνέψει κ είναι έτοιμη χωρίς να φοβάσαι να σου κάψει τα φυτά, οι μικροοργανισμοί Την έχουν ετοιμάσει πολύ συντομα. Ισως να μπορούσε να χρησιμοποιείς Τυρογαλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Εγώ έκανα παρόμοια συνταγη με φυτική ύλη και μαύρη ζάχαρη, δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
Απλά θα θέλει προσοχή αυτο στην γλάστρα με την τύρφη διότι θα αρχίσει να την αποδομεί και θα γίνει πολύ όξινη με τον καιρό

Ευχαριστώ πολύ φίλε Tsipos. 

Έχεις δίκιο σε κάτι γλάστρες 30 λίτρα (7 gal ) έπειτα από 2-3 κύκλους 'έμεινε μόνο κοπριά από σκουλήκια (castings).

Δεν είχα καταλάβει πόσο πολύ φύλλο, φλοιό ρυζιού, σανό, φύκι,νιμ και γενικά οργανική ύλη πρέπει να ταΐζω από πάνω.

Κάτι τυπάκια στο FB (νομίζω) τους είδα να χρησιμοποιουνε και κεφιρ... 

Για πες όμως τι έγινε με την φυτική ύλη σου, ποια η συνταγή τι χρησιμοποιησες κλπ...
Απάντηση
#8
Συνταγη 3
Υδατοδιαλυτος ασβεστουχος φωσφορος WCAP.
1) Μαζευουμε κοκκαλα, οτι να ναι ψαριου, ζωου.

2) Τα ψήνουμε για να φυγουν τα οργανικα στοιχεια.
Θελουμε να γινει σαν καρβουνο και να σπαει ευκολα.

3) Στην συνεχεια 1-10 κοκαλο ξυδι. (Κανονικα θελει Brown Rice Vinegar, αλλα δουλευει με οποιο ξυδι να ναι)
Ειναι ετοιμο οταν δεν βγαζει μπουρμπουλήθρες (CO2)
Απάντηση
#9
Συνταγη 4
Ζυμωμενος Χυμος Φυτων.

Εδω ξεκινανε τα κάπως πιο δυσκολα.

1) Μαζευω τις ακρες/κορυφες/τουφες απο ενα αγριοχορτο που ειναι στην περιοχη μου. Παω πριν ξημερώσει γιατι θελουμε ολες τις ορμονες και φυτοχημικα που στελνει το φυτο στην ακρη του το βραδυ (οσο δεν εχει φωτοσυνθεση) για να μεγαλωσει. Γενικά, χρησιμοποιήστε  φυτικό υλικό στην ίδια φάση ανάπτυξης (φυτική ή αναπαραγωγική) ως τα φυτά που θελουμε να ταισουμε. 

2) Οσο χορτο μαζεψαμε τοσο μαυρη ζαχαρη βαζουμε. Τοποθετουμε και τα δυο σε μια λεκανιτσα
ΔΕΝ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΤΑ. Χρειαζομαστε τα βακτιρια που ειναι πανω τους.

3) Σφίγγουμε το μειγμα χορτο -ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα ζουμια.

4) Το στουμπώνουμε μέσα σε βάζο μεχρι τα 2/3 του βάζου. (Θελουμε κενο για καλυτερο εξαερισμο

5) Τοποθετουμε χαρτοπετσέτα με λαστιχακι και το βάζουμε στην άκρη.

6) Σε 7-10 μερες αναλογα με την θερμοκρασια ειναι ετοιμο.

Video


Χρηση
1-1000 σε νερο. Εγω το βάζω σε κάθε ταισμα.

Συνταγή στα αγγλικά
Απάντηση
#10
Συνταγη 5
Ζυμωμενος Χυμος Φρουτων.

Λιγο πιο ευκολο απο το 4.

1) Μαζευω φρουτα, ειτε καλογινομενα ειτε αγουρα. Μια ποικιλια την φορα. Δεν τα πλένουμε, θελουμε τα μικροβια που ειναι πανω τους.

2)Τα ζυγίζουμε και προσθετουμε το βαρος τους σε μαυρη ζαχαρη

3) Σφίγγουμε το μειγμα φρούτα -ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν ζουμια. Αν χρειαστει κοβουμε τα φρουτα, αλλα αφήνουμε την φλουδα απανω. 

4) Το στουμπώνουμε μέσα σε βάζο μεχρι τα 2/3 του βάζου. (Θελουμε κενο για καλυτερο εξαερισμο)

5) Τοποθετουμε χαρτοπετσέτα με λαστιχακι και το βάζουμε στην άκρη.

6) Σε 7-10 μερες αναλογα με την θερμοκρασια ειναι ετοιμο.

Καλο για την ανθοφορια 1 προς 1000. (1ml σε ενα λιτρο)

Εχω φτιαξει μπανανα. κολοκυθα, μουρο, φραγκοσυκο και χαμομήλι.

Σημειωση: Εσπεριδοειδή και σταφυλια δεν κανουν παρά μονο για το ειδος τους

ΜΙα κλασσικη συνταγη ειναι απο 3 ειδη που τα κραταμε χωρια. 

Μπανανα - κολοκυθα - παπαγια (αλλα αντε βρες παπαγια)
Απάντηση
#11
Διδαξε με δασκαλε!

Ωραιος φιλε Ταιπαν(προσωρινα Tongue) πολυ χρησιμες οι συνταγες σου.

Να σε πω τωρα κατι που ειδα και με ενδιαφερει καιρο.
Που μπορω να βρω μυκητα κεφιρ; Εχω φαει τον τοπο..

Ειχα πιει μια φορα απο μια χιπισσα που εκανα παρεα μικρος και ειχα κολλησει ασχημα.
Υπερτροφη,καυκασια δυναμη!

Αν ξες κατι ευχαριστως να σε "ακουσω".

Edit: Aν μπαιναν ακομα Ο Κissifer και ο Deefun θα γινοσασταν κολλητοι.
Γουσταρουν και αυτοι οργανικη καλλιεργεια,no till και τετοια.
Chemical kills      SkullnBones  
Cannabis  heals   Loveleaf
Απάντηση
#12
(03-09-2019, 04:29 PM)Original Skunk#1 Έγραψε: Διδαξε με δασκαλε!

Ωραιος φιλε Ταιπαν(προσωρινα Tongue) πολυ χρησιμες οι συνταγες σου.

Να σε πω τωρα κατι που ειδα και με ενδιαφερει καιρο.
Που μπορω να βρω μυκητα κεφιρ; Εχω φαει τον τοπο..

Ειχα πιει μια φορα απο μια χιπισσα που εκανα παρεα μικρος και ειχα κολλησει ασχημα.
Υπερτροφη,καυκασια δυναμη!

Αν ξες κατι ευχαριστως να σε "ακουσω".

Edit: Aν μπαιναν ακομα Ο Κissifer και ο Deefun θα γινοσασταν κολλητοι.
Γουσταρουν και αυτοι οργανικη καλλιεργεια,no till και τετοια.

Original Skunk#1 να σαι καλα, οτι ξερω να σας πω, φιλε μου. Αλλα δασκαλος δεν ειμαι. χεχε πιο πολλα ειναι τα κενα μου παρα οι γνωσεις μου.

Φτιαχνω δικο μου κεφιρ, δεν ειναι δυσκολο.

Παιρνω μονο βιολογικο γαλα κατσικισιο, βαζω μισο λιτρο σ ενα βαζο και μια κουταλια κεφιρ του εμποριου. Σε δυο μερες περιπου αναλογα την ζεστη παιζεις μπαλα!

Στο ψυγειο κραταει αρκετες μερες αλλα δεν ξερω ποσες μιας και ειμαι συνεχεια στο φτιάξιμο.
Μολις κανεις το πρωτο κεφιρ, απλα βαζεις μια κουταλια τσαγιου σε μισο λιτρο.

Σημειωση δεν θελει ηλιο το κεφιρ.

Τέλος η μυτη σου (που ειναι και κατι που ηθελα να θίξω σε αυτο το θεμα) ειναι ο καλυτερος οδηγος για το εαν πανε ολα καλα αν μυριζει καλα δοκιμασε λιγο αν οχι πετα το...

Εχω φαει λιγο παραγινομενο (αχεμ κοντα χαλασμενο) και με εστειλε στην τουαλετα κατα της 04.00 το πρωι.
Απάντηση
#13
Συνταγή 6
Ασιατικο βοτανολογικό θρεπτικό στοιχείο
Αγγλιστί Oriental Herbal Nutrient.

Σίγουρα από τις πιο δύσκολες και χρονοβορες συνταγές.

Θα σου πάρει 3 μήνες για όλη την υπόθεση αν και στις 3 βδομάδες περίπου έχεις ένα πρώτο απόσταγμα.

Για την συνταγή θέλουμε αλκοόλ 40% τουλάχιστον, εγώ βρήκα φθηνή ρακή. Επισης θελουμε 6 βαζακια και 6 μπουκάλια.Θα πρεπει, τα μπουκαλια, ναι ειναι περιπου 2.5 φορες τα βαζα σε ογκο (αν εκανα καλα τα μαθηματικα).

Τα βότανα που χρειαζόμαστε είναι 
1. Αρχαγγελικη x 2
2. Κανελα x 1
3. Γλυκοριζα x 1
4. Σκορδο x 1
5. Πιπεροριζα x 1 

Κάθε ένα βότανο το χειριζόμαστε ξεχωριστά. 
Για τα αποξηραμένα δηλαδή το 1, 2, 3 η διαδικασία έχει ένα βήμα παραπάνω μιας και θα πρέπει να τα μουσκεψουμε σε μπύρα για 2 μέρες.

1. Κόβουμε τα ξερά σε κομματάκια περίπου 2 εκ ή αν είμαστε μερακλήδες και ποίο μικρά. 
2. Γεμίζουμε τα βαζάκια μας στο 1/3 με το κομμένο βοτανο και στην συνέχεια γεμίζουμε μέχρι την μέση με μπύρα. Πρέπει να σκεπάζονται καλά. 
3. Μετά από 2 μέρες προσθέτουμε μαύρη ζάχαρη μέχρι τα 2/3 του βάζου.
4. Μετά από 5 με 7 μέρες ανάλογα με την θερμοκρασία παίρνουμε το αλκοόλ 40% και άνω και γεμίζουμε κάθε βάζο. Καθε πρωι ανακατευουμε καθε βαζο δεξιοστροφα,( κι άμα θελουμε λεμε κι ενα ξορκι χεχε) για 14 μερες.
5. Την 14 μερα σουρωνουμε το 1/3 του βαζου και αναπληρωνουμε με αλκοολ. Καθε "αποσταγμα" το κρατάμε χώρια από τα άλλα. 

Για το σκόρδο και την πιπερόριζα. 
1) Τα σπαμε με το μαχαιρι μας. Με το πλατυ του μαχαιριου πιέζουμε μεχρι να βγαλουν ζουμια. 
2) Ζυγιζουμε και βαζουμε αλλη τοση μαυρη ζαχαρη. Πλαθουμε χωρια το σκορδοζαχαρη και πιπεριζο-ζαχαρη, μεχρι να βγαζουν ζουμια.
3). Γεμιζουμε 2/3 τα βαζακια μας και τα αφήνουμε να ζυμώσουν 5-7 μερες 
4)Μετά από 5 με 7 μέρες ανάλογα με την θερμοκρασία παίρνουμε το αλκοόλ και γεμίζουμε κάθε βάζο. Καθε πρωι ανακατευουμε καθε βαζο δεξιοστροφα, για 14 μερες.
5. Την 14 μερα σουρωνουμε το 1/3 του βαζου και αναπληρωνουμε με αλκοολ. Καθε "αποσταγμα" το κρατάμε χώρια από τα άλλα. 

Μπορούμε να κάνουμε μεχρι 5 αποσταξεις. 
Συνταγη στα αγγλικα.



Επειδη ειμαι σιγουρος οτι σας αρεσουν οι φωτογραφίες  Big Grin

Ειπα να παρω μερικες απο την καλλιέργεια Γαλακτικων βακτηριων. 

Πηρα με σύριγγα 200 ml απο μεσαιο στρωμα απο το ζυμωμενο "ρυζονερο"
[Εικόνα: eACSKyh.jpg]

[Εικόνα: xa1OWCN.jpg]

Εβαλα το ρυζονερο σε νεο δοχειο
[Εικόνα: mPHcvyL.jpghttp:]

και προσθεσα 2 λίτρα γάλα (μου εμεινε κι 1/3 κενο για να αναπνεουν)
[Εικόνα: 9VamQkn.jpghttp:]

Το κάλυψα με πετσετα και σε μερικες μερες θα σας πω νεα. 
[Εικόνα: yQeGNTg.jpg]
Απάντηση
#14
Συλλογή Ιθαγενων ΜικροΟργανισων (ΙΜΟ)

ΙΜΟ 1

Υλικά / συστατικά
1. Ξύλινο κουτι (από φυσικό ξύλο / μπαμπού , κλπ)
2. Βρασμένο ρύζι (με λιγότερη υγρασία απ'οτι το πιλαφι al dente)
3. Χαρτοπετσετα η Πανι
4. Μαυρη ζάχαρη (Ακατεργαστη)
5. Γυάλινο βάζο / Γυάλινο δοχείο
6, Κοτετσοσυρμα (προεραιτικο)

Πώς γίνεται η συλλογη ΙΜΟ

1. Παρτε ενα ξυλινο κουτι  30 x10 και  Ύψος 10cm, πάχους 1.3 cm.

2. Γεμίστε το κουτί με  ρύζι. Δεν φτιανουμε λαπα, το ρυζι πρεπει να ειναι με λιγη υγρασια. Η χαμιλη περιεκτικότητά του σε υγρασία θα προσελκύσει τους αεροβιους αυτόχθονες μικροοργανισμούς που ζουν στο τοπικό έδαφος.

Γεμιστε εως μεχρι τα 3/4 του κουτιου (σε υψος), και μην πιέσετε  το ρύζι στο κουτί. Χωρίς επαρκή παροχή αέρα, θα συγκεντρώσουμε αναερόβιους IMO. Σε αυτην την φαση τα αεροβια IMO είναι που μας ενδιαφέρουν.

3. Σκεπαστε με μια χαρτοπετσέτα η πανι το κουτι . Το χαρτί/πανι επιτρέπει την ανταλλαγή του αέρα. Θα πρεπει να το δεσετε καπως.

4. Σκαψτε ενα λακο  30 x20 cm και 5 cm βαθος ωστε να μπορειτε να τοποθετήστε μεσα  το ξύλινο κιβώτιο με το ρύζι.

5. Το ρυζάκι μας εκτος απο μικροβια το γουσταρουν και λογης αλλα ζωάκια, καλο θα τανε να το κλείσουμε μεσα σε σιδερενιο κοτετσοσυρμα για να αποφύγουμε τα ποντικια. (εννοείτε πως αν δουμε κοπρανα ποντικιων τα πεταμε και ξανα μανα)

Τελος Καλύψτε το κουτί με φύλλα.

Η τοποθεσια που διαλεγουμε ειναι κατω απο φυλλοβολα δεντρα ή και καλαμιες, στα φυλλοβολα παμε πιο πολυ για μυκητες ενώ το χώμα του καλαμιου θα μας δωσει πιο πολλα βακτηρια. (και τα δυο τα θελουμε αν ειναι δυνατον). Οσο πιο καθαρο και παρθενο το σημειο μας τοσο πιο καλη κι η συλλογη μας. 



Αυτη ειναι η πρωτη φαση συγκεντρωσης και καλλιεργειας Ιθαγενων Μικροοργανισμων και λεγεται IMO 1.

Στην συνεχεια θα καλλιεργήσουμε τους μικροοργανισμους σε ακομα 5 σταδια.

Πηγή

Βιντεο 

Απάντηση
#15
IMO 2
Μετά από 5-7 μέρες(μπορεί και παραπάνω ανάλογα με την θερμοκρασία) θα είναι έτοιμο.

Θα πρέπει να έχει καλυφτεί από "μαλι της γριάς" σαν την φώτο εδώ
[Εικόνα: maxresdefault.jpg]

Αν είναι μαύρο, η πράσινο δεν μας κάνει.

Αφού λοιπόν συλλέξουμε το ΙΜΟ 1 η δεύτερη φάση είναι πολύ απλή. 


1) Ζυγίστε το ρύζι
2) Σ' ένα γυάλινο η πήλινο βάζο, πρόσθεσε το ρύζι σιγά σιγά μαζί με μαύρη ζάχαρη, μέχρι τα 2/3 του δοχείου. Η αναλογία πάλι είναι 50-50 ρύζι ζάχαρη.
3) Σκεπαστέ με πανί ή χαρτοπετσέτα και αφήστε το 5-7 μέρες σε σκιερό μέρος, για να ζυμώσει. 
4) Το ΙΜΟ2 είναι έτοιμο, και σε αυτήν την μορφή μπορείτε να το αποθηκεύσετε.

Τι κάναμε εδώ? 
Με την ζάχαρη βάλαμε τους μικροοργανισμους σε στάση. 
Η οσμωτική πίεση από την ζάχαρη τους στέγνωσε  και  οποίοι στην προσπάθεια τους να ζήσουν παράγουν σπόρια. 
Έχουμε ουσιαστικά ΙΜΟ δεύτερης γενιάς από το δάσος.  

Απάντηση
#16
Αμινοξέα Ψαριού (FAA)
Τι είναι το Αμινοξέα Ψαριών (ΑΨ)

Το ΑΨ είναι ένα υγρό λίπασμα από ψάρι. Τα ΑΨ είναι εξαιρετικής αξίας για την ανάπτυξη τόσο των φυτών όσο και των ίδιων των  μικροοργανισμών, επειδή περιέχουν ποσότητα θρεπτικών ουσιών και διάφορους τύπους αμινοξέων. Τα μπλε, τα και μαύρα (κολιοί γαύρος κλπ ) ψάρια κάνουν καλό ΑΨ. 
Απορροφάται άμεσα από τα φυτά και διεγείρει επίσης τη δραστηριότητα των μικροοργανισμών.

Απαιτούμενα υλικά / συστατικά:
1. Υπολείμματα από ψάρια  (κεφάλι, κόκαλα, έντερα κ.λπ.)
2 Καφέ ζάχαρη
3. ΙΜΟ-3 (προαιρετικό)
4. Τούλι
5. Λάστιχο / νήμα από καουτσούκ
6. Πήλινο δοχείο / πλαστικό δοχείο (δοχείο PE) ή γυάλινο βάζο (καλύτερα να πάρετε έναν κουβά ζυθοποίησης 13 ευρώ ίσως γλιτώσετε το διαζυγίο)

Διαδικασία
1. Κόψτε τα ψάρια και βάλτε τα στο δοχείο
2. Προσθέστε το ζάχαρη ίσης ποσότητας (αναλογία βάρους 1: 1). Γέμισε το δοχείο μέχρι 2/3 .
3. Καλύψτε το άνοιγμα του βάζου με ένα πανί. Το κρέας θα ζυμώστε σε 7 έως 10 ημέρες. Για το λίπος βάζετε 2 με 3 κουταλάκια IMO-3.
4. Σουρώστε το διάλυμα και χρησιμοποιήστε το υγρό για τις καλλιέργειες.
Χρήσεις ΑΨ
Το ΑΨ είναι πλούσια σε άζωτο. Είναι καλό λίπασμα για εφαρμογή τόσο στο έδαφος όσο και στο φύλλωμα, καθώς ενισχύει την ανάπτυξη του καλλιεργειών κατά τη διάρκεια της περιόδου βλαστικής ανάπτυξής τους, όταν χρησιμοποιούνται με άλλα φυσικά γεωργικά υλικά

Το ΑΨ από κολιό είναι πολύ αποτελεσματικό για να απαλλαγούμε από τα ακάρεα και το Trialeurodes vaporariorum.
Αραιώστε το ΑΨ με νερό και ψεκάστε το και στις δύο πλευρές του φύλλου.

Σημείωση: Δεν συνιστάται η χρήση ΑΨ κατά τη διάρκεια της περιόδου της ανθοφορίας, επειδή μπορεί να προκληθεί ανάπτυξη.

ΒΙντεο
Απάντηση
#17
Πανί και απο πανω φίλτρο ανθακα απορροφητηρα?
Απάντηση
#18
(03-15-2019, 01:49 PM)Αλαφροΐσκιωτος Έγραψε: Πανί και απο πανω φίλτρο ανθακα απορροφητηρα?

Αλαφροΐσκιωτε που ακριβώς αναφέρεσαι γιατί δεν καταλαβαίνω. 
Confused
Απάντηση
#19
Πανί στο βάζο
Αν βάλουμε  απο πανω ενα κομμάτι φίλτρο απορροφητηρα γίνεται?
Κατι για διαζύγια ακουσα και υπέθεσα οτι μυρίζει
Απάντηση
#20
Δεν ξέρω πόσο μπορεί να βοηθήσει. Το καλύτερο που ξέρω είναι κάδος ζυθοποιίας με αεροπαγηδα airlock.

Και πάλι θα βρωμίσει
Απάντηση
#21
Ζυμωμένος Χυμός Φρούτων/λουλουδιών
Παράδειγμα πείραμα

Το σύμφυτο μου είχε πάει να σποριάσει, και μιας και τα έκοψα και βαριόμουνα είπα να τα κάνω χυμό. Ειναι πολύ ανώριμα λουλούδια ουσιαστικά.
[Εικόνα: XtghZgt.jpg]

Τα ζύγισα 10.13 γραμμάρια 
[Εικόνα: Z6g7laK.jpg]
και πρόσθεσα σχεδόν άλλη τόση ζάχαρη μαύρη 
[Εικόνα: 3VUmyCT.jpg]
[Εικόνα: 14m5AhZ.jpg]

Τα ζουμπιξα καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
[Εικόνα: GAPNIK8.jpg]

[Εικόνα: gnzTFtP.jpg]

[Εικόνα: gnzTFtP.jpg]

Και μετά έβαλα ένα λεπτό στρώμα ζάχαρης για κάλυμμα του υλικού.
[Εικόνα: ZHPGEvs.jpg]
[Εικόνα: EznWTbi.jpg]


τώρα τι θα το κάνω το λιγοστό ζουμάκι? (δεν νομίζω να βγάλει πολύ χεχε)

χμ..... θα το ταΐσω όταν το φυτό μου είναι στο ίδιο στάδιο περίπου.... και ε.... και θα την γουστάρω πολύ lol

γεια μας.

tzorge
Απάντηση
#22
Οκ τι αποτελέσματα περιμένουμε?

Disclaimer: Από KNF μπορεί να ξέρω, από καλλιέργειες μπορεί να ξέρω, φούντα έχω θερίσει 13-14 φυτά. 

Εδώ έχω ένα Granddaddy Purp της  Blimburnseeds (όσο είναι αυτό το GPD του Ken τόσο είναι  τα σποριά που φυλάω στο ψυγείο καλαματιανό... lol) σε 60x60x1,40.

Το φύτεψα 23 Νοεμβρίου κάτω από HLG 65 μέχρι που πιάσανε κάτι κρύα, και του βαλα κι ένα MARS HYDRO 400.

Το χώμα είναι coots mix αλλά με παραπάνω αερισμό κατά 10-15% συνολικά περίπου 70 λίτρα.

Είναι σε υφασματινη 80 λίτρα νομίζω (ούτε που θυμάμαι).

[Εικόνα: pzL3qeQm.jpg]

Το χώμα ήτανε σκεπασμένο με τουλάχιστον 8 cm πλατανόφυλλα που μου μαζεύει ο κόσμος κάθε φθινόπωρο. 

13 Ιανουαρίου είχε σχεδόν γεμίσει η τέντα, και το γύρισα σε 12/12 από 16/8 που το χα, 24 Ιανουαρίου είδα μπουμπούκια. 

Άλλαξα και τα φώτα σε QB288 Quantum Board της HLG.
[Εικόνα: Q9qXXSSm.jpg]

Σήμερα 54 ημέρες μετά σαν να είδα και το πρώτο χρυσό trichome. 
[Εικόνα: KQzzbZUm.jpg]

Τι έχω ταΐσει εκτός από τα πλατανόφυλλα,
[Εικόνα: XwAGslsm.jpg]
FFJ Μπανάνα, Κολοκύθα, Μούρο, Χαμομήλι (1 προς 1,000)
FPJ Τσουκνίδα, σπανάκι, oxialis, ρίγανη, αψιθιά. (1 προς 1,000)
Βακτήρια LAB (1 προς 1,000)
Ξύδι (1 προς 500)
OHN (1 προς 1000)
10 περίπου κύπελλα κομπόστ. 
WSC (1 προς 1000)
WCAP(1 προς 1000)

Από τα παραπάνω συνδυάζω όπως θέλω (όχι όλα τα FFJ η όλα τα FPJ μαζί.


Δυστυχώς δεν έχω άλλο χρόνο τώρα.

Πως σας φαίνεται? 
[Εικόνα: 3Qck2WZm.jpg]
Απάντηση
#23
https://youtu.be/cSKI-dBsrzU

οκ τα καταλαβαμε
Απάντηση
#24
Εισαι Καλιτεχνης, Ωραιοι Παπαδες!!!
Να προσέχουμε και λίγο με τι ταιζουμε τον εγκέφαλο μας ρε μάγκες...
Απάντηση
#25
Ευχαριστώ πολύ YesICan νομίζω πως αν ήξερα και τι έκανα θα είχα καλύτερα αποτελέσματα.  
Έχω πολλά λάθη ακόμα να κάνω χε χε...
και αρκετή όρεξη να τα κάνω.
peace

[Εικόνα: tenor.gif]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)